Dodaj do ulubionych

Bielsk Podlaski stoi w korkach

10.11.14, 11:32
Z uwagi na zajęcie połówki jezdni przy remoncie ulicy Wojska Polskiego wykonawca robót stosuje ruch wahadłowy i ręcznie kieruje ruchem drogowym.
Jakie są tego skutki w długi weekend można odczuć na własnej skórze.
Jadąc do Studziwód, stałem w korku pół godziny, zanim pokonałem odległość od ul. 11 Listopada do przejazdu kolejowego.
Kolega z kolei dzwonił, że nie może wyjechać spod Kauflanda z uwagi na wielki korek na ul. Piłsudskiego i 11 Listopada - tam akurat w piątek nawaliła sygnalizacja świetlna.

Na terenach kiedyś planowanych pod odgałęzienie ulicy Piłsudskiego do ulicy Brańskiej stoją garaże. Planowanej 8 lat temu małej obwodnicy od ulicy 11 Listopada (droga powiatowa) do ul. Brańskiej (droga krajowa) również nikt nie ruszył. Spowolniono jedynie ruch na drodze krajowej - ulicy Piłsudskiego.
Od lat o tym się mówi, a nikt do tej pory nic w tej sprawie nie zrobił.

A o szybkiej przebudowie drogi krajowej nr 19 chyba również należy zapomnieć, bo wg GDDKiA uzyskanie decyzji ZRID na odcinek z Białegostoku do Proniewicz planowany jest na IV kwartał 2017 roku, zaś na odcinek Proniewicze Siemiatycze na I kwartał 2019.
Potem przetarg, o ile znajdą się środki finansowe na budowę 139,5km drogi oraz wieloletnia budowa.
Dożyjemy?

-
Obserwuj wątek
    • nikzmienilem Re: Bielsk Podlaski stoi w korkach 10.11.14, 14:49
      "Dziewiętnastki nikt budować nie ma zamiaru. Co prawda Generalna Dyrekcja Dróg Krajowych i Autostrad powtarza jak mantrę, że S-19 nadal jest w planach, ale co z tego, jeśli na taką inwestycję nie ma pieniędzy?"
      www.poranny.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20141025/REGION06/141029905
      Czego jeździć do Studziwód jak expeszem możeszw przyszłości torami w Białowież ?

• nikzmienilem Czarna strona S19 10.11.14, 14:57
      Na trasie B-stok - Lublin problemem był Kock . Zrobiono piękną obwodnicę . Lubartów również ominięto . Siemiatycze w miarę swobodnie . Korkuje się jeszcze Lubartów -Lublin , ale to co jest w Bielsku nikogo widać nie przeraża .Przejazd kolejowy zamyka rondo na pół godziny tym bardziej , że kolejowy ruch towarowy ze względu na remont B-stok-Warszawa kierują przez Bielsk .
    • pitzlad Re: Bielsk Podlaski stoi w korkach 13.11.14, 15:55
      Stałem w tym korku, od ul. 11 Listopada do ul. Wojska Polskiego, jednak po 5 minutach stania wykonałem manewr omijający.
    • riverisland Re: Bielsk Podlaski stoi w korkach 16.11.14, 12:29
      Dodatkowo kolej chce "reaktywować" trasę Białystok - Czeremcha, a nawet Lewki - Hajnówka, więc ruch na przejazdach w Bielsku będzie jeszcze większy.
      Dawno, dawno temu, gdy ruch na tej trasie kolejowej był naprawdę spory, korki po otwarciu przejazdu ciągnęły się do skrzyżowania Mickiewicza/Kazimierzowska, i do CPNu na Brańskiej, a samochodów było znacznie mniej. Pomysłem wtedy był tunel pod przejazdem w centrum i wiadukt nad przejazdem koło "roszarni". Ona pomysły były całkiem poważnie brane pod uwagę (podobnie jak zalew w Bielsku;).

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka