stepby 11.04.06, 16:12 www.deshifer.com/DEMO/belarus1.mp3 ukraińska kapelka zaspiewala po bialorusku - nieprawdaż że wspaniale im to wyszło ;) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
partizan79 Re: posluchajcie tego ... 11.04.06, 19:20 Wszechobecna antyłukaszenkowska propaganda. Gośka Prokopiukowa też mnie wk... tym, że rozmawia tylko z jedną stroną. Wielka rewolucjonistka raptem. Odpowiedz Link Zgłoś
ja-alutka Na zdrowy rozum! 11.04.06, 19:48 Nie będę komentować polityki...Powiem tylko, że widzenie tylko w jednej perspektywie jest dobre dla ...konia bo zna swoją drogę i nie musi nic więcej wiedzieć, zawsze doprowadzi go ona do domu...☺ Odpowiedz Link Zgłoś
stepby Re: Na zdrowy rozum! 12.04.06, 06:04 Problem polega na tym, że druga strona nie chce rozmawiać !!! Odpowiedz Link Zgłoś
pawlozsiul Re: Na zdrowy rozum! 12.04.06, 18:48 Małgorzata Prokopiuk zaprosiła do programu Łatuszkę, a ten odmówił udziału? Nie przesadzajmy! Odpowiedz Link Zgłoś
romanpidlaszuk tu jest doposluchania caly repertuar tego zespolu: 12.04.06, 17:50 www.deshifer.com/ifraudio.html Odpowiedz Link Zgłoś
pawlozsiul Nie wygłupiaj się! 12.04.06, 18:46 Czy Step sugerował, że to zespół białoruski? Widzę, że bezpieczniej byłoby im zaspiewać po angielsku niż w innym języku słowiańskim. Odpowiedz Link Zgłoś
romanpidlaszuk Re: Nie wygłupiaj się! 12.04.06, 19:17 Czy Step sugerował, że to zespół białoruski? Widzę, że bezpieczniej byłoby im zaspiewać po angielsku niż w innym języku słowiańskim. ---------------------------------------------- Czy juz nie mozna podac calosci repertuaru tego zespolu? Odpowiedz Link Zgłoś
pawlozsiul Można, bardzo dziękuję. 12.04.06, 19:38 I jeżeli mam uwierzyć, że o repertuar tu tylko chodziło, to chetnie wierzę. Bywaj zdorow, Roman! Odpowiedz Link Zgłoś
romanpidlaszuk Re: Można, bardzo dziękuję. 12.04.06, 20:27 -------------------------------------------------------------------------------- I jeżeli mam uwierzyć, że o repertuar tu tylko chodziło, to chetnie wierzę. Bywaj zdorow, Roman! -------------------- Dzieki,Ty tez! Odpowiedz Link Zgłoś
pawlozsiul Pewnie wszyscy czytaliście artykuł Maksimiuka 12.04.06, 19:47 Dla mnie pozostajecie "Lićwinami", którzy "ridnoj mowy" się nauczyli gdzieś- tam. Ja zresztą też - w pewnym sensie - list handlowy sklecę tak po ukraińsku, jak i po białorusku. Kocham Was wszystkich za narodową pasję. Ch(H)ristos Woskres(e)! Odpowiedz Link Zgłoś
romanpidlaszuk Treba howoryty po swojo mu i ne wstydztysia toho! 12.04.06, 21:19 Dla mnie pozostajecie "Lićwinami", którzy "ridnoj mowy" się nauczyli gdzieś- tam. Ja zresztą też - w pewnym sensie - list handlowy sklecę tak po ukraińsku, jak i po białorusku. Kocham Was wszystkich za narodową pasję. Ch(H)ristos Woskres(e)! -------------------------------------------------------------------------------- 1.Sluchaj u nas miedzy Bugiem a Narwia naprawde blizej jest do ukrainskiego niz bialoruskiego. U nas pod Hajnowka skad pochodze mowi sie np. tak jak po ukrainsku "win",pod Bielskiem mowia "wuon" co jest znacznie blizsze ukrainskiemu "win" niz bialoruskiemu "jon" 2.Poza tym u nas mowi sie "BOCKPEC" a nie tak jak u Bialorusinow "uwaskoc",nie mowiac juz o PAKPowskim "woskresie" 3.Dla mnie wywody Maksimiuka to proba odwrotu z honorem czlowieka ktory zabrnal w bialoruskie maliny, oczewydno szczo treba howoryty po swojo mu i ne wstydztysia toho! Odpowiedz Link Zgłoś
romanpidlaszuk Treba howoryty po swojo mu i ne wstydatysia toho! 12.04.06, 21:20 Dla mnie pozostajecie "Lićwinami", którzy "ridnoj mowy" się nauczyli gdzieś- tam. Ja zresztą też - w pewnym sensie - list handlowy sklecę tak po ukraińsku, jak i po białorusku. Kocham Was wszystkich za narodową pasję. Ch(H)ristos Woskres(e)! -------------------------------------------------------------------------------- 1.Sluchaj u nas miedzy Bugiem a Narwia naprawde blizej jest do ukrainskiego niz bialoruskiego. U nas pod Hajnowka skad pochodze mowi sie np. tak jak po ukrainsku "win",pod Bielskiem mowia "wuon" co jest znacznie blizsze ukrainskiemu "win" niz bialoruskiemu "jon" 2.Poza tym u nas mowi sie "BOCKPEC" a nie tak jak u Bialorusinow "uwaskoc",nie mowiac juz o PAKPowskim "woskresie" 3.Dla mnie wywody Maksimiuka to proba odwrotu z honorem czlowieka ktory zabrnal w bialoruskie maliny, oczewydno szczo treba howoryty po swojo mu i ne wstydatysia toho! Odpowiedz Link Zgłoś
romanpidlaszuk Treba howoryty po swojomu i ne wstydatysia toho! 12.04.06, 21:24 Dla mnie pozostajecie "Lićwinami", którzy "ridnoj mowy" się nauczyli gdzieś- tam. Ja zresztą też - w pewnym sensie - list handlowy sklecę tak po ukraińsku, jak i po białorusku. Kocham Was wszystkich za narodową pasję. Ch(H)ristos Woskres(e)! -------------------------------------------------------------------------------- 1.Sluchaj u nas miedzy Bugiem a Narwia naprawde blizej jest do ukrainskiego niz bialoruskiego. U nas pod Hajnowka skad pochodze mowi sie np. tak jak po ukrainsku "win",pod Bielskiem mowia "wuon" co jest znacznie blizsze ukrainskiemu "win" niz bialoruskiemu "jon" 2.Poza tym u nas mowi sie "BOCKPEC" a nie tak jak u Bialorusinow "uwaskoc",nie mowiac juz o PAKPowskim "woskresie" 3.Dla mnie wywody Maksimiuka to proba odwrotu z honorem czlowieka ktory zabrnal w bialoruskie maliny, oczewydno szczo treba howoryty po swojomu i ne wstydatysia toho! Odpowiedz Link Zgłoś
partizan79 Re: Treba howoryty po swojomu i ne wstydatysia to 13.04.06, 00:41 Roman, ja musykaj znaju skuol Ty je. Skaży, czy v Tvojuom selie, jiduczy z seła na "R" v storonu "C", pry kryżuovc'i z hłavnoju hulic'ioju seła, po pravuj storonie na rohovy je cerkovka? Tak ono pytaju. Odpowiedz Link Zgłoś
romanpidlaszuk Treba howoryty po swojomu i ne wstydatysia toho! 13.04.06, 07:36 Roman, ja musykaj znaju skuol Ty je. Skaży, czy v Tvojuom selie, jiduczy z seła na "R" v storonu "C", pry kryżuovc'i z hłavnoju hulic'ioju seła, po pravuj storonie na rohovy je cerkovka? Tak ono pytaju. ------------------------------------------------------ Mozhe i je a mozhe i nema;) Pozdorovlayu!:) Odpowiedz Link Zgłoś
andrijko Re: Pewnie wszyscy czytaliście artykuł Maksimiuka 13.04.06, 09:18 Chyba nie pozostaniemy a - staniemy się "Lićwinami? Nie możemy przecież pozostać kimś, kim nigdy nie byliśmy. Nas, jak już, to nazywało się Podlaszami. Lićwiny to dalej na północny wschód. Nawet Białorusini w Czasopisie to przyznają, przyznając także, że większość, ok 75 % ludzi, którzy podali na Podlasiu narodowość białoruską to ukraińskojęzyczni Podlasze, a Licwinou białoruskojezycznych jest tylko 25 %. Taki podział etniczny oczywiście nie daje szans na merytorzyczną dyskusję w samym środowisku białoruskim, ale już na zewnątrz, niestety nie możecie bezkrytycznie powielać bajek o starobiałoruskich liciwnach spod bielska i nowobiałoruskich z Narewki. A "gdzieś tam" się naszej mowy nauczyliśmy. Nie na Mazurach, nie Wrocławiu, tylku tu, na miejscu. Mowy, którą uznajesz za swoją ridną, często też. W sumie podobna. Odpowiedz Link Zgłoś
andrijko Re: Pewnie wszyscy czytaliście artykuł Maksimiuka 13.04.06, 09:22 A co i gdzie napisał? pawlozsiul napisał: > Dla mnie pozostajecie "Lićwinami", którzy "ridnoj mowy" się nauczyli gdzieś- > tam. Ja zresztą też - w pewnym sensie - list handlowy sklecę tak po ukraińsku, > jak i po białorusku. Kocham Was wszystkich za narodową pasję. Ch(H)ristos > Woskres(e)! Odpowiedz Link Zgłoś