Dodaj do ulubionych

Brawo Marcinkiewicz!

17.12.05, 23:24
I cala ekipa. Nie jestem fanem tej ekipy ale w Brukseli zrobili dobra robote.
Obserwuj wątek
    • m.a.t Re: Brawo Marcinkiewicz! 18.12.05, 01:19
      Szkoda, że to regres, a nie progres...
      • hansgrubber Re: Brawo Marcinkiewicz! 18.12.05, 01:29
        To czyli co?
        • m.a.t Re: Brawo Marcinkiewicz! 18.12.05, 01:38
          'To' czyli robota.
          • hansgrubber Re: Brawo Marcinkiewicz! 18.12.05, 01:46
            Porozumienie i 3 miliardy euro wiecej nazywasz regresem? :)
            • m.a.t Re: Brawo Marcinkiewicz! 18.12.05, 01:48
              2 miliardy euro mniej nazywam regresem.
              • khaki3 Re: Brawo Marcinkiewicz! 18.12.05, 01:51
                No tak ostatnio na forum to coraz wiecej niby agresji sie pojawia.Dlaczego?A
                nie mozna normalnie podyskutowac?Jak sie ktos z Hansem nie zgadza to niby co
                be??Wiele razy sie z nim nie zgadzalam i nie jestem be( chyba;/) Ludzie taka
                frajdzioche wam sprawia takie klucenie sie na forum?Ja juz sie nie wyklucam i
                normalnie dyskutuje a Wy co dziczejecie?
                • m.a.t Re: Brawo Marcinkiewicz! 18.12.05, 01:52
                  A gdzie tu widzisz agresję? Wymieniamy zdania.
                  • hansgrubber Re: Brawo Marcinkiewicz! 18.12.05, 01:56
                    Ale propozycji z Twoimi dwoma miliardami nie bylo na stole. Ona przeszla do
                    historii. Rozmowy zaczynalo sie od 5 w plecy.
                    • m.a.t Re: Brawo Marcinkiewicz! 18.12.05, 02:00
                      Jeśli nie bierzemy tej propozycji pod uwagę to skąd wziąłeś te 5 miliardów w
                      plecy?
                      • hansgrubber Re: Brawo Marcinkiewicz! 18.12.05, 02:05
                        Jesli nie bierzemy to nie przyjezdzamy na szczyt. Najlepsza puenta tej rozmowy
                        jest powiedzenie ze lepsze jest przeciwnikiem dobrego. Jesli chcialbys
                        propozycje luksemburska wskrzescic zostalbys sam z wetem oslabil swa pozycje w
                        Unii i na koniec stracil jeszcze wiecej przymujac budzet w ostatniej chwili lub
                        rozliczajac sie w cyklu rocznym.
                        • m.a.t Re: Brawo Marcinkiewicz! 18.12.05, 02:17
                          Myślę, że ostrzejsza gra byłaby lepszym rozwiązaniem.. A taką grą wcale nie
                          osłabilibyśmy swojej pozycji... To teraz pokazaliśmy, że wystarczy zacząć z
                          nami nisko i rzucić później trochę ochłapów, a my to łykniemy...
                          • hansgrubber Re: Brawo Marcinkiewicz! 18.12.05, 23:08
                            Zupelnie sie z Toba nie zgadzam. Luksemburczycy proponowali 61 miliarfow a my
                            mamy 59,665 (o ile mnie pamiec nie myli) - gdzie tu te ochlapy. Poza tym po
                            przegranej konstytucji i fiasku poprzednich negocjacji budzetowych Unii
                            potrzebny byl sukces i wytchnienie. Bo Unia to my.
                • partizan79 Re: Brawo Marcinkiewicz! 18.12.05, 01:54
                  Czy ja wiem, czy to taka kłótnia? Wymiana zdań. Nawet żadnych wyzwisk nie ma.
                  Jak po kolejnych paru postach nie zaczniecie rzucać mięsem, to przestaję
                  śledzić ten wątek:)
                  • khaki3 Re: Brawo Marcinkiewicz! 18.12.05, 01:55
                    Jak dla mnie to jest to dosc agresywna wymiana zdan.
                    • hansgrubber Re: Brawo Marcinkiewicz! 18.12.05, 02:08
                      Partizana czeka zawod a z khaki sie nie zgadzam. Ta rozmowa to Wersal Luwr i
                      centrum Pompidou w jednym. :)
                    • obserwer11 Re: Brawo Marcinkiewicz! 18.12.05, 23:11
                      hansgrubber ( nie mylić z hansemgrubasem)
                      dzisiaj spoko gada !!!
                      • hansgrubber Re: Brawo Marcinkiewicz! 18.12.05, 23:14
                        Tylko dzisiaj? :)
                      • obserwer11 Re: Brawo Marcinkiewicz! 18.12.05, 23:21
                        prawidłowo powinno brzmieć :
                        hansgrubber dzisiaj już spoko nawija !
                        wczoraj po północy to nawet walczył jak Ursus !!!
                        • hansgrubber Re: Brawo Marcinkiewicz! 18.12.05, 23:30
                          Lekka rozgrzewka. Zajrzalem na lapskie forum - jak tu w Bielsku fajnie!
                          • pablo.el Re: Brawo Marcinkiewicz! 19.12.05, 00:23
                            hansgrubber napisał:

> Lekka rozgrzewka. Zajrzalem na lapskie forum - jak tu w Bielsku fajnie!

jak u babci pod kołderką ?
                            a wracając do tematu : co z tego , że mamy 60 mld euro ? Mamy ? obiecane , ale trzeba je wykorzystać , i to słabo raczej widzę - jakoś nie mogę sobie wyobraźić nagłego wzrostu inwestycji , budowy autostrad itp. to nie w naszym stylu ...rozwalą te grosze momentalnie , owszem może powstanie parę kilometrów dróg , i jak to w naszym zwyczju ze studzienkami 10 cm ponad asfaltem , które już po 2 latach trzeba remontować . Druga rzecz to pytanie : ile z tych 60 mld pochłonie biurokracja ? Chyba nie przesadzę : do 2013 pewnie wydamy tyle na urzędasów , no ale to z budżetu krajowego , z budżetu unijnego przykryjemy powstałą w ten sposób dzuirę - ale może UE nie doczeka 2013 ? Biorąc pod uwagę dzisiejszy stan jesten prawie pewny , że nie wytrzyma , nie w tej postaci .......
                            • hansgrubber Re: Brawo Marcinkiewicz! 19.12.05, 00:32
                              To z babcia to miala byc obelga? :) Co do budzetu - jasne ze trudniej bedzie
                              wykorzystac - przede wszystkim dlatego ze trzeba kofinansowac i miec dobre
                              projekty ale aby wykorzystac trzeba miec co wykorzystac. :) A z biurokracja nie
                              przesadzajmy. Urzednicy to element panstwa.
                              • pablo.el Re: Brawo Marcinkiewicz! 19.12.05, 01:03
                                urzędnicy to zmora państwa - a nowe siedziby ZUS ? Skarbówka ? Urzędy nieznajdowania pracy ? ARIMR , KRus, i dziesiątki innych , przez ich łapska przepływają nasze , podatników pieniądze , im więcej "pośredników" przez ręce których przechodzą pieniądze tym mniej zostaje na inne rzeczy ! Wiesz ilu radnych jest w Warszawie ? Kilkuset !!! sejm to przy nich pikuś

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka