Dodaj do ulubionych

ulica Rejonowa i dojazdy do firm <20 +zawał

02.09.10, 21:28
Witam,
co sądzicie i jaki macie pomysł na przyśpieszenie remontu ulicy Rejonowej
gdzie jest ponad 20 firm dla których jawnie jest blokowany dojazd co za tym
idzie i zyski, poza tym karetki jadące w kierunku Siemiatycz, Zambrowa, czy
Hajnówki nie koniecznie szybciej dojeżdżają na czas!
Zróbmy coś w czas!
Obserwuj wątek
    • kahuna11 Re: ulica Rejonowa i dojazdy do firm <20 +zaw 02.09.10, 21:45
      najbardziejsiepojeballo napisała:
      jaki macie pomysł na przyśpieszenie remontu ulicy Rejonowej

Szanowna forumowiczko najbardziejsiepojeballo.
      Najskuteczniejszy sposób, lecz jednocześnie niemożliwy do realizacji to
      przyśpieszenie wyborów samorządowych. A dlaczego? Byłoby jak w studenckim kawale.
      - Pytanie do studenta - ile czasu trzeba by nauczyć się języka chińskiego?
      - A kiedy egzamin? - odpowiada student :0
    • sebcioo Re: ulica Rejonowa i dojazdy do firm <20 +zaw 02.09.10, 22:40
      Dojazd jest blokowany? Oooo serio? Mowisz o tych znakach zakazu ... ktore kazdy
      ma w d...? Droga gdzie nie mozna jezdzic a wszyscy jezdza? To ci dopiero blokowanie.

Az dziw ze nie stoi tam policja - toz to idealne miejsce na zarobek by bylo.
      • najbardziejsiepojeballo Re: ulica Rejonowa i dojazdy do firm <20 +zaw 03.09.10, 09:23
        SeriOooo!
        znaki zakazu jak to ??? kto pozwala blokować drogę w obu kierunkach???? jedyną
        drogę dojazdu i to na tak długi czas. Konkretna firma zrobiła by odcinek drogi
        400m w dwa tygodnie nikt by nie miał wontów co do zablokowanej drogi. okey
        trzeba to trzeba. ale jeśli widzimy jednego lub dwóch robotników popijających
        sobie wodę i rzucających śmieci za siebie, aż dziw bierze że szpadle się nie
        łamią od podpierania. fajnie te krawężniki ułożyli żal tylko że się osypują a
        rolnicy to niedługo z bronami wpadną pod sklepy bo może coś by wyrosło przez
        zimie na tym odłogu... podatków firmy też nie zapłacą bo zysków brak, a droga
        "kiedyś się zbuduje... "
        • sebcioo Re: ulica Rejonowa i dojazdy do firm <20 +zaw 03.09.10, 09:40
          > znaki zakazu jak to ???
          Tak to.

> kto pozwala blokować drogę w obu kierunkach????
          W jednym mieli zablokowac jak droga cala rozkopana?

> jedyną drogę dojazdu i to na tak długi czas.
          A to akurat jest klamstwo. Do czesci firm mozna dojechac np przez "giees", wjazd
          od Piłsudskiego, obok zlomiarni i wyjazd przy intermarche

> Konkretna firma zrobiła by odcinek drogi
          > 400m w dwa tygodnie nikt by nie miał wontów co do zablokowanej drogi. okey
          > trzeba to trzeba. ale jeśli widzimy jednego lub dwóch robotników popijających
          > sobie wodę i rzucających śmieci za siebie, aż dziw bierze że szpadle się nie
          > łamią od podpierania. fajnie te krawężniki ułożyli żal tylko że się osypują a
          > rolnicy to niedługo z bronami wpadną pod sklepy bo może coś by wyrosło przez
          > zimie na tym odłogu... podatków firmy też nie zapłacą bo zysków brak, a droga
          > "kiedyś się zbuduje... "
          Żale.
          • najbardziejsiepojeballo Re: ulica Rejonowa i dojazdy do firm <20 +zaw 03.09.10, 09:59
            ooicbeSsss.
            Żalem to jest bo nikt tu nie kłamie tylko stwierdza fakt ! ciekawe jak
            samochód dostawczy wiedzie "od Piłsudskiego obok zlomiarni i wyjedzie za kilka
            dni jak dalej rozkopią drogę !!! w obu kierunkach
            • sebcioo Re: ulica Rejonowa i dojazdy do firm <20 +zaw 03.09.10, 10:27
              > Żalem to jest bo nikt tu nie kłamie tylko stwierdza fakt !
              No popatrz, ja tez stwierdzilem fakt.

> ciekawe jak samochód dostawczy wiedzie "od Piłsudskiego obok zlomiarni i
              wyjedzie za kilka
              > dni jak dalej rozkopią drogę !!! w obu kierunkach
              ???? o czym ty piszesz? nijak nie lapie. Gdzie ma wyjechac? Na Rejonowa? Ja o
              tym pisalem? Pisalem o dojezdzie do czesci firm przez "giees". Czytaj co
              komentujesz.

BTW nikt nie bedzie rozgrzebywal wiekszego kawalka niz jest obecnie rozgrzebany
              i zagrodzony.
    • najbardziejsiepojeballo ulica Rejonowa i dojazdy do firm <20 +zaw 03.09.10, 10:53
      kolega wyczerpał swoje myśli, zapraszam Was do podzielenia się myślą co dzieje
      się na Rejonowej . a pogotowie do kolegi to na około też dojedzie
      • szpila555 Re: ulica Rejonowa i dojazdy do firm <20 +za 03.09.10, 12:00
        Najlepiej ubezpieczyć pojazd od uszkodzeń (AC). Przyda się jak znalazł.
        Dla wygodnych link do porównywarki cen AC oraz wyłączeń odpowiedzialności w
        poszczególnych towarzystwach ubezpieczeniowych:
        www.ubezpieczenie.com.pl/pw/porownywarka_wylaczen___ubezpieczenie_ac/2,0.html
        ;)
        • sebcioo Re: ulica Rejonowa i dojazdy do firm <20 +za 03.09.10, 12:49
          Zapytam przy okazji - szpilo, jak ma sie nick "najbardziej..." do regulaminu forum?
          • szpila555 Re: ulica Rejonowa i dojazdy do firm <20 +za 03.09.10, 13:00
            Jak zauważyłem jeden człon nicka brzmi jak nazwisko jednego z radnych
            powiatowych, ale to chyba przypadek. Do tej pory skarg na nicka brak
            • sebcioo Re: ulica Rejonowa i dojazdy do firm <20 +za 03.09.10, 13:24
              :)
            • sebcioo Skarga na nicka 07.09.10, 15:56
              szpila555 napisał:
              > Jak zauważyłem jeden człon nicka brzmi jak nazwisko jednego z radnych
              > powiatowych, ale to chyba przypadek. Do tej pory skarg na nicka brak
              Nie uznales ze skoro o tym napisalem to jest to "skarga"?

No to pisze - skarga na nicka. Wedlug mnie nick najbardziejsiepojeballo lamie regulamin forum.
              • przemek_ser Re: Skarga na nicka 07.09.10, 17:34
                Jak nie ma już argumentów do obrony to jest skarga na nicka, trzeba było w tym samym dniu ją złożyć jak moderator się wypowiedział.
                Co do dojazdu i jego zamknięcia jeżeli nawet jest to zgodne z prawem to jest krzywdzące dla przedsiębiorców ponieważ dużo tracą. Przy tym odcinku drogi są same firmy, mniejsze, większe ale firmy, które zatrudniają pracowników, płacą zus, wynajmują pomieszczenia a na to trzeba zarobić.
                Jeżeli nie stosuję się do znaków to co najwyżej łamie przepisy, na pewno frajerem nie jestem i apelowałbym o nie zaniżania poziomu wypowiedzi. Nie sztuka stanąć/siedzieć i się wyzywać tylko szukać kompromisu.
                Tak się zastanawiam czy autor sebcioo ma coś wspólnego z wykonawcą tej inwestycji skoro dla niego jest wszystko w jak najlepszym porządku?
                • sebcioo Re: Skarga na nicka 07.09.10, 18:57
                  przemek_ser napisał:
                  > Jak nie ma już argumentów do obrony to jest skarga na nicka, trzeba było w
                  > tym samym dniu ją złożyć jak moderator się wypowiedział.
                  Czyli za dlugo zwlekalem i skarga jest niewazna? haha dobre

> Co do dojazdu i jego zamknięcia jeżeli nawet jest to zgodne z prawem to jes
                  > t krzywdzące dla przedsiębiorców ponieważ dużo tracą. Przy tym odcinku drogi są
                  > same firmy, mniejsze, większe ale firmy, które zatrudniają pracowników, płacą
                  > zus, wynajmują pomieszczenia a na to trzeba zarobić.
                  No i ...? Napisz cos czego nie wiemy.

> Jeżeli nie stosuję się do znaków to co najwyżej łamie przepisy, na pewno fr
                  > ajerem nie jestem i apelowałbym o nie zaniżania poziomu wypowiedzi.
                  A ja apelowalbym o czytanie ze zrozumieniem i komentowanie z mysleniem. Wyraznie pisal o samochodach i kierowcach ktorzy NIE JADĄ do okolicznych firm.

> Nie sztuka stanąć/siedzieć i się wyzywać tylko szukać kompromisu.
                  Sztuka to myslec co sie pisze.

> Tak się zastanawiam czy autor sebcioo ma coś wspólnego z wykonawcą tej inwe
                  > stycji skoro dla niego jest wszystko w jak najlepszym porządku?
                  Zacytuj gdzie napisalem ze "wszystko w jak najlepszym porządku"?
                  • przemek_ser Re: Skarga na nicka 07.09.10, 19:29
                    > Czyli za dlugo zwlekalem i skarga jest niewazna? haha dobre

To czy jest ważna zadecyduje opiekun forum, a w języku polskim nie ma takiego wyrażenia powszechnie uznawanego za wulgarne tym bardziej, że ostatni człon chyba jednak pochodzi od nazwiska.

> No i ...? Napisz cos czego nie wiemy.

Ok Ty może wiesz, inni mogą nie wiedzieć, przedstawiałem sytuację w której są te firmy. Ja zawsze wypowiadam się w swoim imieniu.

>A ja apelowalbym o czytanie ze zrozumieniem i komentowanie z mysleniem. Wyraznie pisal o samochodach i kierowcach ktorzy NIE JADĄ do okolicznych firm.

To widocznie pomyliłeś posty ponieważ autor w pierwszym poście zaznaczył, że chodzi mu o dojazd do firm i o karetki. Ok inni którzy nie jadą do tych firm mogą przeszkadzać w prowadzeniu prac.

> Sztuka to myslec co sie pisze.

Wiesz każdy myśli inaczej. Najczęściej myślę O TYM o czym pisze, a czy ten inaczej rozumujący mnie zrozumie...

> Zacytuj gdzie napisalem ze "wszystko w jak najlepszym porządku"?

Po Twoich wypowiedziach tak wnioskowałem, to pewnie te inne rozumowanie... ale wszyscy winni tylko nie inwestor.
                    • sebcioo Re: Skarga na nicka 07.09.10, 20:16
                      przemek_ser napisał:

> To czy jest ważna zadecyduje opiekun forum
                      Dlatego pisalem do opiekuna forum - a odezwales sie ty.

> a w języku polskim nie ma takiego wyrażenia powszechnie uznawanego za wulgarne
                      Nie ma wyraznia "pojebalo"? Ciekawe.

> tym bardziej, że ostatni człon chyba jednak pochodzi od nazwiska.
                      Tak jak wyzej.

> To widocznie pomyliłeś posty ponieważ autor w pierwszym poście zaznaczył, że ch
                      > odzi mu o dojazd do firm i o karetki. Ok inni którzy nie jadą do tych firm mogą
                      > przeszkadzać w prowadzeniu prac.
                      Mialo byc "wyraznie pisalEM ..." Skoro komentujesz to co JA pisalem to chyba odnosisz sie do tego co JA pisalem. A pisalem o samochodach ktore NIE JADA do okolicznych firm.

> Wiesz każdy myśli inaczej. Najczęściej myślę O TYM o czym pisze, a czy ten inac
                      > zej rozumujący mnie zrozumie...
                      Nie wymagam bys myslal tak samo jak ja. Wymagam bys myslal co piszesz. A nie pisal co myslisz.

> Po Twoich wypowiedziach tak wnioskowałem, to pewnie te inne rozumowanie... ale
                      > wszyscy winni tylko nie inwestor.
                      Inwestor czym zawinil? Tym ze z braku pieniedzy (najczesciej tak jest, nie wiem jak tu bylo) wyznaczyl odlegly termin ukonczenia inwestycji? W sumie mogli nic nie robic.
              • szpila555 Re: Skarga na nicka 07.09.10, 22:34
                A ja myślę że to atak osobisty z Twojej strony sebciuu na nową forumowiczkę. Dlaczego? Post niżej napisałeś do niej: "jestes frajerka".
                Oj nieładnie zamykac komuś usta. A może związany jesteś sebciuu z firmą która wykonuje te roboty drogowe?

A co do zamykania ... ulicy Rejonowej i ustawiania znaków drogowych, to również mylisz się sebciu.
                Na czas prowadzenia robót drogowych sporządza się projekt tymczasowej organizacji ruchu, który podlega uzgodnieniom oraz zatwierdzeniu Na drogach miejskich taki projekt zatwierdza przeważnie starosta, na wojewódzkich marszałek woj. na drogach krajowych Dyrektor GDDKiA. Każdy widzi jak jest przestrzegany taki projekt na budowach w Bielsku.
                Swego czasu była na ten temat dyskusja na forum przy okazji przebudowy ulicy Studziwodzkiej i puszczenia ruchu drogowego objazdem "przez pola".
                • sebcioo Re: Skarga na nicka 08.09.10, 07:51
                  szpila555 napisał:
                  > A ja myślę że to atak osobisty z Twojej strony sebciuu na nową forumowiczkę.
                  Myslec ci wolno - ty masz ocenic czy jej nick nie lamie regulaminu. Jak nie to napisze na forum@agora.pl. Moze oni ocenia.

> Dlaczego? Post niżej napisałeś do niej: "jestes frajerka".
                  > Oj nieładnie zamykac komuś usta.
                  Nieladnie to wyrywac slowa z kontekstu. Moze powinienes przeczytac jeszcze raz o co tam chodzilo? Bo czyms takim kompromitujesz sie.
                  BTW czy ja prosze o wyciecie wpisow? Nie. Prosze o zmiane nicka. Zbyt skomplikowane?

> A może związany jesteś sebciuu z firmą która wykonuje te roboty drogowe?
                  Tak, oczywiscie. Jak mam odmienne zdanie to na pewno mam w tym jakis interes.
                  Myslalem ze jestes madrzejszy niz srednia tego forum.

> A co do zamykania ... ulicy Rejonowej i ustawiania znaków drogowych, to również
                  > mylisz się sebciu.
                  Myle sie - w ktorym miejscu?

> Na czas prowadzenia robót drogowych sporządza się projekt tymczasowej organiza
                  > cji ruchu, który podlega uzgodnieniom oraz zatwierdzeniu Na drogach miejskich
                  > taki projekt zatwierdza przeważnie starosta, na wojewódzkich marszałek woj. na
                  > drogach krajowych Dyrektor GDDKiA. Każdy widzi jak jest przestrzegany taki pro
                  > jekt na budowach w Bielsku.
                  Czy ja pisalem COKOLWIEK o sposobie prowadzenia robot drogowych? Nie. Bo pojecia o tym nie mam. Wiec nie wmawiaj mi czegos czego nie robilem.

> Swego czasu była na ten temat dyskusja na forum przy okazji przebudowy ulicy St
                  > udziwodzkiej i puszczenia ruchu drogowego objazdem "przez pola".
                  No i...?
          • najbardziejsiepojeballo Re: ulica Rejonowa i dojazdy do firm <20 +za 03.09.10, 13:16
            a co cie to Sebcioo, nick jak nick czytając forum od dłuższego czasu to
            zauważyłam że odpisujesz na posty przy okazji... spamując, a założyłam nowy bo
            mi się podoba.
            • sebcioo Re: ulica Rejonowa i dojazdy do firm <20 +za 03.09.10, 13:27

> a co cie to Sebcioo,
              A jajeczko. Co, nie moge?

> nick jak nick czytając forum od dłuższego czasu to
              > zauważyłam że odpisujesz na posty przy okazji... spamując,
              Zauwazylas spamujac czy czytalas spamujac? Z jezyka polskiego pała.

> a założyłam nowy bo mi się podoba.
              Tjaaa niech zyje czytanie ze zrozumieniem.

Po cholere wdaje sie w glupie dyskusje?
              • najbardziejsiepojeballo Re: ulica Rejonowa i dojazdy do firm <20 +za 03.09.10, 14:20
                sebcioo napisał:
                > Tjaaa niech zyje czytanie ze zrozumieniem.
                >
                > Po cholere wdaje sie w glupie dyskusje?
                Sebcioo wrzuć sobie na odsłuch " Jestem Bogiem" Paktofoniki i czuj się żę
                rozwiązujesz problemy.

problem tego postu tkwi w tym co można zrobić by przyśpieszyć prace na Rejonowej
                i nie powrócić do takich sytuacji jak miały miejsce na studziwodach, kleeberga,
                dubiazyńskiej.

• przemek_ser Re: ulica Rejonowa i dojazdy do firm <20 +za 03.09.10, 12:24
        A to i ja się podzielę wrażeniami. Nie podoba mi się jakość i kolejność prac ale o krawężnikach już było. 5
        pracowników przy takiej inwestycji to lekka przesada (jedna koparka mechaniczna, 3 koparki ręczne,
        wywrotka i chyba dwie zagęszczarki). Ok do firm położonych od strony GS-u można dojechać ale te po
        drugiej stronie będą niedługo miały duży problem ponieważ do nich trzeba dojechać a nie zostawić
        samochód pod biedronką i dojść, nie chodzi tu tylko o zaopatrzenie. Część materiałów już użytych
        będzie trzeba wymienić z powodu dezorganizacji a to koszty.
        • cdsmarcin Re: ulica Rejonowa i dojazdy do firm <20 +za 03.09.10, 14:52
          To i ja się podzielę opinią. Firmy położone po stronie biedronki na ulicy Rejonowej za jakiś czas zostaną pozbawione dojazdu. Chciałbym zaznaczyć, że znajduje się tam mechanik samochodowy oraz kilka innych firm, które bez dojazdu odniosą spore straty.
          Dyskoteka "Rejon" także została pozbawiona dobrego dojazdu do parkingu pod klubem. Wątpię, że ktoś zostawi samochód pod biedronką i w tak deszczową pogodę przejdzie się ten kawałek do dyskoteki. Wybiorą sobie po prostu inny lokal.
          Prace przy tej ulicy od tygodnia stoją w miejscu, robotnicy zawsze kiedy tam jestem mają jakąś przerwę.
          • przemek_ser Re: ulica Rejonowa i dojazdy do firm <20 +za 03.09.10, 14:59
            Nie jestem budowlańcem ale jeżeli rozkopuje się drogę to powinno się ją jak najszybciej zrobić, a nie
            łapać się za ścieżki rowerowe i chodniki, jest szansa że to wszystko się zapadnie przy pracach nad
            drogą.
            • 11rewresbo Re: ulica Rejonowa i dojazdy do firm <20 +za 04.09.10, 07:51
              ego co mi wiadomo, odkryto tam wiele niezgodności, których nie było w planach i dokumentacji. Jeżeli cos namieszałem proszę o skorygowania.
              • kriscar57 Re: ulica Rejonowa i dojazdy do firm <20 +za 04.09.10, 09:13
                Dziś mamy piękną pogodę cały tydzień lało a wykonawcy drogi na rejonowej chyba się opalają bo dziś
                nikogo w pracy nie spotkałem.Wygląda na to że bielski urząd raczej nie interesuje się losem firm które
                tracą przez to pieniądze widocznie podatki które płacimy są im nie potrzebne.TO PO PROSTU TRZEBA PODAĆ DO TELEWIZJI MOŻE WTEDY KTOŚ SIĘ OBUDZI PS NA PEWNO KOLEJNE WYBORY WYGRA
                TEN SAM GOSPODARZ OBY SIĘ NIE ZDZIWIŁ
                • przemek_ser Re: ulica Rejonowa i dojazdy do firm <20 +za 04.09.10, 09:29
                  Tak się zmęczyli w poniedziałek i wtorek siedząc pod daszkiem czekając aż przestanie deszcz padać, że
                  dzisiaj nie dali rady pracować. Albo u wykonawców drogi sobota to również dzień święty.
                  • sebcioo Re: ulica Rejonowa i dojazdy do firm <20 +za 04.09.10, 10:49
                    Inwestor daje kase i wyznacza termin. Firma go akceptuje i robi by zmiescic sie
                    w terminie. Jesli sie nie zmiesci to placi kare. Tempo robót okresla firma wedle
                    tego czy uwaza ze sie wyrobi czy nie. I nikomu nic do tego. Nie firma okresla
                    termin skonczenia robót ! Tak jest z jakimikolwiek robotami obojetnie czy to sie
                    podoba czy nie.
                    Poganianie jakie proponujecie to dzialania pod publike ala komuna.
                    • qdwa Re: ulica Rejonowa i dojazdy do firm <20 +za 07.09.10, 12:59
                      A gdybys mial tam wlasna firme nie zalezalo by Tobie na jak najszybszym zakonczeniu remontu drogi? Chociazby z uwagi na to ze czesc klientow nie bedzie chciala jechac do Ciebie przez błoto i rozkopy?
                      • sebcioo Re: ulica Rejonowa i dojazdy do firm <20 +za 07.09.10, 15:40
                        Akurat ani moje zachcianki ani innych niewiele zmienia/zmienilyby.
                      • sebcioo Re: ulica Rejonowa i dojazdy do firm <20 +za 07.09.10, 15:41
                        Akurat ani moje zachcianki ani innych niewiele zmienia/zmienilyby.

Chciec to bym chcial np gwiazdke z nieba - tylko co z tego?
    • najbardziejsiepojeballo Re: ulica Rejonowa i dojazdy do firm <20 +zaw 07.09.10, 11:10
      w pewnym sensie chodzi tu tylko o czas! żeby nie powtarzała się sytuacja z poprzednich remontów dróg, ale najbardziej mnie boli to niedbalstwo i pieniądze podatników rozrzucane a nie szanowane:

img32.imageshack.us/slideshow/webplayer.php?id=15632295.jpg
      te zdjęcia sami skomentujcie
      PS. nikt nikogo tu nie goni do roboty tylko do ładu i poszanowania swojej i np Twojej pracy!

• qdwa Re: ulica Rejonowa i dojazdy do firm <20 +zaw 07.09.10, 12:25
        ja sam widzial jak, szpadle pekaly od podpierania sie, ino betoniarki nie mieli azeby sie oprzec wiec usiedli i obserwowali i tak do 16 obserwowali kazdego dnia...
      • mjarek10 Re: ulica Rejonowa i dojazdy do firm <20 +zaw 07.09.10, 12:35
        Przepisy przepisami a życie płynie. Jak byłem tam tydzień temu to prace były na tym samym etapie co dziś - no może metr scieżki wiecej zobaczyłem.Gdzie my żyjemy w jakimś normalnym mieście czy nie urażając naszych sąsiadów za wschodnią granicą.To śmieszne w dzisiejszych czasach tak bezmyślnie mieć wszytich i wszystko głeboko w nosie i wykonywać tak swoją pracę.Jeżdze po całej Polsce i nie jedno już widziałem, ale takiej fuszerki i bezmyślności to jeszcze nigdzie. Nawet w stolicy ulica Cybernetyki na Dolnym Mokotowie jest w połowie przejezdna dla osób dojeżdzających do firm sklepów czy lokali i cały czas są informacje o postepach jak i wstrzymaniach budowy.
        Można się wstydzić za taką reklame tak pieknego miasta jakim jest Bielsk Podlaski i za utrudnienia - wręcz problem w dojeździe tam gdzie byśmy chcieli a nie możemy( zakaz wjazdu).
      • sebcioo Re: ulica Rejonowa i dojazdy do firm <20 +zaw 07.09.10, 12:57
        Szkoda ze dla kompletu nie dalas fotek samochodow jezdzacych tamtedy mimo wyraznych zakazow i kierowcow ktorzy mają je w ...
        • sebcioo Re: ulica Rejonowa i dojazdy do firm <20 +zaw 07.09.10, 12:59
          I nie jezdza oni do zadnej z firm tam bedacych.
          Ot poprostu uwazaja ze znaki sa dla frajerow i jazda na okolo nie dla nich.
          • najbardziejsiepojeballo Re: ulica Rejonowa i dojazdy do firm <20 +zaw 07.09.10, 13:52
            "Ot poprostu uwazaja ze znaki sa dla frajerow i jazda na okolo nie dla nich"

szkoda że uważasz mnie za frajerke...
            kto pozwala blokować dojazd w obu kierunkach ??? jakie to prawo !!! bez wcześniejszych uzgodnień i informacji! co za buc stawia znak zakazu, ograniczenia, nakazu, zakazu wyprzedzania, budowy, krzywe to wszystko jak by na wiosce gdzie jeden samochód na tydzień.!
            ruch na tej ulicy był zawsze i będzie a co do remontu to widząc co dzieje się raczej to nie ułatwi ani nie upiększy wizerunku BP. studzienki i krawężniki będą krzywe jak na wsi bywa, brakuje jeszcze tylko znaku na środku ścieżki, ano wywalenie się z dzieckiem na wysokim krawężniku to za mało...
            • kahuna11 Re: ulica Rejonowa i dojazdy do firm <20 +zaw 07.09.10, 14:27
              masz racje najbardziejsiepojeballo!
            • sebcioo Re: ulica Rejonowa i dojazdy do firm <20 +zaw 07.09.10, 15:51
              > szkoda że uważasz mnie za frajerke...
              Jesli nie stosujesz sie do znakow i przyznajesz sie do tego publicznie - tak, jestes frajerka.

> kto pozwala blokować dojazd w obu kierunkach ??? jakie to prawo !!!
              Normalne, polskie. Jesli uwazasz ze znaki sa postawione bezprawnie to polecam telefon na 997.

> bez wcześniejszych uzgodnień i informacji! co za buc stawia znak zakazu, ograniczenia, nak
              > azu, zakazu wyprzedzania, budowy,
              Z toba mieli to uzgadniac? Z firmami okolicznymi? Remont drogi? Dzizas

> krzywe to wszystko jak by na wiosce gdzie jeden samochód na tydzień.!
              Tylko wedlug ciebie.

> ruch na tej ulicy był zawsze i będzie
              Sila argumentu rozbraja.

> a co do remontu to widząc co dzieje się
              > raczej to nie ułatwi ani nie upiększy wizerunku BP. studzienki i krawężniki bę
              > dą krzywe jak na wsi bywa, brakuje jeszcze tylko znaku na środku ścieżki, ano
              > wywalenie się z dzieckiem na wysokim krawężniku to za mało...
              Co ty bredzisz?

Sluszny masz nick - zgaduje sie odnosi sie do ciebie?
    • primeam Re: ulica Rejonowa i dojazdy do firm <20 +zaw 07.09.10, 22:55
      pomysł na przyśpieszenie , to na pewno zamkniecie albo niebranie pod uwagę takich osób jak tam te co się wykłócają i próbują wywalczyć swoich "nie racji" bo racja w tym temacie jest taka: skończyć tą drogę, nie niszczyć i szanować prace innych, umożliwić ten dojazd karetek. o przedsiębiorcach też wspomnę bo to dzięki nim mamy pieniądze wpływające z podatków, a każdy dojazd z tej ulicy to raczej jakaś firma usługowa albo handlowa. i wydaje mi się że jest ich tam więcej niż 20, zdjęcia małe, trzeba się przyjrzeć ale robota wre :P tylko "pogratulować"
      • cdsmarcin Znalazłem coś ciekawego... 07.09.10, 23:06
        bielsk-podlaski.pl/index.php?id1=0&id2=47&id3=0

Dobre jest to:
        "Termin zakończenia tego projektu wyznaczono na 30 listopada 2010."
        Ciekawe jak oni tego dokonają...

Chyba Panowie robotnicy specjalnie się do zdjęcia ustawiali! :)
        --
        potoczne pzdr
        • szpila555 Re: Znalazłem coś ciekawego... 08.09.10, 07:47
          Sądząc po jednym ze zdjęć roboty oznakowano zgodnie z projektem czasowej organizacji ruchu: zastosowane znaki lewostronnego zwężenia jezdni, zakaz wyprzedzania ograniczenie prędkości do 40 km/godz, roboty na drodze itp

A e parę metrów dalej rozkopano ulicę na całej szerokości i przegrodzono wałem ziemnym - czyli naruszono warunki prowadzenia robót - to zapewne teoretycznie wyłącznie w celu przyśpieszenia robót i skrócenia czasu obowiązywania ograniczeń. W praktyce wygląda to tak jak każdy widzi. A służba drogowa zarządcy ulicy uwagi na to nie zwraca, jak nie zwracała uwagi przy przebudowie ulicy Studziwodzkiej, Wiejskiej, Dubiażyńskiej. Na miejscu przedsiębiorców już dawno złożyłbym pozew o odszkodowanie za utracone zyski spowodowane uciążliwym, długim, całkowitym zamknięciem ulicy bez ustanowienia niezbędnych objazdów.
      • sebcioo Re: ulica Rejonowa i dojazdy do firm <20 +zaw 08.09.10, 07:57
        primeam napisał:
        > zdjęcia małe,
        Oraz tendencyjne. Bo niby co mialo na celu fotografowanie z bliska i z zabiej perspektywy np ubloconego kraweznika albo rekawic roboczych na ziemi? Standardowy chwyt operatorow jak chce sie cos wyolbrzymic. Moze ktos kto zna sie na fotografii to zweryfikuje?

> trzeba się przyjrzeć ale robota wre :P tylko "pogratulować"
        Zapytaj moze panią co sie jej pojeballo o ktorej godzinie robila te zdjecia.
        • najbardziejsiepojeballo Re: ulica Rejonowa i dojazdy do firm <20 +zaw 08.09.10, 09:28
          Pan sebcioo to wyolbrzymia - swoją zawiłość i chytrość, cytuje prawie każde zdanie, chyba rzeczywiście nie ma już nic do powiedzenia,
          a prace trwają dobrze że jednak jest grupa osób która czyta to forum, dziś widziałam że jest trochę uprzątnięte, Panowie pracują :) maszyny "ubijają", tną, tylko oby nie nogi i palce...
          bo budżet to i tak już przycięty.
          • sebcioo Re: ulica Rejonowa i dojazdy do firm <20 +zaw 08.09.10, 09:36
            > Pan sebcioo to wyolbrzymia - swoją zawiłość i chytrość, cytuje prawie każde zd
            > anie, chyba rzeczywiście nie ma już nic do powiedzenia,
            Zawilosc i chytrosc polega na cytowaniu? hahaha co za geniusz.
            • szpila555 Re: ulica Rejonowa i dojazdy do firm <20 +zaw 08.09.10, 10:41
              Sebciu, co by tu kto nie mówił, sprawy drogowe w UM leżą. Leżą i wk..ją ludzi.
              Wczoraj wieczorem wracałem z Białegostoku i postanowiłem skrócić sobie drogę do Osiedla Północ przez słynny "Łącznik do HOOP". Było po 21, ciemno jak u .... w d... pamiętałem jednak że wjazd na łącznik jest na górce po minięciu Proniewicz. Skręciłem "na czuja" w lewo i od razu wcisnąłem hamulec!!! Skręciłem w wyasfaltowany szeroki zjazd na pole!!! Wysiadłem i w świetle przejeżdżających krajówką samochodów zobaczyłem że zjazd w łącznik jest 15 metrów dalej!!! Oczywiście brak było jakichkolwiek znaków drogowych ostrzegających o skrzyżowaniu dróg a z oznakowania poziomego widziałem tylko osiową linię przerywaną.
              Zapewne zdarzenie powyższe miało wpływ na moje wczorajsze i dzisiejsze wpisy forumowe. Może jakiś skutek odniosą. Odniosą?
          • przemek_ser Re: ulica Rejonowa i dojazdy do firm <20 +zaw 08.09.10, 11:05
            Prace trwają, ale na chodniku, to dlaczego rozkopali drogę i zostawili żeby sobie tak stało. Jak dobrze popada to jest tam wielka kałuża
            • cdsmarcin Kolejny dowód "ciężkiej" pracy... 10.09.10, 14:28
              Panowie jak widać się nie przemęczają:
              KLIK KLIK FOTO

Za chwilę wybieram się do Rejonu przygotować trochę sprzętu na dzisiejszy wieczór... zastanawia mnie jak mam tam dojechać... Na początku myślałem, że mógłbym od strony dawnego InterMarche, zostawiłbym samochód przy wjeździe na Rejonową... ale jak przeskoczyć te błotniste wykopy?!
    • najbardziejsiepojeballo praca jest ale brak ludzi :/ 14.09.10, 10:33
      postępu pracy nie widać, już od tygodnia na odcinku 400m jest tylko głęboki wykop, chodniki pozaczynane "porozpier...lane" fajnie żeby spadł śnieg-dużo śniegu, było by gdzie wywozić, może przejazd byłby możliwy w końcu..
      • riverisland Re: praca jest ale brak ludzi :/ 15.09.10, 10:12
        Przecież Rejonowa to była jedna wielka rozpierd... przed remontem. Dojazd do firm i karetki był wprost zajeb... I tak jakoś w miarę szybko ten remont idzie... najbardziejsiepojeballo, co za firmę tam masz że tak narzekasz?
        • kahuna11 Re: praca jest ale brak ludzi :/ 15.09.10, 15:01
          riverisland napisał:
          > Przecież Rejonowa to była jedna wielka rozpierd... przed remontem. Dojazd do fi
          > rm i karetki był wprost zajeb... I tak jakoś w miarę szybko ten remont idzie...
          > najbardziejsiepojeballo, co za firmę tam masz że tak narzekasz?

A znasz kawał o kozie rabina?
          ... którą rabin najpierw kazał kupić by wprowadzić do ciasnego mieszkania, a potem pozbyć ...

• riverisland Re: praca jest ale brak ludzi :/ 16.09.10, 19:58
            > A znasz kawał o kozie rabina?
            > ... którą rabin najpierw kazał kupić by wprowadzić do ciasnego mieszkania, a po
            > tem pozbyć ...
            >

Znam, tylko że remont dziurawej drogi to jak wprowadzenie kozy a potem wyprowadzenie jej razem z całą rodziną i pozostawienie samego gospodarza z piękną żoną....
      • przemek_ser Re: praca jest ale brak ludzi :/ 15.09.10, 18:25
        Może wykonawca w końcu postawiłby znak objazdu? Czy jeszcze nie czas?
    • najbardziejsiepojeballo Kiedy skończa tą Rejonową !!!! ???? 30.09.10, 12:25
      jak w temacie pytam się ja kiedy to się skończy, bo niby jakieś dojazdy już są ale to co przez zime tak odłogiem poleży ? może ulice zmienić z Rejonowej na Polną bardziej przypasuje do tego błota !
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka