serwizpodlasia 24.01.06, 21:42 Romek czy ja mogę zostać Ukraińcem i jak to zrobić Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
toovo Re: pytanie do romka 24.01.06, 21:56 serwizpodlasia napisał: > Romek czy ja mogę zostać Ukraińcem i jak to zrobić Moze jakies wskazówki znajdą się w "Jak Wojtek został strażakiem", albo "I ty możesz zostać Indianinem"? :) Odpowiedz Link Zgłoś
romanpidlaszuk Re: pytanie do romka 24.01.06, 22:23 Romek czy ja mogę zostać Ukraińcem i jak to zrobić --------------------------------- Serwisiepodlasia, nie czuje sie kompetentny do udzielania ci na to pytanie odpowiedzi,choc napewno jakis sposob jest ale ja mysle sobie ,ze najlepiej dla wszystkich by bylo abys pozostal Polakiem, my podlascy Ukraincy naprawde was Polakow w Bielsku tez potrzebujemy,bylo by smutno bes was ! Mam nadzieje,ze wy nas tez potrzebujecie ! Odpowiedz Link Zgłoś
partizan79 Mała dygresja 24.01.06, 23:09 Romku, pragnę zauważyć, że to nie pisze serwispodlasia, tylko serwizpodlasia (literka "z" zamiast "s" w środku). Wątpię, żeby to była ta sama osoba. Odpowiedz Link Zgłoś
romanpidlaszuk Re: Mała dygresja 24.01.06, 23:15 Romku, pragnę zauważyć, że to nie pisze serwispodlasia, tylko serwizpodlasia (literka "z" zamiast "s" w środku). Wątpię, żeby to była ta sama osoba. ------------------------------------------------ Nie zauwazylem,myslalem,ze to pisal serwispodlasia rodem spod Wysek. To jeszcze jeden dowod,ze we wspolczesnym swiecie dobrze jest sie wyrozniac,nie wstydzic sie swojej narodowosci,wyznania,rozmawiac w swoim ojczystym jezyku a nie starac sie nie rzucac w oczy czy wrecz podszywac sie pod kogos bo mozna zostac po prostu,nie zauwazonym,nie zrozumianym czy pomylonym z kims innym.;) Odpowiedz Link Zgłoś
serwizpodlasia Re: Mała dygresja 25.01.06, 06:52 dzięki Romuś, w takim razie niech zostanie jak jest, polski Białorus czy białoruski Polak kakaja raznica Odpowiedz Link Zgłoś
romanpidlaszuk Re: Mała dygresja 25.01.06, 16:28 dzięki Romuś, w takim razie niech zostanie jak jest, polski Białorus czy białoruski Polak kakaja raznica ------------------------------------------------ Stary,powtarzam,pomylilem cie z serwisempodl,etnicznym Polakiem spod Wysek. Jak stac sie Ukraincem,po prostu trzeba czuc sie Ukraincem i juz ! Odpowiedz Link Zgłoś
toovo Re: Mała dygresja 25.01.06, 16:46 romanpidlaszuk napisał: > Jak stac sie Ukraincem,po prostu trzeba czuc sie Ukraincem i juz ! A czy wystarczy czuc sie Bialorusinem żeby nim być? Odpowiedz Link Zgłoś
hansgruber Re: Mała dygresja 25.01.06, 17:23 toovo napisał: > A czy wystarczy czuc sie Bialorusinem żeby nim być? Nie wystarczy,bo są tylko Ukraińcy! Odpowiedz Link Zgłoś
toovo Re: Mała dygresja 25.01.06, 18:04 A serwizpodlasia podszedł romka jak mysliwy głupiego zająca. I Roman zaputav sia, jednym zdaniem zaprzeczył kilkuset swoim wczesniejszym wpisom. Serwus serwiz, jesteś wielki :) Odpowiedz Link Zgłoś
bielszczanin Re: Mała dygresja 25.01.06, 18:17 kiedyś próbowałem z Romkiem na ten temat rozmawiać - nie wyszło. także wątpię coby teraz zmienił zdanie. Nawet, jeżeli udowodniono mu wygłaszanie sprzecznych poglądów. Może to działa w jedną stronę? Odpowiedz Link Zgłoś
romanpidlaszuk Re: Mała dygresja 25.01.06, 20:30 kiedyś próbowałem z Romkiem na ten temat rozmawiać - nie wyszło. także wątpię coby teraz zmienił zdanie. Nawet, jeżeli udowodniono mu wygłaszanie sprzecznych poglądów. Może to działa w jedną stronę? ----------------------------------------- Blelszczaninie mozesz jasniej,mozesz podac link do rozmowy,o ktorej mowisz? Odpowiedz Link Zgłoś
bielszczanin Re: Mała dygresja 25.01.06, 20:44 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=252&w=26087313&a=31541984 Odpowiedz Link Zgłoś
romanpidlaszuk Re: Mała dygresja 25.01.06, 20:09 A serwizpodlasia podszedł romka jak mysliwy głupiego zająca. I Roman zaputav sia, jednym zdaniem zaprzeczył kilkuset swoim wczesniejszym wpisom. Serwus serwiz, jesteś wielki :) ---------------------------- Mrij bankrucie pseudobialoruski mrij,tylko to wam zostalo,bielliceje dla mlodziezy z rodzin gdzie sie rozmawia gwara ukrainska jeszcze istnieja? Odpowiedz Link Zgłoś
toovo Re: Mała dygresja 25.01.06, 20:24 romanpidlaszuk napisał: > Mrij bankrucie pseudobialoruski mrij Co oznacza słowo "mrij"? Pytam poniewaz takowe nie występuje w naszej części Podlasia. Odpowiedz Link Zgłoś
romanpidlaszuk Re: Mała dygresja 25.01.06, 20:30 romanpidlaszuk napisał: > Mrij bankrucie pseudobialoruski mrij Co oznacza słowo "mrij"? Pytam poniewaz takowe nie występuje w naszej części Podlasia. mrij= marz Odpowiedz Link Zgłoś
romanpidlaszuk Re: Mała dygresja 25.01.06, 20:07 romanpidlaszuk napisał: > Jak stac sie Ukraincem,po prostu trzeba czuc sie Ukraincem i juz ! A czy wystarczy czuc sie Bialorusinem żeby nim być? ----------------------- ? Odpowiedz Link Zgłoś
toovo romanpidlaszuk padł..... 25.01.06, 20:32 romanpidlaszuk napisał: > > Jak stac sie Ukraincem,po prostu trzeba czuc sie Ukraincem i juz ! > > A czy wystarczy czuc sie Bialorusinem żeby nim być? > ----------------------- > ? Ponieważ odpowiedzią jest znak zapytania, ponawiam pytanie: Czy wystarczy czuc sie Bialorusinem żeby nim być? Czy wystarczy czuć sie Polakiem zeby nim być? A może konieczna do tego jest jakaś twoja dyspensa, bez której, niezależnie kim się człowiek czuje, tak czy siak pozostaje janczarem, pseudopolakiem, pseudobiałorusinem? Odpowiedz Link Zgłoś