Dodaj do ulubionych

Bielszczanie za granica! Sa i Beda!

IP: *.pratt 25.02.02, 20:22
Czy sa jacys Bielszczanie za granica Polski oprucz mnie. Gdzies kiedys sie
natknolem na jakas Joasie ze studziwodzkiej co jest teraz w Nowym Jorku. Ale
dziewczyna miala moze z 16-17 lat wiec nie utrzymywalem z nia kontaktu. :)
Obserwuj wątek
    • kaukonsky ;-) 26.02.02, 17:20
      Za stara? Ta Joasia?
      • Gość: Jacek Re: ;-) IP: *.pratt 26.02.02, 20:43
        hehe.
        Ja wtedy mialem 21-22 lata. A ona moze z 14-15.
        Mowila ze znala rodzine Korolczuk ze studziwodzkiej.
    • Gość: M Re: Bielszczanie za granica! Sa i Beda! IP: *.telia.com 01.03.02, 16:13
      Sa i beda, oczywiscie. Ja jestem jedna z nich juz od 11 lat.
      Pozdrowienia
      • Gość: Aro Re: Bielszczanie za granica! Sa i Beda! IP: 207.241.43.* 02.03.02, 13:28
        A ja od 7 lat. Mieszkalem na przeciwko niebieskiej cerkwi.
        Czyli w samym centrum miasta!
        Z "parku" znam troche ludzi, bo duzo czasu spedzalem na stadionie.
        • kaukonsky Re: Bielszczanie za granica! Sa i Beda! 02.03.02, 22:32
          Piłkarz Tura? Kiedyś Arek P. wyjechał...
          • Gość: Aro Re: Bielszczanie za granica! Sa i Beda! IP: 207.241.43.* 04.03.02, 14:33
            kaukonsky napisał(a):

> Piłkarz Tura? Kiedyś Arek P. wyjechał...

Wyglada na to, ze to ja!
            • Gość: EatShit Re: Bielszczanie za granica! Sa i Beda! IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 04.03.02, 18:10
              jaki P.? Puzuk czy co?
              bo Pepik to chyba nie Artur jest i w Polsce siedzi...
              • Gość: Aro Re: Bielszczanie za granica! Sa i Beda! IP: 207.241.43.* 04.03.02, 19:29
                Gość portalu: EatShit napisał(a):

> jaki P.? Puzuk czy co?
                > bo Pepik to chyba nie Artur jest i w Polsce siedzi...

Pepik mnie zna!
                • kaukonsky Piłkarz Tura - Aro 05.03.02, 22:16
                  Stoper, obrońca kryjący, a nawet boczny pomocnik, debiut 'za pierwszego
                  Cara' ;-) jesienią`91 w okręgówce białostocko-łomżyńskiej (w wieku siedemnastu
                  lat).
                  Wiosną`92 nastał czas Ziemcowa, który zbudował silną drużynę z dwoma
                  Białorusinami w składzie, która zdobyła prawie komplet punktów. Ówczesny
                  podstawowy skład, to: Rusiłowicz - Łukaszuk, Kuderski, Wołodkin, Zinkowski -
                  Jesiołowski, Pużuk, Wawreniuk - Mokicki, Sucharenko, Doliński.
                  Jedyne punkty w rundzie wiosennej zespół stracił w kontrowersyjnym meczu
                  wyjazdowym z Promieniem Mońki przegranym przez bielszczan 1:3 (1:0). Wtedy w
                  zespole Tura wystąpili: Kowalewicz - Łukaszuk, Niewiński, Wołodkin, ARO -
                  Maksimowicz, Kuderski, Zinkowski, Olszański (68`Szulborski) - Sucharenko,
                  Doliński (46`Świętochowski). [Po tylu latach mogę spytać - ten mecz
                  był 'puszczony'?]
                  Sezony 92/93 i 93/94 w pierwszym składzie Tura, z takimi zawodnikami, jak:
                  Matujewicz, Mantur, Naumczuk, Wysocki, Aleksiejuk, K. Car, Wawrzeniuk,
                  Konczerewicz, Onacik, Pawluczuk...
                  • Gość: Aro Re: Piłkarz Tura - Aro IP: 207.241.43.* 06.03.02, 14:19
                    Brawo! Zainponowales mi wiadomosciami na temat "Tura".
                    Nasuwa mi sie pytanie, czy Ty tez grales w "Turze"?
                    Czy Cie znam?
                    • kaukonsky Re: Piłkarz Tura - Aro 06.03.02, 15:53
                      Nie ,nie grałem, zabrakło mi talentu :-(
                      Ale możesz mnie kojarzyć z dawnych czasów, gdy jako mały szczyl śmigałem za
                      Turem z notatnikiem i robiłem statystyki. I - wyobraź sobie - to idiotyczne
                      zdałwałoby się zajęcie, zaowocowało tym, że studiowałem dziennikarstwo i
                      dzisiaj w tej branży mam etatową robotę - z tego co się orientuję, jako jedyny
                      mieszkaniec Bielska. Nie jest to wielka kasa, ale jazda za Turem już mi się
                      zwróciła ;-)
                      Dziś nie za bardzo interesuję się Turem. Jeśli wiem, że mecz jest w Bielsku,
                      jest ładna pogoda, a ja mam czas, to się wybiorę. Jesienią trenerem był senior
                      Szulborski, mocno odmłodził skład i nawet utrzymywali się w średnich stanach
                      okręgówki. Tylko, że dziś okręgówka to piąta liga, a za Twoich czasów była
                      czwarta...
                      • Gość: Hul Re: Piłkarz Tura - Aro IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 07.03.02, 05:26
                        Zinkowski to nie jest to ten facet co uczyl WFu w 2jce???
                        • Gość: EatShit Re: Piłkarz Tura - Aro IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 07.03.02, 08:34
                          tak, to wlasnie on ... a teraz to w ekonomach chyba uczy czy cus ...
                          • Gość: Hul Re: Piłkarz Tura - Aro IP: *.resnet.uconn.edu 03.04.02, 21:34
                            Zinkowski mnie w dwujce kiedys uczyl.. On byl troche pojebany... a w pilke to
                            ja juz lepiej gralem.
                • Gość: EatShit Re: Bielszczanie za granica! Sa i Beda! IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 06.03.02, 18:35
                  to znasz/znales moze w takim razie tez FOKE ... bramkarza ... bo tak wlasciwie
                  to moj brat wlasnie jest ... ja tez niby do skladu seniorow bylem zgloszony gdy
                  konczylem podstawowke ... ale ze nie chcialo mi sie juz wtedy chodzic na
                  treningi, wiec nie zrobilem kariery ... pamietam jak Ziemcow wydzwanial do mnie
                  abym jechal na zgrupowanie z zespolem seniorow ... ale ze szczylem (nawet nie
                  mialem skonczonych 15-u lat skonczonych) wtedy bylem to raczej zle bym sie czul
                  w towarzystwie starszych i szukalem roznych wymowek ... no a teraz tego
                  zaluje ... wtedy naprawde niezle mi szlo .. no ale to juz stare czasy ...
                  • kaukonsky Re: Bielszczanie za granica! Sa i Beda! 07.03.02, 12:40
                    No to - o ile pamiętam ksywy - Foka jest wymieniony w moim poście, jako kolega z
                    zespołu ARA ;-)
                    To nic dziwnego, że ludziom nie chce się chodzić na treningi. Najlepiej ujął to
                    Car (dla mnie guru trenerski w Bielsku, gdy zobaczyłem, jak prowadzi treningi):
                    - Za moich czasów, chłopaki na wiosce to mieli do wyboru, albo oborę albo
                    trening, więc błagali rodziców, żeby ich puścili na boisko. A w mieście to picie,
                    panienki, dyskoteki. Gdzie tu czas na piłkę... - mówił Car.
                    A najważniejsze, że po ukończeniu szkoły średniej wszyscy spierdalają na studia
                    (i chwała im za to ;-) więc nigdy w Bielsku nie zbuduje się drużyny z bielszczan.
                    A ściąganie kolesi z zewnątrz to niepotrzebne wydawanie pieniędzy. Więc wielkiej
                    piłki w Bielsku nie będzie nigdy...
                    A wydzwaniają cały czas... Niedawno Suchy się tłumaczył, że nie mógł przyjść, bo
                    sąsiadce przepychał rury... ;-)
                    • Gość: Aro Re: Do kalkonsky! IP: 207.241.43.* 07.03.02, 14:19
                      Nie przypominam Cie sobie, ale w Czerwcu wybieram sie na wakacje
                      do Bielska, wiec moze sie spotkamy na meczu Tura!
                    • Gość: EatShit Re: Bielszczanie za granica! Sa i Beda! IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 07.03.02, 14:43
                      ... no ale przeciez Wronki maja druzyne w pierwszej lidze ... chociaz faktem
                      jest, ze maja niezlego sponsora ... chociaz gdyby w bielskiego Tura
                      zainwestowal HOOP ... to kto wie ... chociaz niedawno mielismy w Bielsku przez
                      pol roku druzyne siatkowki ... sponsor ufundowal im nawet stroje ... no ale
                      bylo trzeba widziec jak zawodnicy w nich wygladali ... po prostu komicznie ...
                      no ale lepszy sponsor sie nie znalazl ... chociaz szukal go podobno nawet
                      Burmistrz ... no i nie ma w Bielsku drugiej ligi ... a byla szansa ... nawet na
                      mecze niezly komplet kibicow przychodzil ... chociaz z dopingiem kiepsko
                      bylo ... jak dzis pamietam jak z bratem za kazdym razem zaczynalismy dopingowac
                      i inni ludzie szli wslad za nami ... wtedy to nawet w halii calkiem glosno sie
                      robilo ...
                      • kaukonsky Re: Bielszczanie za granica! Sa i Beda! 08.03.02, 20:46
                        Szefowie Hoopa nie są w żaden sposób związani mentalnie z Bielskiem. To
                        warszawiacy i tam pomagają sportowcom. A firm bielskich nigdy nie było stać na
                        sponsoring sportu, a teraz jeszcze dodatkowo recesja... Pada firma za firmą i
                        tak będzie jeszcze przez dłuższy czas. Samorząd też ma kupę wydatków i dziś
                        byłbym pierwszym, który oponowałby w przypadku pomysłu o znaczne dofinansowanie
                        sportu z budżetu miasta. Bezsensem jest też inwestowanie w kilku siatkarzy,
                        którzy przyjeżdżają raz na tydzień, żeby pograć w lidze i nic więcej ich z
                        Bielskiem nie łączy. Na dodatek brak bazy, drużyn juniorskich, ehhh... A
                        zauważyliście, że od lat w Bielsku nie ma rzadnej drużyny ligowej dziewcząt?
                        Jeszcze trochę jakichś wewnętrznych rozgrywek szkolnych, ale potem nic...
                        Szkoda ;-)
                  • Gość: Aro Re: Bielszczanie za granica! Sa i Beda! IP: 207.241.43.* 07.03.02, 14:22
                    Gość portalu: EatShit napisał(a):

> to znasz/znales moze w takim razie tez FOKE

> Ja znam Foke i pamietam tez jego starszego brata (czy to ty?). Jest w moim
                    wieku.
                    • Gość: EatShit Re: Bielszczanie za granica! Sa i Beda! IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 07.03.02, 14:29
                      ... no ja jestem mlodszym bratem Foki ...
                    • Gość: Red Re: Bielszczanie za granica! Sa i Beda! IP: 217.96.11.* 07.04.02, 01:55
                      Nie, to ja jestem starszym bratem Foki :)
        • Gość: Jacek Re: Bielszczanie za granica! Sa i Beda! IP: *.pratt 06.04.02, 19:38
          To bardzo fajnie ze sie poznaliscie po tylu latach. Ja tez poznalem kolege z
          szkoly Nr. 2 co go nie widzialem przez 10 lat, ale prosze sie trzymac tematu.
          Bielszczanie za granica. Wiec widze ze troche osob z Bielska wyjechalo za
          granice. Niektorzy na stale, niektorzy tymczasowo. To fajnie
          A jezeli chodzi o Bielski Klub SPortowy TUR to prosze panowie zaluzcie sobie
          watek TUR i napewno troche wpisow sie znajdzie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka