proffet 19.12.05, 19:40 Dzisiaj 3000 wydanie "Faktów" w TVN . Jakie programy informacyjne oglądacie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
khaki3 Re: Fakty 19.12.05, 19:41 Fakty:) Tylko i wyacznie.Czasami BBC i tamtejsze programy informacyjne.I jeszcze Nowosti na ONT :) Odpowiedz Link Zgłoś
m.a.t Re: Fakty 19.12.05, 20:33 No to khaki polecam częściej oglądać inne serwisy informacyjne.. Korzystając z informacji tylko i wyłącznie z jednego źródła możesz mieć spaczony obraz rzeczywistości. Odpowiedz Link Zgłoś
khaki3 Re: Fakty 19.12.05, 20:56 Nie lubie polskich serwisow informacyjncyh.Czasami ogladam panorame,czasami dla rozrywki wiadomosci.Zdecydowanie nie ogladam tych z polsatu,pozatym wole przeczytac to co jest na onecie , wp, interii niz ogladac w tv. Odpowiedz Link Zgłoś
khaki3 Re: Fakty 19.12.05, 21:25 A jakos nie lubie:) Smoktunowiczka mnie przeraza a Lisa to nigdy nie lubilam.Czasami ogladam jak jest taki sympatyczny gruszby pan:)A TVN lubie bo jest tak taki facet kiedy prowadzil program "Cela" i dla niego to we wszystko uwierze:) Odpowiedz Link Zgłoś
m.a.t Re: Fakty 20.12.05, 14:34 Hmm Khaki.. Polsatu zdecydowanie nie polecasz, a wiadomości czytasz na interii; ciekawe:D Odpowiedz Link Zgłoś
khaki3 Re: Fakty 19.12.05, 21:30 Przypomnialam sobie Edward Miszczak:) Dla niego we wszystko wierze:) Odpowiedz Link Zgłoś
proffet Re: Fakty 19.12.05, 21:51 A co z radiowymi programami informacyjnymi, macie jakieś ulubione głosy, stacje Odpowiedz Link Zgłoś
hansgrubber Re: Fakty 21.12.05, 20:25 U nie!!! Zetka jest slaba. Wbrew pozorom wiele mozna sie dowiedziec z publicznej jedynki. A macie Tok FM? Odpowiedz Link Zgłoś
proffet Re: Fakty 21.12.05, 20:30 Nie niestety nie mamy. Ja słucham głównie starej dobrej Trójki Odpowiedz Link Zgłoś
hansgrubber Re: Fakty 21.12.05, 20:32 I slusznie. :) A interii bym nie wysmiewal - to jedyny znany mi portal w ktorym jest dostep do depesz PAP-u. Trzeba wcisnac funkcje newsroom. :) Odpowiedz Link Zgłoś
saintmarta Re: Fakty 21.12.05, 20:33 Tylko i jedynie radio pin, możne je sobie zapodać tutaj: www.radiopin.pl/ jest paru dziennikarzy z Trójki, i genialna pinacolada, która jest dziś, polecam ! :) Odpowiedz Link Zgłoś
proffet Re: Fakty 21.12.05, 20:37 Same stacje warszawskie polecacie a my prowincja itylko banany i banany. Ale witamy saintmarte na forum Odpowiedz Link Zgłoś
hansgrubber Re: Fakty 21.12.05, 20:42 Witamy. PIN cenimy za muzyke i za informacje o gospodarce. Odpowiedz Link Zgłoś
saintmarta Re: Fakty 21.12.05, 20:44 ale ja już i tak za Bielskiem tęsknię, jestem tu jeszcze do jutra żeby zarobić na te cholerne prezenty ( dla siebe oczywiście) ostatni zakup to 3 plytowe wydawnictwo wiadomo kogo :) Odpowiedz Link Zgłoś
saintmarta Re: Fakty 21.12.05, 20:56 od dzieciaka bogiem dla mnie N.C. i tylko przypominam sobie dlaczego, zreszta teraz to cudowne towarzystwo dla mnie bo wspollokatorstwo znowu jakies nowe milości ma i caly pokoj dla siebie :) yeah! Odpowiedz Link Zgłoś
proffet Re: Fakty 21.12.05, 20:57 Też lubię posłuchać. A w Bielsku pada śnie i jest cudownie biało i świątecznie Odpowiedz Link Zgłoś
hansgrubber Re: Fakty 21.12.05, 21:01 A swoja droga szkoda ze w Bielsku nie ma malej lokalnej stacji radiowej. To prwnie jest niemozliwe z powodu czestotliwosci - co troche mnie dziwi - ale radio to dosyc tanie medium. I mozna nadawac w internecie. :) Odpowiedz Link Zgłoś
serwispodlasia Serwis interesował się już dawno. Nie warto 23.12.05, 04:07 Kiedyś już zebrała się grupa zapaleńców (z doświadczeniem) z planem zrobienia lokalnej stacji. Plan był dobry, nie drogi, ale po analizie stosunków władz do mediów lokalnych i relacji (mafijnych zależności) w lokalnym półświatku biznesowym przedsięwzięcie legło w gruzach. A zakupiony już sprzęt wyjechał w świat. Bielsk stracił wiele: ludzie rozjechali się po różnych miastach (robią dziś karierę w mediach). W bielsku nie udało się jeszcze nikomu zrobić niczego niezależnego, tym bardziej mediów. Serwis Podlasia próbował prze kilka lat. Żeby wyjaśnić, dlaczego serwisowi tak ciężko szło podam taki przykład: Orkla - wydawca porannego w ciągu roku dokłada ponad 150 tys zł na 52 wkładki do porannego traktujące o Bielsku. Wynika z tego, że jedna czterostronicowa wkładka A3 kosztuje Orklę 3 tys zł. Powtarzam: dokłada do interesu co tydzień 3 tys.zł!!!. Więc skąd bierze te trzy patyki tygodniowo. Członek Organów SM wysiadujący tam jajka (w redakcji porannego) chyba nie rozpruwa, co tydzień kieszeni z kasą. Otóż Orkla to nie jest jakiś charytatyw: jeżeli dokłada to albo z przetwórstwa spożywczego albo z innej działalności konsumpcyjnej na polskim rynku. I to wszystko. A u nas to władze chcą mieć swoje media, a spółdzielnia broni się przed jakimikolwiek informacjami, bo za dużo ludzie się dowiedzą i wtedy będzie cyrk. (Dobry koniak stawiam, jak ktoś zgadnie, dlaczego zniknęła stronka Osiedla Północ?) Można jeszcze ruszyć radio w internecie, właściwie to wszystko do tego zmierzało – sprzęt, dyktafony cyfrowe, najszybszy serwer, itd. ale komu to robić, wypruwać za darem flaki z siebie, żeby słuchać jak bluzga taki obserwer czy inni. Szkoda czasu, energii i nerwów. Odpowiedz Link Zgłoś
hansgrubber Re: Serwis interesował się już dawno. Nie warto 23.12.05, 11:44 A zniknęła strona Osiedla Północ? Odpowiedz Link Zgłoś
burak-pastewny Re: Serwis interesował się już dawno. Nie warto 26.12.05, 11:53 Członek Organów SM wysiadujący tam > jajka (w redakcji porannego) chyba nie rozpruwa, co tydzień kieszeni z kasą. Członek nie wysiaduje jajek,członek daje płatne ogłoszenia bo ma w tym cel i pełne zaufanie do tego wydawnictwa.Nie podejrzewasz chyba członka ,że jest na tyle zboczony by płacić za reklamy jakimś pedalskim brukowcom,(jeszcze kasa pójdzie się wietrzyć),więc poki co zostaje Orkla. Odpowiedz Link Zgłoś
saintmarta Re: Fakty 21.12.05, 21:02 to przywioze :), do domu wiozę też ze sobą 8 kaset video o Malcolmie X żeby splodzić prezentację na religię, a podobno bilety na krzeselka DM juz wszystkie zarezerwowane!, znowu mam się ocierać o skurzane kurtki?! Odpowiedz Link Zgłoś
proffet Re: Fakty 21.12.05, 21:03 Na koncert chyba sie nie wybiorę choć kusi ale jak nie ma miejsc siedzących na pewno nie pojadę Odpowiedz Link Zgłoś
saintmarta Re: Fakty 21.12.05, 21:07 może rezerwacje na krzeselka się zwolnią, ale kupić teraz bilet i przez pól roku sie tylko na niego gapić ? Odpowiedz Link Zgłoś
hansgrubber Re: Fakty 21.12.05, 21:03 Z tym Malcolmem to ciekawe. Osiem kaset to jakis dokument? Odpowiedz Link Zgłoś
saintmarta Re: Fakty 21.12.05, 21:04 @ kasety to film Skipe'a Jonesa z Denzelem Washingtonem, reszta to przemowy i dokumenty Odpowiedz Link Zgłoś
hansgrubber Re: Fakty 21.12.05, 21:09 Spike'a Lee? A to znasz? www.racjonalista.pl/kk.php/s,4072 Odpowiedz Link Zgłoś
saintmarta Re: Fakty 21.12.05, 21:14 o dzięki, interesujące, przejrzę dokladniej w domu, ostatnio zajmowaliśmy się też scientologami, byl nawet ostatni odcinek South Parku, powaleni ci ludzie, wierzą w jakiś zamrożonych kosmitów itp. Odpowiedz Link Zgłoś
hansgrubber Re: Fakty 21.12.05, 21:16 Zagladaj do nas. O scjentologach jeszcze nie gadalismy na forum :) Ja na razie sie oddalam. I'll be back! Odpowiedz Link Zgłoś
ja-alutka Re: Fakty 23.12.05, 09:16 Wstyd się przyznać ale jako że prawie nie oglądam TV więc nie oglądam też wiadomości...Raz na jakiś czas przejrze serwisy w któryms z portali...A poza tym moja druga połowa ogląda wiadomosci na wszystkich dostępnych kanałach więc robi to za mnie za siebie i jeszcze za kilka osób...jak podejrzewam:)) Jedyny wyjątek robię czasami dla Wiadomości w "1" jako że lubię Kamila Durczoka z zupełnie pozaprofesjonalnych pobudek:)) Odpowiedz Link Zgłoś