Dodaj do ulubionych

Udało się !!! :D

30.08.06, 08:43
Dzięki radzie i.madzi, partizanowi i przyjacielowi, który udzielił mi paru
wskazówek telefonicznie w końcu to zrobiłem. Nie taka ciemna masa ze mnie,
jak myślałem. Normalnie tak mi się to spodobało, że jeszcze raz bym coś
przeinstalował.
Komu, komu bo ide do domu ;)
Obserwuj wątek
    • stepby Re: Udało się !!! :D 30.08.06, 08:52
      a co przeinstalowywałeś ?
      • obalix Re: Udało się !!! :D 30.08.06, 08:55
        Windows XP Prof. To był mój pierwszy raz. Późno, ale lepiej późno niż wcale ;)
        • stepby Re: Udało się !!! :D 30.08.06, 09:00
          zainstaluj sobiejakiegoś wspomagacza - uchroni Cie to przed kolejnymi
          niechcianymi przeinstalkami
          W najnowszym EKSPERCIE Komputer Świata jest ich kilka. W gazecie opisany jest
          sposób korzystania z tych programów. Polecam - numer 7-8 powinien być jeszcze w
          kioskach
      • ja-alutka Przydałby mi się Reinstal Windows :) 06.09.06, 20:16
    • napchafte_chochoncy Re: Udało się !!! :D 30.08.06, 09:38
      obalix napisał:

> Dzięki radzie i.madzi, partizanowi i przyjacielowi, który udzielił mi paru
      > wskazówek telefonicznie w końcu to zrobiłem. Nie taka ciemna masa ze mnie,
      > jak myślałem. Normalnie tak mi się to spodobało, że jeszcze raz bym coś
      > przeinstalował.
      > Komu, komu bo ide do domu ;)

Moje gratulacje Obalixie!
      • i.madzia Re: Udało się !!! :D 30.08.06, 18:04
        Bardzo mi miło z tego powodu!☺
        • ball7 Re: Udało się !!! :D 30.08.06, 18:22
          Po zainstalowaniu systemu radzę nie zapomniec o płytach instalacyjnych od płyty
          głównej , grafiki itd...
          • ball7 Płyty instalacyjne. 30.08.06, 19:40
            Wszystko bedzie i bez tego działać,ale paskudnie.XP instaluje sterowniki
            zazwyczaj takie,jakie chce i nie pyta o zdanie użytkownika.Nie zapomnij o
            aktywacji,bo za 30 dni się zawiesi,itd.
            Radzę zainstalować dobry ,niestety za pieniądze,program antywirusowy z
            fireweelem. Darmowe ,z płyt sprzedawanych z pismami,są niestety zazwyczaj mało
            warte,prawie darmowe.
            • obalix Re: Płyty instalacyjne. 01.09.06, 10:30
              Jaki byś polecił program antywirusowy?
              • hansgrubber Re: Płyty instalacyjne. 01.09.06, 10:34
                Najlepiej darmowy do sciagniecia z netu. :)
                • i.madzia Re: Płyty instalacyjne. 01.09.06, 13:17
                  Hansie, jesli masz darmowy i dobry, to bardzo proszę, podaj jego nazwę, bo mi
                  dotąd się udawało, ściągnąć jakieś badziewie, które tylko spowalniało kompa, i
                  ciągle "wrzeszczało" że mam wirusa.
                  I tak przy okazji..to chcę jeszcze zapytać?..ta zapora Mikrosoftu, którą oferuje
                  Windows xp...to warte jest coś? czy tylko gadżet?, bo nie korzystałam.
                • ball7 Antywirusy 01.09.06, 20:36
                  Polecam ArcaVir,polski i najlepszy ,sądzę ,że dla Obalixa i Madzi ,bo reszta
                  sie nie pyta , a twierdzi. Ma również wbudowaną zaporę.Płatny,ale warto.
                  To co jeszcze w tym kraju pracuje normalnie,no normalni,polscy informatycy.
                  • baam1 Re: Antywirusy 01.09.06, 21:28
                    Dziękuję w imieniu polskich normalnych informstyków :)
              • krecik69 Re: Płyty instalacyjne. 01.09.06, 13:22
                Ja mam bardzo ładnie ustawionego Firewalla `GoldTach', Ad-ware ( czasem sobie
                używam ) , a antywira nie użytkuję:) Tylko co jakiś czas patrze czy mi się żaden
                syf nie gnieździ w autostarcie itp itd:] Zdaje sobie sprawe, że pewnie coś u
                mnie siedzi, ale kompurter działa, a od zjadania dużej ilości pamięci zamiast
                antywirusa mam GG. ;]
                Może dopóki ja nie ruszam ich - one nie zjedzą mnie ? :D
                Mnie osobiście zawsze denerwował, ale ponoć Avast anty-vir jest niezły.
                Ja cały czas polecam Pande;] Choć odpalam tylko jak bardzo potrzebna;]
                • szpila555 Re: Płyty instalacyjne. 01.09.06, 13:29
                  Potwierdzam że Avast jest niezły no i darmowy, do celów domowych wystarczy,
                  polecam.
                  www.avsoft.pl/pl/avast/15.html
                • i.madzia Re: Płyty instalacyjne. 01.09.06, 13:33
                  Słyszałam, że Panda jest najlepsza, cały czas mam na nią ochotę, ale muszę
                  jeszcze poczekać, teraz planuję ulepszyć komputer, rozglądam się
                  za "komponentami", a to sporo kosztuje. Panda też.☺
                  Dzięki za radę!!☺
                  • baam1 Re: Płyty instalacyjne. 01.09.06, 16:30
                    Nie polecam Pandy :( Z Pandą straciłam dużą część dokumentów. Przepuszcza :(
                    Avast, chociaż bardzo denerwujący na razie zdaje egzamin ;)
                    • hansgrubber Re: Płyty instalacyjne. 01.09.06, 19:44
                      Ja korzystam z Ad-aware ale sam nie wiem czy jestem zadowolony.
                      • partizan79 Re 01.09.06, 20:20
                        Mój komp był kiedyś matecznikiem wirusów. Wszystkie wirusy z okolicy zbierały
                        się w moim kompie na nocleg i kopulowały. Ale odkąd moja ciekawość została
                        zaspokojona i już nie odwiedzam stron, które zdarzyło mi się odwiedzić, jest
                        dobrze:D
                        • baam1 Re: Re 01.09.06, 21:27
                          czy cos sugerujesz??? ;)
                          • partizan79 Re: Re 01.09.06, 21:29
                            Ależ skąd.
                    • i.madzia Re: Płyty instalacyjne. 06.09.06, 18:26
                      baam1 napisała:

> Nie polecam Pandy :( Z Pandą straciłam dużą część dokumentów. Przepuszcza :(
                      > Avast, chociaż bardzo denerwujący na razie zdaje egzamin ;)
                      ---------------------------------------------------------------
                      Program antywirusowy, podczas przeszukiwania, nieodwracalnie zniszczy wszyskie
                      zbiory, a nietknietym zostanie tylko wirus!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka