partizan79 18.12.05, 00:30 www.jarekj.blogspot.com/ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hansgrubber Re we la cja! 18.12.05, 00:33 Mam nadzieje ze to pierwsza i nie ostatnia podroz Jej zycia. Jesli maja dostep do netu niewykluczone ze do nas zajrza. :) Odpowiedz Link Zgłoś
hansgrubber Re: Re we la cja! 18.12.05, 00:44 Zwijam sie z zazdrosci. Ciekawe gdzie mieszkaja w Delhi? Tradycyjnie Grand Baazar? :) Odpowiedz Link Zgłoś
khaki3 Re: Re we la cja! 18.12.05, 00:56 A jak zobaczylam Argila i te ich przepiekne literki i modly to az zatesknilam sie za Libanem:(:( Piekne foty jutro jeszcze raz poogladam:) Odpowiedz Link Zgłoś
doktorpajchivo Re: Re we la cja! 18.12.05, 01:22 napiszę jeszcze raz ... świetne zdjęcia :D Odpowiedz Link Zgłoś
hansgrubber Re: Re we la cja! 18.12.05, 01:27 Bomba prawda? Ale narracja tez ok. Duza frajda. Odpowiedz Link Zgłoś
bayrampasa Re: Bielszczanka i Jej podróż życia. 18.12.05, 10:47 Coś pięknego... Mam nadzieję , że to wszystko jeszcze przede mną. Dokładnie w tym samym czasie byłam w Stambule...niestety 'tylko' w Stambule:( Odpowiedz Link Zgłoś
ja-alutka Re: Bielszczanka i Jej podróż życia. 18.12.05, 12:13 Fantastyczne........i tyle:) Odpowiedz Link Zgłoś
hansgrubber Re: Bielszczanka i Jej podróż życia. 18.12.05, 22:58 A bedzie jeszcze rewelacyjniej. Goa. :) Odpowiedz Link Zgłoś
skara Re: Bielszczanka i Jej podróż życia. 21.12.05, 02:20 Ale fajny ten blog. Najtrudniej w podróżowaniu jest podjąć decyzję i ruszyć z miejsca, a dalej samo idzie. A Asia ma identyczną chustkę jak ja - taką czerwono-pomarańczową :) Odpowiedz Link Zgłoś
hansgrubber Re: Bielszczanka i Jej podróż życia. 21.12.05, 02:36 Czekamy na fotki z Delhi. :) Odpowiedz Link Zgłoś
brutus007 Re: Bielszczanka i Jej podróż życia. 21.12.05, 09:08 Super plan, super podróż!!! Niecierpliwie czekam na kolejne fotki Odpowiedz Link Zgłoś
hansgrubber Re: Bielszczanka i Jej podróż życia. 21.12.05, 19:46 Sa zdjecia z Delhi - choc miedzy nami mowiac opis jest za skromny. Chocby sklep u Miska ma swoja historie. :) Ale ciesze sie z tego co mam a ponadto sprawia mi ogromna frajde ze takie dzienniki z podrozy podobaja sie komus jeszcze. :) Odpowiedz Link Zgłoś
hansgrubber Re: Bielszczanka i Jej podróż życia. 23.12.05, 12:11 Jodhpur i okolice. :) Odpowiedz Link Zgłoś
partizan79 Re: Bielszczanka i Jej podróż życia. 23.12.05, 16:08 Poranek na pustyni. Odpowiedz Link Zgłoś
hansgrubber Pushkar! 25.12.05, 11:05 Zdjecia super ale gdzie swiete jezioro! Zobaczcie. bartpogoda.com/india_asia/index.php?g=19&f=12 Odpowiedz Link Zgłoś
hansgrubber Re: Pushkar! 26.12.05, 13:52 A jeszcze w okolicy sa dwie o ile pamietam gory. Calosc wyglada bajkowo. Odpowiedz Link Zgłoś
skara Re: Pushkar! 28.12.05, 00:57 Opowiedz coś! Jak było - kiedy byłeś, ile Cię to kosztowało, jak tam dotarłeś, ile spędziłeś czasu? Proszę. Odpowiedz Link Zgłoś
hansgrubber Re: Pushkar! 28.12.05, 09:13 To bylo dosyc dawno. 10 lat temu? Jakos tak. Wyjazd organizowany we wlasnym zakresie - przelot na trasie Warszawa - Delhi rumunskim Taromem (niezapomniane wrazenia ) a potem na polnoc z zamiarem dotarcia do Leh, jednak na skutek wyjatkowo obfitego i dlugotrwalego w tym roku monsunu ( to byla polowa wrzesnia ) wiele gorskich drog bylo nieprzejezdnych - dotarlismy zatem do Manali a potem do jednej z bocznych dolin do Manikaran. Tam znajomi wybrali sie w gory a ja pozwolilem sobie zachorowac poniewaz sie zaziebilem. Potem powrot do Delhi, wyjazd do Jaipuru, Pushkaru i Agry - potem przeskok do Katmandu. Nastepnie jakies 10 dni w gorach ( Langtang, Halambu ) i powrot Katmandu, Gorakpur, Delhi. W sumie jakies poltora miesiaca. Koszt? Jakies 700 dolarow kosztowaly bilety, na miejscu koszty sa smiesze - mozna przezyc za 5 dolarow. Bylem jeszcze 4 lata temu ale krotko - 2 tygodnie w Goa i krotki wypad do Hampi. Odpowiedz Link Zgłoś
skara Super! 28.12.05, 11:18 Ale piękna podróż! Jak zwykle najdroższe są przeloty, a dalej już idzie. A jak jest z wizami? Długo się je załatwia i czy są płatne? Podpytuję tak z ciekawości, bo na razie wybieram się do Turcji lub Skandynawii (w przyszłym roku), ale wszystkie informacje mogą się komuś przydać. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
hansgrubber Re: Super! 28.12.05, 15:51 Wizy zalatwia sie od reki w ambasadzie w Warszawie - koszt o ile pamietam 100 zlotych. Cos kolo tego. Nie wszedzie najdrozsze sa przeloty np niezwykle droga jest Japonia. Wiem o tym ale niestety nie z autopsji. Odpowiedz Link Zgłoś
hansgrubber Re: Bielszczanka i Jej podróż życia. 30.12.05, 12:24 Lenią się nasi podróznicy - Sylwester za pasem, oni powinni być już w Goa a na blogu ani slowa, ani skrawka zdjecia. Ale rozumiem - Indie wciągają. :) Odpowiedz Link Zgłoś
hansgrubber Taj Mahal 31.12.05, 19:14 Robi wrażenie. A w sprawie Goa odgadlem - przytloczeni pieknem. :) Mogliby choc napisac gdzie są. Dranie. :) Odpowiedz Link Zgłoś
hansgrubber Re: Bielszczanka i Jej podróż życia. 04.01.06, 08:47 Goa! Jest czego zazdrościc. Odpowiedz Link Zgłoś