Dodaj do ulubionych

Ogrzewanie podłogowe

21.12.11, 21:48
Może ktoś ma namiary na dobrego fachowca
Obserwuj wątek
    • 11rewresbo Re: Ogrzewanie podłogowe 22.12.11, 09:17
      Kahunia11, zbyt mało informacji.
      Ogrzewanie podłogowe elektryczne? ogrzewani podłogowe z kominka z płaszczem wodnym, z pieca centralnego ogrzewania ? Każdy instalator, hydraulik potrafi...
      • kahuna11 Re: Ogrzewanie podłogowe 22.12.11, 10:01
        11refresbo napisał:
        > Kahunia11, zbyt mało informacji.
        > Ogrzewanie podłogowe elektryczne? ogrzewani podłogowe z kominka z płaszczem wod
        > nym, z pieca centralnego ogrzewania ? Każdy instalator, hydraulik potrafi...

W bloku
        • magdalii Re: Ogrzewanie podłogowe 22.12.11, 10:08
          nieładnie :)
          • kahuna11 Re: Ogrzewanie podłogowe 22.12.11, 11:20
            magdalii napisała:
            > nieładnie :)

Jakie nieładnie! To wygoda. W łazience cieplutko w nogi, w pokoju tak samo. Ale chciałbym by fachowcy wykonali tą robotę, bo zalać sąsiadów nie mam zamiaru. Słyszałam, że SM opomiarowuje takie ogrzewanie, więc i ja się o to zwrócę przed jego instalacją. Okradać sąsiadów nie mam zamiaru. Zapłacę za ciepło które zużyję.
            • sebcioo Re: Ogrzewanie podłogowe 22.12.11, 11:48
              A nie powinnas najpierw zapytac w spoldzielni o to czy mozesz i zlozyc pismo o pozwolenie? Oraz uzyskac odpowiedz jakie parametry ono ma spelniac?
              Myslisz ze sobie zrobisz cieplo ale nie myslisz ze pion wyzej bedzie zimny?

BTW jest zima i srodek sezonu grzewczego a ty chcesz ogrzewanie podlogowe podlaczac (rozumiem ze wodne)?
              • kahuna11 Re: Ogrzewanie podłogowe 22.12.11, 12:29
                A co ma zima do terminu podłączania. Zapłacę za to jak trzeba!
                To w końcu ma ktoś namiary na fachowców?
                • sebcioo Re: Ogrzewanie podłogowe 22.12.11, 13:05
                  kahuna11 napisał:

> A co ma zima do terminu podłączania. Zapłacę za to jak trzeba!
                  hahah zaplacisz ludziom za to ze odcielas ich od ogrzewania i ze beda mieli zimno? Chcialbym to zobaczyc.

BTW mam wrazenie ze nie masz bladego pojecia co trzeba zrobic by podlaczyc grzenik (jakikolwiek). Otoz najpierw trzeba miec zgode spoldzielni, pozniej trzeba spuscic wode z pionu, zrobic, podlaczyc do pionu i ponownie napelnic pion ciepla woda. A przez ten czas ludzie czekaja i klna na zimne kaloryfery. Tak swoja droga to za Chiny ludowe nie mozna wody z centralnego puscic na podlogowke bo ... bys chodzila jak jaszczurka po pustyni.

PS PS probuje sobie przypomniec czy znam kogokolwiek kto ma legalnie zrobione w bloku ogrzewanie podlogowe wodne, w dodatku olicznikowane i ... ni cholery nikt mi nie przychodzi do glowy.
                  • sebcioo Re: Ogrzewanie podłogowe 22.12.11, 13:07
                    sebcioo napisał:

> Tak swoja droga to za Chiny ludowe nie mozna wody z centralnego puscic na po
                    > dlogowke bo ... bys chodzila jak jaszczurka po pustyni.
                    To znaczy mozna - jesli wstawisz mieszacz i pompę (jesli sie nie myle).
                  • kahuna11 Re: Ogrzewanie podłogowe 22.12.11, 13:48
                    sebcioo napisał:

> PS PS probuje sobie przypomniec czy znam kogokolwiek kto ma legalnie zrobione w
                    > bloku ogrzewanie podlogowe wodne, w dodatku olicznikowane i ... ni cholery nik
                    > t mi nie przychodzi do glowy.

Ejże, właśnie że mają, bo to znajomi, a niektórzy nawet na stanowiskach. I oni mówią że wszystko jest legalnie, tylko hydraulik który to im robił nie świadczy już usług, bo choruje. Stąd pytanie o namiary na fachowców.
                    • mexico86 Re: Ogrzewanie podłogowe 22.12.11, 13:52
                      Pierwszy lepszy sklep hydrauliczny. Choć wątpię aby Martyniuk ze spółdzielni kogokolwiek dopuśćił. Jakie ma znaczenie dla pogłogówki , że ktoś jest na stanowisku lub nie bo nie kumami?
                      • kahuna11 Re: Ogrzewanie podłogowe 22.12.11, 14:12
                        A masz namiary na tego hydraulika ze spółdzielni?
                        • mexico86 Re: Ogrzewanie podłogowe 22.12.11, 14:15
                          Nie gadam z tym oszustem namiarów niet.
                        • sebcioo Re: Ogrzewanie podłogowe 22.12.11, 21:30
                          Mozesz zapytac
                          Goralczuk Andrzej
                          albo w sklepie z art sanitarnymi przy basenie bielskim.

Powiedza ci to samo co ja.
                          • kornilo Re: Ogrzewanie podłogowe 22.12.11, 23:00
                            a ja czytałem o dobrych fachowcach w kurierze porannym. Co prawda od prądu. To co ? Z ogrzewaniem by nie poradzili :)
                            • szpila555 Re: Ogrzewanie podłogowe 23.12.11, 13:48
                              Byłem dziś w SM i pytałem o ogrzewanie podłogowe. Otrzymałem odpowiedź, że ogrzewanie podłogowe w zasobach SM jest NIELEGALNE. W kilku mieszkaniach już wykryto takie ogrzewanie. W związku z powyższym odpuść sobie ten luksus.
                              • sebcioo Re: Ogrzewanie podłogowe 23.12.11, 14:41
                                A ja chetnie bym poznal jej dalsze perypetie z tym ogrzewaniem.
                                Tzn uzyskanie pozwolenia, robota, zimne mieszkania sasiadow, pozniej kontrole SM i rozbiorke nielegalnej instalacji.
                                Przeciez ona ma znajomych "na stanowiskach"
                                • zimija Re: Ogrzewanie podłogowe 23.12.11, 15:29
                                  ebcioo napisał:

> A ja chetnie bym poznal jej dalsze perypetie z tym ogrzewaniem.
                                  > Tzn uzyskanie pozwolenia, robota, zimne mieszkania sasiadow, pozniej kontrole S
                                  > M i rozbiorke nielegalnej instalacji.
                                  > Przeciez ona ma znajomych "na stanowiskach"

Idealista.

Wszystko rozejdzie się po kościach.
                                  Psy szczekają podłogówka grzeje
                                  • sebcioo Re: Ogrzewanie podłogowe 23.12.11, 21:10
                                    Ale ona chce byc uczciwa:
                                    "Okradać sąsiadów nie mam zamiaru. Zapłacę za ciepło które zużyję. "
                                    • szpila555 Re: Ogrzewanie podłogowe 23.12.11, 21:22
                                      Zastanawiam się nad tym "chorym hydraulikiem".
                                      Pewnie teraz kolejki do niego się ustawiają ;)
                              • plserwis Re: Ogrzewanie podłogowe 24.12.11, 14:19
                                I przy okazji zainteresowałeś się przetargiem. Czy on jest zgodny z prawem?
                                • szpila555 Re: 24.12.11, 17:41
                                  plserwis napisał:
                                  > I przy okazji zainteresowałeś się przetargiem. Czy on jest zgodny z prawem?

Zobaczyłem ogłoszenie o przetargu na Tablicy Ogłoszeń w SM.
                                  Pobrałem "SIWZ(Specyfikację Istotnych Warunków Zamówienia) na wykonanie robót budowlanych polegających na ociepleniu stropu nad piwnicą, poprzez natrysk od spodu warstwy wełny mineralnej, przy zastosowaniu zaprawy termoizolacyjnej TERMOGRAN lub GRANTERM w budynkach mieszkalnych będących w zasobach Spółdzielni Mieszkaniowej w Bielsku Podlaskim zgodnie z opisem przedmiotu zamówienia A i B zawartym w SIWZ"
                                  SIWZ zatwierdził Zarząd SM 21 grudnia 2011 , publiczne otwarcie ofert 30 grudnia 2011.r.

Zamówienie na ocieplenie stropów piwnic 83 budynków SM z kredytu remontowego ma być wykonane do 30 września 2012 roku.

Kto inny to oceni, być może publicznie, ja zaś mam obecnie prywatne zdanie na ten temat.

---
                                  koło PZW SUM Bielsk Podlaski
                                  Wędkarski Serwis Podlasia
                                  Bielsk Podlaski
                                  • mexico86 Re: 25.12.11, 02:46
                                    Ile trzeba odpalić aby wygrać przetarg?
                                    • kahuna11 Re: Ogrzewanie podłogowe 10.03.12, 20:04
                                      mexico86 napisał:
                                      > Ile trzeba odpalić aby wygrać przetarg?

Ktoś może wie coś więcej niż piszą na forum Porannego?
                                      forum.poranny.pl/nielegalne-ogrzewanie-spoldzielnia-straszy-karami-t89360/
                                      • sebcioo Re: Ogrzewanie podłogowe 11.03.12, 08:52
                                        Czyzbys bala sie ze cie sprawdza?
                    • magdalii Re: Ogrzewanie podłogowe 22.12.11, 15:03
                      kahuna11 napisał:

> Ejże, właśnie że mają, bo to znajomi, a niektórzy nawet na stanowiskach. I oni
                      > mówią że wszystko jest legalnie, tylko hydraulik który to im robił nie świadczy
                      > już usług, bo choruje. Stąd pytanie o namiary na fachowców.

To, że na stanowiskach akurat mnie nie dziwi. Po co Ci w rakim razie to ogrzewanie...dla frajdy?
                      • kahuna11 Re: Ogrzewanie podłogowe 22.12.11, 15:32
                        magdalii napisała:
                        Po co Ci w rakim razie to
                        > ogrzewanie...dla frajdy?

Przyjemnie jest chodzić boso po ciepłej podłodze, no i podobno dużo można zaoszczędzić na kosztach ogrzewania. A u mnie w tym roku była spora dopłata :/
                        • szpila555 Re: Ogrzewanie podłogowe w SM jest nielegalne 22.12.11, 20:01
                          O ile mi wiadomo, nie można przerabiać w SM instalacji c.o. na ogrzewanie podłogowe i to z wielu względów. Jutro zresztą będę w SM to dowiem się może więcej na ten temat. Obecnie trwają zapowiadane na tę okoliczność kontrole w zasobach mieszkaniowych SM.

-
                          • partizan79 Re: Ogrzewanie podłogowe w SM jest nielegalne 22.12.11, 20:43
                            Kahunie kontrole nie straszne, bo ma znajomych na stanowiskach.

--
                            Dysponuję numerem do pewnego hydraulika, aczkolwiek nie wiem, czy jest on dobry w tym, co robi, czy niedobry. U mnie coś tam robił i działa. Jeśli chcesz do niego nr to napisz pod moim postem: chcę. A jak nie - to nie. Ja go ani polecam, ani nie polecam. Po prostu mam numer.
                    • ram-bo Re: Ogrzewanie podłogowe 11.03.12, 09:30
                      Fachowcy z SM wszystko Ci zrobią i jak dobrz się dogadasz to i wodę z CO w mrozy spuszczą.. Prawdą jest , że od SM musisz zacząć. czy pozwolą i ile i jak.
    • mexico86 Re: Ogrzewanie podłogowe 22.12.11, 13:36
      Sebcio. To w końcu można czy nie?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka