stepby 23.02.06, 10:17 kilka fot z radia www.fotkistepa.prv.pl/pl/001/006/ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
partizan79 Re: Radio Racja juz nadaje 23.02.06, 10:23 Oj nieładnie nieładnie. Jak można w taki sposób ingerować w sprawy suwerennego kraju? Dla mnie to chuliganka polityczna. Odpowiedz Link Zgłoś
stepby Re: Radio Racja juz nadaje 23.02.06, 10:26 gdyby zachód nie ingerował w sprawy suwerennego PRL-u do dzisiaj byłbys w państwie władzy wojskowej i policyjnej. Odpowiedz Link Zgłoś
partizan79 Re: Radio Racja juz nadaje 23.02.06, 10:29 Eee tam. Nie rozmawiajmy o polityce. Ten na zdjęciu to obuszek?:) Odpowiedz Link Zgłoś
stepby Re: Radio Racja juz nadaje 23.02.06, 10:37 nie wiem - raczej nie bo koleś jak mówił jest z polesia białoruskiego Odpowiedz Link Zgłoś
cydz Re: Radio Racja juz nadaje 23.02.06, 19:47 Gdyby bie by było godziny milicyjnej i ciebie by nie było parchu. Odpowiedz Link Zgłoś
stepby Re: Radio Racja juz nadaje 24.02.06, 10:06 Cydzu ( Cycu ) ja się urodziłem w roku 1977 więc za stanu wojennego miałem już kilka lat. Po drugie mój ojciec był jedny z tych który podczas stanu był nie lada personą w Bielsku Podlaskim i zawsze miał czas na "powiększanie rodziny". Po trzecie dlaczego mnie obrażasz skoro ja nie robię tego w Twoim kierunku ?? Dla niezorientowanych tłumaczę: parch = wrzód Odpowiedz Link Zgłoś
cydz Re: Radio Racja juz nadaje 24.02.06, 12:41 Sorki. Palce zbyt szybko napisały nim pomyślała głowa. Nie gniewaj się. :) Odpowiedz Link Zgłoś
cydz Re: Radio Racja juz nadaje 23.02.06, 19:49 stepby napisał: > gdyby zachód nie ingerował w sprawy suwerennego PRL-u do dzisiaj byłbys w > państwie władzy wojskowej i policyjnej. jak pisałem o parchu to miałem na mysli "stepby" Odpowiedz Link Zgłoś
pawlozsiul List od białoruskiego przyjaciela - 2007 23.02.06, 12:05 Radio to i fajne było. Tylko tak my się nim przejęli, że Łukę popędzili. I wtedy Polska przysłała nam najlepszego ze swoich synów – Leszka Balcerowicza, Jak przysłali Balcerowicza to radio raz-dwa zlikwidowali – teraz to już nie ma czego słuchać, tylko jakaś głośna muzyka amerykańska. I trzy nowe Mc Donald`sy postawili w Mińsku – już nie ma kinoteatru „Oktiabrskaja“ – tam teraz pożywne hot dogi i cola. Na „zerowym kilometrze“ stoi teraz palma – dar od Warszawy. I też pod giełdą stoi, bo giełdę zrobili w Pałacu Republiki. Chciałem ci Pawło z Siul po latach rację przyznać. Przestrzegałeś ty nas jak wypijaliśmy w Mńsku, żeby tylko Łukę przegonić i samemu dalej się rządzić, socjalnej gospodarki nie niszczyć; nie wpuszczać Balcerowicza, bo on to taki człowiek, że jakby do Arabii trafił to po dwóch latach Saudyjczycy musieliby ropę importować. Nie posłuchali my Ciebie, szkoda. Za Łuki emerytury po sto dwadzieścia dolarów były. Teraz one niby wyższe, ale jak Balcerowicz zaczął te reformy to inflacja była u nas 1000% miesięcznie. I teraz to osiem dolarów, a jak pracujesz na dwa etaty to i dwadzieścia wyciągniesz. Jutro jadę do Kazachstanu. Dostanę sześćdziesiąt dolarów na początek. Przy azbestach będę robił, proszczaj – Sasza. Odpowiedz Link Zgłoś
khaki3 Re: List od białoruskiego przyjaciela - 2007 23.02.06, 14:22 Juz nie ma konoteatru?? No co Ty opowiadasz? A Dynamo? Chociaz tam ten bazar jest? Boze co sie z tym Minskiem dzieje! A Restauracja Linohit jest? Jezu! Dawno tam nie bylam! Widocznie trzeba jechac i kontrolowac! Odpowiedz Link Zgłoś
hansgrubber Re: List od białoruskiego przyjaciela - 2007 23.02.06, 16:19 :) Rozmowa na nieosiagalnym dla mnie poziomie. Odpowiedz Link Zgłoś
kaukonsky Zmiany 23.02.06, 19:57 Mam nadzieję, że wcześniejsze wpisy - z parchem włącznie - to nie jest negacja zmian po 89. Bo to już byłaby lekka paranoja... Odpowiedz Link Zgłoś