kwiatek775 05.04.06, 08:12 co wy na to? może bedzie bzpieczniej na ulicach naszego miasta? Zmienjszy to wulgarność młodzieży? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kwiatek775 Re: godzina policyjna dla młodziez ydo lat 18? 05.04.06, 08:17 rozumiem, ze ty nie masz 18 lat ? hehhehehe co? Odpowiedz Link Zgłoś
pawlozsiul skoro nie możesz pisać... 05.04.06, 08:22 Wstaw tyle uśmieszków, ile masz lat. Albo przynajmniej 19 na znak, że jesteś pełnoletni. Odpowiedz Link Zgłoś
burak-cukrowy Re: godzina policyjna dla młodziez ydo lat 18? 05.04.06, 08:28 mam pytanko ? Kto będzie ich łapał jak rozbiegną się po mieście ?? Czy jest odpowiednia "siła" sł€żb szybkiego reagowania ??? Odpowiedz Link Zgłoś
sebcioo Re: godzina policyjna dla młodziez ydo lat 18? 05.04.06, 08:32 No dobrze, moze to jakos podziala na smarkaterie ponizej 18 a co z tymi co maja 18 z kawalkiem a w glowie nadal nasr...e? Odpowiedz Link Zgłoś
sebcioo Re: godzina policyjna dla młodziez ydo lat 18? 05.04.06, 08:38 A tak w ogole to czy naszej policji potrzebna jest az godzina policyjna by wiedzieli za co im placa? Przeciez dla nich jest o wiele za trudne i wykracza poza granice percepcji fakt ze w piatki i soboty jak zamkna knajpy to pod sklepami nocnymi dzieje sie sajgon z pijana gownarzeria w roli glownej. Zaden geniusz nie wpadl jeszcze na pomysl zeby wtedy pod te sklepy skierowac radiowoz. Albo spia po kątach albo czekaja az ktos zadzwoni i przypomni im o tym. Odpowiedz Link Zgłoś
pawlozsiul O, przepraszam Sebcioo 05.04.06, 08:50 W którąś sobotę patrolowali bardzo starannie okolice "17ki", tzn. stał radiowóz a dwaj siedzący w nim funkcjonariusze starannie taksowali wzrokiem klientów sklepu. Tyle, że tuż przed zamknięciem sklepu (czyli otwarciem okienka) się kulturalnie zabrali. Potem narzekają na ciężką służbę. Mają rację - wyobraź sobie, że siedzisz 10 godzin bezczynnie w fotelu samochodowym. Dupsko może wrosnąć i się zakorzenić. Odpowiedz Link Zgłoś
sebcioo Alez sie nie gniewam ;) 05.04.06, 09:11 hmm "17-tka" - chyba nie mam pojecia co to ;) To co opisalem powyzej to wiem to z doswiadczenia (z doswiadczenia gdyz mieszkam kolo jednego z bielskich nocnych sklepow, no i w poblizu jest tez knajpa - w sumie kolo obu nocnych sa knajpy). Policja mniej wiecej raz na pare weekendow tam sie zjawia (no chyba ze przyjezdzaja sami zrobic zakupy). I to tylko wtedy kiedy juz naprawde zaczyna tam byc "wesolo". Odpowiedz Link Zgłoś
pawlozsiul Re: Alez sie nie gniewam ;) 05.04.06, 09:15 "17" - taki numer nosił kiedyś sklep PSS (nie iwem, czy jeszcze nosi) - obecny "nocny" przy 3go Maja. Odpowiedz Link Zgłoś
sebcioo Re: Alez sie nie gniewam ;) 05.04.06, 09:22 "nocny" na 3-go Maja to obecnie "Lux" Odpowiedz Link Zgłoś
sebcioo Re: Alez sie nie gniewam ;) 05.04.06, 09:29 Jeszcze jeden kwiatek do policji mi sie przypomnial. Jade ja se wczoraj spokojnie po jednej z drog wlotowych do Bielska. A ta droga jak kazda wlotowa jest wprost uwielbiana przez bielska drogowke do sciagania haraczu z kierowcow. No i jedzie przede mna radiowoz, chyba sie chlopakom znudzilo stac w krzaczorach i jechali na obiad. Nie byloby w tym nic niezwyklego gdyby nie to ze oni jechali 70 km/h (w terenie zabudowanym z tego co pamietam jest max 50)! Jechali z predkosci za ktora z wielka przyjemnoscia wlepiaja kierowcom mandaty !! Wlasnie na tej samej drodze na ktorej to niby maja strzec bezpieczenstwa !!! Odpowiedz Link Zgłoś
burak_cwiklowy Re: Alez sie nie gniewam ;) 05.04.06, 09:18 Chyba rzadko wyglądasz przez okno sebciuu<!> Ja rzadko bywam w godzinach nocnych przy tym sklepie nocnym, (czasem w nocy chce mi się kupić dobre piwko), ale przeważnie (czyt. prawie zawsze) widzę tam radiowóz <!> Wcale nie musi stać Ci pod oknem, wystarczy jak jeździ "po okolicy" <!> Odpowiedz Link Zgłoś
sebcioo Re: Alez sie nie gniewam ;) 05.04.06, 09:25 Wiesz, dwie rzeczy: w nocny na 3-go Maja (czyli w Luxie) po godz 20 nie sprzedaja piwa, w 9-tce i owszem. Wyglad zazwyczaj wtedy kiedy dzwieki dochodza zza okna sa na tyle intensywne ze chce mi sie podejsc do okna (caly czas mowie o godzinach "popółnocnych"). Odpowiedz Link Zgłoś
kwiatek775 Re: Alez sie nie gniewam ;) 05.04.06, 12:49 odbiegacie wszyscy od temau - moge wiedziec dlaczego? czy tak trudno sie wypowiedziec co i jak i dlaczego ? czy forum słuzy tylko do pyskówek? Odpowiedz Link Zgłoś
sebcioo Re: Alez sie nie gniewam ;) 05.04.06, 12:59 Po pierwsze: wydawalo mi sie ze wyjatkowo w tej dyskusji obylo sie bez pyskowek (przynajmniej jak na razie). Po drugie: wydawalo mi sie (cos za duzo mi sie wydaje) ze wypowiedzialem sie dosyc jasno. A za innych nie odpowiadam. Odpowiedz Link Zgłoś
khaki3 Re: godzina policyjna dla młodziezy do lat 18? 05.04.06, 13:38 Z jednej strony to dobre bo nie beda sie ciagac po nocy po miescie. Ale z drugiej strony czy bedzie to ich obchodzilo? Zatrzymaja wylegitymuja i co? Zawioza do domu? Mozetrzeba by bylo zaostrzyc prawo? Bo jak narazienie boja sie niczego. Sadza,ze sa bezkarni i poki nie ukoncza 16 lat to im nikt nie naskoczy a jak juz skoncza 16 to przeciez sa dorosli! i wiedza co robia, bo to ich zycie itp itd czyli same pierdoly.z jednej strony dobrze ale z drugiej czy to cos da? a jak da to czy duzo? Odpowiedz Link Zgłoś