Dodaj do ulubionych

Wątek sportowy

IP: *.wygoda.sdi.tpnet.pl 18.03.02, 08:58
Chcialbym aby byl to wątek z roznymi informacjami sportowymi. Kazdy cos by
umieszczal ciekawego ze świata sportu.

moze zaczne.

Jagiellonia Białystok przegrala z ŁKS Łódź 1:2. Białostoczanie rozegrali
podobno dobry mecz. tylko znowu zabrakło szczęscia. Bramke dla Jagiellonii
strzelił Wojciech Kobeszko. Czy "Jaga" sie utrzyma w II lidze? Zobaczymy co
zrobi Łazarek
Obserwuj wątek
    • Gość: EatShit TUR Bielsk Podlaski IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 18.03.02, 09:19
      ... a kiedy rozgrywki Tur zaczyna??? ... za tydzien??? ... jak ktos wie niech
      napisze ...
      • Gość: SS Re: TUR Bielsk Podlaski IP: *.wygoda.sdi.tpnet.pl 18.03.02, 10:19
        Kolega Kaukonsky napewno bedzie wiedzial.(znawca Tura) ja nie bede wprowadzal w
        blad. ale mysle ze albo wlasnie sie zaczela runda albo w nastepnym tygodniu.
        Wszystko na to wskazuje.
        • kaukonsky Re: TUR Bielsk Podlaski 19.03.02, 19:26
          Kaukonsky nie wie... sam się zastanawia... Po prostu trzeba czytać piątkowe
          wydania dobrych gazet regionalnych, to się będzie wiedziało w odpowiednim
          czasie. Oczywiście można też przedzwonić do białostockiego OZPN, ale to dużo
          roboty...
          • kaukonsky w niedzielę 20.03.02, 16:38
            W najbliższą niedzielę 24 marca o godz. 12. oczywiście na stadionie MOSiR-U Tur
            gra z Gminnym KS Rutki.
      • Gość: Aro Re: TUR Bielsk Podlaski IP: 207.241.43.* 28.03.02, 14:17
        Czy ktos wie kiedy konczy sie sezon "okregowki"?
    • Gość: SS Kasperczak zmienił Smude IP: *.wygoda.sdi.tpnet.pl 18.03.02, 10:30
      Wisła przegrała kolejno dwa mecze. Dwa w Warszawie. no i niestety Smuda
      poleciał. Czy to dobrze? wg mnie nie. prosze o opinnie.

P.S. jedynie co cieszy to to ze Bartek Karwan strzelil bramke. nasz
      reprezentant!!!
      • kaukonsky Re: Kasperczak zmienił Smude 19.03.02, 19:29
        Robi się ciekawa liga - to dobrze. Przez to wkurzam się, że nie mam Canal + -
        to źle.
        Wymiana trenera w trakcie sezonu - to źle. Kasperczak z nowymi w polskiej lidze
        pomysłami i znajomością rynku afrykańskiego - to dobrze.
        Takie jest życie...
        • Gość: SS Re: Kasperczak zmienił Smude IP: *.wygoda.sdi.tpnet.pl 20.03.02, 10:13
          Wisła zremisowała, a Kasperczak tłumaczyl chlopakow ze brakuje im świeżości.
          itp pierdoły. Nie wieże że Smuda zrobił by cos takiego.
        • Gość: SS Dudek i Oli IP: *.wygoda.sdi.tpnet.pl 20.03.02, 10:15
          Dudek dał wczoraj plame, ale jego zespół wygrał z Roma i awansowal do
          ćwiercfinałow LM. Ciekawe co dzisiaj pokaze Oli, moze pyknie bramke dla Realu?
          • Gość: EatShit Re: Dudek i Oli IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 20.03.02, 11:13
            czemu Dudek dal plame ... ogladalem mecz ale nic nie zauwazylem ... komu dal i
            po co?
            • Gość: SS Re: Dudek i Oli IP: *.wygoda.sdi.tpnet.pl 20.03.02, 11:52
              z dobre dwa razy przy dosrodkowaniach wyszedl i sie minął z piłką lub w nią nie
              trafił. na dodatek nieporozumienia - no ale to rowniez dotyczy sie obroncow
    • Gość: SS Re: Wątek sportowy IP: *.wygoda.sdi.tpnet.pl 22.03.02, 08:28
      Kiedy jest mecz z Japonia? Widzialem sklad Polakow, a nie wiem kiedy graja.

Japonczykow sklad tesh widzialem :-))
    • Gość: SS Jaga IP: *.wygoda.sdi.tpnet.pl 22.03.02, 08:42
      Ostatni mecz Jaga wygrała 1:0. Gornik Leczna pojechal do domu bez punktow.
      Nastepnym rywalem Białostoczan ma byc Włókniarz Kietrz. no i ciekawa historia.
      Piłkarze Włókniarza dostali 3 czerwone kartki i pare żółtych. Sedzia pokazal
      kartki w koncowce spotkania. Trener Włokniarza mowi ze nie powinno ich byc.
      a wiec
      Włókniarz Kietrz
      Ma wyeliminowanych 4 podstawowych piłkarzy. Jeszcze jeden jest kontuzjowany.
      Jagiellonii moze byc teraz latwiej w zdobywaniu punktow.

Łazarek chyba uruchomil swoja "dzialalnosc trenerska". Mysle ze z meczu na mecz
      bedzie lepiej no i w rezultacie Jaga utrzyma sie w II lidze.
      • Gość: EatShit Re: Jaga IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 23.03.02, 22:56
        ... a czy moglby mi ktos podac jakis adres dobrej strony gdzie sa aktualne
        wyniki drugiej ligi ... bo na futbol.pl to ciezko idzie ...
        • Gość: SS Re: Jaga IP: *.wygoda.sdi.tpnet.pl 25.03.02, 08:53
          Wyniki Jagi na stronie:
          www.jagiellonia.gv.pl/
          sa niezle aktualizowane
          a calej ligi na:
          www.pzpn.pl/
          tez niezle aktualizowane

w poniedzialki napewno sa juz wyniki po weekendowych meczach.
    • Gość: SS Jutro Japonia!!!! IP: *.wygoda.sdi.tpnet.pl 26.03.02, 10:22
      Bedzie bardzo ciekawy mecz. Typujmy wyniki!!!!

ja obstawiam remis 2:2
      • kaukonsky Re: Jutro Japonia!!!! 26.03.02, 19:43
        To ja 0:2 - i po meczu wirtualnego browarka, bo jutro 'pyknie' mi ćwierćwiecze
        w życiorysie...
        • Gość: SS Re: Jutro Japonia!!!! IP: *.wygoda.sdi.tpnet.pl 27.03.02, 07:58
          Mysle ze Polacy grajac u siebie nie dadza dla Japonczykow wygrac. ale coz Twoj
          wybor- stracisz troche kasy :-))
          • kaukonsky Re: Viva Japonia!!!! 27.03.02, 19:34
            Przyjmuję gratulacje - tel. 0 606... ;-)
    • kaukonsky Tur - Rutki 2:1 26.03.02, 20:01
      Ale jaja, Tur wygrał w lidze (po słabiutkim meczu), pomimo tego, że połowę
      składu stanowili juniorzy Suchego... Kurde, ja tej drużyny już prawie zupełnie
      nie znam. Chciałem podać skład, ale nie znam ludzi!
      To tylko tak 'pi razy oko': Kamil - Cypis, Walo, Piotrek (z juniorów), Marcin
      Gul - jakiś juniorek 1, Dazio, Robert Gul, jakiś juniorek 2 - Martyniuk (z
      halówki), jakiś juniorek 3... Po przerwie weszli: Onacik, Czapiuk i jakiś
      juniorek 4...
      Na pierwszą naszą bramę nie zdążyłem, drugą strzelił Martyniuk przeskakując
      bramkarza gości w 'piątce'... Przyjezdni nie potrafili wbić bramy, to nasi
      pyknęli swojaka lobując niezawysokiego Kamila (w sobotę nawalony jak meserszmit
      obchodził urodziny w jelitach). Nieźle zagrała defensywa (bardzo dobrze Cypis),
      słabiutko Piotrek. Dobrze w I połowie rozgrywał(!) Dazio, ale w przerwie
      zszedł, fatalnie młody Gul - kibice krzyczeli do Suchego, żeby go zdjął.
      Młodzież bez rewelacji, zupełnie bezradny był juniorek w ataku.
      W drugiej połowie jakiś dziadek darł się, żeby Suchy robił zmiany, a Marcin
      Niewiński (w gipsie) i Robert Pisawocki mu na to: - To co, sam wejdziesz?! ;-)
      • Gość: SS Re: Tur - Rutki 2:1 IP: *.wygoda.sdi.tpnet.pl 27.03.02, 08:06
        Ktory to Martyniuk? Jak kiedys kupowalem jakas lokalna gazete to ten gosciu
        zawsze brameczki strzelal. jakis nowy talent Tura?

R. Gul tak slabo zagral? Jestem ciekaw czy wyrosnie z niego pilkarz? oby wyrosl!!
        • kaukonsky Re: Tur - Rutki 2:1 27.03.02, 19:38
          Martyniuk - rocznik 80 (więc gdyby dobrze grał w juniorach, to Kolega powinien
          go znać, bo ja wcześniej nigdy o nim nie słyszałem - Wentkasz też nie słyszał),
          strzelał trochę goli na halówce zakładów pracy oraz w meczach podwórkowych na
          Poświętnej, a właśnie vis a vis boiska na Poświętnej mieszka obecny prezes
          Tura, więc się załapał do drużyny... Faktycznie jesienią trochę nastrzelał - to
          tylko pokazuje jakość 'okręgówki'...
          Gul - nie będzie. Drugi Lejek.
          • Gość: SS Re: Tur - Rutki 2:1 IP: *.wygoda.sdi.tpnet.pl 28.03.02, 09:07
            Nie znam goscia. Nie gral on w juniorach za moich czasow.

Jego bramki w okregowce moga rowniez swiadczyc o poziomie jego gry, talentu!!!!
            • kaukonsky Re: Tur - Rutki 2:1 30.03.02, 12:52
              Martyniuk to znajomy z podstawówki Magdy KA.
              Oczywiście, bramki świadczą o jego talencie, ja tego nie kwestionuję, ale o
              poziomie ligi świadczy fakt, że na tę ligę wystarczy 'talent z ulicy', bez
              przygotowania w zespołach młodzieżowych...
    • kaukonsky W pupsko z Japońcami 27.03.02, 21:58
      Wreszcie reprezentacja zagrała w optymalnym wg Engela składzie: Dudek - Kłos,
      Wałdoch, Hajto, Mi. Żewłakow - Iwan, Kałużny, Świerczewski, Koźmiński -
      Olisadebe, Kryszałowicz i w zasadzie w pierwszej połowie nie przeprowadziła
      ŻADNEJ składnej AKCJI, po której mógłby paść gol. Zmiennicy praktycznie nic nie
      wnieśli (znamienne, że chyba najlepiej zaprezentował się Majdan), nasi
      napastnicy byli bardzo dobrze kryci przez szybkich Skośnookich. Taka jest
      REALNA SIŁA naszej drużyny i nie ma co płakać, ani rozdzierać szat.
      Sam AWANS do finałów jest wielkim SUKCESem! To przecież pierwszy raz po
      szesnastu latach - ścisła czołówka światowych reprezentacji i my w tej
      czołówce!
      Jeśli miałbym dziś obstawiać, to myślę, że w grupie ZDOBĘDZIEMY jeden PUNKT -
      pewnie w ostatnim meczu o nic z Amerykanami. Wyjście z grupy byłoby moim
      zdaniem ogromnym sukcesem, ale pewnie ciężko będzie nam o zdobycze bramkowe w
      czasie finałów...
      • Gość: SS Re: W pupsko z Japońcami IP: *.wygoda.sdi.tpnet.pl 28.03.02, 09:01
        Co to za mecz byl!!! Moglo byc 5:0 lub 0:5. Nic ciekawego sie nie dzialo.

W pierwszej polowie Kryszal mogl bramke strzelic, Oli tylko ze pilka mu
        podskoczyla na nierownosciach boiskowych. Ale skladnej akcji to i ja tesh nie
        widzialem. Zreszta Japonczycy rowniez nie blysneli.

Zobaczymy w nastepnych meczach.

co do MŚ pospieram sie troche z toba. Czarnym Koniem to my nie bedziemy, ale
        mam wielka nadzieje ze z grupy wyjdziemy.
        • kaukonsky Re: W pupsko z Japońcami 30.03.02, 13:03
          Możemy się spierać! ;-)
          1. Z tym 5:0 to Kolega mocno przesadził. Przez cały mecz nasi nie strzelili w
          światło bramki rywala. To z czego niby miałyby być te gole?
          2. Było 0:2 i z wynikiem trudno polemizować. Liczy się to, co wpada w dziurę.
          Najgorsze, że nasi nie potrafili zaatakować nawet wtedy, gdy Japończycy
          prowadzili i już tylko kontrolowali grę. To jest przerażające...
          3. Na dzień dzisiejszy (zastrzegam, że nigdy nie mówię nigdy) nie widzę żadnych
          szans na wyjście z grupy. ŻADNYCH!
          • Gość: SS Re: W pupsko z Japońcami IP: *.wygoda.sdi.tpnet.pl 02.04.02, 08:39
            Ad. 1 moze nie 5:0, ale moglo byc roznie. bramke mogl strzelic Oli i
            Kryszalowicz. Dali d...
            Ad. 2 to jest przerazajace. nie mielismy inicjatywy. zrozumialbym to jakby nasi
            ciagle ich cisneli, a ci dwie z kontry pykneli. no ale tak niestety nie bylo.
            Ad. 3 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! bez komentarza.
    • Gość: SS Jaga znow wygrala!!!!!!!! IP: *.wygoda.sdi.tpnet.pl 02.04.02, 08:41
      ale niestety. ze strefy spadkowej jeszcze nie uciekla. Robia sie "jaja". Kazdy
      wygrywa.
      • kaukonsky Re: Jaga znow wygrala!!!!!!!! 02.04.02, 20:00
        he, he Łazarek zaczął działać???
        • Gość: SS Re: Jaga znow wygrala!!!!!!!! IP: *.wygoda.sdi.tpnet.pl 03.04.02, 07:57
          :) wielce prawdopodobne. ale i pozostali tesh chyba kombinuja.
    • kaukonsky Polska - Rumunia 1:2 17.04.02, 19:44
      Dziwią mnie opinie, że nasza reprezentacja zagrała dziś lepiej niż z Japonią.
      Tomaszewski ze Szpakowskim przez cały mecz mówili, że nasi nie potrafią
      wykorzystywać licznych okazji. Ale ja tych okazji jakoś nie widziałem... NAWET
      JEDYNĄ BRAMKĘ ZDOBYLIŚMY ZE SPALONEGO, a Dudek 'wyjął' co najmniej ze trzy
      kolejne 'gole' dla Rumunii. Fatalny w skutkach okazał się eksperyment z
      drugoligowym ustawieniem 3-5-2, obrona zupełnie nie istniała, pomimo, że
      Zieliński jest do tego typu taktyki przyzwyczajony w Legii. Iwan w roli
      playmakera to 'klasa światowa', a w przodzie jedynie Kryszałowicz pokazał się z
      przyzwoitej strony.
      A później w TVN, po wypowiedzi Kazimierza Górskiego: '- Myślę, że z grupy mamy
      szansę wyjść, a później to jest loteria', słyszę komentarz red. Sianeckiego: '-
      W wypowiedzi Górskiego zabrakło optymizmu'. Ale skąd ten optymizm brać?
      Przecież REPREZENTACJA POLSKI NIE MA SZANS NA WYJŚCIE Z GRUPY! Po co więc
      ściemniać i robić ludziom wodę z mózgu?
      • Gość: SS Re: Polska - Rumunia 1:2 IP: *.wygoda.sdi.tpnet.pl 18.04.02, 11:22

SPALONEGO NIE BYŁO!!!!!!
        ze zagrali cieniutko to sie nie bede sprzeczal. Ogladalem mecz z Kolezanka. Na
        Tomaszewskiego i Szpakowskiego mowila ze zajebiscie sie pocieszaja :) fajne
        stwierdzenie

Najlepsza akcja to chyba jak bramkarz rumuński przebiegl polowe boiska, kiwnal
        naszych i bylo swietnie. Tylko zapasc sie pod ziemie. Ja bym na ich miejscu to
        zszedl z boiska.

Co do MŚ nie spekuluje, ale nadal mysle iż Polacy wyjda z grupy :)) choc bedzie
        bardzo trudno
        • kaukonsky Re: Polska - Rumunia 1:2 20.04.02, 12:59
          Ma Kolega nagrany mecz, żeby obejrzeć tę bramkę jeszcze kilka razy? Bo ja bym z
          chęcią obejrzał. Nie będę się kłócił, bo widziałem tylko cztery powtórki, ale
          nadal jestem bliższy zdania, że spalony był. Ale pewny nie jestem.
          Wyjdziemy z grupy? Ale do tego trzeba punktów, a z kim mamy je zdobyć? I ile? Z
          Koreańczykami 'trójka w plecy' murowana (szansa na punkty 0%). Figo pewnie
          rozjedzie nas sam, chociaż z południowcami, to nigdy nic nie wiadomo (szansa
          5%). Zostają Stany, których szanse na mistrzostwach na dzień dzisiejszy są
          porównywalne do naszych. Najprawdopodobniej możemy więc z nimi powalczyć o
          honorowy punkcik (szanse 50%). I tak widzę mistrzostwa :-(
    • Gość: SS Jaga-Odra IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 29.04.02, 00:09
      Stalem obok faceta ktory podsumowal mecz w nastepujacy sposob: "Moze Lazarek w
      nastepnym meczu wypusci 9 zawodnikow, bo jak graja w 11 to ni ch.. nie graja".
      Pierwsze 45 min to kopanina, walka w srodku pola. A pierwsza bramka byla
      jeszcze lepsza. Oczywiscie zdobyta ze spalonego. (tylko 5 metrowego) Pomyslalem
      ze mecz jest kupiony, ale nic z tego. Odra kropnela nam brameczke. Nasi rzucili
      sie do ataku, czego efektem byla czerwona kartka dla Jagiellonczyka za probe
      wymuszenia rzutu karnego. No i od tego momentu nic nie mam do zarzucenia do
      gry "Jagi". Strzelili jeszcze 2 brameczki. Jedna Kobeszko (po kiwnieciu z 4
      obroncow(malo co zawalu nie dostalem)), a druga Zuberek. Ogolnie mecz mogl sie
      podobac. Trzymal w napieciu. Bylem rowniez na meczu Tura(ok 30 min) Polowy
      zawodnikow nie znam, a jak grali? lepiej nie mowic.
      • kaukonsky Re: Jaga-Odra & Tur 29.04.02, 18:00
        A Turek 0:3 na własnych śmieciach z Andrzejewskim Klepacze...
        • Gość: SS Re: Jaga-Świt i powrot do 3 LIGI IP: *.wygoda.sdi.tpnet.pl 06.05.02, 10:57
          Mecz byl niezly. Jaga wygrala 4:2. Bialostoczanie efektownie strzelali bramki,
          ale coz z tego. LKS kupil mecz, no i Poznan sie podlozyl. PZPN powinien
          zareagowac na takie jaja. To od razu widac ze mecz byl kupiony.

NIE CHCE MI SIE WIECEJ GADAC
          • kaukonsky Re: Jaga-Świt i powrot do 3 LIGI 07.05.02, 16:23
            Eee, bez przesady. Gdzie dowody? Przecież to naturalne, że Lech nie miał już o
            co walczyć, a ŁKS grał o wszystko - i wygrał.
            PZPN powinien się trzymać przepisów i reagować zgodnie z regulaminami. Wtedy
            Jaga nie spadłaby z II ligi przed kilkoma laty. A teraz spadliśmy uczciwie -
            trzeba było wygrać więcej meczów, a nie mówić, że 'jesteśmy lepsi, chociaż
            spadliśmy'. Nieprawda - spadliśmy, bo w przekroju całego sezonu byliśmy słabsi!
            I już.
            Taki jest sport.
            • Gość: SS Re: Jaga-Świt i powrot do 3 LIGI IP: *.wygoda.sdi.tpnet.pl 08.05.02, 08:18
              Dowodow nigdzie nie znajdziesz. Kiedys Tomaszewski mowil zeby takie druzyny
              (jak Lech po meczu z ŁKS, czy Widzew - Ślask) karac nawet bez dowodow winy.
              Moze mniej przekretow byloby wtedy.

Jaga w przekroju calego sezonu grala slabo. Za to koncowke miala niezla.
              Wszystko do przodu. (tylko Lech wygral 1:0, ale Lech wygrywal ze wszystkimi)
              Jednak wydaje mi sie ze Jaga zasluzyla na degradacje (ale ludzie!!!! nie w ten
              sposob(znowu))

"ŁKS grał o wszystko - i wygrał". Z tym calkowicie sie nie zgadzam. Pierwsza
              polowa meczu to 1:0 dla Lecha, a mogli napykac podobno 5 bramek . Druga polowa
              to zupelnie inna gra Lecha.Pilkarze z Poznania biegali jacys ociazali, do centr
              wyskakiwali z uchylonymi glowami itp. A wszystko dzieki zabiegom w czasie
              przerwy. Podobno wszystko mozna wyczytac na oficjalenj stonie ŁKS.

do zobaczenia w II lidze!!!!
              Jago Ukochany Klubie Nasz

• kaukonsky Re: Jaga-Świt i powrot do 3 LIGI 08.05.02, 22:12
                Zasłużyła - to pokazuje tabela.
                Zresztą niech nie płaczą, bo grali tymi samymi kartami. Zawieźli Lechowi 600
                baniek, a ŁKS 4 miliardy. I po balonach...
                A pomyśl teraz, ile kasy można zarobić pod koniec sezonu, gdy najpierw zbuduje
                się silną drużynę, a na koniec 'puści' ze cztery mecze z konkretny szmal!
                Przecież Lech ma teraz kasę na pół przyszłorocznego budżetu! A frajerzy z
                Białegostoku znowu ogoleni. I muszą ciułać kaskę na III ligę...
                • Gość: SS Re: Jaga-Świt i powrot do 3 LIGI IP: *.wygoda.sdi.tpnet.pl 09.05.02, 08:13
                  Z tego zyje cala II liga: Świty, Tłoki, Ceramiki, Hetmany itp. Tego juz sie nie
                  da wyplemic. Dobrze napisales ze za duzo ludzi z tego korzysta. I zadne reformy
                  tego nie zmienia. to co zmieni???

P.S. Lech sprzedal tylko 1 mecz, tylko ze za duzo kase. Ale na dlugo im to nie
                  wystarczy. Mysle ze za rok znowu zobaczymy sie w II lidze.

P.S. 2 My ostatni mecz od Switu podobno tesh kupilismy
              • kaukonsky Re: Jaga-Świt i powrot do 3 LIGI 08.05.02, 22:20
                A za karanie bez dowodów winy, to bym ukarał karzącego!!!
                Zresztą Tomaszewski ma wielką wiedzę o polskiej piłce (choć oczywiście nie
                tylko on), ale forma jego wypowiedzi nie odpowiada mi. Nasza piłka to straszne
                bagno, począwszy od A-klasy. I nikomu nie zależy na wysprzątaniu, bo kupa ludzi
                ma z tych przekrętów olbrzymią kasę. I dobrze żyją, bardzo dobrze...
                Jaki jest na to sposób? Nie dać się ogłupić! Nie pasjonować się piłką i nie
                kupować biletów i odradzać biznesmenom inwestowanie w piłkę. JA TAK ROBIĘ!
                • Gość: SS Re: Jaga-Świt i powrot do 3 LIGI IP: *.wygoda.sdi.tpnet.pl 09.05.02, 08:22
                  To co robic??? Wyobraz sobie ze masz 45 lat, nie dorobiles sie by wyjechac na
                  Majorke. Pozostaje ogladanie meczy z Krolewskim w reku.

P.S. A moze pracowac jako dzialacz??
    • Gość: SS Szczakowianka IP: *.wygoda.sdi.tpnet.pl 09.05.02, 08:27
      A Szczakowianka wszystkich zalatwila. Beniaminek II ligi i wejdzie
      najprawdopodobniej do I. Wygrala u siebie z Radomskiem 2:0. Ciekawe jak oni
      kombinowali??
      • kaukonsky Re: Szczakowianka 12.05.02, 14:15
        Szczakowianka 'wyjątkowo' dobrze grała na własnym boisku - zwłaszcza jesienią.
        Z drugiej strony nie każdy sukces musi być kupiony, a Szczakowianka miała (i
        ma) ten luz, że wygrywać nie musi. Grają bez obciążenia. I, widocznie, są
        naprawdę dobrzy. Coś jak Jaga w 1987 (co prawda Jaga to rozbijała wszystkich w
        pył, więc to porównanie trochę nie na miejscu...). Nawet jeśli wejdą do elity,
        to długo nie pograją. Efemeryda.
        Większe jaja, że Dąbrowski pozwala na spuszczenie Radomska do II ligi - to jest
        dla mnie niespodzianka! Ale dobrze tak nowobogackim snobom z naczelnym burakiem
        Mandryszem! Niech dalej 'wywożą' sędziów do lasu do ruskiej mafii, ha, ha...
        A w Lecha wierzę! Naprawdę! Może nie od razu w mistrza - jak zapowiadają - bo
        nie jest to takie łatwe, ale młodzi kolesie bardzo sprawnie zarządzają klubem,
        kiboli w Wielkopolsce mają jak ziemniaków; będzie sianko, będzie granko! Lech
        może być w przyszłym roku w czubie - a nie spadnie na bank!
        PS. Piwerko przed telewizorem może być! Wystarczy. Na żadne mistrzostwa do
        Korei czy innych Niemiec, to mnie nikt nie namówi. Ja już swoje w życiu
        przekibicowałem, najeździłem się za jakimiś baranami, niepotrafiącymi kopać
        piłki i styka. Dziś Błażej z Wentkaszem pojechali do Pilik na mecz - też bym
        się poopalał, ale nie mam kierowcy, a sam nie wsiadę za kółko, więc przepędzam
        kacyka przy klawiaturze. Szkoda...
        • wentkasz LZS - Kleosin 3:3 14.05.02, 16:52
          Komentarze kibiców ciekawsze od meczu, murawa stadionu to mi przypomina plac do
          paintballa - albo okop albo górka. Błażej pomimo drugiego już występu - grał
          całą drugą połówkę a kibice jechali na niego, że nie zasługuje na grę w
          Pilikach (tylko na dwie klasy wyżej) - wciąż nie może doczekać się oficjalnego
          debiutu.
          • kaukonsky Re: LZS - Kleosin 3:3 15.05.02, 10:36
            Okopy, górki - a nie był Kolega przed dwoma, trzema laty w Narwi? To była
            murawa!! Strach było samochodem przejechać...
            Błażeja dwie ligi wyżej - to do ŁKS Łomża. Z Pepikiem i Colą rozpierdzielą całą
            IV ligę!!!
    • Gość: kaukonsky Jaga`87 - Tur 3:3 IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 15.05.02, 11:02
      W meczyku oldbojów Orły Dawida (stara Jaga) zremisowały w Białymstoku z Turem
      3:3. A już do przerwy białostoczanie prowadzili 3:0! Ale, jak mówi ksiądz
      Grzybowski: - Chuj z granka, jak nie ma bieganka. I nasi w drugiej połowie
      zabiegali kolesi.
      A w Jadze grali m.in.: Grzanka, Lisowski (przebiegł 100 m, złapał się za serce
      i mówi: - O q..., takie sprinciki, to już nie dla mnie...), Romaniuk, Czykier,
      Szugzda, Szulżycki, D. Bayer, J. Bayer!!! Pierwszoligowy team! Tylko
      Gierejkiewicza nie było.
      Nasi grali wzmocnieni Suwałkami, ale nazwisk kolesi nie znam. Z naszych byli:
      Żamojtuk, Chodowiec, 'Mecha', Zinkowski, 'Tygrys', Szczesiul. 'Bolo'
      kontuzjowany, 'Fomka' spał pod GieeSem... Po przerwie dojechał 'Suchy', bo w
      czasie pierwszej połowy składał egzamin na tym śmiesznym AWFie w Supraślu (nasi
      twierdzą, że specjalnie Szerszenowicz wyznaczył taką porę egzaminu, żeby Suchy
      nie mógł grać).
      W pierwszej połowie dla Jagi bramy walnęli: Wiesio Romaniuk (kontrowersyjna -
      piła odbiła się od poprzeczki, ziemi i wyszła w pole, ale 'czarny' zaliczył),
      Darek Bayer (zajebista - z 15 m tuż pod poprzekę) i Jasio Szugzda (znowu
      kontrowersyjna - nasi mówią, że z piętnastometrowego spalonego, ale moim
      zdaniem jeden z obrońców został - bo został, tylko nie byłem 'na linii', więc
      cholera wie, czy Szugzda 'spalił' - i brama powinna być uznana). A Turek w
      drugiej połowie: Zinkowski (z lini pola karnego w okno - miodzio), Sacharczuk
      (padlina z bliska) i Doliński ( po dośrodkowaniu głowa w okno - piękna brama).
      Ogólnie mecz na zwolnionym tempie, ale jak już coś się działo, to było o dwie
      klasy lepsze od okręgówki, czy innej IV ligi.
      PS. SS - dałeś ciała na całej linii, że nie poszedłeś. A ja jeszcze wieczorem
      zarywałem Zaspaną. Same straty, chłopie, zaliczyłeś... :-(
    • wentkasz Orzeł Kleszczele - LZS... 20.05.02, 13:29
      ...1:1. Boe'e po powrocie do domu o piątej rano zaprezentował formę zbliżoną do
      pozostałych graczy. W szóstej minucie do pozorowanego dośrodkowania z lewej
      strony nie doskoczył żaden człowiek i piłka prawie wturlała się do bramki, ale
      Piliczanin z 4. dopełnił formalnośc - na stojąco bez biegania. Póżniej były
      chyba ze cztery sytuacje tzw. 300-procentowe: Raz jakiś młody a dwa razy Jurek
      Pieczyński i jeszcze raz ktoś inny - po obsłużeniu przez pomocnika prostopadłym
      podaniem - mieli takie sytuacje, że kurwa mać! Moim zdaniem pytali bramkarza,
      gdzie strzelać, a on im: W ręce dla mnie! No i słuchali go. Po takiej kaszanie
      było oczywiste że tambylcy coś nam pykną. I stało się - pod koniec I połowy
      jakiś lokalny młodzianin położył "Piątkę(numer)" i pociągnął po długim. Nasz
      bramkarz - bez szans.
      Jak się podczas drugiej połowy dowiedziałem, bramkarz "Orła" złamał kiedyś rękę
      i w bramce stał obrońca. Wniosek z tego, że drużyna bez kontuzji na pewno
      wzięła by ze "czwórkę w plecy" z tego powodu, że w każdej sytuacji jeden na
      jeden, każdy zawodowiec zaczynałby kombinować, rzucać się itp. Jeden z "rogów"
      wydawał się być pewną bramką - gdyby bramkarz był dobrze ustawiony. A
      niedoświadczony defensor bez problemu złapał piłkę.
      Następny mecz u siebie nie pamiętam z kim. Wiem, że to jakiś słabeusz i -
      wstępnie - autor niniejszego artykułu został na to spotkanie desygnowany !
    • Gość: Redaktor Jak sebe "zapisati"? IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 21.05.02, 11:04
      Jak sebe „zapisati”?

Od 21 maja do naszych chat stanut zachoditi rachmistry, jakich zadaniom bude
      prowesti nowy Spis Powszechny Osób i Mieszkań. Sered zapytań, na kotory powinny
      my odkazati bude zapytanie – je my czy ne je Polakami i jakoju mowoju howorymo
      wdoma? Dla mene, osoby kotora urodiłasia na Pudlaszowi j tut żywe, sprawa je
      jasna – ja Ukrajineć i mowa jakoju howoru zo swojeju simjeju j piszu si'ety
      słowa to mowa ukrajinśka.
      To prawda, szto je w Puolszczy prawosławny Polaki, szto w okolici Biłoweży,
      Narowki, Horodka, Biłostoku, Zabłudowa czy Sokółki żywut prawosławny biłorusy.
      Nichto odnak ne może zapereczyti, szto w okolici Bielśka, Hajnuwki j Simjatycz,
      a teper toże i w Biłostoci, żywut lude jakije od najdawniejszoho czasu horyli i
      spiwali po-ukrajinśkomu, jakije majut powne prawo, kob na zapytanie pro
      nacionalnost’ odkazati – Ja Ukrajineć!
      Czerez dowhi czas było tak, szto nas „jak choti'eli – tak pisali”. Teper majemo
      szansu sami skazati chto my je. Toż, koli nas zapytajut pro nacionalnost’ i
      mowu, smi'eło odkazujmo – my Ukrajinci, nasza mowa ukrajinśka!

Jurij Hawryluk, absolwent "białoruskiego" liceum w Bi'elśku
      redaktor ukrajinśkoho czasopisu Pudlasza „Nad Buhom i Narwoju”
      free.ngo.pl/nadbuhom

• kaukonsky WYNIKI W GRUPIE 27.05.02, 21:15
      Z Koreą 0:2
      z Portugalią 0:4
      ze Stanami 0:0
      • Gość: SS Wariant optymistyczny- wyniki w grupie IP: *.wygoda.sdi.tpnet.pl 28.05.02, 08:15
        Korea-Polska 2:2
        Portugalia-Polska 2:1
        USA-Polska 0:2

nie mam pośredniego wariantu, chyba ze bylyby 3 remisy- ale to jeszcze wieksza
        kicha

Wariant pesymistyczny - wyniki jak Twoje
    • kaukonsky NIEMCY! 02.06.02, 00:09
      Niemcy - Arabia Saudyjska 8:0!!!
      Bramka piękniejsza jedna od drugiej!!!
      Jak ja uwielbiam niemiecką piłeczkę!!!
      • Gość: SS Re: NIEMCY! IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 02.06.02, 19:10
        Niemcy do domu musza jak najszybciej pojechac, wynocha z taka pilka. choc 8:0
        robi wrazenie.
        • kaukonsky Wentkasz ratuj! 03.06.02, 15:46
          Deprecjonują Niemców! Tak nie można! Przecież ich piłeczka to szczyt
          dokładności i precyzji! Przynajmniej w pierwszym meczu. To może Brazylijczycy
          byli lepsi?! Śmiech na sali! Moim zdaniem niemiecka solidność jest PIĘKNA i
          już!!! Chociaż jestem też pod wrażeniem Argentyny - też zagrali spokojnie i
          solidnie.
          • wentkasz Re: Wentkasz ratuje! 06.06.02, 16:30
            Piłka niemiecka (nie chodzi bynajmniej o tę adidasa) jest nieporównywalna z
            wszystkimi innymi. To jak... piwo na kaca o 11 rano po całonocnej sportowej
            sobocie... zmrożona flaszka i miętowojabłkowa zagrycha w gorący wieczór na
            Ławce Rezerwowej. Słowem - trudno do czegokolwiek porównać specyficzny sport
            nożny w wykonaniu Germany'ów. Deuschland ueber alles!!!
    • kaukonsky Pozdrowienia 03.06.02, 15:52
      Aha, przy okazji Mistrzostw Świata pozdrawiam kumpla ze studiów Tomka
      Lipińskiego, dziennikarza Piłki Nożnej, który dla Polsat Sportu analizuje mecze
      mundialu!
    • Gość: ojti Re: Wątek sportowy IP: 62.89.80.* 04.06.02, 14:29
      co się dzieje 1:0? Kurna chłopaki do boju!!!!!!!!!
      • Gość: ojti Re: Wątek sportowy IP: 62.89.80.* 04.06.02, 15:26
        no niestety....
    • kaukonsky 0:2! 04.06.02, 16:40
      0:2 - przyjmuję gratulację za trafne typowanie ;-)
      W następnych meczach 0:4 i 0:0!
      • Gość: SS Re: 0:2! IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 04.06.02, 18:33
        Gratuluje typowania, ale szkoda ze ułańskiej szabelki u Kolegi nie widzialem,
        nawet przez chwile.

Bedac szczery rowniez obstawilem porazke Polakow. 1:2

A co do meczu nie byl porywajacym widowiskiem, a pierwsze 15 min moglo stanowic
        o calym meczu. szkoda

• kaukonsky Re: 0:2! 05.06.02, 00:10
          Kicha zaczęła się już od hymnu. Tak nie można wykonywać pieśni, która ma
          zagrzać sportowca do boju!! Ale oczywiście nie zwalam na Górniaczkę. Byliśmy
          słabsi i już. Nie mamy drużyny, taktyki, rozgrywającego (wszystkie piłki od
          obrońców do napastników) - to najważniejsze. Ale też byliśmy słabo przygotowani
          motorycznie. Jak można przegrywać wszystkie walki o górne piłki z konusami z
          Korei? Brak napastnika, który trafiłby w bramkę rywala. Obrońcy też robili
          fatalne błędy, głównie w taktyce (vide - pierwszy gol). Nie mamy żadnych
          piłkarskich aktywów. Nic. Tylko pasywa. I dlatego szybciutko wrócimy z
          mistrzostw. Ale cieszmy się, że na nie pojechaliśmy.
    • Gość: ojti jest jeszcze szansa IP: 62.89.80.* 05.06.02, 08:32
      Może i trzeba być realistą (czyli 14-go do domu), ale ja jeszcze wierzę.
      Portugalia wygrywa dziś z USA.II runda: nasi z Portugalią remis (ewentualnie
      wygrana!), USA wygrywa z Koreą. Ostatnia runda: Wygrywamy z USA, Korea
      przegrywa z Portugalią. Z 4 pkt wychodzimy z grupy, 7pkt Portugalia i po 3 USA
      i Korea. I jest pięknie. (Później trafiamy na Włochy i będzie ciężko)
      • Gość: SS Re: jest jeszcze szansa IP: *.wygoda.sdi.tpnet.pl 05.06.02, 09:56
        Brawo, to mi sie podoba.

Na zarzuty Kaukonskiego nie moge nic odpowiedziec bo niestety to prawda. Moze
        tylko to ze sedzia gwizdal co sie dalo, kazde nasze nawet najmniejsze
        przewinienie, a w drugim kierunku bylo tego troche mniej.Ale nie ma co ich w
        ten sposob tlumaczyc. Nasi byli po prostu gorsi!!!!!

Ale o to chyba chodzi zeby kibicowac polskiej reprezentacji. "Na dobre i na
        złe". Wiec ja ciagle wierze ze wyjdziemy z gupy, łudze sie tym i jest mi z tym
        bardzo dobrze.

Pozdrawiam wszystkich kibicow reprezentacji.

• Gość: ojti Re: jest jeszcze szansa IP: *.waw.cdp.pl 05.06.02, 15:03
          no skomplikowała się trochę sytuacja..., moja koncepcja padła..., Portugalia
          będzie chciała z nami wygrać bo i ona ma cieniutko... są jednak na nas za
          słabi!!!! Wychodzi na to że dokopiemy i Portugali i Stanom... Trudno, żegnaj
          Figo, Pauleta, Costa, Gomes, Pinto - musicie odpaść - spotkamy się w finałach
          ME 2004
          • Gość: SS Re: jest jeszcze szansa IP: *.wygoda.sdi.tpnet.pl 05.06.02, 15:18
            No niestety kiedys musza sie skonczyc kariery takich gwiazd jak Figo, Pauleta,
            Costa, Gomes, Pinto. Szkoda ze na zakonczenie swoich karier nie osiagna zadnego
            sukcesu w Mistrzostwach Świata :))

uzdr.
            • Gość: ojti Re: jest jeszcze szansa IP: *.waw.cdp.pl 05.06.02, 15:43
              oby wystawili z Polską Baia... Może wtedy Oli stuknie ze dwie brameczki:)

Chyba trzeba stawiać na Koreę wtedy wychodzimy na 2 miejscu, ewentualnie 2 razy
              wygrywamy i wychodzimy na 1miejscu (wtedy spokojnie łykamy jakiś Meksyk i
              ćwierćfinał!)

Zobaczymy jak zmotywuje ich Engel.
              • kaukonsky Re: jest jeszcze szansa? 05.06.02, 21:03
                Na prawdę wierzyłem w ten remis ze Stanami, ale od dzisiaj mam wątpliwości...
                :-(
                • Gość: SS Re: jest jeszcze szansa? IP: *.wygoda.sdi.tpnet.pl 06.06.02, 08:36
                  Najwazniejsze ze Niemcy juz nie maja zadnej szansy. Pojedynek z Kamerunem :))
                  Nawet Klos im nie pomoze. I Niemcy beda mogli poczekac na Polakow.
                  • wentkasz Re: jest jeszcze szansa! 06.06.02, 16:43
                    Jeżeli Hans to Kloss a jeżeli chodzi ci o bramkarza Gl. Rangers Stefana Klosa
                    to on im może co najwyżej browar do szatni przynieść po wygranym meczu. Zaś co
                    się tyczy Mirka Klose z Kajzerslałtern to ax-aekło z Vierim popijom sikacza z
                    korony króla szczelców. A drużyna Niemiec odbije sobie niepowodzenie z
                    europejskich pucharów!
                    • Gość: SS Re: jest jeszcze szansa! IP: *.wygoda.sdi.tpnet.pl 07.06.02, 11:27
                      Niestety Wenkaszu mylisz sie co do Mirka Klosa i jego reprezentacji.
                      Czarni "bracia" z Afryki pokaza pilkarskim anemikom (Niemocom)jak sie gra w
                      pilke.

Klos to Klos, szkoda ze zapomnial ze jest Polakiem. Tylko przeklinac po polsku
                      potrafi. szaise i tak nie bedzie królem.
                      • Gość: ojti Re: jest jeszcze szansa! IP: *.waw.cdp.pl 07.06.02, 11:45
                        tak tak Niemcy do domu
                      • kaukonsky Kloce 08.06.02, 17:20
                        Klose to nie Klos, a Kloze - tak 'pisał się' jego ojciec (pewnie niemieckie
                        nazwisko zapisane fonetycznie przez polskiego urzędnika). Tylko, że Kloze
                        czytane po niemiecku, to byłyby... KLOCE ;-) Więc powrócił do oryginału.
                        Osobiście nic do gościa nie mam. Nasi PeZetPeeNowcy sfrajerzyli - trzeba mu
                        było dać kupę kasy i namówić na grę w reprezentacji Polski (bo - jak wiemy -
                        sam wolał niemiecką). Ale - z drugiej strony - 'kupować' zawodnika do
                        reprezentacji za ciężki szmal? :-( Nonsens...
                        A że sam wolał reprezentację Niemiec? Pochodził z Opola, urodził się w rodzinie
                        o niemieckich korzeniach, więc pewnie czuł się Niemcem. To tak, jakby
                        Ukraińcowi o polskim pochodzeniu - który na dodatek w dzieciństwie osiedlił się
                        z rodzicami w Polsce - wypominać, że stara się o nasze obywatelstwo i grę w
                        polskich barwach. Niech gra!
                        Zresztą wybrał czysto pragmatycznie - lepiej w silnej drużynie niemieckiej
                        zdobyć tytuł króla strzelców mistrzostw świata (czego Mu życzę), niż w słabej
                        polskiej przez cały turniej nie dostać żadnego podania (a jest to, jak na
                        razie, zawodnik 'kończący' akcje, a nie rozgrywający).
                        • Gość: SS Re: Kloce IP: *.wygoda.sdi.tpnet.pl 10.06.02, 08:20
                          Klos, Kloc, Kloce!!!!! Jacys dziwni jestescie. Wiadomo ze Klos to Kloc. A wy tu
                          jakies wyklady robicie (wystarczajaco mam ich duzo na uczelni). Osobiscie ten
                          zawodnik mi sie nie podoba. Chocby ze wzgledu na to w jakiej reprezentacji gra.
                          A krolem to on moze byc podworkowej ligi, a nie MŚ!!! Niemcy do domu!!!
                          • kaukonsky Miroslav 10.06.02, 16:23
                            A ja go cenię i życzę korony króla strzelców. Niemcy do finału! A puchar niech
                            zdobędą Europejczycy!
    • kaukonsky Hymn opracowany przez bielszczankę 08.06.02, 19:04
      Oto nowa wersja hymnu, która ma być odśpiewana przed meczem z Portugalczykami
      ;-)
      Autorką jest piętnastoletnia poetka z Bielska! Przyznacie, że Górniak siada...

MAZUREK ENGELA
      (pieśń pokrzepiająca)

1. Jeszcze Polska nie zginęła
      Póki my kopiemy
      Co Korea zagarnęła
      Piłką odbijemy

Ref.: Marsz, marsz Engelu
      Takich jak Ty niewielu
      Za Twoim przewodem
      Zdobędziem nagrodę

2. Jak nasz Dudek z Arsenalu
      Wrócił za potrzebą
      Tak piłkarze i kibice
      -Dosięgniemy niebios

Takich jak Ty niewielu
      Za Twoim przewodem
      Zdobędziem nagrodę

3. Przejdziem Stany, Portugalię
      Będziem zwycięzcami
      Chociaż szanse na to marne
      To nadzieję mamy

Takich jak Ty niewielu
      Za Twoim przewodem
      Zdobędziem nagrodę
    • Gość: ojti Polska - Portugalia IP: 62.89.80.* 10.06.02, 15:35
      :((((((((((((((( idę utopić mój żal - piwo mnie nie zawiedzie
    • kaukonsky 0:2 i 0:4 !!! :-) 10.06.02, 16:20
      Powinienem się pochlastać, bo nie dość, że nasze głąby dostały w kaczy kuper,
      aż się kurzyło, to jeszcze swoje typy wpisywałem tylko w interku, a na zakłady
      piłkarskie nie zdecydowałem się. Sfrajerzyłem... A miałbym dzisiaj troszkę
      pieniążków...
      Ale i tak się cieszę, bo dostałem gratulacje od sekretarzy redakcji (przed
      meczem robili sondę po dziennikarzach i oczywiście ja trafiłem :-) Podradziłem
      im, żeby ze Stanami obstawiali 0:0. Jak się nie sprawdzi, to mogę stracić
      robotę (tfu..., na psa urok!), więc trzymać się chłopaki i niedać strzelić gola
      tym zadufanym Kałbojom!
      ---------------------
      0:2, 0:4 - przyjmuję gratulacje!
      Następny mecz 0:0.
      • Gość: SS Re: 0:2 i 0:4 !!! :-) IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 10.06.02, 20:05
        Bardzo śmieszne, bardzo śmieszne.

Naprwde sadzilem ze bedzie troche lepiej, przykro. Gratulacje dla Kaukonskiego
        za poprawne wytypowanie wynikow, ale prace mozesz stracic bo z USA bedzie
        1:1 :))Polska musi strzelic chociaz jedna bramke. Jak tego nie zrobi to trzeba
        tylko isc sie chlastac.

P.S. Niemcy i KLOC nie wyjda z grupy. Moge sie zakładać!!!!

• kaukonsky Niemcy wyszli! 11.06.02, 18:36
          Niemcy wyszli, Klose strzelił bramę i idzie na króla! :-)
          Będzie 0:0...bo kto strzeli??? :-(
          • Gość: SS Re: Niemcy wyszli! IP: *.wygoda.sdi.tpnet.pl 12.06.02, 08:30
            Nawet ogladalem ten mecz. Kamerun mogl w pierwszej polowie strzelic 3
            bramki,czemu tego nie zrobil. Naprawde nie wiem. Dziwna jest ta pilka. Faworyci
            jada do domu po pierwszej rundzie. Debiutant z Afryki lepiej wypada od
            renomowanych firm z tego kontynentu. Hans strzela 5 bramek glowa, choc to pilka
            nożna. No i ci nasi Polacy!!!!!

• wentkasz Triumf taktyki defensywnej 14.06.02, 14:32
              Argentyna, Nigeria, Francja i Kamerun do domu! Ataki "na wariata" jak widać nie
              przynoszą spodziewanych efektów. Za to rozsądna, przemyślana taktyka - jak
              widać! Niemcy, Angole i Włosi - drużyny potrafiące grać futbol zrównoważony i
              wśród nich upatruję kandydata do mistrzostwa.
              • Gość: SS Re: Triumf taktyki defensywnej IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 16.06.02, 18:37
                A huk z taka taktyka. Brazylia albo Senegal na MŚ.

Szkoda ze antyfutbol przejdzie do polfinalu lub finalu. Niestey dopiero wtedy
                zmierzy sie z porzadnym rywalem.
    • Gość: SS Straciles prace???? IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 16.06.02, 18:33
      Do Kaukonoskiego??? Niestety nie bylo 0:0, a nawet nasi nieprzegrali.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka