Dodaj do ulubionych

Dylematy wyborcy

IP: *.bielsk-podlaski.sdi.tpnet.pl 03.11.02, 19:20
Na kogo ma głosować wyborca burmistrza II tury w bielsku Podlaskim jeżeli nie
jest prawosławnym i nie sympatyzuje z lewicą ? Jaki ma wybór ? Czy nie
zagalopowaliśmy się z równouprawnieniem tzw. mniejszości?
Obserwuj wątek
    • kaukonsky Re: Dylematy wyborcy 04.11.02, 09:15
      Ten dylemat nie wziął się z powietrza. Sami gośmy sobie wybrali w pierwszej
      turze.
    • bielszczanin Re: Dylematy wyborcy 04.11.02, 10:10
      Propnuję zapoznać się z ulotką rozdawaną przez pana Radkiewicza seniora (pod
      Kościołem pokarmelickim w niedzielę). :))))
      • bielszczanin Treść ulotki 06.11.02, 08:55
        jest następująca:
        "Mamy już w Bielsku dość rządów polakożerców. Aby
        zminimalizować istniejące zło wszyscy 10.11.2002r.
        głosujemy na E. Berezowca.
        -------------
        przekaż dalej"

No i co o tym myślicie.
        Smieszne? Tragiczne?
        • Gość: Antoni Re: Treść ulotki IP: *.bielsk-podlaski.sdi.tpnet.pl 06.11.02, 09:30
          bielszczanin napisał:

> jest następująca:
          > "Mamy już w Bielsku dość rządów polakożerców. Aby
          > zminimalizować istniejące zło wszyscy 10.11.2002r.
          > głosujemy na E. Berezowca.
          > -------------
          > przekaż dalej"
          >
          > No i co o tym myślicie.
          > Smieszne? Tragiczne?

Raczej tragiczne.
          Widocznie Pan Radkiewicz nie zna historii Pana E. Berezowca.
          Zna za to mentalność ludzi wychodzących z kościoła i wie, że imię Eugeniusz nie
          byłoby dobrze przyjęte, zwłaszcza z jego rąk.
          • kaukonsky Re: Treść ulotki 07.11.02, 16:19
            Rozdawanie ulotek będzie rozpatrywane przez Prokuraturę Rejonową w Bielsku jako
            przestępstwo przeciwko porządkowi publicznemu.
            Przepisy kodeksu karnego mówią: 'kto publicznie znieważa ludzi z powodu ich
            wyznania lub narodowości i nawołuje do nienawiści na tle tych różnic lub
            propaguje ustrój faszystowski lub inny totalitarny - podlega karze więzienia do
            lat trzech.'
            Prokuratura ma 30 dni na ustalenie kto i w jakim celu rozpowszechniał ulotki. W
            zależności od wyników postępowania sprawdzającego zostanie podjęta decyzja o
            ewentualnym wszczęciu dochodzenia.
            GW, RB
            • Gość: Wojsław Re: Treść ulotki IP: *.bielsk-podlaski.sdi.tpnet.pl 07.11.02, 19:05
              Ja tam biorę się do czytania aktów prawnych regulujących uprawnienia
              mniejszości narodowych bo najbliższe wybory na pewno nic nie zmienią a warto
              wiedzieć do czego mam prawo jako należący do mniejszości narodowej (polskiej) w
              Bielsku Podlaskim.
              A swoją drogą to dużo do zaproponowania mają ci kandydaci skoro walka wyborcza
              zeszła na dosyć nikczemne tematy - licytację - kto jest w mniejszym stopniu
              polakożercą. jeden z kandydatów w swojej ulotce (dzisiaj ją czytałem) nawołuje
              aby na niego głosować bo on nie zamierza w Bielsku wprowadzać języka
              białoruskiego jako urzędowego, czyli głosy (prawdopodobnie Polaków) powinny być
              wyrazem wdzięczności za tę wielkoduszność ? A co może zrobić drugi kandydat,
              skoro od tego się nie odżegnuje ? Czyżby miał inne bardziej makabryczne pomysły?
              Pan R. znany jest w Bielsku ze swoich radykalnych poglądów ale raczej były one
              prawicowe.Pewnie działa tu prawidłowośc życia politycznego mówiąca że skrajna
              prawica jest bardzo bliska programowo skrajnej lewicy (tak jak sąsiednie części
              okręgu). Pan R.bardzo łatwo przekracza tą granicę (być może w swoim
              zacietrzewieniu robi to nieświadomie).
              • kaukonsky Prawica/lewica 07.11.02, 19:25
                Dobrze, że podkreśliłeś, iż bliskość prawicy i lewicy dotyczy życia
                politycznego, bo przecież w gospodarce ten podział to przepaść.
                • Gość: AcidFucka What a shit??? IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 08.11.02, 21:36
                  ... kuzwa .. trzeba miec naprawde nasrane i byc totalnymn motherfuckersem zeby
                  piepszyc takie rzeczy an innych ... leczyc sie ... i tyle ... ja juz wiem na
                  kogo zaglosuje ... i nikt tego nie zmieni byle pierd...niem ... pozdrawiam ...
              • bielszczanin Re: Treść ulotki 08.11.02, 08:59
                O ile wiem chodzi o to, że syn pana R. mógłby po wyborach zostać
                wiceburmistrzem, oczywiście w razie wygranej p. Berezowca (nie wiem czy w końcu
                się dogadała a propo tego Jedność z SLD). No i bliżej jest Jedności do lewicy
                niż do mniejszości białoruskiej i ukraińskiej (mniejszości w skali kraju). Więc
                nasza Prawica Jedność to raczaj narodowościowcy niż chadecy :).
                A jeśli chodzi o argumentację wyżej wymienionych panów to: Głosuj na Berezowca
                bo Stepaniuk chce wprowadzic w innych szkołach (szkole) białoruski język
                nauczania, wprowadzić w urzędach dodatkowy b. j. urzędowy i oczywiście tablice
                graniczne, (ogólnie chce do Białorusi) no a Berezowiec niepraktykujący, ma żonę
                katoliczkę (Polkę) a to że SLDwiec to nieważne. (bla bla bla)

O ile pamiętam to Stepaniuk należał NZS-u to prawda?
                • Gość: AcidFucka Re: Treść ulotki IP: *.csk.pl 08.11.02, 09:11
                  > bo Stepaniuk chce wprowadzic w innych szkołach (szkole) białoruski język
                  > nauczania, wprowadzić w urzędach dodatkowy b. j. urzędowy i oczywiście
                  tablice
                  > graniczne, (ogólnie chce do Białorusi)

... skad takie wiadomosci??? ... Stepaniuk chce zeby j.bialoruski byl drugim
                  urzedowym??? ... nie chce mi sie wierzyc ...
                  • bielszczanin Re: Treść ulotki 08.11.02, 09:39
                    Ja tylko przekazałem argumenty strony (R. podobnej). I dodałem na końcu "bla
                    bla bla" pokazując co o tym myślę (o prawdziwości i argumentacji wogóle)
              • Gość: ps do Wojsława IP: *.bielsk-podlaski.sdi.tpnet.pl 08.11.02, 13:37
    • Gość: Klika do drzwi Re: Dylematy wyborcy IP: *.polbox.pl / *.ii.pl 08.11.02, 15:56
      A wyobrażacie sobie co się stanie jak Pan może bez Pan czytać dorwie się do
      władzy razem ze swoimi sługami w postaci Simoniuka i przyjdzie im odstawiać,
      czy też dostawiać te piwa rozdawane wcześniej. Czy ktoś wie jacy to ludzie?

trzeźwiejsi po piwie niż po wódce
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka