Dodaj do ulubionych

Zalewski - drogi i oszukuje

IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 13.11.01, 18:49
Firma Zalewski z Bielska oprócz oferowania komputerów i podzespołów po
ekstremalnych cenach (ceny prawdopodobnie najwyższe w Polsce) sprzedaje
produkty z reklamacji. Np. mój brat kupił wadliwe głośniki, które po reklamacji
do niego wróciły "naprawione". W końcu (po 3 miesiącach) dostał nowe głośniki,
natomiasta stare, wadliwe (uszkodzony potencjometr) zostały... sprzedane mojej
koleżance. Cena głośników ok. 300 zł.
Obserwuj wątek
    • Gość: jurand Re: Zalewski - drogi i oszukuje IP: *.bielsk-podlaski.sdi.tpnet.pl 14.11.01, 15:13
      A kogo byś polecił?
      pzdr
      • Gość: bróno Re: Zalewski - drogi i oszukuje IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 14.11.01, 18:33
        Simmtech Białystok: www.simmtech.pl lub www.skleppc.pl. Np. przy zakupie nowego
        komputera w Bielsku różnica w stos. do komputera w Simmtechu wynosi 500
        (pięćset) złotych i więcej...
      • Gość: Janusz Re: Zalewski - drogi i oszukuje IP: *.bielsk-podlaski.sdi.tpnet.pl 14.11.01, 19:14
        moim zdaniem najlepiej i najtaniej kupowac w E _sklepach , chociazby w
        wirtualnei p... ,napewno najtaniej i szybko ..
        • acidfoka Re: Zalewski - drogi i oszukuje 14.11.01, 21:30
          do bróna...
          czlowieku.... co do Zalewskiego to masz racje , ze jest drogi...a w sprawie
          przekretow to nie bede sie wypowiadal , bo nie wiem jak jest..ale wiem, ze to
          raczej solidna firma...chociaz nic u niego nie kupowalem(bo drogo)...
          ... a co sie tyczy SimmTech`a to piepszysz glupoty... jak chcialem kupic u nich
          kompa i pytalem sie o monitory to gosciu pier...il takie glupoty ze glowa
          mala...a na temat ich serwisu to wypowiadac sie szkoda slow... przy odrobinie
          `szczescia` mozna otrzymac sprzet calkiem innej osoby ktora tez oddala sprzet
          do sewisu...chyba nigdy nie widziales rano kolejek przed budynkiem w ktorym
          miesci sie ich serwis(ul.Rocha)...fakt ze sa najtansi w Polsce(ale widocznie
          musza to czyms nadrabiac-niestety nie przynosi to korzysci klientowi)...
          ...ale na listwe zasilajaca to moze bym sie u nich skusil...
          ...jeszcze jeden przyklad...w SimmTechu sprzedaja pamiec z roczna gwarancja
          (!!!)... gdy norma napamiec jest gwarancja wieczysta... wiec sam pomysl jaki to
          musi byc badziew...
          • Gość: bróno Re: Zalewski - drogi i oszukuje IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 15.11.01, 20:02
            Tak, Zalewski to solidna firma. Sprzedaje głośniki z reklamacji, do zestawów
            wciska dyski Barracudy (w domowych warunkach bez sensu), które są kilaset razy
            droższe (i kilka razy mniej pojemne) niż zwykłe (potencjalny klient i tak się na
            tym nie zna), sprzedaje nieświadomym klientom pudełkowane wersje Windowsa i
            Office'a (np. Windows pudełkowany jest 100% droższy niż wersja OEM) itp. itd.
            Bardzo solidna firma. Ciesz się, że u niego nie kupowałeś.

Jak ktoś się nie zna na sprzęcie, niech nie kupuje w Simmtechu (i gdziekolwiek
            indziej też). Tylko rok gwarancji na pamięć? Badziew??? Cha, cha!!! Popsuła Ci
            się kiedyś pamięć??? Albo karta graficzna? Albo muzyczna? A może procesor Ci się
            zepsuł??? Albo chipset? No comments!

Przy Rocha nie wiem, czy jest serwis Simmtecha, wiem na pewno, że jest tam
            magazyn, z którego wydawane są nowe, zamówione wcześniej zestawy. Może to stąd te
            kolejki?

Pozdrawiam!

acidfoka napisał(a):

> do bróna...
            > czlowieku.... co do Zalewskiego to masz racje , ze jest drogi...a w sprawie
            > przekretow to nie bede sie wypowiadal , bo nie wiem jak jest..ale wiem, ze to
            > raczej solidna firma...chociaz nic u niego nie kupowalem(bo drogo)...
            > ... a co sie tyczy SimmTech`a to piepszysz glupoty... jak chcialem kupic u nich
            >
            > kompa i pytalem sie o monitory to gosciu pier...il takie glupoty ze glowa
            > mala...a na temat ich serwisu to wypowiadac sie szkoda slow... przy odrobinie
            > `szczescia` mozna otrzymac sprzet calkiem innej osoby ktora tez oddala sprzet
            > do sewisu...chyba nigdy nie widziales rano kolejek przed budynkiem w ktorym
            > miesci sie ich serwis(ul.Rocha)...fakt ze sa najtansi w Polsce(ale widocznie
            > musza to czyms nadrabiac-niestety nie przynosi to korzysci klientowi)...
            > ...ale na listwe zasilajaca to moze bym sie u nich skusil...
            > ...jeszcze jeden przyklad...w SimmTechu sprzedaja pamiec z roczna gwarancja
            > (!!!)... gdy norma napamiec jest gwarancja wieczysta... wiec sam pomysl jaki to
            >
            > musi byc badziew...

• Gość: AcidFOKA Re: Zalewski - drogi i oszukuje IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 18.11.01, 21:49
              ....wice ze mam do czynienia ze 'specjalista'...Jezeli uwazasz ze kupno
              Baracudy to wyrzucenie kasy w bloto to chyba naprawde nim jestes...
              ja wlasnie posiadam Baracude i sie z tego bardzo ciesze....mowisz ze ma kilka
              razy mniejsza pojemnosc niz 'zwykle dyski'...to w takim razie 'zwykly dysk' ma
              ile 60-80 Giga???...(bo mowisz ze sa kilka razy bardziej pojemne, a najmniejsze
              dzisiaj sprzedawane barracudy maja bodajze 20 Giga).A sa drozsze dla tego ze sa
              szybsze...a ty pewnie uzywasz jakiegos badziewia-moze Samsung co???...jezeli
              tak to powodzenia ;) ...jezeli dla Ciebie wydanie ok. 100 zl na szybszy dysk
              lepszej firmy to zbedny wydatek to chcialbym zobaczyc twojego kompa (jesli
              takowego posiadasz)... moze ty wogole nie kupowales twardziela...co???...
              ... a co do SimmTech`a to ty chyba jednak tam pracujesz???...
              ...a to co piszesz o awariach sprzetu...ciekawe...widac ze masz duze
              obycie .. ;).powiem ci ze pamiec zdarza sie kopnieta...a powiedz mi dlaczego
              nie dac wieczystej gwarancji skoro sie nigdy nie psuje... jezeli ktos daje 1
              rok gwarancji znaczy , ze moze sie cos kopnac... jezeli pamiec by sie nie psula
              to moze w ogoie nie dawac na nia gwarancji(ty pewnie bys to kupil)...
              ...a karta graficzna kopnela mi sie ostatnio 2 tygodnie temu( i co ty na
              to???).. i z miejsca mi ja wymieniono (i nie bylo to w twym ukochany sklepie
              SimmTech.tam pewnie uwazaja podobnie jak ty ze takie czesci nie maja prawa sie
              kopac i nie daja na nie gwarancji???)...
              na Rocha jest i sklep i serwis(zycze 'udanych' zakupow ;)
              • Gość: bróno Re: Zalewski - drogi i oszukuje IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 19.11.01, 23:09
                1. W Simmtechu na szczęście nie pracuję i nie zamierzam, ale zdarza mi się
                czasem coś kupić (choć rzeczywiście można było odnieść takie wrażenie - za co
                przepraszam :-)
                2. Ja też się bardzo cieszę, że masz Barracudę (i Windowsa w boksie?). (Jak nie
                montujesz filmów, to kasa w błoto).
                3. Nie mam kompa, a te teksty pykam z mojej komórenki (nokia 3210).
                4. Karta Ci siadła? Co, podkręcałeś? Śrubokrętem? W normalnym użytkowania część
                nie posiadająca części mechanicznych praktycznie nie może siąść. Chyba że od
                początku jest zwalona.
                5. "Wieczysta gwarancja" to chwyt na takich specjalistów komputerowców jak Ty.

Pozdrawiam.
                • Gość: AcidFOKA Re: Zalewski - drogi i oszukuje IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 20.11.01, 01:26
                  po 1. karty nie podkrecalem... wiec pewnie twoim zdaniem byla walnieta od
                  poczatku??...po prostu teraz to sie tylko okazalo???....tak tomozna mowic o
                  wszystkim (chociaz to nie zmienia faktu ze cos jest wadliwe)...
                  ...a z tym potkrecaniem srubokretem karty - to z wlasnego doswiadczenia???...
                  2. fajnie ze pochwaliles sie nam wszystkim posiadaniem komorki(masz tylko
                  jedna??? mam nadzieje ze mozgowych masz jednak troche wiecej, i ze najpierw
                  pomyslisz niz zaczniesz obwieszczac to publicznie)....
                  .... i nadal zycze udanych zakupow we wiadomym sklepie Panie Przemadrzalski
                  Ktory Wie Wszystko Najlepiej...
                  ...i wcale cie nie pozdrawiam...
                  • Gość: bróno Re: Zalewski - drogi i oszukuje IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 20.11.01, 18:57
                    Wcale nie wiem wszystkiego najlepiej i cenię sobie ludzi, którzy mają własne
                    zdanie. A Ty się obraziłeś nie wiadomo na co (argumenty się skończyły?). A tak
                    fajnie się pisało...

Ja jednak pozdrawiam!
                    • Gość: AcidSeal Re: Zalewski - drogi i oszukuje IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 21.11.01, 20:24
                      • Gość: AcidF. Re: Zalewski - drogi i oszukuje IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 21.11.01, 20:31
                        ....czlowieku ...nikt tu na nikogo sie nie obraza....
        • Gość: bróno Re: Zalewski - drogi i oszukuje IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 15.11.01, 20:04
          Porównaj ceny z www.Simmtech.pl i www.ws.pl - i wtedy podogadamy. ;-)))

Pozdrawiam

Gość portalu: Janusz napisał(a):

> moim zdaniem najlepiej i najtaniej kupowac w E _sklepach , chociazby w
          > wirtualnei p... ,napewno najtaniej i szybko ..

• Gość: Janusz Re: Zalewski - drogi i oszukuje IP: *.bielsk-podlaski.sdi.tpnet.pl 15.11.01, 21:44
            ..wybacz , ale czy ty przypadkiem nie pracujesz w tym simtechu >>?, porownalem
            ceny i wyszlo mi na remis ze wskazaniem WP (pamieci RAM i procki )
            • Gość: bróno Re: Zalewski - drogi i oszukuje IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 19.11.01, 23:01
              Rzeczywiście - z moich wypowiedzi można wywnioskować, że pracuję, ale na
              szczęście nie pracuję. I z kosztami wysyłki też wyjdzie taniej?

• Gość: Jacek Re: Zalewski - drogi i oszukuje FLAME WAR IP: *.*.*.* 20.11.01, 17:18
                OK Flamers. Jezeli chodzi o kupywanie kart dzwiekowych i graficznych to sie
                kupuje firmowe karty (i to nie podrabiane w chinach czy w tajwanie) Jezeli
                chodzi o ceny i service to najtansze sa rzeczy w Warszawie. Gorzej z serwisem.
                Jezeli chodzi o service to taka karta nie popsuje sie sama przez siebie tak
                szybko a te wszystkie gwarancje to jest tylko tryk marketingowy. A tak wogole
                to przestancie FLAMOWAC!
                • Gość: Nick T. Re: Zalewski - drogi i oszukuje FLAME WAR IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 20.11.01, 18:58
                  1. Co to flamować?
                  2. Jak ukryłeś adres serwera.
                • Gość: A.Fucka Re: Zalewski - drogi i oszukuje FLAME WAR IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 21.11.01, 20:36
                  ...a mozesz mi powiedziec gdzie produkuja firmowe karty jak nie w
                  Tajwanie???...czlowieku przecierz wszystko tam robia...najtansza sila
                  robocza ...poco ktokolwiek mialby przeplacac???....
                • Gość: AcidF. Re: Zalewski - drogi i oszukuje FLAME WAR IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 21.11.01, 20:43
                  dla mnie tez mozesz przetlumaczyc o co ci chodzi na Polski... masz racje...
                  najtaniej jest w W-wie... chociaz nie zabardzo mi pasuje kupowanie kompa w
                  stolicy , bo gdy cos padnie to ja pir...le jezdzic 150 km... wole juz troche
                  doplacic i miec spokoj... a z serwisem to tam raczej klopotow nigdy nie mialem
                  (tam tez kupowalo sie czesci i pierwszego kompa)..
                  • Gość: janusz Re: Zalewski - drogi i oszukuje FLAME WAR IP: *.bielsk-podlaski.sdi.tpnet.pl 21.11.01, 22:26
                    ..jak zwykle kazdy z was ma troche racji , ja zawsze kupuje czesci w e-
                    sklepach i jeszcze nie mialem powodow do reklamacji , choc nie ukrywam . ze
                    bylby z tym klopot ..
                    • Gość: AcidFOKA Re: Zalewski - drogi i oszukuje FLAME WAR IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 22.11.01, 19:24
                      ale Janusz...przyznasz chyba, ze ten co tu teraz wpadl to juz chyba
                      przesadzil... najpierw wali jakims slangiem, a pozniej pisze glupoty o tym
                      gdzie produkuje sie markowe czesi... niech sobie lepiej spojrzy na poszczegolne
                      rzeczy w kompie i sie przekona gdzie sa produkowane...Chiny, Tajwan, albo
                      Tajlandia wlasnie...chyba ze uzywa sprzetu z naklejka 'made in CCCP'...
                      • Gość: Jacek Re: Zalewski - drogi i oszukuje FLAME WAR IP: *.mrdn1.ct.home.com 23.11.01, 05:13
                        Chcialbym przeprosic za slang. Jezeli chodzi o FLAME WAR to powinniscie
                        wiedziec co to znaczy a jak nie wiecie to sa slowniczki komputerowe ktore wam
                        pomoga.
                        Jezeli chodzi o firmowe karty z Taiwanu lub Chin to jest racja ze tam jest
                        produkcja firmowych kart takze poniewaz jest tania sila robocza, ale jak sie
                        jezdzi po targach to mozna kupic sobie karte 'firmowa' ktora z firma nie ma nic
                        wspolnego, po prostu podrabiane karty. Dla przykladu Sound Blaser, bardzo duzo
                        firm robi Sound Blaser karty dzwiekowe ale duzo z tych firm jest nieznana i
                        nawet nie majo strony internetowej, a jak majo to nie majo Manual czy driverow.
                        Wiec w takim razie jak chcesz sobie zrobic upgrade drivera to musisz uzywac
                        generic Sound Blaster driver. A jezeli wejdziesz na strone Sound Blaster to
                        tam pisze zeby raczej uzywac driverow producenta karty bo moga byc komplikacje.
                        Chcialbym przeprosic za zamieszanie :)
                        • Gość: Acidus Re: Zalewski - drogi i oszukuje FLAME WAR IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 25.11.01, 16:33
                          jeszce jedno... piszesz ze w Tajwanie czy w chinavh sa 'TAKZE' produkowane
                          firmowe czesci....mozna z tego wywnioskowac ze jest to tylko znikomy procent...
                          otoz tam sie produkuje doklanie wszystko ...nikt nie bedzie przeciez robil tego
                          w USA....a z tym SB to o co ci chodzi... uwazasz ze na targach komputerowych
                          ktos badzie probowal ci wcisnac 'podrobke' SB???...to nie wiem na jakie targi
                          ty jezdzisz.... chyba ze za podrobke SB uwazasz np. karty Zoltrixa... ;)
                          • Gość: Jacek Re: Zalewski - drogi i oszukuje FLAME WAR IP: *.*.*.* 27.11.01, 18:48
                            Co wy sie tych podrobek przyczepiliscie.. Boze
                            Sound Blaster mial patent na 5 latek i tyle i teraz kazdy sobie moze te karty
                            robic nawet zoltix i turtle beach i Stomil jak chce. Chodzi tylko o renome
                            firmy ktora produkuje. Co kupic sobie mercedesa to nie Poloneza. Do mercedesa
                            znajdziesz czesci na calym swiece a do poloneza tylko w polsce.
                            Zreszta zgadzam sie z TEMATEM "Zalewski drogi i oszukuje i mysli ze jest jedyny
                            w tym biznesie w bielsku!
                            • Gość: janusz Re: Zalewski - drogi i oszukuje FLAME WAR IP: *.bielsk-podlaski.sdi.tpnet.pl 27.11.01, 19:48
                              Jacek , za jednego Merca kupie sobie 10 polonezow ,w tym 5 na czesci i bede
                              jezdzil do konca zycie..
                              • Gość: bróno Re: Zalewski - drogi i oszukuje FLAME WAR IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 28.11.01, 18:54
                                Trzymajmy się tematu. Zalewski robi postępy. Wymienił głośniki mojej koleżance
                                na dobre za pierwszym podejściem (po miesiącu). Mój brat miał mniej szczęścia i
                                dostał z powrotem uszkodzone, a dobre dostał - z wielką łaską - dopiero po
                                trzech miesiącach.
                                • Gość: A.Fucker Re: Zalewski - drogi i oszukuje FLAME WAR IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 29.11.01, 00:24
                                  ..chcesz sie trzymac tematu o Zalewskim??? to po cholere pisales w I wiadoosci
                                  o SimmTechu???? .... a ze temat rozwina sie to chyba dobrze .... a ja u
                                  Zalewskiego nie kupuje jak juz pisalem bo nie jestem az tak rozrzutny ... a czy
                                  moge sie spytac Ciebie bruno jakiego masz proca??? ... tak z ciekawosci ....a
                                  co do wypowiedzi Janusza ... jezeli uwazasz tak jak piszesz to 10 polonezow to
                                  20 maluchow ... a 20 maluchow to 2.000 25-letnich syrenek bosto czy innych
                                  zazow (z czego 90% na czesi) ....i co wolisz jezdzic do konca zycia 2000
                                  syrenek czy mercedesem???? a z tymi SB to juz sie porobilo ... pokrecenie z
                                  pomieszaniem .... o co wam w ogole chodzi ??? az sam spojze do kompa jaki live
                                  u mnie siedzi ... moze to podrobka produkowana na Tajwanie, albo co gorsza w
                                  Chinach, bez sterownikow, ch.. wie jakiej firmy, a dzwiek naprawde wydaje PC
                                  Speaker ... O Boze!!!!!!!! AAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!...
                                  • Gość: janusz Re: Zalewski - drogi i oszukuje FLAME WAR IP: *.bielsk-podlaski.sdi.tpnet.pl 29.11.01, 16:17
                                    ...merca mialem ,ale mi zwineli i nie chce wiecej , a najwiekszy sentyment mam
                                    do Syrenki , ktora byla moim 1 samochodem ...
                                  • Gość: bróno Re: Zalewski - drogi i oszukuje FLAME WAR IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 29.11.01, 19:25
                                    A Fucker:
                                    1. O S-techu pisałem, bo jakiś jurand zapytał co polecam.
                                    2. Mój komp, to nokia 3210 - już o tym pisałem i się Ci to nie spodobało. Nie
                                    wiem jaki w nim jest procesor, ale na pewno mocniejszy niż i80486.
                                    Jacek:
                                    Nie jestem wybitnym ekonomistą, ale wiem, że na Tajwanie nie ma taniej siły
                                    roboczej. Chyba że uważasz, że ok. 4000 zł (w przeliczeniu) na rękę dla
                                    szeregowego pracownika (nie jakiegoś menedżera) to tania siła robocza. Nie
                                    zmienia to oczywiście faktu, że produkcja na Tajwanie jest tania.
                                    • Gość: Acid Re: Zalewski - drogi i oszukuje FLAME WAR IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 29.11.01, 23:21
                                      ciekawe skad wiesz jakie sa tam zarobki ... pracowales tam??? ... a poza tym
                                      pisales ze produkuje sie tam szajs ... pewnie uwazasz chipsety SiS`a za
                                      gowno ... i w ogole za `podrobki` jak to nazwales ???...
                                      • Gość: bróno Re: Zalewski - drogi i oszukuje FLAME WAR IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 30.11.01, 20:31
                                        1. Nie pracowałem tam, ale chodziłem do szkoły.
                                        2. Nie wiem o co Ci chodzi z tymi chipsetami. Wygląda na to, że pomyliły Ci się
                                        adresy. Nic nie pisałem o SIS-ie i "podróbkach". Powinienieś mniej się
                                        sztachać, a dokładniej czytać cudze posty.
                                        • Gość: bróno Re: Zalewski - drogi i oszukuje RÉSUMÉ IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 04.12.01, 21:54
                                          Jeszcze raz o Zalewskim. Fakty są takie (gdzieniegdzie się powtórzę): PFH
                                          Zalewski sprzedała mojemu bratu uszkodzone głośniki z subwooferem, zestaw 2 +
                                          1, za ok. 300 zł. Cała operacja zakupu też była bardzo ciekawa. Po zakupie w
                                          połowie trasy do domu brat zajrzał do pudełka i zobaczył, że brakuje jednego
                                          głośnika. Wrócił do sklepu, a kompletne głośniki odebrał na drugi dzień.

Głośniki od początku przy ściszaniu trzeszczały, ale początkowo brat machnął na
                                          to ręką. Po kilku miesiącach się wkurzył i poszedł do sklepu. Po pierwszej
                                          reklamacji (facet ze sklepu najpierw z wielką łaską przyjął głośniki – mówił,
                                          że są OK, a później przez miesiąc mącił, że hurtownik sprowadza jakąś część z
                                          Tajwanu) oddał te same, uszkodzone, twierdząc, że są naprawione... Brat dostał
                                          nowe głośniki dopiero po trzech miesiącach. Po jakimś czasie siadł mu drugi
                                          głośnik (już po gwarancji) – nie wiem czy to „zasługa” firmy Zalewski, czy
                                          czysty przypadek. Później te same głośniki – przyjęte do reklamacji – kupiła
                                          moja koleżanka. Skandal! Koleżanka dostała nowe głośniki już za pierwszym
                                          podejściem (czekała na to miesiąc), co należy uznać za niewątpliwy sukces.

Ponadto ta wspaniała firma do nowych(!) zestawów komputerowych wciska
                                          pudełkowane wersje programów (zamiast OEM), zarówno klientom indywidualnym, jak
                                          i firmom. Kolega mojego brata ma na półce w domu ładne pudełko po Windowsie,
                                          którego przyjemność posiadania kosztuje ok. 400 zł.

Kolejna sprawa to sens posiadania droższych dysków szybkoobrotowych (np.
                                          Barracuda) wciskanych do zestawów. Jest to praktyka stosowana nie tylko przez
                                          Zalewskiego, ale też np. przez Seko (chociaż mi nigdy nie próbował niczego
                                          takiego wciskać, ale moim znajomym, niezbyt obeznanym – owszem). Tymczasem do
                                          typowych czynności, takich jak obsługa Office’a. Corela, przeglądanie stron
                                          www, odbieranie i wysyłanie poczty, granie w Diablo i FIFA, odsłuchiwanie mp3,
                                          oglądanie filmów w DivX-ie itp. Barracuda jest zbędna. Są to po prostu
                                          pieniądze wyrzucone w błoto. Chyba że ktoś lepiej się czuje z lżejszym
                                          portfelem i ze świadomością posiadania dysku o lepszych parametrach, które do
                                          niczego nie są mu potrzebne.

Skoro Zalewski ma czelność sprzedawać uszkodzony sprzęt (głośniki, które dostał
                                          z reklamacji; ciekawe skąd je miał, zanim kupił je mój brat; może też z
                                          reklamacji?), to można sobie wyobrazić, co się dzieje w środku nowego komputera
                                          zakupionego (oczywiście po ekstremalnej cenie) w tym sklepie. Stare płyty
                                          główne (np. z kontrolerem ATA/66 lub 33)? podkręcane procesory? – wszystko jest
                                          możliwe.

Najdziwniejsze jest to, że naprawdę sporo osób tam kupuje. Pewnie ludzie
                                          wychodzą z założenia, że drogo znaczy dobrze, która to zasada w przypadku
                                          komputerów nie ma większego zastosowania. Bo jaka jest różnica pomiędzy np.
                                          drukarką zakupioną u Zalewskiego za 630 zł, a identyczną kupioną w Białymstoku
                                          za 505 zł? (Autentyczne ceny według cenników z tego samego okresu dla drukarki
                                          HP DJ 930c. Na dzień dzisiejsze mogą być inne, jeśli tę drukarkę w ogóle można
                                          jeszcze kupić).

ZALEWSKI SUXXX!

PS: Z innej beczki: czytałem wpisy Jacka chyba z dziesięć razy i w żaden sposób
                                          nie potrafię zrozumieć, o co temu gościowi chodzi z tymi podróbkami Sound
                                          Blastera, patentem na 5 latek itd., i że każdy może produkować SB. Black magic!
                                          • acidfoka Re: Zalewski - drogi i oszukuje RÉSUMÉ 05.12.01, 23:10
                                            baaaaaaaardzooooooo cieeeeeeeeeekaaaaaaaaweeeeeeeeeeee.........
                                            moze jeszcze opiszesz historie twojej myszki i klawiatury szwagra .... mysle ze
                                            wiele osob chetnie to przeczyta ... a moze bys napisal kolejna czes Harrego
                                            Potera .... Harry i uciekajacy twardy dysk( akcja rozgrywa sie w twoim
                                            ulubionym kraju Tajwanie) .... mysle ze osiagniesz niebywaly sukces na miare
                                            twego ostatniego wpisu na forum ... pozdrow siostre i jej glosniki ... czekaj
                                            czekaj ... a moze to byly glosniki brata ... cholera, stracilem chyba watek ...
                                            moglbys opisac to dokladniej, tak aby wszyscy zrozumieli ... bo powstaja pewne
                                            niejasnosci .... i nie bede pisal kto tu zabardzo sie sztachna ... jezeli nie
                                            wiesz o kogo chodzi spojrz w lusterko ... straszny widok, nie??? no to cze ...
                                            i niech moc(z) bedzie z toba ...
                                            ps. nie pisujesz czasem do `Tygodnika Powszechnego`????
                                            • Gość: Jacek Re: Zalewski - drogi i oszukuje NOWA WIADOMOSC IP: *.*.*.* 06.12.01, 22:18
                                              Slyszalem z wlasnych zrodel w Bielsku ze Zaleski ma was wszystkich w dupie!!!
                                              • Gość: bróno Re: Zalewski - drogi i oszukuje IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 07.12.01, 19:29
                                                Do acidcośtam

Miło mi, że ktoś zapoznał się z moim przydługim tekstem.

Bardzo mi przykro, że proste procesy myślowe sprawiają Ci tyle trudności. Nie
                                                jestem specjalistą, ale wygląda mi to na klej (szczególnie jeśli chodzi o ten
                                                Tajwan).

Ale nie przejmuj się! Znałem gorsze przypadki. Jakoś to będzie.

Pozdrawiam!

PS: Jak Ci się znudzą maile, to daj znać.
                                              • Gość: • Re: Zalewski - drogi i oszukuje DO JACKA IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 19.12.01, 14:07
                                                Zalewski swoich klientów też ma w dupie...
                                                • Gość: Acid Re: Zalewski - drogi i oszukuje DO JACKA IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 20.12.01, 00:44
                                                  ...to widocznie ma strasznie duze dupsko skoro wszyscy klienci tam sie
                                                  mieszcza ... i jeszcze jedno do jacka... pisales ze Zalewski ma w dupie
                                                  wszystkich z tego forum ... ale chcialbym zauwazyc ze ty tez tu pisales ...
                                                  (chyba ze ty jestes wyjatkiem i jestes idolem pana Zalewskiego) ... a te twoje
                                                  zrodla to co ???? w KGB pracujesz czy co ... a tak poza tym to pier..le te
                                                  forum bo nie ma sensu na nie pisdac skoro nic normalnego tu nie ma ....
                                                  • Gość: B......O Re: Zalewski - drogi i oszukuje DO FOKI IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 24.12.01, 19:49
                                                    JESZCZE RAZ NAPISZESZ COŚ NA pana zalewskiego TO POWIEM DLA KWADRATA I
                                                    DOSTANIESZ W .........
                                                    PS. WESOŁEJ CHOINKI
                                                  • Gość: bróno Re: Zalewski - drogi i oszukuje DO FOKI IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 27.12.01, 21:46
                                                    Niech pisze, niech pisze. Bo kogo będę gasił?
                                                  • Gość: FOKA Re: Zalewski - drogi i oszukuje DO FOKI IP: *.man.bialystok.pl 22.01.02, 16:38
                                                    bedziecz gasil???? ha ha ha ... a to k... dobre , a co ty, jakis strazak
                                                    jestes ... jak do tej pory to ty mnie tylko smieszysz ... powodzenia w dalszym
                                                    gaszeniu ... a na swojego malego jak wolasz??? sikawka?????
                                                  • Gość: wch Re: Zalewski - drogi i oszukuje DO FOKI IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 22.01.02, 20:00
                                                    Też mnie śmieszysz, Barracuda, wieczysta gwarancja na pamięć itp.

Pozdrawiam!
                                                  • Gość: wch Re: Zalewski - drogi i oszukuje DO FOKI IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 22.01.02, 20:03
                                                    spadam na mój kanał. Pozdrowienia dla Bruna.
                                                  • Gość: FOKA Re: Zalewski - drogi i oszukuje DO FOKI IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 23.01.02, 18:16
                                                    ... masz racje... spadaj na swoj kanal ... i wez ze soba brona skoro tak bardzo
                                                    go lubisz... dwoch (nie bede pisal kogo) mniej ... moze zalozysz funclub
                                                    Brona ...
                                                  • Gość: Sylve Re: Zalewski - drogi i oszukuje DO FOKI IP: *.wygoda.sdi.tpnet.pl 24.01.02, 09:24
                                                    do zakladania fun clubow to sie gosciu nie przyczepiaj, i pisz dalej swoje
                                                    bzdurki
                                                  • Gość: FOKA Re: Zalewski - drogi i oszukuje DO FOKI IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 23.01.02, 18:19
                                                    zalewski, czy tez inne brono - pier... was
                                                  • Gość: bróno Re: Zalewski - drogi i oszukuje DO FOKI IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 23.01.02, 18:29
                                                    A tak bajdełej - jak tam Twoja wieczysta pamięć, specjalisto komputerowy?
                                                  • Gość: B......O Re: Zalewski - drogi i oszukuje DO FOKI DO FOKI DO IP: *.man.bialystok.pl 25.01.02, 11:54
                                                    nie szalej tak na forum bo w bielsku będziesz miał przej...........!!!!
                                                  • Gość: Acid Re: Zalewski - drogi i oszukuje DO FOKI DO FOKI DO IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 28.01.02, 00:33
                                                    Barszczu mozesz se ... jak wrocisz z zajec to cie Fiedzia wykastruje ...
                                                  • Gość: Acid Re: Zalewski - drogi i oszukuje DO FOKI IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 28.01.02, 00:30
                                                    dobra ... przyznaje z ta pamiecia dalem dupy ... ale moim zdaniem kazdy mial tu
                                                    troche kiksow ... takze ty bróno kiedy pisales o tym, ze nic sie nie psuje co
                                                    nie ma mechanicznych czesci ... i ze Baracuda to dysk kilkaset razy drozszy od
                                                    innych i mniej pojemny. ... ale chyba niedlugo wszystkie dyski beda 7200 ... i
                                                    co wtedy nie nalezy w ogole kupowac dyskow twardych??? chyba ze dla
                                                    filmow??? ... takie jest moje zdanie ... i nie mam ochoty wiecej sie
                                                    sprzeczeczac na ten temat ... bo uwazam ze to i tak do niczego nie
                                                    doprowadzi ... i kazdy bedzie pozostawal przy swoim ... chcialbym tylko
                                                    zauwazyc , ze to co bylo na poczatku glownym tematem tego forum nie bylo prawie
                                                    w ogole poruszane ... a Zalewski niech robi co chce ... i naprawde g... mnie to
                                                    interesuje ... jak chce to niech traci klientow ... mnie to naprawde nie
                                                    interesuje .... mam nadzieje, ze wszystko wyjasnilem ...
                                                  • Gość: bróno Re: Zalewski - drogi i oszukuje DO FOKI IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 03.02.02, 17:10
                                                    Tak na marginesie - dyski 7200 są dużo bardziej awaryjne niż 5400...
                                                  • Gość: Acid Re: Zalewski - drogi i oszukuje DO FOKI IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 03.02.02, 23:07
                                                    co jest chyba oczywiste gdyz szybciej sie kreca ...
                                                  • Gość: bróno Re: Zalewski - drogi i oszukuje DO FOKI IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 06.02.02, 00:29
                                                    Dyski SCSI kręcą się szybciej niż 5400 i są mniej awaryjne niż IDE 5400, tak że
                                                    nie wiem czy to jest takie oczywiste...
                                                  • Gość: Acid Re: Zalewski - drogi i oszukuje DO FOKI IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 06.02.02, 19:08
                                                    w takim razie czym bys to wytlumaczyl... i czy nie uwzasz ze dyski 7200 wypra
                                                    5400....??
                                                  • Gość: bróno Re: Zalewski - drogi i oszukuje DO FOKI IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 22.02.02, 23:23
                                                    Technologie się doskonalą. Dyski 7200 wyprą 5400. Panele LCD i/lub plazma wyprą
                                                    monitory kineskopowe, myszy optyczne wyprą kulkowe... itd. itp.
                                                  • Gość: bróno Re: Zalewski - drogi i oszukuje DO FOKI IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 03.02.02, 17:12
                                                    A Barracuda jest droższa nie kilkeset razy tylko o kilkaset zł. Przejęzyczenie.
                                                  • Gość: bróno Re: Zalewski - drogi i oszukuje DO FOKI IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 03.02.02, 17:13
                                                    A Zalewski dalej wciska Brarracudy, pudełkowane Windowsy i programy po cenach z
                                                    sufitu (np. NAV za prawie 400 zł)...
                                                  • Gość: bróno Re: Zalewski - drogi i oszukuje DO FOKI IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 03.02.02, 17:15
                                                    No i też kiedyś kupiłem walniętą pamięć. Z roczną gwarancją. Ale wymienili mi
                                                    po miesiącu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka