noname80 13.06.10, 15:31 Dostałem info, że jest możliwość założenia internetu satelitarnego od Tooway`a. Czy ktoś może korzysta już z tego providera i powiedziałby troszkę jak to wygląda??:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nikletni Re: internet satelitarny 14.06.10, 07:44 Coś wiem na ten temat . Mozliwe , ze jeszcze w tym tygodniu zamówię zestaw urzadzeń . Koszt ( antena,dekoder,inne cacki , aktywacja ) w granicach 2000 zł . Problemem jest transfer danych w kierunku satelity , i tak dla transferu 1024 kb/s po stronie odbiorczej , tylko 128 kb po stronie nadawczej przy abonamencie rzędu 300 zł / miesiąc . Odpowiedz Link Zgłoś
bartolini86 Re: internet satelitarny 14.06.10, 21:05 Trochę drogie to rozwiązanie - wiem, że Tooway proponuje niższy abo oraz większe limity i prędkości :) Odpowiedz Link Zgłoś
noname80 Re: internet satelitarny 19.06.10, 14:09 "Problemem jest transfer danych w kierunku satelity , i tak dla transferu 1024 kb/s po stronie odbiorczej , tylko 128 kb po stronie nadawczej przy abonamencie rzędu 300 zł / miesiąc." zaciekawiłem się tym co napisałeś i sprawdziłem to. Troche sie pomyliłeś znalazłem takie dane "Tooway ma downlink 3,6 Mbps i uplink 384 kbps" a co do ceny to chyba zależy od dilera i na pewnoo nie jest 300 zł miesięcznie. kto by to kupił przy takiej cenie Odpowiedz Link Zgłoś
nikletni Re: internet satelitarny 19.06.10, 16:03 noname80 napisał: > zaciekawiłem się tym co napisałeś i sprawdziłem to. ======================================================== itd. Ciekaw jestem , gdzie to sprawdziłeś , bo na stronie to ... nie ma danych firmy , KRS-u , nic . Nie chcę mieć do czynienia z takimi firmami . Telefon , jako jedyny kontakt , zawsze mozna wyłaczyć . Pozatem , potrzebny mi jest stały IP , nie DHCP . Odpowiedz Link Zgłoś
odziej cyfrowy polsat 14.06.10, 09:51 to ja trochę z innej beczki: czy ktoś z forumowiczów korzysta w bielsku z netu przez cyfrowy polsat? interesuje mnie jak jest z jakością sygnału... Odpowiedz Link Zgłoś
wymiatacz05 Re: cyfrowy polsat 22.10.16, 20:10 Witam, zachęcam zajrzeć na Forum Cyfrowego Polsatu Odpowiedz Link Zgłoś
nikletni Re: internet satelitarny 14.06.10, 10:58 Do czego miałby taki internet służyć ? Chciałem do monitoringu i obliczyłem , że nawet przy transferze 128kb/s potrzebowałbym w skali miesiaca 41 GB na przesył danych do satelity . Astra ma tzw. ukrytą informację ( niedopowiedż ) n/t limitów . W pakietach bez limitu stopniowo ograniczają transfer , aż do kilku kb/s . Po tygodniu internet bedzie dalej , ale w praktyce zero . Niby limitu nie ma , a znudzisz się godzinami czekając na wyswietlenie witryny . Odpowiedz Link Zgłoś
noname80 Re: internet satelitarny 14.06.10, 22:07 to niezły numer robią? nie wiedziałem ze tak można. Odpowiedz Link Zgłoś
nikletni Re: internet satelitarny 15.06.10, 10:45 Kilka niuansów : -Taniej , nie znaczy dobrze . Tooway korzysta z Eutelsata . Mając do wyboru Włochów i Niemców , wole Niemców ( Astra ) . - Nie cierpię firm , które nie odpowiadają na e-maile , a na swojej stronie internetowej udostepniaja tylko telefon i zadnych wiecej danych o firmie . Odpowiedz Link Zgłoś
noname80 Re: internet satelitarny 15.06.10, 21:31 wiele firm zapomniała ze maja stare strony :) nie tak dawno u mnie w firmie zmienili stone bo poprzedani była z 2000 roku, Odpowiedz Link Zgłoś
bartolini86 Re: internet satelitarny 15.06.10, 23:00 aaa dlaczego Astra a nie Eutelsat?? Odpowiedz Link Zgłoś
noname80 Re: internet satelitarny 15.06.10, 23:21 może woli niemiecka precyzje a nie wloski .......... Odpowiedz Link Zgłoś
odziej cyfrowy polsat egejn... 16.06.10, 20:53 ponawiam swoje pytanie o jakość sygnału netu! nadmieniam, iż znam piaska, a mój kolega ma paszport polsatu... Odpowiedz Link Zgłoś
nikletni Odzieju , rozmawiamy o zupełnie czym innym 16.06.10, 21:43 Polsat udostepnia internet z satelity i owszem , ale dalej rozprowadza go z naziemnych przekazników . Obiecują , że moze jeszcze w tym roku taka usługa będzie dostepna wszędzie w kraju . Na razie nie jest . Mówię o bezpośrednim dostępie do satelity . Podpisałem dzisiaj umowę na taką usługę dla rejonu niedostępnego dla innych mediów . Drogo (ponad 2 tys urządzenia i aktywacja i kilkaset zł miesięcznie abonamentu) , ale na dzisiaj jedyna mozliwość . Odpowiedz Link Zgłoś
bartolini86 Re: Odzieju , rozmawiamy o zupełnie czym innym 17.06.10, 22:28 a można wiedzieć u jakiego providera?? Odpowiedz Link Zgłoś
odziej Re: Odzieju , rozmawiamy o zupełnie czym innym 17.06.10, 23:19 dzięki niku, wiem że mówicie o czyms innym. ja się tylko wciąłem, bo się zastanawiam czy nie wymienić blueconnecta na hsdpa z cyfrowego polsatu... problem jest tylko taki, że nie ma jak sprawdzić mocy ich sygnału ;( a co do twojej sprawy, ostatnio zakupiłem dla firmy modem z anteną w orangu, który lata na paśmie starego centertela (CDMA) i muszę przyznać, że łapie zasięg nawet w doopie u ....... po prostu tam gdzie do tej pory nie było zasięgu teraz jest...i bez kabla ;) chociaż żeby ich nie chwalić to tepsie padł dzisiaj jakiś kabel i szlak trafił naszą centralę i telefonów nie mamy aż do jutra ;( Odpowiedz Link Zgłoś
bartolini86 Re: Odzieju , rozmawiamy o zupełnie czym innym 18.06.10, 21:03 z ciekawości - gdzie masz ten net??:) Odpowiedz Link Zgłoś
odziej Re: Odzieju , rozmawiamy o zupełnie czym innym 18.06.10, 23:30 ostatnio testowany w bielicach - kotlina kłodzka oraz w okolicach nasielska, gdzie w szczerym polu nie ma zasięgu żadnej normalnej sieci komórkowej, ani kabla od innego providera... a ten oranże bangla ;) centertel chodził w częstotliwości radiowej w paśmie 450 Mhz, czyli praktycznie wszędzie i nic tu nie ma do rzeczy zasięg orange... a z tego co pamiętam to tepsa ma koncesję na ten bajer do chyba 2016 albo 2018 i wtedy będzie nowe rozdanie, ale na mojego czuja to coś nowego do tego czasu przyjdzie Odpowiedz Link Zgłoś
noname80 Re: Odzieju , rozmawiamy o zupełnie czym innym 18.06.10, 21:49 ok. pod warunkiem ze masz zasieg z orange, a co maja powiedziec ci co nie maja zasiegu. Odpowiedz Link Zgłoś
carolina86 Re: internet satelitarny 29.10.10, 14:29 Witam! Zainteresowanych bardziej szczegółowymi informacjami na temat usługi Tooway zapraszamy na nasz oficjalny profil na facebooku: www.facebook.com/profile.php?id=100000714864666#!/pages/Toowaypl/154536131239695 Jesteśmy obecni również na GoldenLine! Odpowiedz Link Zgłoś
bohemalius Re: internet satelitarny 05.01.16, 12:12 A propos Cyfrowego Polsatu i Smart Dom 8 grudnia 2015 roku podpisana umowa i dostarczony sprzęt. Witam czekam miesiąc na montaż tv cyfrowej i całego zestawu smart dom (nikt nie wspomina o tym że antena nie jest wliczana w cenę i trzeba ją kupić osobno na pytanie czemu nie ma jej umieszczonej w zestawie i podanej ceny pan stwierdził, że przecież antena to norma w tv cyfrowej. No tak proszę pana podobnie jak dekoder, a jednak o nim się mówi i ceny dekoderów są podawane od razu). Plus ściga mnie już za abonament, a u mnie nic nie działa. Kolejne obietnice darmowego montażu spełzły na niczym. Podzielę się z Wami spostrzeżeniem-pytaniem. Ile firma musi zarobić, by stać się uczciwą wobec klienta? Znacie jakieś granice? Ktoś o tym pisał? "Podpisując" przez telefon umowę zaznaczyłam, że nie zgadzam się na otrzymywanie informacji handlowych. Umowa, którą dostałam do podpisania zawierała informację, że się zgadzam. Sprostowałam telefonicznie, ale czy mam gwarancję, że na pewno? I zastanawiam się poco. Takie to małe, głupie. To zniechęca, zniesmacza. A przecież nic bardziej nie zjednuje klienta niż dobre uczciwe traktowanie. Klient traktowany dobrze wróci. Ile musi zarobić Polsat, by nie próbować kraść (gospodarowanie czyimiś danymi bez jego zgody to kradzież). Na szczęście mam Aero Emotikon smile i mimo wprowadzenia przez Polsat przerywania go co godzinę i przymusu wpisywania kodu, nadal go używam. Na razie LTE nie kooperuje z moim laptopem więc z niczego smartdomowego nie korzystam, chyba w antenie zrobie sobie w Sylwestra popcorn. Wyjaśnianie Cyfrowy Polsacie nic nie da. Po prostu za dużo klientów firma nabrała i nie może przerobić. Tyle. Jestem pewnie 2458a i czekam na swoją kolejkę. Tyle, że niech nikt nie oczekuje ode mnie płacenia za coś, co nie zostało dostarczone. Poniżej zamieszczam odpowiedź z Biura Ochrony Konsumenta: "Szanowna Pani, Zgodnie z treścią art. 56 ust. 3 ustawy Prawo Telekomunikacyjne to umowa powinna określać termin rozpoczęcia świadczenia usług. Proszę zatem sprawdzić w umowie, czy upłynął okres na rozpoczęcie świadczenia usług. Jeśli termin ten upłynął to może Pani wezwać przedsiębiorcę na piśmie do rozpoczęcia świadczenia usług np. w terminie 7 dni z zastrzeżeniem, że po upływie tego terminu odstąpi Pani od umowy z uwagi na zwłokę w rozpoczęciu świadczenia usług w ramach zawartej umowy. Podstawę takiego wezwania stanowić będzie art. 491 kodeksu cywilnego. W przypadku odstąpienia od umowy- jeśli przedsiębiorca pomimo wezwania nie rozpocznie świadczenia usług- umowę poczytuje się za niezawartą i strony powinny zwrócić sobie to, co świadczyły, czyli w takiej sytuacji powinna Pani dochodzić zwrotu wpłaconych kwot." Mamy 5 stycznia, to już prawie miesiąc od podpisania umowy. wszystko stoi w pudełkach, faktury płyną do mnie, Faktycznie Smartdom dowcipnie nazwali. Dzisiaj zadzwonił monter. Coś mnie tknęło, żeby powiedzieć mu "ale pan wie, że antena jest do zamontowania". odpowiedź? - "Nie". okazało się że skierowano pana do mnie z "serwisem anteny" za co dostałby 20zł. Powiedział że nie przyjedzie w takim razie (nie mam do niego pretensji, też bym nie przyjechała) i żebym dzwoniła do BOK. Internet nadal nie działa na moim laptopie. Smartpolsat. A i nie wierzmy w pierwszy darmowy miesiąc. Nie płacisz i nie ma usługi. A potem płacisz za to co masz :) ciekawe co będzie dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
aprimors Re: internet satelitarny 15.06.20, 21:02 Wydaje mi się, że jeśli chodzi o internet to warto będzie zajrzeć tutaj www.multimedia.pl/ . Firma ma na prawdę bardzo ciekawą i wartą uwagi ofertę pakietów internetowych. Znajomy od jakiegoś czasu korzysta z ich usług i z tego co wiem to jest bardzo zadowolony Odpowiedz Link Zgłoś