hansgrubber 17.12.05, 23:24 I cala ekipa. Nie jestem fanem tej ekipy ale w Brukseli zrobili dobra robote. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
m.a.t Re: Brawo Marcinkiewicz! 18.12.05, 01:19 Szkoda, że to regres, a nie progres... Odpowiedz Link Zgłoś
hansgrubber Re: Brawo Marcinkiewicz! 18.12.05, 01:46 Porozumienie i 3 miliardy euro wiecej nazywasz regresem? :) Odpowiedz Link Zgłoś
m.a.t Re: Brawo Marcinkiewicz! 18.12.05, 01:48 2 miliardy euro mniej nazywam regresem. Odpowiedz Link Zgłoś
khaki3 Re: Brawo Marcinkiewicz! 18.12.05, 01:51 No tak ostatnio na forum to coraz wiecej niby agresji sie pojawia.Dlaczego?A nie mozna normalnie podyskutowac?Jak sie ktos z Hansem nie zgadza to niby co be??Wiele razy sie z nim nie zgadzalam i nie jestem be( chyba;/) Ludzie taka frajdzioche wam sprawia takie klucenie sie na forum?Ja juz sie nie wyklucam i normalnie dyskutuje a Wy co dziczejecie? Odpowiedz Link Zgłoś
m.a.t Re: Brawo Marcinkiewicz! 18.12.05, 01:52 A gdzie tu widzisz agresję? Wymieniamy zdania. Odpowiedz Link Zgłoś
hansgrubber Re: Brawo Marcinkiewicz! 18.12.05, 01:56 Ale propozycji z Twoimi dwoma miliardami nie bylo na stole. Ona przeszla do historii. Rozmowy zaczynalo sie od 5 w plecy. Odpowiedz Link Zgłoś
m.a.t Re: Brawo Marcinkiewicz! 18.12.05, 02:00 Jeśli nie bierzemy tej propozycji pod uwagę to skąd wziąłeś te 5 miliardów w plecy? Odpowiedz Link Zgłoś
hansgrubber Re: Brawo Marcinkiewicz! 18.12.05, 02:05 Jesli nie bierzemy to nie przyjezdzamy na szczyt. Najlepsza puenta tej rozmowy jest powiedzenie ze lepsze jest przeciwnikiem dobrego. Jesli chcialbys propozycje luksemburska wskrzescic zostalbys sam z wetem oslabil swa pozycje w Unii i na koniec stracil jeszcze wiecej przymujac budzet w ostatniej chwili lub rozliczajac sie w cyklu rocznym. Odpowiedz Link Zgłoś
m.a.t Re: Brawo Marcinkiewicz! 18.12.05, 02:17 Myślę, że ostrzejsza gra byłaby lepszym rozwiązaniem.. A taką grą wcale nie osłabilibyśmy swojej pozycji... To teraz pokazaliśmy, że wystarczy zacząć z nami nisko i rzucić później trochę ochłapów, a my to łykniemy... Odpowiedz Link Zgłoś
hansgrubber Re: Brawo Marcinkiewicz! 18.12.05, 23:08 Zupelnie sie z Toba nie zgadzam. Luksemburczycy proponowali 61 miliarfow a my mamy 59,665 (o ile mnie pamiec nie myli) - gdzie tu te ochlapy. Poza tym po przegranej konstytucji i fiasku poprzednich negocjacji budzetowych Unii potrzebny byl sukces i wytchnienie. Bo Unia to my. Odpowiedz Link Zgłoś
partizan79 Re: Brawo Marcinkiewicz! 18.12.05, 01:54 Czy ja wiem, czy to taka kłótnia? Wymiana zdań. Nawet żadnych wyzwisk nie ma. Jak po kolejnych paru postach nie zaczniecie rzucać mięsem, to przestaję śledzić ten wątek:) Odpowiedz Link Zgłoś
khaki3 Re: Brawo Marcinkiewicz! 18.12.05, 01:55 Jak dla mnie to jest to dosc agresywna wymiana zdan. Odpowiedz Link Zgłoś
hansgrubber Re: Brawo Marcinkiewicz! 18.12.05, 02:08 Partizana czeka zawod a z khaki sie nie zgadzam. Ta rozmowa to Wersal Luwr i centrum Pompidou w jednym. :) Odpowiedz Link Zgłoś
obserwer11 Re: Brawo Marcinkiewicz! 18.12.05, 23:11 hansgrubber ( nie mylić z hansemgrubasem) dzisiaj spoko gada !!! Odpowiedz Link Zgłoś
obserwer11 Re: Brawo Marcinkiewicz! 18.12.05, 23:21 prawidłowo powinno brzmieć : hansgrubber dzisiaj już spoko nawija ! wczoraj po północy to nawet walczył jak Ursus !!! Odpowiedz Link Zgłoś
hansgrubber Re: Brawo Marcinkiewicz! 18.12.05, 23:30 Lekka rozgrzewka. Zajrzalem na lapskie forum - jak tu w Bielsku fajnie! Odpowiedz Link Zgłoś
pablo.el Re: Brawo Marcinkiewicz! 19.12.05, 00:23 hansgrubber napisał: > Lekka rozgrzewka. Zajrzalem na lapskie forum - jak tu w Bielsku fajnie! jak u babci pod kołderką ? a wracając do tematu : co z tego , że mamy 60 mld euro ? Mamy ? obiecane , ale trzeba je wykorzystać , i to słabo raczej widzę - jakoś nie mogę sobie wyobraźić nagłego wzrostu inwestycji , budowy autostrad itp. to nie w naszym stylu ...rozwalą te grosze momentalnie , owszem może powstanie parę kilometrów dróg , i jak to w naszym zwyczju ze studzienkami 10 cm ponad asfaltem , które już po 2 latach trzeba remontować . Druga rzecz to pytanie : ile z tych 60 mld pochłonie biurokracja ? Chyba nie przesadzę : do 2013 pewnie wydamy tyle na urzędasów , no ale to z budżetu krajowego , z budżetu unijnego przykryjemy powstałą w ten sposób dzuirę - ale może UE nie doczeka 2013 ? Biorąc pod uwagę dzisiejszy stan jesten prawie pewny , że nie wytrzyma , nie w tej postaci ....... Odpowiedz Link Zgłoś
hansgrubber Re: Brawo Marcinkiewicz! 19.12.05, 00:32 To z babcia to miala byc obelga? :) Co do budzetu - jasne ze trudniej bedzie wykorzystac - przede wszystkim dlatego ze trzeba kofinansowac i miec dobre projekty ale aby wykorzystac trzeba miec co wykorzystac. :) A z biurokracja nie przesadzajmy. Urzednicy to element panstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
pablo.el Re: Brawo Marcinkiewicz! 19.12.05, 01:03 urzędnicy to zmora państwa - a nowe siedziby ZUS ? Skarbówka ? Urzędy nieznajdowania pracy ? ARIMR , KRus, i dziesiątki innych , przez ich łapska przepływają nasze , podatników pieniądze , im więcej "pośredników" przez ręce których przechodzą pieniądze tym mniej zostaje na inne rzeczy ! Wiesz ilu radnych jest w Warszawie ? Kilkuset !!! sejm to przy nich pikuś Odpowiedz Link Zgłoś