mexico86 29.11.12, 09:40 Roczną prenumeratę tygodnika Uważam rze tanio sprzedam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lechowski51 Re: Uważam rze 29.11.12, 15:22 W poniedzialek kupilem ostatni numer a wraz ze mna dwaj bracia i szwagier wpolityce.pl/wydarzenia/41595-ziemkiewicz-wspolczuje-dziennikarzom-ktorzy-biora-na-swe-sumienia-propagandowa-sluzbe-tej-szajce Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: Uważam rze 29.11.12, 17:27 Sa pracownicy propagandy jak Liz,Olejnik,Kuzniar i....dziennikarze czy Ci co sluza Wolnosci Slowa i nie boja sie ponosic konsekwencji. wpolityce.pl/artykuly/41571-oswiadczenie-tworcow-i-autorow-tygodnika-uwazam-rze-po-odwolaniu-red-pawla-lisickiego Odpowiedz Link Zgłoś
wdv Re: Uważam rze 29.11.12, 23:03 Po pierwsze: nie można wstawiac Olejnik i popowego Lisa i superpopowego Kuzniara do jednego worka. Po drugie: chyba nikt z nich nie klaskal pisowskiej władzy, więc potrafili być niezależni od historycznych wiatrów. Wreszcie: Hajdarowicz ma ciężkie zadanie. Rzeczpospolitej można próbować przywrócić na bazie dawnej legendy charakter opiniotworczej, konserwatywnej gazety. Ale spozycjonowac URZe, o którego wstyd było poprosić w kiosku to herkulesowe zadanie. Odpowiedz Link Zgłoś
lubicz68 Re: Uważam rze 02.12.12, 13:55 Chyba u Ciebie na wsi. Ja jadąc do pracy widziałem wielu ludzi czytających "Uważam Rze", znacznie więcej niż czytających gadzinówki w stylu polityki czy wprost. Zresztą wystarczy spojrzeć na wyniki sprzedaży. Ale od jutra nie kupuję już URze. napisał: Ale spozycjonowac URZe, o którego wstyd było poprosić w kiosku to herkulesowe za > danie. Odpowiedz Link Zgłoś
mexico86 Re: Uważam rze 02.12.12, 15:16 Panie wdv czy ty wiesz po co są w normalnych demokracjach prasa i telewizja????Bo chyba pomyliły ci sie czasy z PRL Odpowiedz Link Zgłoś
wdv Re: Uważam rze 02.12.12, 18:44 Zgaduję, że są po to, by kłamać bezpośrednio, jak Gmyz o trotylu, albo po to żeby podając wybiórcze fakty, lub(ba!) opinie, przedstawiać piramidalne bzdury jak tę, że katastrofa smoleńska wyjaśniona nie jest, że WSI rządzi gospodarką, że mniejszość niemiecka to 5 kolumna, że w PIS są tacy specjaliści od gospodarki, że niech się Soros schowa, itd., itp. mexico86 napisał: > Panie wdv czy ty wiesz po co są w normalnych demokracjach prasa i telewizja???? > Bo chyba pomyliły ci sie czasy z PRL Odpowiedz Link Zgłoś
mexico86 Re: Uważam rze 06.12.12, 01:03 wdv napisał: > Zgaduję, że są po to, by kłamać bezpośrednio, jak Gmyz o trotylu, > Panie wdv to jak to w końcu było. W pażdzierniku tuskowa prokuratura mówi, że nie było a urządzenia do wykrywania materiałów wybuchowych tak naprawdę nie wykrywają ich tylko perfumy. Dziś ta sama prokuratura mówi,że jadnak wykryto trotyl. Producent urządzeń zaś stwierdza, że urządzenie wyszukuje materiał wybuchowy i tylko wybuchowy, a nie jakieś perfumy i kiełbasę. To co z tym Gzymem panie wdv? Kłamał nie kłamał??? Prokuratura mówi że nie było teraz, że jest. Rozumiem że czuby z pisu i mochery od Rydzyka to kłamczuchy. Ale żeby prokuratorzy naszego kochanego Donalda łgali toć to szoook. Odpowiedz Link Zgłoś
wdv Re: Uważam rze 06.12.12, 18:46 Faktycznie głupio wyszło. Prokuratura powinna przekładać jakość nad ilość informacji przekazywanej społeczeństwu. A wracając do samego tekstu/wykrywacza. To co w końcu wykryto? Rzepa pisała o śladach trotylu i nitrogliceryny więc myślałem że to jakieś cząsteczki które są na tyle dziwne, że wiadomo, że powstały z trotylu w jakiejś reakcji chemicznej. Teraz producent mówi, że jeśli aparat pokazuje trotyl to to musi być trotyl i nic innego(żadne 'ślady'). I szczerze mówiąc to ja mu nie wierzę, żeby to było takie proste. cdn. mam nadzieję. Odpowiedz Link Zgłoś
wdv Re: Uważam rze 06.12.12, 21:25 Aha, a prokuratura jednak mówiła, że odczyt tego detektora pokazujący trotyl nie oznacza obecności trotylu. I że badanie detektorem pasty do butów też wskazuje na trotyl. To ja chętnie się dowiem od producenta detektora co trotyl robi w pascie do butów. Odpowiedz Link Zgłoś
nikdeszczowy Obraza obraza 09.12.12, 15:17 "Częstochowska policja zatrzymała mężczyznę, który rano próbował zniszczyć obraz Matki Boskiej Częstochowskiej na Jasnej Górze " wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,58-latek-zaatakowal-obraz-Matki-Boskiej-Czestochowskiej-na-Jasnej-Gorze,wid,15163579,wiadomosc.html?ticaid=1fabf No i jest afera ! Jak "dziewice" w Moskwie skakali w cerkwi , to polscy patrioci interweniowali w sprawie ich uniewinnienia . Putin winien teraz też interweniować w sprawie uniewinnienia . Zresztą , to bizantyjska ( ruska , wroga ) ikona . Komentarze też są fajne . Zacytuję : "Maryja urodziła syna Jezusa to jak ona to zrobiła ze jest zawsze dziewica?" Dogmat dziewictwa Maryi , toż to wymysł średniowiecznego papierza marki papierz . Nudziło się chłopowi to coś takiego palnął i kazał uznać za dogmat . Jeszcze komentarze pod wątkiem Z WP : "Świętujemy niebawem pierwsze poczęcie in vitro." "Sprawę powinien wyjaśnić Macierewicz to jest człowiek który prawdę powie (jak cyganka) ,policja jest za Tuskiem to prawdy nie powie." "Obrońcy Praw Człowieka do dzieła. Jeśli nie chcecie się ośmieszyć to musicie postępować tak jak w przypadku trzech panienek, które zniweczyły matkę Boską w moskiewskiej cerkwi." Odpowiedz Link Zgłoś
nikdeszczowy Re: Obraza obraza 09.12.12, 15:40 Jeszcze komentarze internautów : "~Heh [2 godziny temu] Facet sie nawrócił , po prostu przeczytał dekalog ze zrozumieniem i wpadł na to ze nie powinien klękać przed żadnym obrazem. Potraktował go jak Mojżesz zło tego ciepła. Gdzie tu znieważenie uczuć religijnych ? To wy klikając przed jakimś obrazkiem obrazacie moje uczucia religijne !!! CZYTALIŚCIE JUŻ TO ? Nie uczynisz sobie obrazu rytego ani żadnej podobizny tego, co jest na niebie w górze i co na ziemi nisko, ani z tych rzeczy, które są w wodach pod ziemią. Nie będziesz się im kłaniał ani służył. Ja jestem Pan, Bóg twój, mocny, zawistny, karzący nieprawość ojców na synach do trzeciego i czwartego pokolenia tych, którzy mnie nienawidzą; a czyniący miłosierdzie tysiącom tych, którzy mię miłują i strzegą przykazań moich." "Awantury pod Obrazem nie są rzadkością. Niepotrzebnie Jasna Góra, nasze narodowe sanktuarium stała się miejsce promującym jedną partię i jedne media z Torunia. Paulini powinni przegonić stamtąd polityków, a sanktuarium będzie czystym sanktuarium, gdzie katolicy w ciszy i pobożności będą mogli czerpać i umacniać wiarę w moc Pani Jasnogórskiej." wiadomosci.wp.pl/kat,1342,opage,12,title,58-latek-zaatakowal-obraz-Matki-Boskiej-Czestochowskiej-na-Jasnej-Gorze,wid,15163579,wiadomosc.html#opOpinie Starczy cytatów... Odpowiedz Link Zgłoś
nikdeszczowy Re: Obraza obraza 09.12.12, 15:54 Był pod tym tekstem jeszcze komentarz , którego już nie znajduję , (być może lechowskiego) .Może wykasowano . Była to sugestia , by zrazu winowajcy , przed śledctwem i osądzeniem , ręce połamać i inne cielesne obiekty . Taka współczesna inkwizycja ... Odpowiedz Link Zgłoś
wdv Re: Obraza obraza 10.12.12, 22:31 Nie wiem, czemu mieszasz wątki. Myślę, że ten o mediach jest interesujący sam w sobie, bo przez nie(media) w dużej części oglądamy polityczną rzeczywistość przed wyborami, a po - oglądamy konsekwencje. No ale niech będzie o samej sprawie; nie zgadzam się na porównywanie świętokradztwa Pusiek z próbą zniszczenia kilkusetletniej ikony. Cerkiew nazajutrz była ta sama. Ikona też, ale tylko dlatego, że niszczyciel nie był zbyt rozgarnięty. Odpowiedz Link Zgłoś
wdv Re: Uważam rze 02.12.12, 18:51 Wiejskość Ci nie pasi? Uważam Rze jest tylko dla wielkomiejskich anty-lemingów? lubicz68 napisał: > Chyba u Ciebie na wsi. Ja jadąc do pracy widziałem wielu ludzi czytających "Uwa > żam Rze", znacznie więcej niż czytających gadzinówki w stylu polityki czy wpros > t. > Zresztą wystarczy spojrzeć na wyniki sprzedaży. > Ale od jutra nie kupuję już URze. > > > napisał: > Ale spozycjonowac URZe, o którego wstyd było poprosić w kiosku to herkulesowe z > a > > danie. Odpowiedz Link Zgłoś
sebcioo Re: Uważam rze 30.11.12, 07:53 lechowski51 napisał: > Sa pracownicy propagandy ... i....dziennikarze czy Ci co sl > uza Wolnosci Slowa i nie boja sie ponosic konsekwencji. A o tym kto jest z ktorej grupy beda decydowac trolle pokroju lechowskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: Uważam rze 30.11.12, 12:55 POnoc maja prowadzic program-Wstaje i Łże www.facebook.com/photo.php?fbid=247106055418427&set=a.242981539164212.55892.242954962500203&type=1&theater Odpowiedz Link Zgłoś
ram-bo sebciu 02.12.12, 19:53 sebciu... ty... forum.gazeta.pl/forum/w,52,90578621,91072739,sebcioo_ty_chamie.html Odpowiedz Link Zgłoś
mexico86 Re: Uważam rze 02.12.12, 01:52 sed3ak.salon24.pl/468789,cos-wiecej-niz-wpadka-tvn-u Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: Uważam rze 03.12.12, 17:21 Ziemkiewicz o pseudo biznesmenie Hajdarowiczu.... Jeśli więc założyć, że Hajdarowicz nie jest bezwolnym słupem w reku Grasia, który jest bezwolnym słupem w ręku Tuska (co czyni ocenę sprawy jednoznaczną) to kim w takim razie jest? Na pewno nie biznesmenem, bo biznesmen tak się nie zachowuje. W tym wariancie jawi się on facetem niezbyt zrównoważonym psychicznie, mającym nie wiadomo skąd, ale głównie z długów, sporą kasę, ale też daleko od niej większe parcie na szkło. Facetem, który bardziej niż o pieniądzach i władzy marzy o byciu celebrytą, sędziowaniu w talent-showach, odstawianiu polskiego Gatesa, proroka nowych mediów oraz guru tabletów - słowem, facetem skupionym na pajacowaniu, bez kontaktu z realiami. Owoż ja mogę mieć do czynienia i mogę negocjować czy układać się z człowiekiem innej opcji, z człowiekiem z wrogich układów, nawet z szują czy gangsterem, dopóki mam do czynienia z osobą racjonalną - zawsze mogę powiedzieć: jest pan moim wrogiem, służymy przeciwnym stronom i skłóconym ze sobą Bogom, muszę pana zabić, a pan mnie, ale to nothing personal". Natomiast nie widzę sensu zadawać się ze "słupem", ani też z szajbusem, a zwłaszcza z dwoma w jednym, bo przecież, jak zaznaczyłem, nie wyklucza się to wzajemnie. Dlatego nie zamierzam nigdy mieć nic wspólnego z żadnym przedsięwzięciem, z którym związany jest p. Grzegorz Hajdarowicz. I to też "nothing personal", mam nadzieję, że wszyscy, włącznie z szujami i gangsterami, rozumieją moje stanowisko. rafalziemkiewicz.salon24.pl/469147,nigdy-z-hajdarowiczem Odpowiedz Link Zgłoś
wdv Re: Uważam rze 03.12.12, 21:52 I właśnie dlatego nie ma co gadać z sektą smolenska, z sektą torunską i tymi, którzy wierzą cynicznym lzom 'przesladowanego' antysalonu. > Owoż ja mogę mieć do czynienia i mogę negocjować czy układać się z człowiekiem > innej opcji, z człowiekiem z wrogich układów, nawet z szują czy gangsterem, dop > óki mam do czynienia z osobą racjonalną. Odpowiedz Link Zgłoś
nikdeszczowy Lekko zacytuję : 04.12.12, 10:16 "...wcześniej, czy później zostanie ujawnione nagranie amerykańskich i rosyjskich służb wywiadowczych, które – o czym jestem przekonany – potwierdzi, że w czasie rozmowy Jarosława Kaczyńskiego z Lechem Kaczyńskim padło sformułowanie "Lądujcie koniecznie w Smoleńsku"." " ...wkrótce ten albo inny dziennik poszukujący taniej sensacji zacznie podważać teorię kopernikańską i uzna Kopernika za naukowca będącego na usługach caratu, a więc działającego wbrew interesom Polski, a całą teorię heliocentryczną zacznie wiązać z tragedią smoleńską. Bo przecież jak powiedział znany prawicowy polityk: "głupi lud to kupi". Byle siać zamieszanie, byle w naszym społeczeństwie nie było spokoju." forum.gazeta.pl/forum/s,252,140799332,140799332.html?rep=1 Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: Lekko zacytuję : 04.12.12, 15:23 ...a plujcie sobie dalej.Prawda zwyciezy! www.rp.pl/artykul/9157,957879-Ach--co-to-byl-by--za-film-.html?p=1 Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztof_ja Re: Lekko zacytuję : 04.12.12, 18:55 I plujemy sobie dalej... Natomiast film o Smoleńsku zmieści się w tej kategorii dopiero po zmianie rządu i „kapitalistycznej odnowie” na wzór periodycznych „odnów socjalizmu”. Wtedy względnie bezpiecznie będzie można wskazać winnych katastrofy. --Winny jest mały, wredny,zakompleksiony i żądny władzy człowieczek, który za wszelką cenę,za cenę życia wielu ludzi, chciał pokazać kto tu tak naprawdę rządzi.Kto jest najważniejszy. Odpowiedz Link Zgłoś
mexico86 Zacytowałeś nie ma co 04.12.12, 20:30 niezalezna.pl/35476-pawel-deresz-znow-nadaje Odpowiedz Link Zgłoś
mexico86 Re: Zacytowałeś nie ma co 04.12.12, 20:42 wpolityce.pl/dzienniki/dziennik-tomasza-domalewskiego/41939-pawel-deresz-przypadek-zapewne-sluzbowy-nie-rodzinny Odpowiedz Link Zgłoś
nikdeszczowy Wolność mediów na przykładzie : 04.12.12, 20:02 wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Sad-wstrzymal-emisje-reportazu-o-gdanskiej-szkole-im-sw-Jana-de-la-Salle,wid,15151140,wiadomosc.html "Na nagraniach słychać również wulgarne żarty o podtekście seksualnym, którym miała przysłuchiwać się nieletnia uczennica. - Chcesz zobaczyć mojego ptaszka? Chodź, pokażę ci. Idź do gabinetu - brzmi fragment nagrania. " "Celem tego Zgromadzenia jest ogólnoludzkie i chrześcijańskie wychowanie młodzieży, zwłaszcza ubogiej, zgodnie z posłannictwem powierzonym mu przez Kościół". Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: Wolność mediów na przykładzie : 06.12.12, 16:12 wdv pisze; Zgaduję, że są po to, by kłamać bezpośrednio, jak Gmyz o trotylu, albo po to żeby podając wybiórcze fakty, lub(ba!) opinie, przedstawiać piramidalne bzdury jak tę, że katastrofa smoleńska wyjaśniona nie jest, że WSI rządzi gospodarką, że mniejszość niemiecka to 5 kolumna, że w PIS są tacy specjaliści od gospodarki, że niech się Soros schowa, itd., itp. No i w ciagu miesiaca "czastki wysokoenergetyczne" zamienily sie w trotyl,czyli mamy nastepny cud w amber-panstwie Tuska.W miedzyczasie za pisanie prawdy Gmyz znalazl sie na bruku wraz naczelnym Wroblewskim a na dodatek kumpel ciecia Grasia przy aplauzie gadzinowych dziennikarzy z GW,Liza i Olejnik rozpiepczyl najlepszy tygodnik konsrwatywny w Polsce. majewski.salon24.pl/470006,gmyz-mam-moralny-obowiazek Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: Uważam rze 09.12.12, 15:33 nikus pisze; No i jest afera ! Jak "dziewice" w Moskwie skakali w cerkwi , to polscy patrioci interweniowali w sprawie ich uniewinnienia . Putin winien teraz też interweniować w sprawie uniewinnienia . Zresztą , to bizantyjska ( ruska , wroga ) ikona . Cytujesz durny ormowcu takich samych jak Ty.Gdybys byl chrzescijaninem,to kazdy przejaw wandalizmu wobec tego co stanowi korzenie naszej cywilizacji,bylby dla Ciebie tak jak i dla mnie aktem przemocy i łobuzerstwa. Te dziwki ktore zrobily sobie protest w cerkwi powinny zostac ukarane.Problem w tym ze zostaly ukarane kolonia karna co dla nas wychowanych w innej kulturze prawnej stanowi kare niewspolmierna do tego zdziczenia jakiego dokonaly protestujac przeciwko tyranowi Putinowi. Odpowiedz Link Zgłoś
wdv Re: Uważam rze 10.12.12, 22:42 Zgadzam się* * pomijając obrażanie współforowicza * nie imputując na co chrześcijanin powinien się oburzać * wykluczając słowo dziwki Odpowiedz Link Zgłoś