Dodaj do ulubionych

Ukraińcy podlascy

20.02.14, 11:19
Wydarzenia na Ukrainie są bardzo niepokojące. Powstaje wiec pytanie- Kiedy podlascy Ukraińcy pojadą z pomocą dla euromajdanu bądź berkutu? Czy taka poważna sytuacja nie wyzwala większego patriotyzmu, czy ta mniejszość ukraińska na podlasiu to tylko tchurzliwe imitacje ukrańskie którzy gdzieś mają Ukrainę, a tylko manifestacje patriotyzmu w czasie pokoju i w obcym kraju podbudowują ich ego?
Obserwuj wątek
    • rzeszowski15 Re: Ukraińcy podlascy 20.02.14, 12:36
      No właśnie!.Roman już powinien przylecieć z Chicago i montować Legion idący na pomoc swoim współbraciom.Myślę,że w Orli ogłoszono juz stan nadzwyczajny w oczekiwaniu na Romka.
      • zdrafko Re: Ukraińcy podlascy 20.02.14, 22:27
        rzeszowski15 napisał(a):

> No właśnie!.Roman już powinien przylecieć z Chicago i montować Legion idący na
        > pomoc swoim współbraciom.Myślę,że w Orli ogłoszono juz stan nadzwyczajny w ocze
        > kiwaniu na Romka.

Ty się lechowski tak głupio nie śmiej, bo ta fala uchodźców z Ukrainy która nas na pewno nie ominie zaleje najpierw ciebie. Może przygarniesz pod swój dach jakiegoś "majdanowca". Chciałbym to zobaczyć: lechowski51/rzeszowski15 i banderowiec Tiachnybok pod jednym dachem. Bezcenne!
        • konfederata Re: Ukraińcy podlascy 22.02.14, 00:46
          Przypominamy o apelu premiera Donalda Tuska, by o godz. 20. w oknach naszych domów zapłonęły świeczki jako symbol solidarności z walczącymi o wolność i demokrację Ukraińcami. Ma to być także hołd dla wszystkich ofiar krwawych zajść na Majdanie.
          • zdrafko Re: Ukraińcy podlascy 22.02.14, 01:23
            konfederata napisał:

> Przypominamy o apelu premiera Donalda Tuska, by o godz. 20. w oknach naszych do
            > mów zapłonęły świeczki jako symbol solidarności z walczącymi o wolność i demokr
            > ację Ukraińcami. Ma to być także hołd dla wszystkich ofiar krwawych zajść na Ma
            > jdanie.

Perfekcyjna Pani Domu własnie jest na Majdanie, na szczycie.

A ja przypomin
          • korolog Re: Ukraińcy podlascy 22.02.14, 11:45
            konfederata napisał:

> Przypominamy o apelu premiera Donalda Tuska, by o godz. 20. w oknach naszych do
            > mów zapłonęły świeczki jako symbol solidarności z walczącymi o wolność i demokr
            > ację Ukraińcami. Ma to być także hołd dla wszystkich ofiar krwawych zajść na Ma
            > jdanie.
            Czy ktoś w Bielsku stawiał świeczki w oknach swoich domów nie wiem, ale widziałem na placu ratuszowym ułożony z zapalonych zniczy krzyż. Jakoś tak przychodzą mi do głowy słowa piosenki że "specyficzny to kraj, o ja pierniczę, gdzie najlepiej sprzedają się znicze, otóż znicze idą tutaj jak woda, w zniczach przegląda się nasza uroda"
            www.youtube.com/watch?v=EpOHjjYrS68
    • partizan79 Re: Ukraińcy podlascy 22.02.14, 09:06
      Chrisbaz, Ty najpierw "podbuduj" swoją ortografię, bo pieprzenie durnot też musi jakoś na forum wyglądać.
      • chrisbaz Re: Ukraińcy podlascy 22.02.14, 18:55
        Ok, postaram się.
        • rzeszowski15 Re: Ukraińcy podlascy 23.02.14, 09:35
          zdrafko pisze;
          Ty się lechowski tak głupio nie śmiej, bo ta fala uchodźców z Ukrainy która nas na pewno nie ominie zaleje najpierw ciebie. Może przygarniesz pod swój dach jakiegoś "majdanowca". Chciałbym to zobaczyć: lechowski51/rzeszowski15 i banderowiec Tiachnybok pod jednym dachem. Bezcenne!

Nas przyjmowano gdy car urządzał nam wycieczki "krajoznawcze" na Syberię,gdy reżim komunistyczny wysyłał nas z paszportem w jedną stronę.Więc i ja przygarnę,bo nie wszyscy Ukraińcy występują na Majdanie pod flagami czerwono-czarnym,czyli ludobójców spod znaku UPA
    • zdrafko W temacie zamieszek na Ukrainie 23.02.14, 21:15

www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=HhCYdlA-DxA
    • zdrafko Pytanie do tych co palili znicze 23.02.14, 21:43
      Pod bielskim ratuszem płoną znicze, jak rozumiem w intencji ofiar poległych na Ukrainie. Mam pytanie do tych co je zapali, czy gestem tym uczcili również poległych milicjantów, czy tylko "majdanowców"?
      • rzeszowski15 Re: Pytanie do tych co palili znicze 26.02.14, 01:47
        Wychowani na "ideologii mniejszego zla" dalej nie rozrozniaja ofiar od katow.Panstwo,ktore w obronie swoich instytucju strzela do swoich obywateli,jest panstwem zbrodniczym.I nie wazne czy rzadzi nim Pinochet,Jaruzelski czy Janukowycz
        • korolog Re: Pytanie do tych co palili znicze 26.02.14, 16:38
          Wychowani na innej ideologii
          www.youtube.com/watch?v=dnt3fQwsxqM
          • zdrafko Re: Pytanie do tych co palili znicze 01.03.14, 21:41
            No to teraz będzie prawdziwy majdan:

wiadomosci.wp.pl/kat,1356,title,ITAR-TASS-lider-Prawego-Sektora-wzywa-na-pomoc-czeczenskiego-terroryste-Doku-Umarowa,wid,16442077,wiadomosc.html
    • axis_of_justice_123 Re: Ukraińcy podlascy 24.02.14, 20:29
      Jesteście po prostu wstrętni... takie słowa są niepotrzebne, okrutne i świadczą o bezmyślności... Wstyd
      • rzeszowski15 Re: Ukraińcy podlascy 02.03.14, 04:04
        zdrafko pisze
        No to teraz będzie prawdziwy majdan:

wiadomosci.wp.pl/kat,1356,title,ITAR-TASS-lider-Prawego-Sektora-wzywa-na-pomoc-czeczenskiego-terroryste-Doku-Umarowa,wid,16442077,wiadomosc.html

Marzy Ci sie Rebublika Zachodnio-Bialoruska ze stolica w Bialymstoku?!
        • zdrafko Re: Ukraińcy podlascy 02.03.14, 09:17
          rzeszowski15 napisał(a):

>
          > Marzy Ci sie Rebublika Zachodnio-Bialoruska ze stolica w Bialymstoku?!

Radze odstawić to co bierzesz, bo już bredzisz całkiem od rzeczy.
          • rzeszowski15 Re: Ukraińcy podlascy 02.03.14, 14:58
            Tak blyskotliwej riposty spodziewalem sie po Tobie.
            • zdrafko Re: Ukraińcy podlascy 02.03.14, 17:11
              rzeszowski15 napisał(a):

> Tak blyskotliwej riposty spodziewalem sie po Tobie.

Zawsze możesz na mnie liczyć.
              • mexico86 Re: Ukraińcy podlascy 03.03.14, 12:40
                Może przy okazji Ukraina zwróciła nam nasze ziemie tak w ramach ludobójstwa dokonanego na polakach.
                • zdrafko Re: Ukraińcy podlascy 03.03.14, 13:20
                  mexico86 napisał:

> Może przy okazji Ukraina zwróciła nam nasze ziemie tak w ramach ludobójstwa dok
                  > onanego na polakach.

Może. Pogadaj z kolesiami z Prawego Sektora, na pewno się dogadacie.
                • pidlasze Re: Ukraińcy podlascy 08.03.14, 09:10
                  mexico86 napisał:
                  > Może przy okazji Ukraina zwróciła nam nasze ziemie tak w ramach ludobójstwa dok
                  > onanego na polakach.

Mam tylko 2 pytania:
                  1. co uwazasz za "wasze ziemie" i w/g jakich kryteriow to okresliles?
                  2. nie uwazasz, ze poslugujesz sie ofiarami ludobojstwa na kresach jak karta przetargowa? (w ten sam perfidny sposob jak syjonisci uzyli ofiar holocaustu do powstania panstwa zydowskiego)
    • zdrafko Niezły majdan 05.03.14, 22:05
      wiadomosci.wp.pl/kat,1356,title,MSZ-Estonii-potwierdza-autentycznosc-rozmowy-szefa-dyplomacji-z-Catherine-Ashton,wid,16451645,wiadomosc.html?ticaid=11250e

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka