siwy62 24.03.06, 18:22 Coś nikt nie pisze na temat wydarzeń w ościennym kraju. A przecież temat ważki i na pewno wart zainteresowania. Na marginesie: NIE PALĘ i czółko z tym bo ssie...!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
burak-cukrowy Re: REWOLUCJA PO SĄSIEDZKU...? 24.03.06, 18:26 powtórka z 1917 ? a co z Carem ? Odpowiedz Link Zgłoś
pawlozsiul czółko Siwy! 24.03.06, 18:38 Myślałem, że się obraziłeś na nas. A co tu pisać? Wiadomo było, kto wygra, wiadomo było, że z rewolucji jaja będą i wyszły. Pędź do BDKu, tam jeszcze machają flagami Białorusi. Były zresztą dwa wątki: jakiś jajcarz za_cccp założył i mój - "89%". Nie cieszyły się wzięciem. Odpowiedz Link Zgłoś
khaki3 Re: czółko Siwy! 24.03.06, 18:41 Chyba ludzie widzac co sie dzieje u nas traca sile na pisanie tego co sie dzieje u sasiadow. Odpowiedz Link Zgłoś
siwy62 dzieki za "czółko" 24.03.06, 18:49 Ale i ja tak odebrałem - działania jakby z gory skazane na niepowodzenie, jakby brano sie do tego bez zycia i chęci, jakby wszechobecny strach zwyciężył wolę wolności. Myślę jednak, że to nie ostatnie słowo... Ktoś musi zgasić swiatło... czółko niepalącym, psia mać z tym ssaniem w dołku! Odpowiedz Link Zgłoś
serwispodlasia Re: dzieki za "czółko" 24.03.06, 21:03 siwy62 napisał: > Ale i ja tak odebrałem - działania jakby z gory skazane na niepowodzenie, jakby > > brano sie do tego bez zycia i chęci, jakby wszechobecny strach zwyciężył wolę > wolności. > Myślę jednak, że to nie ostatnie słowo... > Ktoś musi zgasić swiatło... _________________ No i gaszą to światło nadzieji dzisiejsze serwisy informacyjne. A rewolucji nie będzie bo car Aleksandr dał piensjonierom (odpowiednik polskiej Siły Napędowej Gospodarki, czyli emerytom) podwyżkę, tak jak przy poprzednich wyborach. Efekt tego jest taki jaki widzieliśmy. Najbradziej podobało mi się dzisiaj w sejmie, jak polscy wybrańcy narodu uznali wybory na BY za sfałoszowane. Jakby to miało wzruszyć cara Aleksandra. Odpowiedz Link Zgłoś
siwy62 Re: czółko Siwy! 24.03.06, 18:52 Pawlo, drogi przyjacielu, aż chęć bierze, aby napisać, że ludność Ukrainy potrafi, a Białorusi - nie. Wywołałem Romanapidlaszuka z lasu ?!?!?!?! czoło wsiem... Odpowiedz Link Zgłoś
m.a.t Re: czółko Siwy! 24.03.06, 21:33 Białoruś nie jest jeszcze na to gotowa... Wszystko przyjdzie z czasem. Ludzie, którzy wyszli na plac myślieli, ze będą tam sami; a jednak nazbierała się całkiem spora grupa. Całkiem spora, ale jeszcze za mała. Trzeba poczekać aż poziom świadomości wzrośnie. Może następne wybory przyniosą 'rewolucję'? Odpowiedz Link Zgłoś
siwy62 Czytaj Serwispodlasia 25.03.06, 20:22 Macie, z tego co pisze serwis..., Rewolucja weszła w druga fazę, nie obserwuję wiadomości, więc opieram sie na info od niego. Kurde REAKTYWACJA, czółko dla rewolucjonistów, dalej nie palę, psia mać... Odpowiedz Link Zgłoś
serwispodlasia Re: Czytaj Serwispodlasia 27.03.06, 21:10 Rozmawiałem w sobotę z bielszczaninem, który z bliska widzi wydarzenia na BY. Trochę to inaczej wygląda z jego spostrzeżeń, niż z perspektywy przekazów mediów. Potwierdził, że najsztywniejszy elektorat cara Aleksandra, to "piensjonierzy". Będą głosowac na tego, kto im daje kasę i stabilizację oraz pewność, że ta kasa będzie płacona co miesiąc. A jeśli chodzi o rewolucję, to też wygląda trochę - delikatnie mówiąc - inaczej powstanie narodowowyzwoleńcze. Byłem na Białorusi wiele razy, ale już mineło kilka ładnych lat od ostatniego razu, więc trudno mi cokolwiek teraz oceniać. Ale w tym forum uczestniczą "turyści", więc może niech może oni też coś powiedzą..... Odpowiedz Link Zgłoś