Dodaj do ulubionych

REWOLUCJA PO SĄSIEDZKU...?

24.03.06, 18:22
Coś nikt nie pisze na temat wydarzeń w ościennym kraju. A przecież temat
ważki i na pewno wart zainteresowania.
Na marginesie:
NIE PALĘ i czółko z tym bo ssie...!!!
Obserwuj wątek
    • burak-cukrowy Re: REWOLUCJA PO SĄSIEDZKU...? 24.03.06, 18:26
      powtórka z 1917 ?
      a co z Carem ?
    • pawlozsiul czółko Siwy! 24.03.06, 18:38
      Myślałem, że się obraziłeś na nas. A co tu pisać? Wiadomo było, kto wygra,
      wiadomo było, że z rewolucji jaja będą i wyszły. Pędź do BDKu, tam jeszcze
      machają flagami Białorusi.
      Były zresztą dwa wątki: jakiś jajcarz za_cccp założył i mój - "89%". Nie
      cieszyły się wzięciem.
      • khaki3 Re: czółko Siwy! 24.03.06, 18:41
        Chyba ludzie widzac co sie dzieje u nas traca sile na pisanie tego co sie dzieje
        u sasiadow.
        • siwy62 dzieki za "czółko" 24.03.06, 18:49
          Ale i ja tak odebrałem - działania jakby z gory skazane na niepowodzenie, jakby
          brano sie do tego bez zycia i chęci, jakby wszechobecny strach zwyciężył wolę
          wolności.
          Myślę jednak, że to nie ostatnie słowo...
          Ktoś musi zgasić swiatło...
          czółko niepalącym, psia mać z tym ssaniem w dołku!
          • serwispodlasia Re: dzieki za "czółko" 24.03.06, 21:03
            siwy62 napisał:

> Ale i ja tak odebrałem - działania jakby z gory skazane na niepowodzenie,
            jakby
            >
            > brano sie do tego bez zycia i chęci, jakby wszechobecny strach zwyciężył wolę
            > wolności.
            > Myślę jednak, że to nie ostatnie słowo...
            > Ktoś musi zgasić swiatło...

No i gaszą to światło nadzieji dzisiejsze serwisy informacyjne. A rewolucji nie
            będzie bo car Aleksandr dał piensjonierom (odpowiednik polskiej Siły Napędowej
            Gospodarki, czyli emerytom) podwyżkę, tak jak przy poprzednich wyborach. Efekt
            tego jest taki jaki widzieliśmy.
            Najbradziej podobało mi się dzisiaj w sejmie, jak polscy wybrańcy narodu uznali
            wybory na BY za sfałoszowane. Jakby to miało wzruszyć cara Aleksandra.
      • siwy62 Re: czółko Siwy! 24.03.06, 18:52
        Pawlo, drogi przyjacielu, aż chęć bierze, aby napisać, że ludność Ukrainy
        potrafi, a Białorusi - nie.
        Wywołałem Romanapidlaszuka z lasu ?!?!?!?!
        czoło wsiem...
        • m.a.t Re: czółko Siwy! 24.03.06, 21:33
          Białoruś nie jest jeszcze na to gotowa... Wszystko przyjdzie z czasem. Ludzie,
          którzy wyszli na plac myślieli, ze będą tam sami; a jednak nazbierała się
          całkiem spora grupa. Całkiem spora, ale jeszcze za mała. Trzeba poczekać aż
          poziom świadomości wzrośnie. Może następne wybory przyniosą 'rewolucję'?
          • siwy62 Czytaj Serwispodlasia 25.03.06, 20:22
            Macie, z tego co pisze serwis..., Rewolucja weszła w druga fazę, nie obserwuję
            wiadomości, więc opieram sie na info od niego. Kurde REAKTYWACJA,
            czółko dla rewolucjonistów,
            dalej nie palę, psia mać...
            • m.a.t Re: Czytaj Serwispodlasia 27.03.06, 20:09
              Już wygasa...
              • serwispodlasia Re: Czytaj Serwispodlasia 27.03.06, 21:10
                Rozmawiałem w sobotę z bielszczaninem, który z bliska widzi wydarzenia na BY.
                Trochę to inaczej wygląda z jego spostrzeżeń, niż z perspektywy przekazów
                mediów.
                Potwierdził, że najsztywniejszy elektorat cara Aleksandra, to "piensjonierzy".
                Będą głosowac na tego, kto im daje kasę i stabilizację oraz pewność, że ta kasa
                będzie płacona co miesiąc.
                A jeśli chodzi o rewolucję, to też wygląda trochę - delikatnie mówiąc - inaczej
                powstanie narodowowyzwoleńcze.
                Byłem na Białorusi wiele razy, ale już mineło kilka ładnych lat od ostatniego
                razu, więc trudno mi cokolwiek teraz oceniać.
                Ale w tym forum uczestniczą "turyści", więc może niech może oni też coś
                powiedzą.....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka