Dodaj do ulubionych

posluchajcie tego ...

11.04.06, 16:12
www.deshifer.com/DEMO/belarus1.mp3
ukraińska kapelka zaspiewala po bialorusku - nieprawdaż że wspaniale im to
wyszło ;)
Obserwuj wątek
    • partizan79 Re: posluchajcie tego ... 11.04.06, 19:20
      Wszechobecna antyłukaszenkowska propaganda. Gośka Prokopiukowa też mnie wk...
      tym, że rozmawia tylko z jedną stroną. Wielka rewolucjonistka raptem.
      • ja-alutka Na zdrowy rozum! 11.04.06, 19:48
        Nie będę komentować polityki...Powiem tylko, że widzenie tylko w jednej
        perspektywie jest dobre dla ...konia bo zna swoją drogę i nie musi nic więcej
        wiedzieć, zawsze doprowadzi go ona do domu...☺
        • stepby Re: Na zdrowy rozum! 12.04.06, 06:04
          Problem polega na tym, że druga strona nie chce rozmawiać !!!
          • pawlozsiul Re: Na zdrowy rozum! 12.04.06, 18:48
            Małgorzata Prokopiuk zaprosiła do programu Łatuszkę, a ten odmówił udziału? Nie
            przesadzajmy!
    • romanpidlaszuk tu jest doposluchania caly repertuar tego zespolu: 12.04.06, 17:50
      www.deshifer.com/ifraudio.html
      • pawlozsiul Nie wygłupiaj się! 12.04.06, 18:46
        Czy Step sugerował, że to zespół białoruski? Widzę, że bezpieczniej byłoby im
        zaspiewać po angielsku niż w innym języku słowiańskim.
        • romanpidlaszuk Re: Nie wygłupiaj się! 12.04.06, 19:17
          Czy Step sugerował, że to zespół białoruski? Widzę, że bezpieczniej byłoby im
          zaspiewać po angielsku niż w innym języku słowiańskim.
          ----------------------------------------------
          Czy juz nie mozna podac calosci repertuaru tego zespolu?
          • pawlozsiul Można, bardzo dziękuję. 12.04.06, 19:38
            I jeżeli mam uwierzyć, że o repertuar tu tylko chodziło, to chetnie wierzę.
            Bywaj zdorow, Roman!
            • romanpidlaszuk Re: Można, bardzo dziękuję. 12.04.06, 20:27
              --------------------------------------------------------------------------------
              I jeżeli mam uwierzyć, że o repertuar tu tylko chodziło, to chetnie wierzę.
              Bywaj zdorow, Roman!

--------------------
              Dzieki,Ty tez!
    • pawlozsiul Pewnie wszyscy czytaliście artykuł Maksimiuka 12.04.06, 19:47
      Dla mnie pozostajecie "Lićwinami", którzy "ridnoj mowy" się nauczyli gdzieś-
      tam. Ja zresztą też - w pewnym sensie - list handlowy sklecę tak po ukraińsku,
      jak i po białorusku. Kocham Was wszystkich za narodową pasję. Ch(H)ristos
      Woskres(e)!
      • romanpidlaszuk Treba howoryty po swojo mu i ne wstydztysia toho! 12.04.06, 21:19
        Woskres(e)!

--------------------------------------------------------------------------------

1.Sluchaj u nas miedzy Bugiem a Narwia naprawde blizej jest do ukrainskiego niz
        bialoruskiego.
        U nas pod Hajnowka skad pochodze mowi sie np. tak jak po ukrainsku "win",pod
        Bielskiem mowia "wuon" co jest znacznie blizsze ukrainskiemu "win" niz
        bialoruskiemu "jon"

2.Poza tym u nas mowi sie "BOCKPEC" a nie tak jak u Bialorusinow "uwaskoc",nie
        mowiac juz o PAKPowskim "woskresie"

3.Dla mnie wywody Maksimiuka to proba odwrotu z honorem czlowieka ktory zabrnal
        w bialoruskie maliny,
        oczewydno szczo treba howoryty po swojo mu i ne wstydztysia toho!
        • romanpidlaszuk Treba howoryty po swojo mu i ne wstydatysia toho! 12.04.06, 21:20
          Woskres(e)!

bialoruskiego.
          bialoruskiemu "jon"

w bialoruskie maliny,
          oczewydno szczo treba howoryty po swojo mu i ne wstydatysia toho!

• romanpidlaszuk Treba howoryty po swojomu i ne wstydatysia toho! 12.04.06, 21:24
            Woskres(e)!

bialoruskiego.
            bialoruskiemu "jon"

w bialoruskie maliny,
            oczewydno szczo treba howoryty po swojomu i ne wstydatysia toho!

• partizan79 Re: Treba howoryty po swojomu i ne wstydatysia to 13.04.06, 00:41
              Roman, ja musykaj znaju skuol Ty je. Skaży, czy v Tvojuom selie, jiduczy z seła
              na "R" v storonu "C", pry kryżuovc'i z hłavnoju hulic'ioju seła, po pravuj
              storonie na rohovy je cerkovka? Tak ono pytaju.
              • romanpidlaszuk Treba howoryty po swojomu i ne wstydatysia toho! 13.04.06, 07:36

Roman, ja musykaj znaju skuol Ty je. Skaży, czy v Tvojuom selie, jiduczy z seła
                na "R" v storonu "C", pry kryżuovc'i z hłavnoju hulic'ioju seła, po pravuj
                storonie na rohovy je cerkovka? Tak ono pytaju.
                ------------------------------------------------------
                Mozhe i je a mozhe i nema;)
                Pozdorovlayu!:)

• andrijko Re: Pewnie wszyscy czytaliście artykuł Maksimiuka 13.04.06, 09:18
        Chyba nie pozostaniemy a - staniemy się "Lićwinami? Nie możemy przecież
        pozostać kimś, kim nigdy nie byliśmy. Nas, jak już, to nazywało się Podlaszami.
        Lićwiny to dalej na północny wschód. Nawet Białorusini w Czasopisie to
        przyznają, przyznając także, że większość, ok 75 % ludzi, którzy podali na
        Podlasiu narodowość białoruską to ukraińskojęzyczni Podlasze, a Licwinou
        białoruskojezycznych jest tylko 25 %. Taki podział etniczny oczywiście nie daje
        szans na merytorzyczną dyskusję w samym środowisku białoruskim, ale już na
        zewnątrz, niestety nie możecie bezkrytycznie powielać bajek o starobiałoruskich
        liciwnach spod bielska i nowobiałoruskich z Narewki. A "gdzieś tam" się naszej
        mowy nauczyliśmy. Nie na Mazurach, nie Wrocławiu, tylku tu, na miejscu. Mowy,
        którą uznajesz za swoją ridną, często też. W sumie podobna.
      • andrijko Re: Pewnie wszyscy czytaliście artykuł Maksimiuka 13.04.06, 09:22
        A co i gdzie napisał?

pawlozsiul napisał:

> Dla mnie pozostajecie "Lićwinami", którzy "ridnoj mowy" się nauczyli gdzieś-
        > tam. Ja zresztą też - w pewnym sensie - list handlowy sklecę tak po
        ukraińsku,
        > jak i po białorusku. Kocham Was wszystkich za narodową pasję. Ch(H)ristos
        > Woskres(e)!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka