Dodaj do ulubionych

Podlaska Policja jest dzielna .............

14.01.06, 21:19
kompromitująca wpadka policji

17 latek z Suwałk zaginął 24 października 2005 roku. Tuż po rozprawie na
której zeznawał jako świadek oskarżenia przeciwko osiedlowym dealerom
narkotyków. Mimo, że był przez nich zastraszany, był bity, prześladowano go.
Dane Mateusza ujawniła przestępcom sama Policja! Potem funkcjonariusze nie
udzielili mu opieki i wsparcia mimo, że prosiła o to wielokrotnie jego matka.
Kobieta jest w fatalnym stanie psychicznym. Sama zgłosiła się z synem na
policję w Suwałkach, kiedy odkryła w jego rzeczach marihuanę. Chciała ratować
syna przed narkomanią a pchnęła go w ręce niekompetentnych policjantów. Ci
wystawili chłopaka bandytom. Wiemy już, że wyciągnięty z domu przez kolegę
Mateusz wyszedł przed swój blok, gdzie został pobity i wciągnięty do
bagażnika samochodu. Co się stało z Mateuszem, czy jeszcze żyje? Czy policja
ma jakiś pomysł na odzyskanie zaufania? Kto za ten skandal zostanie
pociągnięty do odpowiedzialności? Pod Napięciem z Suwałk o 21.45 już w
najbliższą niedzielę
Obserwuj wątek
    • bielszczanin Re: Podlaska Policja jest dzielna ............. 15.01.06, 14:16
      "Nóż się otwiera w kieszeni"
      • obserwer11 Re: Podlaska Policja jest nie dzielna .... 15.01.06, 18:13
        podnapieciem.onet.pl/

to nie pierwsza wpadka suwalskiej policji, nie dawno zabili gliniarze z suwałk
        30 latka, co ukradł serek topiony, u nas pracują mordercy w policji

z forum Suwałk !!!
        • obuszek Re: Podlaska Policja jest nie dzielna .... 16.01.06, 10:22
          daj człowiekowi władze to zapomni kim jest
          • konfederata Re: Podlaska Policja jest nie dzielna .... 16.01.06, 22:14

• Uwaga, nie czytać, narusza cudza wolność:)
            kamilar 09.12.05, 21:06 + odpowiedz

Jebać to kurwa mamy jebany liberalizm i kurwa wszystko wolno, a jezeli twojej
            wolności to się nie podoba to nie czytaj. Pierdolić państwo, jebać złodziejską
            władze. Tek permisywistom i inszym pederastom, niech żyje liberyzm.
            RAF jest z namiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii forumowiczami
            P.S. Wiecze co?? Jak się tak kilka kurew nasadzi to człowiekowi jakoś tak lepiej
            • burak_cwiklowy Re: Podlaska Policja jest nie dzielna .... 16.01.06, 23:14
              krzysiu, zmień dilera, ogranicz działki, dobrze na tym wyjdziesz!!!!
              • obserwer11 Re: Podlaska Policja jest nie dzielna .... 17.01.06, 20:41
                Oglądałem program pod napieciem i całym sercem wierze matce tego chłopca. Chyba
                Suwałki mają najgorszy w kraju wymiar sprawiedliwosci co sie u was dzieje to sie
                nie miesci w głowie. Sędziny popełniają samobójstwa wątki korupcyjne w
                sądownictwie , a to z tą policją to juz przykro mi brak mi słów.
                Nie jestem w stanie wyobrazic sobie jak mozna wydac nastoletniego chłopaka na
                smierc bo tak prawdopodobnie to sie skonczyło. I nie jestem w stanie jak
                policjant mógł podsunąć nazwiska swiadkow pod nos oskarżonym.
                Prokuratora bada wątek o niedopełnieniu obowiązków służbowych, ja bym poszedł o
                niebo dalej.
                Teraz nikt w Suwałkach nie zawierzy policji brak mi słów.
                Składam wyrazy szacunku i kondolecje matce tego dziecka, matce ktora wierzyła w
                ideały, ktore odebrały jej syna.

-
    • ja-alutka Re: Podlaska Policja jest dzielna ............. 17.01.06, 23:06
      prawo ponad prawem ...Koszmar....Smutne to....baardzo:(
      • khaki3 Re: Podlaska Policja jest dzielna ............. 17.01.06, 23:08
        Tragedia!ogladalam i nie wierzylam.A moj Ukochany stwierdzil,ze poszedl do
        policji po to zeby ludziom pomagac.A tacy pseudo policjanci powinni byc poddani
        pod osad spoleczenstwa.tragedia!Wspolczuje matce,rodzinie.I szczerze wierze w
        to,ze jednak zostana ukarani Ci,ktorzy powinni!
        • obuszek Re: Podlaska Policja jest dzielna ............. 18.01.06, 07:24
          Jak mało kiedy zgadzam się z Khaki. Niestety osąd społeczeństwa poolicja ma
          w ... uchu
          • khaki3 Re: Podlaska Policja jest dzielna ............. 18.01.06, 11:07
            Tragedia!Nie wiem co kierowalo tymi ludzmi,dlaczego takie zadniebanie bylo!
            Karygodne!Wspolczuje matce.Tragedia wielka,strach w oczach matki bylo
            widac,zal,lek,wszystko co okropne wlasnie ja spotkalo.Okropienstwo!
    • obuszek kolejne doniesienia o dzielnych strózach prawa 18.01.06, 11:53
      ęłęóCzterem policjantom z Augustowa prokuratura zarzuciła zatarcie śladów
      przestępstwa. Prawdopodobnie jeden z policjantów, jadąc samochodem pod wpływem
      alkoholu, spowodował wypadek. Kiedy na miejsce przybyło trzech innych
      funkcjonariuszy sprawca ustalił z nimi, że zatrą ślady przestępstwa.
      Policjanci w raporcie jako sprawcę kolizji wpisali swojego znajomego, którego
      wezwali na miejsce zdarzenia z Suwałk. Prokuratura Okręgowa w Suwałkach
      wszczęła dochodzenie. Prawdopodobnie zakończy się ono postawieniem policjantów
      w stan oskarżenia.

• khaki3 Re: kolejne doniesienia o dzielnych strózach praw 18.01.06, 12:16
        I bardzo dobrze!Likwidowac ze stanowisk takich pseudo policjantow.Przyjmowac do
        pracy tych ze szczerego serca.

Czy ktos wie,ze osoba po szkole policyjnej w Szczytnie nie ma zagwarantowanego
        miejsca pracy w policji,i moze zdarzyc sie tak,ze bedzie czekal na wolny wakat
        kilka miesiecy!!Pozatym jestem za tym,zeby kobiet bylo wiecej w Policji.Kobiety
        nie beda robic takich przekretow.No i do cholery jasnej wiecej pieniedzy klasc
        na policje.Zeby nie musieli sami placic skladek ubezpieczeniowych na
        radiowozy,zeby nie mieli pokusy zeby sie wzbogacic kosztem panstwa i kosztem
        policji!Zadbac o policje a nie traktowac ja po macoszemu!Skoro sa pieniadze na
        ponowne wybory toja proponuje dac wiecej kasy dla lekarzy,wiecej pieniedzy na
        straz,policje,wiecej dla szkol,wiecej dla osrodkow pomocy!Zadbac o drogi bo jak
        wiadomo stan jest fatalny!Zadbac o Polske a nie o wlasne 4 litery i sie
        wzbigacac i honorem unosic i przedterminowe wybory robic bo sie Panom nie
        podoba koalicja z opozycja!
        • obuszek Re: kolejne doniesienia o dzielnych strózach praw 18.01.06, 12:36
          zdaje się, że sytuacja zmieniła się dość poważnie. Na kilkadziesiąt miejsc w
          policji na Podlasiu przyjęto tylko 16 osób. Reszta wakatów stoi wolna. NIestety
          kandydaci na Policjanta są za słabi i nie przechodzą nowych testów.Dopiero po
          testach idzie się na półroczne szkolenie do Szczytna. Więc teraz dla
          przeszkolonych miejsc nie powinno brakować.
          • khaki3 Re: kolejne doniesienia o dzielnych strózach praw 18.01.06, 12:39
            Na roczne szkolenie.I nie wiadomo czy przyjma na wolne miejsca.Miejsca sa wolne
            bo nie ma pieniedzy dla nowych pracownikow.Nie ma na wyplaty,nie ma na
            wyposazenie.Tragedia!Ale na nowe wybory to mamy pieniadze.
        • bielszczanin Re: kolejne doniesienia o dzielnych strózach praw 18.01.06, 12:40
          "Kobiety nie beda robic takich przekretow"

to jakoś (empirycznie) udowodnione?
          • khaki3 Re: kolejne doniesienia o dzielnych strózach praw 18.01.06, 12:43
            Bielszczaninie!!!!Wierz lub nie zatesknilam za Toba!gdzie sie podziewales??

A co do "Kobiety nie beda robic przekretow" to moje wlasne przemyslenia:) Nie
            koniecznie prawdziwe:)
            • bielszczanin Re: kolejne doniesienia o dzielnych strózach praw 18.01.06, 12:47
              Ówdzie
              :)

Niezbyt inetersująco ostatnio się tu zrobiło :(
              • khaki3 Re: kolejne doniesienia o dzielnych strózach praw 18.01.06, 12:53
                Owidzie?A nie widzialam Ciebie tam:)Mozliwe,ze sie dobrze zakamuflowales:)Ale
                witam witam:)Milo,ze sie zjawiles:)

A co do forum hmmmm ostatnio to tu ciszaaaa i nikt nie cche sie wypowiadac na
                rozne tematy.Zobacz moj etamt polityczny nie tkniety nawet!No tyle co paplanina!
                • bielszczanin Re: kolejne doniesienia o dzielnych strózach praw 18.01.06, 12:55
                  Dziś nawet ja nie chciałbym się na taki temat wypowiadać. Cóż tu mówić, totalna
                  żenada.
                  • khaki3 Re: kolejne doniesienia o dzielnych strózach praw 18.01.06, 13:05
                    Widocznie tylko ja taka zaprawiona w bojach politycznych.Ale trzeba mnie
                    zrozumiec z prawa mam sesje niedlugo i o polityce tez trzeba wiedziec:)
                    • serwispodlasia Punkt widzenia zależy od okienka kasowego! 18.01.06, 13:38
                      Ale na tym forum dowiesz się o polityce tylko tyle, źe większość urzędników -
                      którzy "produkują tylko g..."~, jak mawia Janusz Korwin Mikke - śledzi opinie,
                      takie jak twoje i wyciąga jeden z drugim wnioski "z której strony wiatr będzie
                      wiał i jak okrakiem ustawić się na barykadzie, żeby swoją produkcją się nie
                      ubabrać".
                      A jak już który się odezwie, to tylko po to, żeby wsadzić kij w mrowisko, albo
                      tak jak rzecznikBP czy przydupasy skompromitowanego IV piętra starostwa, żeby
                      kitu na wciskać. Nie tekściarzu??? obrońco "uciśnionych" łamaczy prawa!
                      • bielszczanin Re: Punkt widzenia zależy od okienka kasowego! 18.01.06, 13:46
                        hmmm, Khaki chyba wspomniała o dzisiejszej sytuacji w Polsce, a nie w naszym
                        grodzie.
                        Nie zauważyłeś?
                        • serwispodlasia Re: Punkt widzenia zależy od okienka kasowego! 18.01.06, 14:21
                          bielszczanin napisał:

> hmmm, Khaki chyba wspomniała o dzisiejszej sytuacji w Polsce, a nie w naszym
                          > grodzie.
                          > Nie zauważyłeś?
                          >

Merytorycznie podszedłeś do zagadnienia, jak Bielszczanin
                          • bielszczanin Re: Punkt widzenia zależy od okienka kasowego! 18.01.06, 14:35
                            Ej, no bo mam wrażenie, że nie ważne co się napisze, to będzie to dobry powód
                            coby kogoś zaatakować.

Jak masz informacje o działaniach urzedników bielskich to wrzucaj je. Chętnie
                            poczytam.
                            Ale chyba i Ty odróżniasz bielskowego urzędnika od polityka w Warszawie. Chyba
                            pracownicy magistratu nie odpowiadają za obecny nieporządek w Sejmie? (A może
                            czegoś nie wiem.)
                            • serwispodlasia Re: Punkt widzenia zależy od okienka kasowego! 18.01.06, 19:56
                              bielszczanin napisał:
                              > ... Chyba pracownicy magistratu nie odpowiadają za obecny
                              > nieporządek w Sejmie?
                              -------------------------
                              A czy w ogóle za coś odpowiadają?
                              • konfederata Re: Punkt widzenia zależy od okienka kasowego! 18.01.06, 22:00
                                Bielszcznin jest w porządku >>
                                po raz kolejny potwierdzam .
                                razem z khaki mogliby w chórze zaśpiewać , ale khaki niemuzykalna ,,
                              • bielszczanin Re: Punkt widzenia zależy od okienka kasowego! 18.01.06, 22:07
                                serwispodlasia napisał:
                                A czy w ogóle za coś odpowiadają?

Trochę rozmawiasz do siebie, ale rozumiem, że masz dobre intencje.
                                Widzę, że masz duze możliwości obserwowania pracy naszych urzędów. Moze załóż
                                oddzielny wątek i przedstawiaj, jeżeli zauważysz, jakieś nieprawidłowości. Bo
                                wiesz, takie tam narzekanie (tak złosliwie to mógłbym napisać za Tobą
                                "szczekanie") bez poparcia argumentami źle świadczy o intencjach.
                          • konfederata Re: Punkt widzenia zależy od okienka kasowego! 18.01.06, 22:01
                            Serwispodlasia poprawił nam się !
                            spoko gość >>>

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka