Dodaj do ulubionych

Czy wierzysz oficjalnym komunikatom...?

11.01.11, 21:19
czy faktom, które nawet laikom jeżą włos na głowie?

www.redakcja.newsweek.pl/Tekst/Polityka-Polska/540780,List-z-polski-z-polskimi-napisami.html
ciekawe....
Obserwuj wątek
    • romanpidlaszuk.1 MGŁA 12.01.11, 05:36
      MGŁA - PIERWSZY POLSKI FILM O KATASTROFIE W SMOLEŃSKU 1/4
      www.youtube.com/watch?v=rKNCKq3Tfl8
    • romanpidlaszuk.1 "List z Polski " 12.01.11, 05:52
      1/5
      www.youtube.com/watch?v=mDcd0SvjE5A&feature=related

2/5
      www.youtube.com/watch?v=It3yYxN5kWw&feature=related

3/5
      www.youtube.com/watch?v=PK6hqVddT7k&feature=related

4/5
      www.youtube.com/watch?v=izq_P_n01BA&feature=related

5/5
      www.youtube.com/watch?v=7XgSvy-A3OA&feature=related

W czesciach nr 2,4,5- jest min. interview z Prezydentem Ukrainy Wiktorem Juszczenko
      (ktory sie oczywiscie wypowiada w naszym ojczystym jezyku ukrainskim, co polecam uwadze ukrainskojezycznej ludnosci Podlasia)
    • kaukonsky W sumie Ruscy... 12.01.11, 16:26
      ...wiele odkrywczych informacji dziś nie podali. Od początku jasne było, że gwiazdkowi kazali pilotom za wszelką cenę lądować, to ci lądowali. I przykozaczyli...
    • zimija Re: Czy wierzysz oficjalnym komunikatom...? 12.01.11, 17:35
      0,6 promila z rana ?!

Hmm, daje do myślenia ...
      • burak-cukrowy Re: Czy wierzysz oficjalnym komunikatom...? 12.01.11, 22:12
        zimija napisał:

> 0,6 promila z rana ?!
        ...................................
        po nocy, kolego, po nocy pozostało...
        • lechowski51 Re: Czy wierzysz oficjalnym komunikatom...? 12.01.11, 23:00
          Dzieki siwy za linka.Taki obraz Rosji,POlski i Europy mnie nie przerazil tak jak Ciebie,bo tak go widze od lat.Dzisiaj poraz kolejny dostalismy w twarz od rosyjskich kgbistow.Kiedys za Stalina przeciwnikow politycznych zesylano do lagrow z objawami "schizofrenni bezobjawowej" a dzisiaj usluszelismy ze na podstawie "specjalnego eksperymentu psychologicznego" rosyjscy specjalisci stwierdzili ze polscy piloci przez obecnosc w kabinie swojego dowodcy doznali takiego stressu ze nie zorientowali sie ze leca 170 m za nisko.
          Sowiecka Rosja byla bandycka a ta obecna zmienila metody ale cele ma te same.
          • obserwer11 Ostatnie minuty dzięki uprzejmości 12.01.11, 23:22
            MAK :

wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/10,88722,8937819,Ostatnie_sekundy_tragicznego_lotu_TU_154.html
            • romanpidlaszuk.1 szkoda, ze nie ma dostepu do czarnych skrzynek... 13.01.11, 03:53
              Szkoda,ze nie ma dostepu do oryginalnych czarnych
              skrzynek, tak zeby mozna bylo zapoznac sie z oryginalnymi zapisami calosci przebiegu lotu i sprawdzic czy nikt przy tych zapisach nie manipulowal, czegos nie wycial, czegos nie dodal itd.

Bez tego caly raport jest niewiarygodny.

Poza tym raport nie uwzglednia opowiedzi na szereg watpliwosci zawartych chocby w filmie pt. "List z Polski".
            • romanpidlaszuk.1 Re: Ostatnie minuty dzięki uprzejmości 13.01.11, 07:35

I.

"von_seydlitz 27 minut temu Oceniono 6 razy 2 + - zgłoś do moderacji .Pilot podchodził do lądowania tak jak na początek pasa startowego, tylko niestety tam pasa nie było, i nie róbmy z naszych pilotów idiotów, była ewidentna pomyłka co do pozycji samolotu - a za to odpowiada wieża. "
              wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,8940477,Prasa_o_raporcie_MAK___Ponura_sekwencja_zdarzen__.html?v=1&obxx=8940477#opinions

II
              Na zalaczonym filmie komenda wiezy "uchod' na wtoroj krug" pojawia sie na ekranie kilka sekund po pojawieniu sie trzaskow rozpadajacego sie samolotu i okrzykow "qrwa, qrwa mac' "
    • zdrafko Re: Czy wierzysz oficjalnym komunikatom...? 13.01.11, 00:26
      Coś dla prawdziwych patriotów:

holdsmolenski.pl/
      • lechowski51 Re: Czy wierzysz oficjalnym komunikatom...? 13.01.11, 08:39
        Dla rosyjskich patriotow;
        i54.tinypic.com/33xdh14.jpg
    • zdrafko A może było tak...? 13.01.11, 11:14
      W pewnym znajomym kokpicie:
      -TERRAIN AHEAD!!! TERRAIN AHEAD!!!
      -Co on tam pieprzy?
      -Że deszcz przed nami, leć spokojnie...
      • lechowski51 Re: A może było tak...? 13.01.11, 11:19
        ...a moze tak?
        lubczasopismo.salon24.pl/Smolensk.10.04.2010/post/262112,zaloga-polskiego-tu-154m-w-smolenskiej-pulapce
        • lechowski51 Re: A może było tak...? 13.01.11, 16:03
          Przeczytalem....a nie chce ostrzej komentowac,wiec zacytuje;
          Chciałbym wierzyć, że jakaś część osób, bezrefleksyjnie łykających medialną papkę, dozna pod wpływem tego wyjątkowo bezczelnego ruskiego przedstawienia swoistej iluminacji. Że dotrze do nich, iż sprawa nie jest „arcyboleśnie prosta", a Ruscy w sposób zimny i przemyślany realizują w tej mierze swoją neoimperialną politykę, korzystając bezwzględnie z naszych słabości. Ale, mówiąc szczerze, nadziei nie mam. W Salonie24 już pojawiło się kilka tekstów, operujących najbanalniejszymi kliszami, których autorzy bez zastrzeżeń przyjmują ruską wersję. Przełomu nie będzie. Znaczna część Polaków (tu nawiązuję do określeń Jarosława Marka Rymkiewicza, z którym akurat w tej diagnozie się zgadzam) ma po prostu postkolonialną mentalność, bo to ona jest źródłem takiej postawy. Ale to temat już na całkiem inny wpis.
          wiecej;wpolityce.pl/blog/post/6032/Ruska_bezczelnosc___Wiedzialem__ze_raport_MAK_bedzie_bezczelnie_jednostronny_.html
          • ckmi Re: A może było tak...? 13.01.11, 19:55
            Może w końcu Pol... (zakończ jak chcesz na ..acy albo na ..aczki)
            zobaczą gdzie ich miejsce.

Skakać to można na wiecach albo przed pałacem prezydenckich.
            Rosja po raz kolejny wskazała że w liczą się fakty a nie histeryczne wiski.

I jeszcze jedno - lecieć na taką uroczystość i w takie miejsce - pijanym ?! Mozna przypuszczać że generał sam nie pił.
            A tak głośno było o chorobie filipińskiej.

• burak-cukrowy Re: A może było tak...? 13.01.11, 19:56
              A Job ich Mać !!!
              • burak-cukrowy Siała baba MAK 13.01.11, 20:22
                a zebrała :
                www.tvn24.pl/-1,1689383,0,1,mak-jest-instrumentem-rosyjskiej-polityki,wiadomosc.html
                • ckmi Re: Siała baba MAK 13.01.11, 20:46
                  www.youtube.com/watch?v=9JVOx9BIOes&feature=related
            • lechowski51 Re: A może było tak...? 13.01.11, 23:36
              Po 11 dniach zindentyfikowano cialo gen.Blasika.Moze wytlumaczysz wiec skad kgdbisci znalezli tam 0.6 promila alkoholu we krwi?.
              Zreszta czego moge oczekiwac od przedstawiciela "stronnictwa rosyjskiego"???.Spasiba!
              • zdrafko Re: A może było tak...? 14.01.11, 00:27
                lechowski51 napisał:

> Po 11 dniach zindentyfikowano cialo gen.Blasika.Moze wytlumaczysz wiec skad kg
                > dbisci znalezli tam 0.6 promila alkoholu we krwi?.
                > Zreszta czego moge oczekiwac od przedstawiciela "stronnictwa rosyjskiego"???.S
                > pasiba!

Odpowiedź, na to co się stało, jest bardzo prosta. Te wredne ruskie świnie doprowadziły do spóźnienia się prezydenckiego tupolewa (zapewne po to, by w tym czasie szybciutko rozpylić dym czy jakieś inne przypominające mgłę świństwo w około lotniska smoleńskiego), następnie kontrolerzy zmylali polskich pilotów, wpuszczali im zakłócenia do giepeesów. Obcięto również kable na słupach i wyłączono światło w Smoleńsku na czas zaplanowanej katastrofy.Ruscy ścięli też kilka drzew koło lotniska żeby zmylić pilotów, bo przecież oni tam wcześniej już latali i mogły być one pomocne w razie, gdyby zawiodły wszystkie systemy i trzeba by było lądować z "pamięciówki". Następnie, gdy tupolew podchodził do lądowania, uruchomili swoją tajną broń w postaci supertajnegoiekstranowoczesnego magnesu, który doprowadził do katastrofy samolotu. Z rozbitego samolotu uratowało się co prawda kilka osób (są na to stuprocentowe dowody na youtube), ale ruscy (jak to ruscy) podobijali tych co się jeszcze ruszali. A trupa generała Błasika napoili alkoholem do poziomu 0,6 promila.

Jest to prawda na 100%. O faktach tych można się dowiedzieć m.in. z materiału, który linkowałeś. A z resztą, np na youtube jest bardzo wiele "dowodów" na to (filmiki typu "jak to było na prawdę", analizy internetowych "fachowców" doszukujących się żywych ludzi koło wraku tupolewa, wystrzałów oraz wypowiedzi innych magików i szamanów).
                • obserwer11 Re: A może było tak...? 14.01.11, 09:53
                  spociłem sie czytając :

www.newsweek.pl/artykuly/sekcje/polska/pilot-do-konca-wciskal-gaz,68952,1
                  • lechowski51 Re: A może było tak...? 14.01.11, 11:11
                    Nikt zdrowy na umysle nie kwestionuje,ze polscy piloci popelnili bledy.Problem w tym ze kgbisci z MAK-u wysmazyli komunikat ktory poszedl w swiat o tym ze niedouczeni polscy piloci na rozkaz piajnego swojego dowodcy,ladowali na wspaniale wyposazonym rosyjskim lotnisku i byli znakomicie prowadzeni przez profesjonalnych ruskich kontrolerow lotu.
                    Dla kazdego kto jest Polakiem takie wnioski to potwarz a nie prawda o tym co zdarzylo sie w Smolensku.Dla "ruskiego stronnictwa" w Polsce kazda bzdura splodzona w Rosji niestety staje sie prawda objawiona.
    • siwy62 Re: Czy wierzysz oficjalnym komunikatom...? 14.01.11, 11:05
      Spodziewałem sie wielu polemik na ten temat - A POST NAPISAŁEM PRZECIEŻ DUŻO PRZED UPUBLICZNIENIEM RAPORTU MAK

Ale przyznacie, że nawet przy postawie jak najbardziej obiektywnej i na pewno niejednostronnej - sprawa jest, hmmm... rzecz można delikatnie, bardzo kontrowersyjna.
      A na marginesie - dla wszystkich "kłaniających sie Rosiji" -
      - to już nie wierzycie wypowiedziom polskiej strony rządowej?
      Chociaż, TAK NAPRAWDĘ, w świetle wielu faktów, jest ona nadal za "delikatna".
      • justusz Re: Czy wierzysz oficjalnym komunikatom...? 14.01.11, 11:31
        .nasi piloci sa przeciez nalepsi na swiecie. Uwierzylismy w to bo przeciez latali w Dywizjonie 303, a ktos nieprzypadkiem uknul powiedzenie ,ze polski pilot potrafi latać nawet na drzwiach od stodoły.
        Sczycimy sie nadal nasza ułąnska tradycja (i fantazja) z czasów II rzeczpospolitej. A co...? Przeciez i tak jestesmy najlepsci najodwazniejsci i wogóle super..tylko ci ruscy odwieczni wrogowie nas tępia.
        Zapomnielismy przy tym ,ze swiat poszedł do przodu o całe 70 lat a technologicznie o wieki....ale co tam.
        Nawet przyzwoitego wstydu nie potrafimy odczuc a tym bardziej wyciagnac wniosków.
        • nikzimowy I takim sposobem 14.01.11, 11:37
          dochodzimy do wniosku , że lechowski jest niewierzący ...
          • nikzimowy Re: I takim sposobem 14.01.11, 11:44
            kontynuując ... w raporty , ktorych nie publikuje pan Rydzyk z Torunia .
      • lechowski51 Re: Czy wierzysz oficjalnym komunikatom...? 14.01.11, 12:18
        Dzieki siwy za ta wypowiedz.Pozwala ona wierzyc ze sa na tym forum ludzie ktorzy wiedza co to jest Polski Interes Narodowy.
        • ckmi Re: Czy wierzysz oficjalnym komunikatom...? 14.01.11, 12:22
          w dupe go jeszcze pocaluj z tego szczescia
        • pawlozsiul PIN go mać 14.01.11, 20:49
          lechowski51 napisał:

> Dzieki siwy za ta wypowiedz.Pozwala ona wierzyc ze sa na tym forum ludzie ktor
          > zy wiedza co to jest Polski Interes Narodowy.

PIN to akurat każdy raczej zna, gorzej jest w tych momentach, kiedy PINa się zapomni. Błasiak zapomniał, Kaczyńscy do liczb pamięci nie mieli, a jeden to nawet i rachunku nie miał.
          • pawlozsiul ale od kiedy PIN to Polski Interes Narodowy? 14.01.11, 20:51
      • zdrafko Re: Czy wierzysz oficjalnym komunikatom...? 14.01.11, 13:46
        siwy62 napisał:

> Spodziewałem sie wielu polemik na ten temat - A POST NAPISAŁEM PRZECIEŻ DUŻO PR
        > ZED UPUBLICZNIENIEM RAPORTU MAK

W raporcie MAK żadnych rewelacji nie było (po za tym słynnym 0,6 promila, co chyba nie miało większego wpływu na to, że doszło do katastrofy). Wszystkie te fakty znane były już wcześniej.

> Ale przyznacie, że nawet przy postawie jak najbardziej obiektywnej i na pewno n
        > iejednostronnej - sprawa jest, hmmm... rzecz można delikatnie, bardzo kontrower
        > syjna.

Np co jest wg Ciebie "bardzo kontrowersyjne"?

> A na marginesie - dla wszystkich "kłaniających sie Rosiji" -
        > - to już nie wierzycie wypowiedziom polskiej strony rządowej?
        > Chociaż, TAK NAPRAWDĘ, w świetle wielu faktów, jest ona nadal za "delikatna".

Mówisz językiem Jarosława Kaczyńskiego, który powtarza tu na forum lechowski51. Tzn. językiem zaprzeczającym oczywistym faktom i racjonalnym wytłumaczeniom tego, co się stało. Powiedział on kiedyś słynne: "...Żadne krzyki nas nie przekonają, że białe jest białe, a czarne jest czarne...". Zdaje się że poglądów nie zmienił

www.spieprzajdziadu.com/muzeum/index.php?title=Bia%C5%82e_jest_bia%C5%82e
    • nikzimowy Durna ta polityka 14.01.11, 15:09
      Zamiast zadać trutkę na pasiekomyje , wydumali sztuczną mgłę . Na okoliczność czego Dubieniecki nie może się dostać do kasy Kaczyńskiej z ubezpieczenia .
      wiadomosci.wp.pl/kat,48996,title,Jest-material-dowodowy-sugerujacy-sztucznosc-mgly,wid,13033156,komentarz.html
      Jak coś udowodni , to może mu parę groszy Marta da...
      • lechowski51 Re: Durna ta polityka 14.01.11, 16:34
        Z dedykacja dla nikusia,zdrafki i innych "polskich patriotow inaczej"
        fakty.interia.pl/felietony/ziemkiewicz/news/polaczki-na-kolanach,1583024,2789
        • nikzimowy A powiedz mi jeszcze lechowski , 14.01.11, 16:44
          jako potomek "kożuszników" , czy czujesz choć trochę winy za spalone wsie , za bandyctwo , za Burego , za Jedwabne , itd ?
          • nikzimowy Re: A powiedz mi jeszcze lechowski , 14.01.11, 16:50
            Tutaj się nie wykręcisz . To są fakty ! Zbrodniarzy gloryfikujesz ? Czujesz choć trochę winy ?
            Wiem , że zostanie to bez komentarza . Masz taką samą mentalność , jak ci zbrodniarze .
            • nikzimowy Re: A powiedz mi jeszcze lechowski , 14.01.11, 17:11
              I jak tam z "kożusznikami" ? Obrzyna jeszcze chowasz ?
    • nikzimowy Lechowski ! Instaluj cyrylicę 14.01.11, 16:13
      w komputerze , jak nie potrafisz polskich znaków wprowadzić .
      Oto , niejaki Macierwicz zaraz wojnę wypowie , na okoliczność czego po dwóch dniach ( nie tak jak za niemca , po dwóch tygodniach ) będziesz gadać po rusku .
      wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Rzad-wiedzial-ze-Tu-154-byl-naprowadzany-na-smierc,wid,13036073,wiadomosc.html
      Nie bój żaby ! Hameryka nie zareaguje na aneksję .
      • lechowski51 Re: Lechowski ! Instaluj cyrylicę 14.01.11, 17:17
        Mniej samogony nikus.....
    • siwy62 Re: Czy wierzysz oficjalnym komunikatom...? 14.01.11, 20:55
      No i zamiast kulturalnej wymiany poglądów, stanowisk, dowodów, cytatów, nastąpiło normalne na forum sprostaczenie.
      Czy dla zasady?
      Czy dla innych racji...każecie całować się w dupę? czy w żopę?

Moje zdanie jest takie: już kiedyś całowaliśmy w dupę Rosję...

non comments

no i sprowadziłem sie do poziomu...
      • burak-cukrowy Re: Czy wierzysz oficjalnym komunikatom...? 15.01.11, 00:44
        podnoszę poziom dyskusji, oczywiście materiałem wideło :

www.youtube.com/watch?v=Uoar8txlzsY&feature=related
      • pawlozsiul mam jednak Siwy do Ciebie słabość 15.01.11, 16:12
        Wytłumacz mi, co "ruskie" mieliby zyskać zamachując się na prezydenta, który za pół roku i tak odszedłby w niesławie, pewnie do drugiej tury by nawet nie wszedł.
        • nikzimowy Re: mam jednak Siwy do Ciebie słabość 15.01.11, 16:42
          Ani Siwy , ani ruskie nic z tego nie mają . Rodziny pogibnietych domagają się po milionie od MON . Jakieś drobne 100 mln . może spowodować , że będą nasi waleczni spieprzać z Afganistanu , aż pył za nimi iść będzie znacząc drogę chwały .
        • siwy62 Pawlozsiulu jestes więc Wielki... 15.01.11, 18:41
          A co do ruskich..., to czy ja coś o interesie i zamachu mówię... piszę tylko, ze w dupę Rosiję całowaliśmy (łącznie ze mną, co po wieku widać) przez lat kilkadziesiąt z wielką atencją.
          Bo lepiej dupę niż glebę całować.
          A to czy +L.K. zostałby prezydentem kolejnej kadencji - nieistotne.
          Ważne , że Mnie, Moją Ojczyznę, moich Rodaków, mego Prezydenta, mój Rząd, moją Rodzinę, Pawlozsiula, Nicka, Obserwera, Lechowskiego, Sebcia, Zdafcia i wielu innych RUSCY MAJĄ GŁĘBOKO W ŻYCI !!! Robiąc sobie z nas Tatę Wariatę...
          • markochmeleski.1 Re: Pawlozsiulu jestes więc Wielki... 16.01.11, 05:01
            Kiedyś u Żiwkowa w Bułgarii pokazała się chmura w kształcie d..y. Obciach jak cholera! Wiadomo plaża , turyści i najgorzej ci zachodu. Obdzwonił wszystkich. Chonekera, Ciaucescu, Breżniewa i na końcu zadzwonił do Polski do Edwarda. Ten po chwili powiedział : jak wy Bogu d..ę tak i Bóg wam d..ę.

Ps. Brzeziński gdzieś tam się wypowiedział : jak by Polska miała bombę A to i może by Rosja nas traktowała inaczej, a tak jesteśmy tylko kolejnym kleksem na mapie i znowu to nie znaczy , że mamy matuszkę rasiję całować w d..ę czy obracać się do niej d...ą. Mieliśmy w historii swoje pięć minut ale to było dawno i nie prawda
        • pidlasze Re: mam jednak Siwy do Ciebie słabość 16.01.11, 16:34
          pawlozsiul napisał:
          " Wytłumacz mi, co "ruskie" mieliby zyskać zamachując się na prezydenta, który za pół roku i tak odszedłby w niesławie, pewnie do drugiej tury by nawet nie wszedł."

Czesc Pawlo, czy naprawde potrzebujesz odpowiedzi na to banalne pytanie? Nie wierze, ale niech bedzie...
          Przyznaje, ze o ile na pierwszy rzut oka,(pierszych pare dni po katastrofie) bylem sklonny uznac "ulanska fantazje" pilotow jako przyczyne, to w obliczu wciaz narastajacych niejasnosci i niedomowien z oficjalnych wersji ktore uragaja ludzkiej inteligencji jestem przekonany, ze smierdzi to duzo mocniej niz powinno....

Skoro nie bylo to przypadkiem... pozostaje wiec pytanie - co i kto na tym zyskal?
          Moim skromnym zdaniem, widze dwa podstawowe "argumenty":
          - Ustawienie Polski z powrotem do szeregu, zeby sie nie wychylala z jakimis "cieplejszymi" przymierzami w Rosyjskiej strefie wplywow.
          - poglebienie polaryzacji w polskim spoleczenstwie.
          Ma to wszystko oczywiscie daleko dalej idace konsekwencje geopolityczne, ale nawet "plytko" biorac, uwazam ze cel zastal osiagniety...
          PS.
          Zalosnym bylo patrzec, jak glowy panstw "sojusznikow" jedna po drugiej, wymigaly sie z uroczystosci na Wawelu.
          Znowu widac bylo, jak argument sily pokonal sile argumentu...
          A dupa jakbys sie nie obrocil - zawsze z tylu...
          • siwy62 Re: mam jednak Siwy do Ciebie słabość 16.01.11, 22:25
            SZPERAJĄC NA W.P. ....
            "Przełom w śledztwie w sprawie katastrofy smoleńskiej. Ostatnie sekundy lotu prezydenckiego Tu-154 nie były desperacką próbą posadzenia tutki we mgle, jak podaje raport MAK, tylko prawidłową realizacją odejścia. "To wynika z zapisów z czarnych skrzynek" - potwierdza "Faktowi" płk Mirosław Grochowski, wiceprzewodniczący polskiej komisji badającej przyczyny katastrofy smoleńskiej.

Polscy eksperci ustalili, że to kapitan tupolewa Arkadiusz Protasiuk wydał komendę "odchodzimy", gdy samolot zszedł na wysokość 100 metrów, i wraz z drugim pilotem rozpoczął wtedy wyprowadzanie maszyny. To nie była więc desperacka próba posadzenia tutki we mgle, jak podaje raport MAK, tylko prawidłowa realizacja odejścia. Pierwsza napisała o tym "Gazeta Wyborcza". "

rzeczywiście coraz więcej ciekawostek i nieprawidłowości...

coby się nie zdarzyło i tak jasnym jest , że każdy będzie bronił własnej wersji
      • pawlozsiul a jeśli idziie o ów "List z Polski"... 15.01.11, 16:15
        Porównaj liczbę osób, które otworzyły cz.1 z liczbą osób, które zaczęły oglądać cz.2 KGBysty wybili widzów, czy sami widzowie nie byli zainteresowani dalszą częścią gadzinówki?
        • lechowski51 Re: a jeśli idziie o ów "List z Polski"... 15.01.11, 17:00
          KGBysty nie zabijaja tylko walcza o postep i pokoj.
          Dumam od wielu miesiecy i wydumac nie moge skad u tak niewatpliwie inteligentnego czlowieka jak Ty chora i bezgraniczna milosc do takiej Rosji?!
          fakty.interia.pl/raport/lech-kaczynski-nie-zyje/news/nowe-przesluchania-swiadkow-przy-polakach,1583679
          • lechowski51 Re: a jeśli idziie o ów "List z Polski"... 16.01.11, 10:48
            Wiem ze masz swoje "altorytety" ale wato czasamo posluchac innych;
            Przypuszczalnie duża część działających dziś w Polsce użytecznych idiotów uznałaby za oburzające próby przekupywania ich przez ościenne mocarstwo. Nie, oni tę robotę robią nieomal ideowo, powodowani swoimi urazami, idiosynkrazjami czy odruchami wywołanymi tresurą ze strony ośrodków opiniotwórczych III RP. A nawet wśród dyrygentów owych ośrodków jakkolwiek z pewnością funkcjonują moskiewscy agenci wpływu, to nie oni dominują. Przeważają środowiskowe interesy, kompleksy i fobie. Dlatego sprawa jest poważniejsza. Taka jest zresztą również polska tradycja. Nawet wśród targowiczan większość stanowili nie świadomi swoich intencji zdrajcy, ale wrogowie "familii" Czartoryskich i króla Stanisława Augusta, zafiksowani na fetyszach "złotej wolności", po obronę której potrafiliby zwrócić się nawet do carycy.
            www.rp.pl/artykul/592852,594487-Wildstein--Skad-sie-biora-renegaci-.html
            U wielu z tych, którzy afirmatywnie zareagowali na raport MAK głównym motywem było działanie przeciw PiS. Wprawdzie przyjęcie, że katastrofa spowodowana była przez stronę polską obciąża rząd, który odpowiada za wszystkie zaniedbania (niewłaściwe wyszkolenie pilotów czy brak przygotowania wizyty prezydenta; warto pamiętać, że nie było "prezydenckiego" samolotu, a wyłącznie oddany przez rząd do jego dyspozycji) — ale wszystko to wymaga refleksji, a antypisizm jest odruchem. W tym wypadku zresztą wspomaganym niczym nieumotywowaną wiarą, że prezydent Kaczyński doprowadził do samobójczego lądowania.
            • lechowski51 Re: a jeśli idziie o ów "List z Polski"... 17.01.11, 10:32
              Tak pisze o katastrofie Rosjanka;

Koncern "Liedorub - international" będzie działał, póki istnieje sowieciarstwo, póki istnieje KGB.

I jeśli chciało im się uganiać po Europie za 90-letnim Krasnowem i truć polonem Litwinienkę , częstować cukierkami z trucizną, kłuć parasolem, to kto mi udowodni że nie można bezkarnie i pewnie usunąć antykomunisty, wroga Łubianki i Kremla Lecha Kczyńskiego? Nie znałam go ale był moim współbojownikiem, towarzyszem broni i będę go opłakiwać, w odróżnieniu od Adama Michnika i innych polskich lewaków, obrońców Jaruzelskiego. Kaczyński był polskim Reganem, następcą Kościuszki, Sowińskiego, Dąbrowskiego i Piłsudskiego. "Polska"oczywiście "nie zginie" [w org. po polsku]. Polska wszystko pamięta i jest na dobrej drodze, ale czekiści lubią ugrzyźć i odskoczyć. Sobacze plemię od czasu sformowania opryczników.
              wiecej;wpolityce.pl/view/6178/Przypominamy_pelny_tekst_artykulu_Walerii_Nowodworskiej_z_kwietnia_2010___Dlaczego_polscy_patrioci_nie_polozyli_sie_w_Warszawie_na_pasie_startowym__.html

....a jak pisza "polscy patrioci inaczej" widac w niektorych wypowiedziach na tym forum.
              • obserwer11 Jako, żem obserwer... 17.01.11, 20:37
                wiadomosci.wp.pl/gid,13031700,title,Zdjecia-z-raportu-MAK,gpage,21,img,13032247,galeria.html
                Zamach

Ruski maczaly w tym palce wiadomo. Boimy sie tylko wojny z nimi bo ich sily zbrojne zgniataja nasze.
                2011-01-16 00:56
                ~dmk
                ZDRADA

ZDRADA ! ZDRADA ! OD MOMENTU KIEDY RUSKI POWIEDZIAŁY ŻE NIE ODDADZĄ ORYGINAŁÓW CZARNYCH SKRZYNEK BYŁO WIADOMO, ŻE OSTRO KRĘCĄ I MAJĄ COŚ DO UKRYCIA. TUSK I KOMOROWSKI PATRZELI I MILCZELI, BO ALBO SĄ ... »
                2011-01-14 14:47
                ~kulcio1
                fakty? co ty p....isz

najpierw muszą być dowody i fakty aby podważać kolego!!!! śledztwo było tak kompetentnie prowadzone przez naszych przyjaciół jak prowadzone prawie w tym samym miejscu śledztwo dotyczące zbrodni ... »
                2011-01-13 22:59
                wyzwolony64
                Ogromnie przygnębiający widok ! :( (4)

Cóż, trzeba połknąć gorzką pigułkę, uderzyć się w pierś i przyznać Rosjanom rację, że wina za katastrofę, leży po stronie naszych rodaków ! :( Cokolwiek w tej chwili nie doda się do tego raportu, to ... »
                2011-01-13 14:06
                ~NIC_MI_DO_TEGO
                Zobacz.. (6)

.. zdjecie 11 z tej galerii. To drzewo tez nazwiesz zapalka???
                2011-01-14 08:43
                ~Ben Hur
                A kokpitu jak nie ma , tak nie ma. (1)

Wyparował? Gdzie się podziały fotele?Gdzie znikła tapicerka? Czyżby połowa tego samolotu wysublimowała w atmosferę?
                2011-01-14 08:38
                ~Generałosierżandt
                Pijany dowódca kierował lotem

Czas generała zrehabilitować i pozbawić stopni a rodziny renty. Po co nam takie Mirosławce i Smoleńska z Pijana załogą
                2011-01-13 17:07
                ~Anna
                Na czyje poleceni niszczono wrak (2)

To takie krzaki urwały skrzydło takiemu kolosowi, widać jacy specjaliści nad tym pracowali.Dlaczego Rosjanie zniszczyli wrak ,czy jak zniszczą czarne skrzynki wtedy nam oddadzą,
                2011-01-14 07:42
                ~ktoś
                tu-154

nie ma winy pilotów sam jestem żołnierzem i wykonuje rozkazy tak jak oni
                2011-01-14 06:50
                ~Drzewo
                A może to Lipa

a ja widel jak Iwan to drewo rubał toporem od Tuska
                • zdrafko Re: Jako, żem obserwer... 17.01.11, 21:54
                  W 17 sekundzie słychać strzały
                  • roman_plus Re: Jako, żem obserwer... 19.01.11, 23:29
                    no i?
                    ... wojskowi lecieli i ochroniarze, to może być amunicja z ich broni.
    • siwy62 Re: Czy wierzysz oficjalnym komunikatom...? 18.01.11, 09:13
      i co...? nagle wszyscy twierdzą, że rzeczywiscie cos było nie TAK? I mało tego, mówią , że o tym wcześniej prawili...
      • mexico86 Re: Czy wierzysz oficjalnym komunikatom...? 18.01.11, 10:19
        Nie wszyscy nie wszyscy, ORMOnikus twardo obstaje za tuskoMAKowsko komorowsko wersją.
    • ckmi Re: Czy wierzysz oficjalnym komunikatom...? 19.01.11, 16:59
      Jest powiedzenie:

Jeśli nie wiadomo o co chodzi to chodzi o pieniądze.

Gdyby okazało się że winę choć w części ponosi Rosja to za tym poszłyby szalone odszkodowania.
      Z pewnością bratu śp. prezydenta też cośby kapnęło.
      • ckmi Re: Czy wierzysz oficjalnym komunikatom...? 19.01.11, 20:21
        cyt.

WIDZISZ DZIWISZ
        Co narobiłeś.
        Im się teraz wydaje że zmarł król i żądają dynastii.
        • lechowski51 Re: Czy wierzysz oficjalnym komunikatom...? 19.01.11, 22:10
          Dotad sadzilem ze najwiekszym kretynem na tym forum jest........ale chyba bede musial zmienic swoja opinie?!
          • ckmi Re: Czy wierzysz oficjalnym komunikatom...? 20.01.11, 07:09
            Widzisz Niku
            jeden konkretny post i lesio popuścił z wrażenia w kalesonki.

Staraj się chłopie, staraj ...
    • siwy62 Re: Czy wierzysz oficjalnym komunikatom...? 20.01.11, 09:10
      W rodzinie jest tak (z reguły), że popieramy działania najbliższych, nawet gdy nie są one do końca dobre. Solidaryzujemy sie z najbliższymi, wspierając ich w działaniach wykazując tym samym, że ich kochamy, że jesteśmy rodziną, że jesteśmy razem. Każdy, na pewnym etapie życia, potrzebuje takiego wsparcia od najbliższych.
      Analogii poszukajcie sami.
      • lechowski51 Re: Czy wierzysz oficjalnym komunikatom...? 20.01.11, 09:31
        W naszej rodzinie siwy tak jest a ich rodzinie wierza ze Rosja to najwspanialszy kraj na swiecie,ktory ma najlepsza technike,prawo,demokracje...
        fakty.interia.pl/galerie/fakty/lotnisko-w-smolensku/zdjecie/duze,1400087,9
        • obserwer11 Myślę, tak sobie myślę.. 20.01.11, 10:07
          Nic już nie zwróci życia w Katyniu, w Smoleńsku, czy nawet tym którzy zginęli w banalny sposób.
          "Winni są niewinni, albo ich nie było "
        • siwy62 Re: Czy wierzysz oficjalnym komunikatom...? 20.01.11, 21:39
          "W naszej rodzinie siwy tak jest..."

dzięki lechowski..

czekałem na to...

A mnie zadziwia mnie ta wiernopoddańcza pozycja, z wypięta du.. ą do kopania, od wielu lat.
          • kahuna11 Re: Czy wierzysz oficjalnym komunikatom...? 20.01.11, 21:54
            Mniej ściemy, więcej treści:
            www.youtube.com/watch?v=Xc0bpO29yfw&feature=player_embedded
            ;)
            • obserwer11 Re: Czy wierzysz oficjalnym komunikatom...? 20.01.11, 22:30
              zawiódł system, zblokowany TAWS :
              www.youtube.com/watch?v=Gyh9MRWAo20&feature=related
    • nikzimowy Jakie to ma znaczenie ? 20.01.11, 12:37
      I tak koniec świata .Święty Kandyda podnosi palec :
      niewiarygodne.pl/kat,1017181,title,Swiety-podnosi-palec-Bedzie-koniec-swiata,wid,13054087,wiadomosc.html?ticaid=6ba25
      • kornilo a jednak ma to znaczenie 20.01.11, 14:15
        Jarosław ma rację. Czego trzymano te nagrania z wieży do dzisiaj? Na jego miejscu też bym się wkurzył. Gdyby je opublikowano odpowiednio wcześniej raport MAK-u wyglądałby inaczej, a tak ruscy jak ruscy, ich musi byc na wierzchu
        • lechowski51 Re: a jednak ma to znaczenie 20.01.11, 17:20
          Nie opublikowano bo naiwny Tusk wierzyl w "dobre relacje z Moskwa".Wierzyl ze uscisk z Putinem skruszyl serce bylego kgbisty.Tymczasem gdy Tusk szusowal na nartach Anodina na polecenie Putina wysmarzyla pasztet,ktorym zadusili sie wyznawcy polityki milosci.
          Znalazlem cos takiego;
          dochodzenie smoleńskie w kontekście stosunków polsko-rosyjskich. Trudno nie dostrzec, że Rosjanie swoimi działaniami podkopują pozycję Tuska. Dlaczego to robią? Możliwości są dwie. Po pierwsze – bo mogą. Tak działają Rosjanie, to dla nich charakterystyczne. Premier Tusk kilkakrotnie dał dowód swojej słabości. Były kagiebista Putin nie byłby sobą, gdyby z tego nie skorzystał. Polski premier wykazał się zapewne skrajną naiwnością, sądząc, że ma do czynienia z partnerem takim jak Angela Merkel, który w zamian za nierobienie problemów, zapewni mu ładny piar w kraju. Rosjanie tak nie grają. Grają na psychiczne złamanie Donalda Tuska. Moskwa ma m.in. doskonałe rozpoznanie psychologiczne swoich partnerów i rywali. Psychologiczny portret Tuska musi wskazywać na jego słabości: psychiczną kruchość, kiepską odporność na stres, uzależnienie od sondaży i wizerunku. Rosjanie wykorzystali to koncertowo. Po serii uderzeń może nastąpić pauza, która wywoła u polskiego premiera poczucie wdzięczności. Tusk nie jest człowiekiem, który w takiej sytuacji skłaniałby się raczej do podjęcia ryzyka i konfrontacji – to pokazał wyraźnie kontrast pomiędzy tonem, w jakim wypowiadał się o raporcie MAK jeszcze parę tygodni temu a tym, w jakim mówił o nim podczas niedawnej konferencji.

Rosjanie będą mogli wówczas zrobić w Polsce już absolutnie wszystko – rząd pozostanie bierny w sprawie trasy Nordstreamu, rosyjskiego embarga na polskie produkty czy udziału Rosjan w przetargach na prywatyzowane polskie firmy.
          wiecejwpolityce.pl/view/6309/Warzecha_dla_wPolityce_pl__Co_z_tym_Tuskiem___Czy_jednak_na_teflonie
          • justusz Re: a jednak ma to znaczenie 21.01.11, 05:17
            ..ech jaki piekny bedzie dzien kiedy fora ,gazety i inne media uwolnia sie od Smolenska i urojeń chorego kurdupla.
            A tak osobiscie jak patrze na to co sie dzieje to ciesze sie ze badanie sprawy prowadził rosyjski MAK. Oczyma wyobrazni widze bowiem polskie sledztwo w tej sprawie....to byłaby dopiero i jatka i szopka i cyrk.
            • kornilo Re: a jednak ma to znaczenie 21.01.11, 07:42
              instytucja międzynarodowa jest rosyjską ?:)
              Tam wsio jest możliwe
              • lechowski51 Re: a jednak ma to znaczenie 21.01.11, 10:25
                To ze czytamy i widzimy co innego,tez dzieki GW jest mozliwe
                wpolityce.pl/view/6344/Dwa_duze_dzienniki__ta_sama_sprawa__identyczna_wiedza__I_czarno_na_bialym_kto_naprawde_nami_manipuluje_i_po_co_to_robi.html
            • ckmi Re: a jednak ma to znaczenie 21.01.11, 13:00
              Justusz kolegą moim jest :)))
              • lechowski51 Re: a jednak ma to znaczenie 21.01.11, 15:45
                Szkolono was w tej samej obłasti?
                • nikzimowy Draństwo do kilku wypłat ! 21.01.11, 16:58
                  Ginie górnik i żona dostaje skromną rentę rodzinną .
                  Za wycieczkowiczów do Smoleńska już z budzetu pójdzie 250 tys . na "ofiarę" ,
                  - do tego premier ma prawo ustanowić dożywotnie renty spadkobiercom i pewnie to zrobi ,
                  - do tego "poszkodowani" będą żadać po milionie od MON ,
                  - do tego nieboszczyki jeszcze raz by się wybrali z Kaczyńskimi na wycieczkę , gdyby wiedzieli ,
                  jak skromnie żyć będą spadkobiercy .
                  - do tego każdy biedny spadkobierca jątrzyć będzie o odszkodowanie rosyjskie ,
                  - do tego lechowski nich... nie dostanie , ale jątrzyć będzie ... , bo tak ma .
                  • siwy62 Alez oczywiście... 21.01.11, 23:04
                    jestem obiektywny i nie podobają mi sie te wielkie odszkodowania. Bardzo nie podobają... (Co innego odszkodowania wynikające z polis, bo takie polisy może zawrzeć każdy.)
                    Uważam, że moja rozpacz po zgonie ŚP moich najbliższych , niczym się nie rózni od rozpaczy rodzin ofiar katastrofy smoleńskiej.
                    I nie moralnym jest dzielenie jej na lepsza czy gorszą...tfuuu na psa urok, co ja ku...pisze, juz całkiem się we łbie popier...czyło ...
                    ................................
                    Co innego mnie KOLE !
                    Dlaczego tą dupe mamy zawsze taką twardą do kopania i dlaczego tak bardzo to sie niektórym forumowiczom podoba (nie tylko forumowiczom) - takie odnoszę wrażenie.
                • ckmi Re: a jednak ma to znaczenie 21.01.11, 17:02
                  dobre !!!!!!
                  :))))))))))))

szto takoje te obłasti ?

szkoła ? - ja skonczyłem edukacje na obowiązkowej 8-latce - a posty pisze za mnie dzieciak. który repetuje w IV klasie
    • t55a odszkodowania? 24.01.11, 09:39
      a zadośćuczynienie...to różnica przecież.
      Winni płaca odszkodowanie
      Zadośćuczynienie ...no właśnie... ja straciłem prace, kto mi zadośćuczyni?
      ..........
      znajdzie się taka?
      • zdrafko Re: odszkodowania? 24.01.11, 10:41

demotywatory.pl/2602677/Polska
    • ckmi zdziwko mnie łapneło 26.01.11, 18:46
      www.pardon.pl/artykul/13501/rogalski_rosjanie_zaplanowali_mgle_miesiac_wczesniej
      ten z krzywa mordą, który ma na wszystko odpowiedź to tylko:
      "Mecenas siedmiu rodzin ofiar katastrofy smoleńskiej, Rafał Rogalski"

k.. są ludzie normalni. Tylko media i wierchuszka pizdu jest chora.
    • siwy62 trochę ochłodziło sie w temacie.. 27.01.11, 18:13
      i jak to na chłodno wygląda?
    • nikzimowy Na chłodno , to tak 27.01.11, 18:52
      wygląda :
      politykier.pl/kat,1025817,page,2,wid,13074541,wiadomosc.html
      • zdrafko Re: Na chłodno , to tak 27.01.11, 21:32
        nikzimowy napisał:

> wygląda :
        > politykier.pl/kat,1025817,page,2,wid,13074541,wiadomosc.html

Niech jeszcze radni przeprowadzą proces beatyfikacji i po sprawie.Alleluja!
        • lechowski51 Re: Na chłodno , to tak 30.01.11, 10:47
          Zakochanym w Putinie na niedzielne popoludnie do rozwazenia;;;

polityka Putina jest jak najbardziej racjonalna, tylko kieruje się zupełnie innym założeniem, niż odruchowo przyjmuje Tusk i cały w ogóle Zachód. Rosja nie potrzebuje grzecznego Tuska, nie potrzebuje przyjaznej ani nawet uległej Polski. Rosja potrzebuje Polski pogrążonej w chaosie i jak najsłabszej. Poniewierając Tuska w oczach Polaków, otwiera Putin świadomie nową perspektywę wojnie polsko-polskiej; albo Tusk przegra z Kaczyńskim, i wtedy Rosja będzie miał po swojej stronie Berlin, Paryż i inne stolice, skłonne przyzwolić: no tak, ci Polacy są nieznośni, zróbcie z nimi co uważajcie, my nie będziemy dla takich wariatów psuć sobie z wami stosunków. Albo obaj pozostaną jeszcze długo zwarci w walce jak te przysłowiowe jelenie, które w końcu zdychają, bo żaden nie może ani zwyciężyć drugiego, ani się wycofać. Tak czy owak, jeśli strategicznym celem Rosji nie jest mieć dobre stosunki z Polską, ale nie mieć w ogóle Polski, jest to postępowanie oczywiste i zrozumiałe. A kto zna przekonujący dowód, że strategiczny cel Kremla nie jest właśnie taki?

Jedno z tych wyjaśnień musi być prawdziwe, innego nie widzę.

I tu powinna, wedle praw rządzących pisaniem felietonów, znaleźć się jakaś pointa. Niestety, nie jestem w stanie jej wymyślić. Postawi ją dopiero, i to jest najgorsze, Władimir Władimirowicz. W chwili, którą uzna za stosowną.
          wiecej;blog.rp.pl/ziemkiewicz/2011/01/29/w-co-gra-putin/
          • nikzimowy lechowski , naprawdę wierzysz , że 30.01.11, 12:41
            jak byłeś w kościele , to na nowo morzesz grzeszyć ?
            • nikzimowy Re: lechowski , naprawdę wierzysz , że 30.01.11, 12:50
              Zakładam , że po rozgrzeszeniu barabolca się nachlałeś .
              Gdybym jednak się mylił , to uczcij minutą ciszy ofiary mordów na Podlasiu dokonanych przez takich jak ty . Akurat 65 rocznica . Spalone wsie i rehabilitacja bandyty ! Nie działał sam . Kościelni udzielali wszelkiej pomocy . Powinieneś się teraz w pierś pier... aż się zatrzęsie , swiezo po rozgrzeszeniu i czuć się grzesznym dalej .
              • t55a ????? 30.01.11, 18:06
                bardzo nie rozumiem, nie rozumiem DLACZEGO?
                //
                Pomału dochodzę do wniosku, że niepotrzebna była Solidarność i całe to zamieszanie...przecież moglibyśmy do tej pory lizać dupy Panom z Rosiji.
                Wnioskuje, ze kochasz Rosję - ZSRR , czy co tam...a kraju swojego niekoniecznie...NIC ja nie rozumiem(?)
                "a nie bede tego czytał, nie bede wiencej"
              • nikzimowy lechowski , nie to ,żebym był namolny , ale 01.02.11, 17:39
                palnąłeś się w pierś chuderlawą tytułem kajania ?
                • t55a Re:zmienny nicku,. nie to ,żebym był namolny , ale 01.02.11, 21:30
                  nie myl mnie z lechowskim, gdyż ani jemu ani mnie to niepasuje,
                  a że zaczopki szukasz,,,to widać...na mnie nie licz - nie udzielam sie czas jakiś (no z małymi wyjatkami, jak ten)
                • nikletni Re: lechowski , nie to ,żebym był namolny , ale 22.04.11, 17:57
                  Lechowski !!!
                  Przed Wielkanocą przynajmniej byś nas poprosił o odpuszczenie grzechów .
    • mexico86 Re: Czy wierzysz oficjalnym komunikatom...? 31.01.11, 13:23
      niezalezna.pl/artykul/byly_general_kgb_na_spotkaniu_w_bbn_i_z_szefem_mon_ma_rozmawiac_o_smolensku/44268/1
      • mexico86 Re: Czy wierzysz oficjalnym komunikatom...? 31.01.11, 13:24
        www.rp.pl/artykul/602682_Rosjanie-ukrywali-stan-lotniska.html
        • lechowski51 Re: Czy wierzysz oficjalnym komunikatom...? 01.02.11, 09:57
          O Lisie,polskim honorze...
          wpolityce.pl/view/6657/Zuzanna_Kurtyka___Pan_Lis__pamietam__byl_dlugo_w_USA__Jak_to_jest__ze_niczego_sie_od_Amerykanow_nie_nauczyl__.html
    • romanpidlaszuk.1 Edmund Klich- kto zacz? 20.04.11, 04:57

wiadomosci.onet.pl/waszym_zdaniem/forum/forum.html?forumhash=MSwxNSwxMSw4MDEyNzU5MSwyMDQ4MTc2MTMsMTA2Mzg3ODgsMCxmb3J1bTAwMS5qcw==
      • pawlozsiul wreszcie załapałem, co to "konwencja chicagowska"! 22.04.11, 17:47
        Idzie o to, żeby to, co azbeściaki sobie przy Sunday`u wymyślą na Jackowie - yntelektualnym centrum Szikagowa, stało się normą obowiązującą.
    • siwy62 Re: Czy wierzysz oficjalnym komunikatom...? 05.04.12, 08:45
      minęło nieco czasu i oto co znalazłem w dzisiejszej prasie:

"W Wojskowej Prokuraturze Okręgowej w Warszawie znajdują się m.in. zeznania pilotów samolotu Jak-40, którzy w momencie lądowania Tu-154M byli na lotnisku Smoleńsk-Siewiernyj. Przylecieli wcześniej z dziennikarzami, którzy następnie pojechali do Katynia. Piloci zostali na miejscu i czekali na tupolewa.

- Załoga wyszła z samolotu, by zobaczyć lądowanie Tu-154M 101. Wiedzieliśmy, że ląduje, bo tak było słychać w radiu. Podczas naszej rozmowy z załogą Tu-154M 101 nic nie wskazywało na to, by mieli jakiekolwiek problemy. Nie korespondowaliśmy z tamtą załogą, tylko prowadziliśmy nasłuch. Gdy czekaliśmy na lądowanie tamtego samolotu, nie mieliśmy kontaktu wzrokowego. Słyszałem odgłos silników, który wskazywał na to, że samolot podchodzi do lądowania. Po chwili słychać było zwiększenie mocy silników. Słychać było również, że zwiększenie mocy było do maksymalnych obrotów. Usłyszałem wybuchy, a potem dźwięk gaśnięcia silników. I po wszystkim nastąpiła cisza - zeznał jeden z członków załogi Jak-40, który został przesłuchany kilka godzin po katastrofie 10 kwietnia 2010 r. "

DLACZEGO PO DWÓCH LATACH!!!???
      .....i nie piszcie, że dosyć juz tego tematu - o zamachu w Dallas, czy World Trede Center, czy Biesłanie rozmawia sie do dzisiaj
      • kornilo Re: Czy wierzysz oficjalnym komunikatom...? 05.04.12, 09:10
        cytat z przysłów miejscowego narodu :
        " umer Maksim - i .....j z nim"
        można mielić bez końca ale ile z tego mąki będzie ?
        • siwy62 Re: Czy wierzysz oficjalnym komunikatom...? 05.04.12, 10:37
          "Maksym" umerł..., bo był juz staruszkiem, bo był chory...
          a tutaj w nadal niewyjaśnionych , tak do końca , okolicznościach zginęło 96 ludzi, którzy stali u steru ówczesnej władzy...
          i czy to się komu podoba czy nie...warto o tym wspomnieć co jakiś czas...
          że o wyjaśnieniu nie wspomnę...wyjaśni się, kiedy już będzie można odtajnić wszystkie dowody...,
          chyba, że tak jak Brytyjczycy utajnili ponownie kwestie Gibraltaru, tak i una utajnia na kolejne 50 lat - i to zależy od tych, którzy rządzą i chcą, bądź nie, wyjaśniać do końca niewyjaśnione!
          • sebcioo Re: Czy wierzysz oficjalnym komunikatom...? 05.04.12, 11:29
            siwy62 napisał:

> ... wyjaśniać do końca niewyjaśnione!
            i to jest odpowiednie forum ku temu?

Spadaj trollowac gdzie indziej.
            • siwy62 Re: Czy wierzysz oficjalnym komunikatom...? 05.04.12, 17:48
              a ty sebastianie...kim ty jesteś sebastianie...czy masz jakąś tożsamość narodową? kim jesteś, czy ty wiesz kim ty jesteś, a moze ty trollem jesteś? a może po prostu pacholęciem..
              • ram-bo Brzoza. 10.04.12, 10:03
                a mowili bo brzoza..

wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Nawet-Rosjanie-nie-wierza-juz-w-brzoze,wid,14397838,wiadomosc.html?ticaid=1e3f2
                no to co w koncu ?
    • nikzimowy E tam...? 10.04.12, 13:34
      wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Bp-Tadeusz-Pieronek-zamiast-zaloby-i-zadumy-mamy-rozrobe,wid,14398458,wiadomosc.html?ticaid=1e3f5
    • nikzimowy Jarek chce władzy , 10.04.12, 19:27
      Marcie miliony z odszkodowania się kończą , a durny plebs szaleje ... bo od tego jest .
      • magdalii Re: Jarek chce władzy , 10.04.12, 22:20
        na szczęście jutro będzie nastęna kartka z kalendarza.
        • siwy62 Re: Jarek chce władzy , 11.04.12, 06:58
          nie chcę mieszać, ale już zawsze pytania i brak na nie odpowiedzi będą mi głowie robiły szum..., czy przez dziesiątki lat zaginęła pamięć o Katyniu? - NIE, czy dziesiątki lat zatarły w polakach chęć wyjaśnienia mordu w Katyniu? - NIE.
          Znając więc podejście nasze do tego typu spraw.., dziesiątki lat opłyną zanim czas zatrze ślady i dążenie do wyjaśnienia, tak do końca, tragedii smoleńskiej.

Naukowcy, m.in. profesor Wiesław Binienda, twierdzą, że tajemnicze wstrząsy w samolocie, które zarejestrował zamontowany w tupolewie amerykański rejestrator lotu, to odgłosy dwóch eksplozji. Ich wątpliwości budzi też kwestia złamania skrzydła tupolewa przez brzozę.

Z przeprowadzonych przez tych ekspertów symulacji wynika, że skrzydło maszyny przy zderzeniu z drzewem o średnicy 40 centymetrów nie mogło się przełamać i odpaść, a co najwyżej zostałoby nieznacznie uszkodzone. Pytania rodzi też kwestia statecznika z tupolewa, który z nieznanych przyczyn został przeniesiony w inne miejsce już po upadku maszyny. Fakt zebrał najważniejsze przesłanki, które mają świadczyć o tym, że katastrofa nie była nieszczęśliwym wypadkiem.

1. Kontrolerzy celowo zmylili załogę?

Załoga kontroli lotów z Siewiernego wiedziała, że jest gęsta mgła, ale pozwoliła Polakom lądować. Wcześniej rosyjskiemu samolotowi Ił-76 nakazali przerwać lot i wysłali go na lotnisko zapasowe do Moskwy. Naszej załodze podawali błędne namiary, upewniając ich do końca, że podchodzą poprawnie, choć w rzeczywistości samolot leciał inaczej. Do dziś nie chcą nam pokazać zapisów wideo ich pracy.

2. Naukowcy: Na pokładzie były dwie eksplozje

Naukowcy, w tym prof. Wiesław Binienda i Kazimierz Nowaczyk z USA stwierdzili na podstawie analizy danych z urządzeń TAWS i FMS, że samolot nie zszedł poniżej 20 metrów, a w odległości 714 m od progu pasa nastąpiły dwa wstrząsy, po czym zanikło zasilanie elektryczne, a komputer pokładowy przestał działać.

3. Brzoza nie mogła złamać skrzydła

Skrzydło tupolewa lecącego z taka prędkością jak 10 kwietnia nie mogłoby zostać złamane przez brzozę o średnicy 40 cm. Skrzydło zostałoby tylko nieznacznie uszkodzone – tak wykazali amerykańcy naukowcy po przeprowadzeniu symulacji. Dodatkowo, w nowych odczytach z czarnych skrzynek nie ma zanotowanego odgłosu uderzenia w brzozę, jak twierdził rosyjski MAK.

4. Przenieśli statecznik po upadku maszyny

Zdaniem prof. Kazimierza Nowaczyka z USA, który porównał na podstawie zdjęć satelitarnych położenie szczątków samolotu po katastrofie, lewy statecznik w tajemniczy sposób w ciągu dwóch dni przemieścił się o aż 50 metrów. Zdaniem naukowca, podważa to przekazany przez Rosjan przebieg ostatniej fazy lotu, bo MAK odtwarzał ją m.in. na podstawie rozmieszczenia szczątków po wypadku.

5. Zmanipulowane nagrania z czarnych skrzynek

Rosjanie do tej pory nie oddali nam oryginałów nagrań z czarnych skrzynek samolotu, nie możemy więc z całą pewnością stwierdzić, czy znany nam zapis lotu, rozmów oraz odgłosów rejestratorów jest prawdziwy. Poza tym w pierwszej wersji brakowało kilkunastu sekund nagrania.

Polecamy wydanie internetowe Fakt.pl:
          Wrak umyty, ślady zatarte
          • siwy62 Re: Jarek chce władzy , 11.04.12, 07:02
            dodam jeszcze, że oddanie wraku i czarnych skrzynek, wcale nie ułatwi nam śledztwa, a za to stanowić będzie wielkie niebezpieczeństwo dla Rosji...
            może być początkiem zjednoczenia na powrót narodu polskiego przeciwko Rosji

a co do Jarka...czas na zmiany i u szczytu władz PiS, póki co jednak, partia ta nie ma wyraźnego lidera...he, he, a kto go dopuści do władzy!?
            • nikzimowy Re: Jarek chce władzy , 11.04.12, 11:44
              siwy62 napisał:
              > a co do Jarka...czas na zmiany i u szczytu władz PiS, póki co jednak, partia ta
              > nie ma wyraźnego lidera...he, he, a kto go dopuści do władzy!?
              ===================================================
              Tacy jak Ty siwy , dopuszczą .
              • siwy62 Re: Jarek chce władzy , 11.04.12, 11:57
                aleś ty gupol jesteś...ja piszę że Jarek nie dopuści do władzy nikogo innego..
                co to znaczy "tacy jak ty siwy"...
                bo nie wiem, czy ci przypadkiem kopa z laczka nie zasadzić w dupala...

pozdrawiam optymistycznie...jeszcze pamietam
                • nikzimowy Re: Jarek chce władzy , 11.04.12, 12:05
                  Znaczna część plebsu uważa , ze Pałac Prezydencki nie jest własnością Rzeczpospolitej , ale stał się dożywotnią własnością Kaczyńskich .
                  Urządzają oto co miesiąc komedie , a Rzeczpospolita toleruje anarchię zamiast rozgonić to tałatajstwo i zamknąć imperium Rydzyka . Niewiele ono ma wspólnego z ewangelizacją i zapisami w koncesji . Władza jest słaba i boi się radykalnych kroków , to fakt .
                  • nikzimowy Re: Jarek chce władzy , 11.04.12, 12:41
                    Demokracja nie polega na terroryzowaniu Państwa . Dop... każdej babci z "wyznawców" grzywnę ze trzy emerytury , a by się uspokoily .
                    Ogólnonarodowe powstanie ? A ileż jest tych " wyznawców " Kaczyńskiego ? Raptem przed pałacem zebrało się 2 tysiące na 40-milionowy Naród . Niech jeszcze zbierze milion . Skarb Państwa zarobiłby na grzywnach .
                    • siwy62 Re: Jarek chce władzy , 11.04.12, 16:33
                      ale ty radykał jesteś...pamiętaj słowa mają moc sprawczą...niejednokrotnie
                      • siwy62 Re: Jarek chce władzy , 11.04.12, 16:45
                        to juz na "wierzch wylazło"

Świadkowie, którzy słyszeli eksplozje przed upadkiem Tu-154M, bezczeszczenie zwłok ofiar katastrofy przez Rosjan, zidentyfikowanie ciała prezydenta RP Lecha Kaczyńskiego po godz. 19.30 czasu moskiewskiego – to fakty, które wychodzą na jaw po dwóch latach od smoleńskiej katastrofy – największej tragedii narodowej po 1945 r., w której zginęli przedstawiciele polskiej elity wraz z prezydentem i jego małżonką.
                        • siwy62 Re: Jarek chce władzy , 11.04.12, 16:50
                          Forumaster [3 godziny temu]
                          cytat... 1008 osób popiera post, post wisi 3 godziny
                          w odpowiedzi na doniesienie o "przegonieniu ekipy TVP"

"Kiedy 2 lata temu starsi ludzie się modlili pod krzyżem przy Pałacu Prezydenckim i byli atakowani i prowokowani przez wyrostków; kiedy wyrzucano do śmietników kwiaty i znicze przywiezione przez Polaków z całego kraju jako znak szacunku, to media reżimowe milczały jak zaklęte. Dziś kiedy po dwóch latach bezczynności rządu i pogłębiającej się biedy i beznadziei ludziom puszczają nerwy, to znów z nich robi się agresorów. Szukajcie przyczyn a nie skutków tego zachowania ludzi? Jaki dokument TVP nakręciła o katastrofie smoleńskiej? ŻADEN! To prywatni ludzie czuli się w obowiązku mówienia o tej tragedii i poszukiwania jej przyczyn. Prawda i tak zwycięży!
                          • sebcioo Uwazaj bo ci żyłka pęknie 11.04.12, 18:52
                            • siwy62 Re: Uwazaj bo ci żyłka pęknie 11.04.12, 21:10
                              NAWET SIE NIE OBRAŻAM, GDYŻ NIEJEDNOKROTNIE OKAZAŁEŚ JAKI POZIOM REPREZENTUJESZ...I NIE CZYTAJ WIĘCEJ MOICH POSTÓW, JA NIE BĘDĘ CZYTAŁ TWOICH...BĘDZIEMY UMIERALI ZDROWSI.
                              • sebcioo Re: Uwazaj bo ci żyłka pęknie 11.04.12, 21:28
                                Ty swoj poziom pokazujesz tym watkiem.

Poza tym juz co mowilem - zaloz se bloga i tam pisz cokolwiek zechcesz. Piszac tutaj niejako zgadzasz sie na komentarze.
                                • siwy62 Re: Uwazaj bo ci żyłka pęknie 11.04.12, 21:42
                                  mów co chcesz i tak mam cię w d.

optymistyczne czółko od siwego
                                  • sebcioo Re: Uwazaj bo ci żyłka pęknie 11.04.12, 22:04
                                    Pieknie cie Jarek nauczyl.

A h ci w d. Czółko.
                                    • siwy62 Re: Uwazaj bo ci żyłka pęknie 12.04.12, 10:22
                                      zboczeniec...
                                      • sebcioo Re: Uwazaj bo ci żyłka pęknie 12.04.12, 11:01
                                        siwy62 napisał:

> zboczeniec...
                                        JA???

siwy62 napisał:
                                        > mów co chcesz i tak mam cię w d.
                                        • nikzimowy Chce Wam się ? 12.04.12, 11:05
                                          Wątek był poważny a zjechał na pieski ...
                                          • sebcioo Re: Chce Wam się ? 12.04.12, 11:26
                                            nikzimowy napisał:

> Wątek był poważny ...
                                            Mam odmienne zdanie
                                          • siwy62 Re: Chce Wam się ? 12.04.12, 12:30
                                            masz rację nicku...dałem sie sprowokować...
                                            a ty S. załóż se własny blog i tam sobie wkładaj...koniec dyskusji..proszę o zlikwidowanie wątku, bo to profanacja
                                  • kornilo Re: Uwazaj bo ci żyłka pęknie 12.04.12, 05:42
                                    tak mi sie przypomniało przy okazji lektury czasopisma naukowego Fakt.
                                    Jechało dwóch gości autem. Pasażer z boku zobaczył powabna rowerzystkę. Otworzył okno i chciał przy okazji powolnego jej wyprzedzania klepnąć w siedzenie. Mimo, ze jechali 30-40 km/h łapa mu w łokciu pękła i odwróciła się w druga stronę. Aha przed samym zdarzeniem było słyszalne dwa stłumione wybuchy na styku fotel/d..a.
    • romanpidlaszuk.1 Zespół Macierewicza: dwa wstrząsy przyczyną katast 15.04.12, 00:40

Zespół Macierewicza: dwa wstrząsy przyczyną katastrofy pod Smoleńskiem
      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114877,11500805,Zespol_Macierewicza__dwa_wstrzasy_przyczyna_katastrofy.html

Ukrainci Pidlasza
      forum.gazeta.pl/forum/f,40728,UKRAINCI_PIDLASZA.html
      • ram-bo kacapy 18.04.12, 17:27
        www.youtube.com/watch?v=bRtMFyIJG8A
        • wiosennynik Re: kacapy 18.04.12, 17:53
          ram-bo napisał:
          > www.youtube.com/watch?v=bRtMFyIJG8A
          ===================================
          Nie uważasz , że Jarosław , jak kazał bratu blizniakowi popelnić samobójstwo , nie powinien z nim polecieć i dzisiaj wiedziałby wszystko ?
          Przecież jasne , że Lech wypełniał polecenia Jarka ( sam był bez ... ) . Szuka teraz oto Jarosław zastępców na swoje miejsce do piekła .
          Może Sw.Piotr nie da się oszukać i tak go gdzie trzeba wp...
          Ponoć jest Sprawiedliwość niebieska . Spotka się tam z Hilerkiem , Stalinkiem , Burym . Towarzystwo jak dla Jarosława lux .
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka