18.11.06, 23:01
Nie miałem ostatnio czasu, coby przeglądać foruma
Ale wydaje mnie się, ze nikt już nie dyskutuje nt. drugiej tury wyborów.

A przecież to jest w mieście (ma takie wrażenien) ważniejszy wybór niż Rada
Miejska.

Any comments??

(Mnie się wydaje, że będzie bez zmian.)
Obserwuj wątek
    • hansgrubber Re: II tura. 18.11.06, 23:03
      Tez mam wrazenie braku dyskusji. :)
      • bielszczanin Re: II tura. 18.11.06, 23:06
        MZoe wszyscy znaja wynik i dlatego.

Za to w takiej stolycy to moze być łeb w łeb.
        • hansgrubber Re: II tura. 18.11.06, 23:08
          Za to oba lby warte siebie.
          • bielszczanin Re: II tura. 18.11.06, 23:09
            jak byś dodał "moim zdaniem"

a tak to: eeeeee tam
            • usmiechnij_sie1 Re: II tura. 18.11.06, 23:27
              ja tam głosuje za piotrusiem, jest bardziej sexy ;)
              • bielszczanin Re: II tura. 18.11.06, 23:28
                Powód dobry jak każdy

(teoretycznie)
                • usmiechnij_sie1 Re: II tura. 18.11.06, 23:34
                  praktycznie - nie próbowałam
            • hansgrubber Re: II tura. 18.11.06, 23:31
              Przeciez pisze pod swoim nickiem. Nie cytuje. Wiadomo ze to moja opinia a nie
              Krola Ubu. Czepliwy kolega.
              • bielszczanin Re: II tura. 18.11.06, 23:34
                no jak zwykle
    • bielszczanin Re: II tura. 18.11.06, 23:38
      dwaynehicks,

Widzę, ze obecnie przebywasz na forum, a widać z Twoich wypowiedzi , żeś
      poinformowana osoba.
      Co myślisz?
    • peem63 Re: II tura. 18.11.06, 23:43
      rywale pewnie się mobilizują, szykują argumenty i zachęty
      ( dla pewnego grona specjalne zanęty )
      • wujekjarek1 Re: II tura. 19.11.06, 11:20
        a wuj bez żadnych zachęt tylko ze zdrowego rozsądku zagłosuje na Piotra Bożko :)

pozdrawiam i namawiam do tego samego :)
        • mlokos8 Re: II tura. 19.11.06, 17:47
          dołączam się do pozdrowień i elektoratu piotra bożko. Wygonić komucha z urzędu !
          • partizan79 Re: II tura. 20.11.06, 00:27
            Zaraz tam "komucha".. Widać nie taki z Ciebie młokos, skoro głosować już
            możesz..
          • mlokos8 Re: II tura. 20.11.06, 01:09
            Czasem zdarza mi się zapomnieć o rzeczywistości;-)
    • khaki3 Re: II tura. 20.11.06, 12:40
      Moze wynik bedzie inny niz sie spodziewacie, moze nie bedzie.zobaczymy. Zachecam
      do glosowania, nic nas to nie kosztuje a duzo zyskac mozemy.
      • herbowy1 Re: II tura. 20.11.06, 12:46
        khaki3 napisała:Zacheca
        > m
        > do glosowania, nic nas to nie kosztuje a duzo zyskac mozemy.

Czy zgadzasz sie z tym,że po oddaniu głosu nic nie mamy do powiedzenia?
        • khaki3 Re: II tura. 20.11.06, 12:49
          Nie zgadzam. Ale to juz nie nasza wina,ze nikt nas nie slucha. Burmistrz i cala
          reszta jest dla nas, nie my dla nich. i Jak powiedzialpewien madry czlowiek,ze
          to jest chore,ze my musimy sie im klaniac w pas, i musimy nad nimi skakac jak
          nad jakimis swietymi. bo to oni sa tam gdzie sa dzieki nam i powinni byc dla nas
          a nie my dla nich. ale to juz inna historia:/ niestety
          • stepby Re: II tura. 20.11.06, 12:55
            ja niestety nie zagłosuje bo nie będe w Bielsku. Niemniej proponuję głosować na
            kandydata który raczej dożyje do końca swojej kadencji ;) Wiem że to może
            brzmiec niestosownie, ale jeden z kandydatów ma 62 lata. Dla mnie to ważne !
            • i.madzia Re: II tura. 20.11.06, 13:00
              Jeśli mam wybierać między Panem Bożko a Panem berezowcem, to niestety...może
              się komuś narażę, ale wybieram Berezowca.
              • szarik-102 żegnaj Beza! 20.11.06, 13:05
                Tak się dobrze zapowiadało. I wszystko się rozbiło o wybory... place,
                burmistrze. Nie wiem, czy burmistrz Bożko zrekompensuje mi świat bez Bezy. Ale
                zagłosuję na niego, no bo co mi zostało?!
                • i.madzia Re: żegnaj Beza! 20.11.06, 13:45
                  łoooooooooo...siet☺
                  • wujekjarek1 I_madziu 20.11.06, 13:56
                    Nie wiem czy wiesz i_madziu, ale burmistrz SLDowski w Bielsku nie dostanie tyle
                    pieniązków z sejmiku wojewódzkiego dla miasta, ile dostawał w obecnej kadencji.
                    BO w tej mijającej kadencji sejmik był wybitnie lewicowy, teraz w całym sejmiku
                    jest TRZECH radnych z lewicy. Prawica NIE DA pieniędzy dla burmistrza
                    z "wrogiego" światopoglądu... da większe pieniądze do tych miast, w których
                    ma "swoich". Wybór Bożki w tym względzie jest jedyną szansą na rozwój miasta z
                    pieniędzy zewnetrznych, w tym unijnych.

Oczywiście miasto samo może też starać się o pieniądze unijne... tylko jeżeli z
                    takim skutkiem jak w obecnej kadencji to ja dziękuję :( dopóki znajomi, a nie
                    fachowcy będą przygotowywać wnioski to zapomnijmy o "wielkiej kasie".

Przejrzyj na oczy... i zagłosuj w zgodzie ze swoim sumieniem.

wuj pozdrawia
                    • i.madzia Re: I_madziu 20.11.06, 14:05
                      Wuju, dzięki że mnie uświadomiłeś☺ Moje Sumienie będzie tam, gdzie będą
                      pieniążki. Słusznie...coś trzeba dla Miasta zrobić.
                      Po raz kolejny okazuje się, że należy głosować na partię a nie na ludzi.
                    • dark_shield Re: I_madziu 20.11.06, 14:55
                      wujekjarek1 napisał:
                      > Nie wiem czy wiesz i_madziu, ale burmistrz SLDowski w Bielsku nie dostanie
                      tyle
                      >
                      > pieniązków z sejmiku wojewódzkiego dla miasta, ile dostawał w obecnej
                      kadencji.
                      >
                      > BO w tej mijającej kadencji sejmik był wybitnie lewicowy, teraz w całym
                      sejmiku
                      > jest TRZECH radnych z lewicy. Prawica NIE DA pieniędzy dla burmistrza
                      > z "wrogiego" światopoglądu...

A ilu radnych w sejmiku ma Koalicja Bielska?
                      • wujekjarek1 Re: I_madziu 20.11.06, 15:06
                        przecież wiesz, to co sie głupio pytasz :))
                      • wujekjarek1 Re: I_madziu 20.11.06, 15:11
                        zauważ dark_shieldzie, ze nie napisalem, ze jesli Bożko zostanie burmistrzem do
                        NA PEWNO kasa dla Bielska będzie... ale wiem, że dla "czerwonego" łatwiej
                        PISowi nie dać niż dać... z resztą zobaczymy kogo poprzez bielska prawica, a
                        może już wiesz kogo poprze? w poprzednich wyborach burmistrz Berezowiec był
                        JEDYNYM w Polsce, który SLDowskim kandydatem, który został poparty przez
                        prawicę, może historia się powtórzy... w końcu obiecywać można różne rzeczy...

podziel się wiedzą jeśli ją masz

wuj pozdrawia
                    • ckmi Re: I_madziu 20.11.06, 20:01
                      Ale bzdety ...

Niech komentarzem do tego będzie twój wynik w wyborach. Ty i tobie podobni
                      kandydaci których program opiera sie na: " jestem młody, lubie sport i
                      ewentualnie - skończyłem wychowanie przedszkolne", na szczęście przepadli jak
                      pierd w huraganie.

A takie teksty to w Piekiełku przy 5 piwie zyskałyby poklask.

• to_ja8 ckmi napisał: > Ale bzdety ... 20.11.06, 20:29
                        Pozwolę sobie na uwagę, że praktycznie jest już PO WYBORACH!!!
                        II tura pokaże jak mocny jest EB i...
                        ... nic się nie zmieni. Chyba że wicków sobie dobierze nowych, ale to
                        nieznaczna zmiana.
                        Nieznacznie zmieniło się w powiecie, wypadli Jagiełło i Buszko, co uważam za
                        pozytyw dla rady. A wszystko wskazuje na to, że Snarski ma szansę na ponownie
                        bycie zatrudnionym na dwóch etatach - akademika i starosty. Natomiast
                        kontrkandydat Berezowca z II tury - pozostający wiecznie w czyimś tle, dostanie
                        ponownie na stan uniform powiatowego komendanta OSP, bo przysługuje mu jak
                        Cfaniakowi kość na deser.
                        Ale najbardziej mnie ciekawi komu EB przekaże sekretarzowanie po Raisie Iwaniuk?
                        • mlokos8 Re: ckmi napisał: > Ale bzdety ... 20.11.06, 20:43
                          II tura pokaże jak mocny jest EB i...
                          odp: chyba bardziej jak słaby jest EB. Dziś się dowiedziałem, że ten obłudnik
                          tak narobił w gacie, że już chodzi po domach i obiecuje ludziom co tylko
                          zechcą. Koleżanki rodzicom np. nakłamał że za tej kadencji wyleje asfalt na ich
                          drodze. Na szczęście jej rodzice nie w ciemie bici i o niemozliowsci realizacji
                          tej obietnicy zdawali sobie sprawe.
                        • mlokos8 Re: ckmi napisał: > Ale bzdety ... 20.11.06, 20:51
                          Nieznacznie zmieniło się w powiecie, wypadli Jagiełło i Buszko..
                          Odp: Jeśli o jagiełło chodzi to plus, buszkowa miała swoje wady (typu
                          gadatliwość) ale ekonomistką wcale nie była złą, porównując do części reszty
                          radnych to wcale nie wypadała tak blado.

wszystko wskazuje na to, że Snarski ma szansę na ponownie
                          > bycie zatrudnionym na dwóch etatach

odp: Gdzie tu widzisz problem? jeżeli człowiek ma łeb na karku i wie do czego
                          służy to nie wydaje mi się, że powinien marnować te predyspozycje?

Natomiast
                          > kontrkandydat Berezowca z II tury - pozostający wiecznie w czyimś tle,
                          dostanie
                          >
                          > ponownie na stan uniform powiatowego komendanta OSP, bo przysługuje mu jak
                          > Cfaniakowi kość na deser.

Odp: Może nie zdążyłeś się zorientować, ale ten kontrkandydat ma zaledwie 37
                          lat. Jak został obsadzony na stanowisku w-ce starosty to miał ich 33. To chyba
                          niezły wynik jak na takie lata?

Ale najbardziej mnie ciekawi komu EB przekaże sekretarzowanie po Raisie Iwaniuk
                          ?

Odp: Nie będzie miał takiej możliwości.

Dla tej jaszczurki jest teraz albo nigdy. Za 4 lata nie dość, że będzie już za
                          stary to także nikt go już nie będzie chciał. Walczy jak oszalały. Miejmy
                          nadzieję, że na próżno.
                          • to_ja8 Re: ckmi napisał: > Ale bzdety ... 20.11.06, 21:53
                            mlokos8 napisał:

> Odp: Może nie zdążyłeś się zorientować, ale ten kontrkandydat ma zaledwie 37
                            > lat. Jak został obsadzony na stanowisku w-ce starosty to miał ich 33. To
                            chyba
                            > niezły wynik jak na takie lata?

===

A jakieś inne wyniki oprócz wieku i nazwiska osiągnął kontrkandydat EB?

Nie kusisz się wcale o podanie sensownych walorów (najlepiej merytorycznych) do
                            sprawowania jakiejkolwiek funkcji w samorządzie.
                            Za wicedyrektorowanie w SPZOZ zdobył przydomek "Skaner". Wiesz dlaczego?
                            Bo dokonał zakupu skanera i ćwiczył skanowanie, a szpital popadł w takie długi,
                            że dzisiaj spłaca je pozostała załoga!!!
                            Jakie osiągnięcie ma tutaj w wieku od 33-go do 37-go roku życia łażąc za
                            snarskim starostą jak Cfaniak za moją nogawką?

* * *
                            pawlozsiul: A różne swoje urazy mozesz powyjaśniać w sądach, niekoniecznie na
                            forum.
                            • mlokos8 Re: ckmi napisał: > Ale bzdety ... 20.11.06, 22:02
                              Twoje oszczerstwa pod kątem Bożki wydają mi się być zdecydowanie przesadzone.
                              Snarski jest nie tylko jego przełożonym, ale także partnerem w pracy. Nie
                              wydaje mi się, żeby Bożko był traktowany przez niego z wyższością. Raczej
                              sądzę, że ceni sobie współpracę ze swoim zastępcą i o lepszego nie było by mu
                              łatwo. Interesujące jakie wyniki są dla Ciebie wyznacznikiem? Dla mnie są nimi
                              chociażby jego wysoka inteligencja, kultura osobista i skończone nauki
                              polityczne na UW. Popatrz chociażby co ma napisane w ulotce i programie. Nie
                              obiecuje gruszek na wierzbie i nie kłapie jęzorem o planie nie do wykonania.
                              Dla mnie czymś znaczącym jest już, że nie dąży do wygranej "po trupach" i za
                              wszelką cenę.
                              • to_ja8 mlokosie odsłoń swoje intencje!!! 20.11.06, 22:30
                                eeeeeeeeeeeeeee
                                Lepiej wal z grubej rury jaki masz interes w wychwalaniu absolwenta "nauk
                                politycznych na UW"?
                                Moim zdaniem nie ma żadnego przygotowania, a tym bardziej poresyspozycji do
                                objęcia fotela burmistrza - a tym bardziej jakichkolwiek osiągnięć - i wcale
                                tego nie kryję.
                                Jeżeli uważasz, że wiek jest głównym atutem kontrkandydata EB, to najlepiej
                                wymienić wybraną radę miasta na 21. przedszkolaków i niech nimi dyryguje.
                      • wujekjarek1 ckmi... 20.11.06, 20:57
                        wiesz co... masz coś do mego wyniku w wyborach? uważam, że nie był zły... jak
                        na osobę nieznaną szerzej w mieście... oczywiście był niewystarczający, ale i
                        tak miałem niewielkie szanse :) - żeby zostać radnym zabrakło mi 16 głosów,
                        wiem, że byli tacy, którym zabrakło JEDNEGO głosu...

strzeliłeś kulą w płot... nie jestem młody, nie przepadam za sportem, nie
                        skończyłem wychowania przedszkolnego... żądam przeprosin, jak ich nie będzie
                        będziesz tylko anonimowym dupkiem i tyle...

aha
                        nigdy nie byłem w piekiełku :) nie szukam poklasku w tego typu miejscach,
                        wystarczy, że szanują mnie gdzie indziej...

ps. masz prawo do swojego zdania, tylko bez obrażania proszę, chyba, że
                        konkretnie jest za co...

• wujekjarek1 Re: ckmi... 20.11.06, 20:59
                          aha i jeszcze jedno - ckmi wskaż mi i innym forumowiczom WSPANIAŁYCH
                          kandydatów, którzy starali się o mandat radnego... chcę wiedzieć ile mi do nich
                          brakuje... może przez 4 lata będzie mi się chciało to zniwelować... chyba, że
                          się boisz tego...

• wujekjarek1 Re: ckmi... 20.11.06, 21:03
                            i jeszcze jedno ckmi... wykazałeś się bedenną indolencją odnośnie mojego
                            programu... mój program opierał się na czymś zupełnie innym, ale skąd możesz to
                            wiedzieć, przecież nie chciało ci się z nim zapoznać, bo po co... masz już swój
                            sztywny światopogląd, w którym nie ma miejsca dla mnie...

przeżyję :)

• mim39 Re: II tura. 22.11.06, 21:10
                Jeśli mam wybierać między Panem Bożko a Panem berezowcem, to niestety...może
                się komuś narażę, ale wybieram Berezowca.

Ja też prawdopodobnie podobnie wybiorę, a ten Bożko to moim zdaniem facet bez
                jaj, a w Bielsku chyba potrzeba czegoś więcej.
                • mlokos8 Re: II tura. 22.11.06, 21:41
                  no to podaj mi jeden powód dla którego wybierasz berezowca? chociaż jeden.
                  Tylko nie wyjeżdzaj mi z tymi swoimi chodnikami i ulicami bo aż się mlejko od
                  bzdet robi.
                  • leon965 Re: II tura. 22.11.06, 21:58
                    Moim zdaniem Berezowiec to facet, który z każdym może rozmawiać i nie dzieli
                    mieszkańców na lepszych lub gorszych. A pomysł, żeby przez kilka lat zrobić
                    bezpłatną naukę pływania dzieciakom był kapitalny. Ten facet wie czego chce i
                    co najważniejsze - dotrzymuje słowa.
                    • mlokos8 Re: II tura. 22.11.06, 22:06
                      > Moim zdaniem Berezowiec to facet, który z każdym może rozmawiać i nie dzieli

Odp: Tylko pytanie kto chce rozmawiać z nim? Żaden bielski komitet nie chce
                      nawet patrzec na sldowski beton co dopiero mowic o rozmowie.

>A pomysł, żeby przez kilka lat zrobić bezpłatną naukę pływania dzieciakom był
                      kapitalny

Odp: Pytanie tylko czy to jego pomysł :] i czy ten pomysł wszedł w życie?

>Ten facet wie czego chce i co najważniejsze - dotrzymuje słowa.

Odp: To prawda wie czego chce. Chcę rządzić za wszelką cenę. Nic poza tym go
                      nie interesuje. A z tym dotrzymywaniem słowa to przeholowałeś! oj
                      przeholowałeś! obłuda już dawno nim zawładnęła
                    • szarik-102 trafiłeś w sedno tarczy 23.11.06, 01:16
                      leon965 napisał:

> Moim zdaniem Berezowiec (...) nie dzieli
                      > mieszkańców na lepszych lub gorszych.

I dlatego każdy, kto tylko zechce i go zna moze rządzić czy to referatem, czy
                      to basenem.

Nie matura lecz chęć szczera...
                      • mlokos8 Re: trafiłeś w sedno tarczy 23.11.06, 01:19
                        a to pies, dobry jes :D
          • herbowy1 Re: II tura. 20.11.06, 13:49
            khaki3 napisała:

> Nie zgadzam. Ale to juz nie nasza wina,ze nikt nas nie slucha.

Khaki!Kup sobie żarówkę.
            • mlokos8 Re: II tura. 20.11.06, 15:23
              W tym roku sytuacja się odwróciła. Prawica jak i reszta normalnego
              społeczeństwa miasta ma dość ograniczonego i skorumpowanego burmistrza. Wiem ze
              swoich źródeł że prawica będzie nawoływać swoich do oddania głosu na bożkę. To
              samo z panią grotowicz i jakubiukiem którzy już od tygodnia oficjalnie
              popierają pana Piotra Bożko. Oby tylko miało to swoje odzwierciedlenie w
              głosach.
              • wujekjarek1 Re: II tura. 20.11.06, 15:30
                w sondażach Tusk prowadził przed Kaczyńskim, jak się skończyło wiemy...

ja tam poczekam do poniedziałku
              • faudwa Re: II tura. 20.11.06, 15:37
                > Prawica jak i reszta normalnego społeczeństwa

z postu wnioskuje ze wg ciebie "Prawica" tzn "PSJ"? trafnie to ujales:

> "Prawica jak i reszta normalnego społeczeństwa"

:)

> będzie nawoływać swoich do oddania głosu na bożkę.

Ciekawe dlaczego? Moze chca sie dogadac z Koalicja Bielska w sprawie wspolnego
                rzadzenia? Z tego co pamietam to w poprzednich wyborach blizej im bylo do SLD i
                Berezowca niz do Koalicji - no ale tylko krowa nie zmienia pogladow. Mam
                nadzieje, ze dla dobra wszystkich Koalicja sie z nimi nie dogada. Ja bede
                glosowal na Bozke.
                • mlokos8 Re: II tura. 20.11.06, 16:13
                  Problemem nie jest cała "prawica zjednoczona jedność", problemem jest jan
                  radkiewicz - człowiek przeceniający swoją wartość i oszołom jakich mało. Na
                  bielskiej prawicy są także normalni i inteligentni ludzie, których poparcie
                  zdecydowanie by się piotrowi bożko przydało. Nie można zapominać, że burmistrz
                  jest dla całego miasta, nie tylko dla wyznawców jednych poglądów. A co do
                  dogadywania się sld z prawcią 4 lata temu to widocznie nieudany burmistrz nie
                  dotrzymał obietnic bo wieści krążą, że większość z jedności nie ma nawet ochoty
                  zasiadać z nim do jednego stołu i rozmów.
                  • faudwa Re: II tura. 20.11.06, 16:33
                    mlokos8 napisał:

> Problemem nie jest cała "prawica zjednoczona jedność", problemem jest jan
                    > radkiewicz - człowiek przeceniający swoją wartość i oszołom jakich mało.

swieta prawda, ale poza jr znalazlbym jeszcze kilku takich liderow

> Na bielskiej prawicy są także normalni i inteligentni ludzie,

swieta prawda. szkoda, ze tak ich malo w kierownictwie PSJ

> których poparcie zdecydowanie by się piotrowi bożko przydało.

normalni i inteligentni ludzie sami potrafia zdecydowac. wystarczy, ze nie
                    bedzie oficjalnej propagandy takiej jaka byla przed II tura w ubieglych wyborach.

> A co do
                    > dogadywania się sld z prawcią 4 lata temu to widocznie nieudany burmistrz nie
                    > dotrzymał obietnic bo wieści krążą, że większość z jedności nie ma nawet
                    > ochoty zasiadać z nim do jednego stołu i rozmów.

ja slyszalem pogloski, ze z tymi niespelnionymi obietnicami to byla jakas umowa
                    wiazana i ze obie strony sa winne i dyskusyjne jest "kto zaczal".
                    • mlokos8 Re: II tura. 20.11.06, 18:27
                      dla mnie ta oficjalna propaganda już miała miejsce. Przed pierwszą turą
                      katoliccy księża nawoływali do oddania głosu na radkiewicza. Prawosławni
                      batiuszkowie typu barszczewski na berezowca;/ Szczęśliwie Ci inteligientnejsi i
                      bardziej rozgarnięci poparli piotra bożko. Niestety ale dla kleru pieniądze
                      grają główną rolę, nie ważne czy się popiera ciemnotę.
                      • keliusz Re: II tura. 20.11.06, 21:18
                        Berezowiec obieca księżom jeszcze więcej "luxów" na oświetlenie kościołów,
                        wyremontuje drogi przy parafiach i ma jak w banku głosy ludzi, którzy dostaną od
                        księdza prikaz jak mają głosować. Batiuszkowie to samo(oczywiście że nie
                        wszyscy). A sam Berezowiec w zależności od wiatru: jak trzeba być Polakiem?-
                        jest Polakiem, jak Białorusinem?- jest Białorusinem, jak trzeba być
                        człowiekiem?- gówno!!! i tu mu nie wychodzi.( piję tu do poprzednich wyborów ).
                        Pozdruffka. Bożko ma mój głos.
                      • faudwa Re: II tura. 20.11.06, 23:24
                        mlokos8 napisał:

> dla mnie ta oficjalna propaganda już miała miejsce. Przed pierwszą turą
                        > katoliccy księża nawoływali do oddania głosu na radkiewicza. Prawosławni
                        > batiuszkowie typu barszczewski na berezowca;/

chodzilo mi o propagande siana przez ludzi z kregu jr przed II tura. propaganda
                        w kosciolach/cerkwiach to zupelnie inna bajka

> Szczęśliwie Ci inteligientnejsi i
                        > bardziej rozgarnięci poparli piotra bożko.

albo bozene grotowicz :)
              • szpila555 Re: II tura. 20.11.06, 21:05
                mlokos8 napisał:

> W tym roku sytuacja się odwróciła. Prawica jak i reszta normalnego
                > społeczeństwa miasta ma dość ograniczonego i skorumpowanego burmistrza. Wiem
                ze
                >
                > swoich źródeł że prawica będzie nawoływać swoich do oddania głosu na bożkę.
                To
                > samo z panią grotowicz i jakubiukiem którzy już od tygodnia oficjalnie
                > popierają pana Piotra Bożko. Oby tylko miało to swoje odzwierciedlenie w
                > głosach.

Molokososie, jesli wymieniasz moje nazwisko, to pisz prawdę!!!!
                Jak do tej pory nie zdecydowalem jeszcze nawet, czy pojde na druga ture, co
                mówic o oficjalnym namawianiu kogokolwiek do głosowania na Pretendenta.
                Mam jeszcze czas na zastanowienie sie.

Co do dotychczasowych osiagniec obu kandydatow wiedze mam, brakuje mi wiedzy -
                co planuja podczas przyszlej kadencji konkretnie zrobic dla miasta i czy
                uwzglednia oraz na ile to co umiescilem we wlasnym programie wyborczym.
                • mlokos8 Re: II tura. 20.11.06, 21:40
                  nie wiem jaką rolę pełnisz w bielskiej prawicy, ale nie podejrzewam Cię o bycie
                  w kierownictwie bo rozmowy między koalicją a jednością z tego co wiem to już
                  się odbyły. Teraz pytanie czy postawisz na faceta twardo stąpającego po ziemi
                  czy twardo rzucającego obietnice bez pokrycia na prawo i lewo.
                • mlokos8 Re: II tura. 20.11.06, 21:46
                  no cóż, nie zdawałem sobie sprawy, że mam tutaj do czynienia z jednym z
                  kandydatów na burmistrza. Tak więc Twoje uczestnictwo w jedności odpada;]
                  Słyszałem od kilku już osób, że miałeś oficjalnie poprzeć piotra bożko? prawda
                  to ?
                  • i.madzia Re: II tura. 20.11.06, 22:17
                    mlokos8...bronisz P.B tak, jakbyś siebie bronił☺
                    • mlokos8 Re: II tura. 20.11.06, 22:21
                      no cóż.. może kiedys to p.b. przeczyta i dostanę jakis dobry stoleczek w
                      urzedzie hehe ;-)
            • khaki3 a co ma piernik do wiatraka? 20.11.06, 20:35

• to_ja8 Re: a co ma piernik do wiatraka? 20.11.06, 20:37
                khaki3 napisała:

> a co ma piernik do wiatraka?

===

tyle co wiatrak do piernika
                • proffet Re: a co ma piernik do wiatraka? 20.11.06, 22:31
                  Ja pójdę głosować bo tak rozumiem obowiązek obywatela
                  • khaki3 Re: a co ma piernik do wiatraka? 20.11.06, 22:32
                    to nie powinien byc obowiazek,ale kazdy z nas powinien odbierac to jako szanse
                    na lepsze jutro. ale obowiazek obywatela tez jest dobrym okresleniem. wszystkie
                    beda dobre o ile kazdy z nas wyjdzie z domu i pojdzie glosowac. a na kogo to juz
                    jego osobista sprawa.
                  • to_ja8 Re: a co ma piernik do wiatraka? 20.11.06, 22:33
                    proffet napisał:

> Ja pójdę głosować bo tak rozumiem obowiązek obywatela

===

SŁUSZNIE!!!

* * *
                    forum.
                    • mlokos8 Re: a co ma piernik do wiatraka? 20.11.06, 22:41
                      jeśli chodzi o absolwenta wydziału nauk politycznych i dziennikarstwa UW to dla
                      mnie to coś znaczy. Nawet nie tylko coś, a tyle, że człowiek ma odpowiednie
                      przygotowanie do sprawowania zawodu urzędnika państwowego. Czy Bronisz
                      Berezowca ? Czym Ciebie przekupił?
                      • to_ja8 Re: a co ma piernik do wiatraka? 20.11.06, 22:50
                        Dostałem list od Gienka...

a tak poważnie, to nie mam interesu ani w jednym ani w drugim wybranym
                        kandydacie

* * *
                        forum.
                        • mlokos8 Re: a co ma piernik do wiatraka? 20.11.06, 22:54
                          Mi tylko chodzi o zwyczajną dyskusję. Popieram Bożkę bo w jego kontrkandydacie
                          widzę tylko sldowskiego piernika, działającego jak prl. Nie przemawiają do mnie
                          kazania prawosławnych księży nawołujących do oddania głosu na Berezowca bo w
                          tych czasach duchowieństwo przestało być autorytetem. Stare babcie pewnie
                          posłuchają batiuszków, ale to już ich sprawa i ułomność.
                      • to_ja8 Urzędnik państwowy, to nie samorządowy 20.11.06, 22:56
                        mlokos8 napisał:

> jeśli chodzi o absolwenta wydziału nauk politycznych i dziennikarstwa UW to
                        dla
                        >
                        > mnie to coś znaczy. Nawet nie tylko coś, a tyle, że człowiek ma odpowiednie
                        > przygotowanie do sprawowania zawodu urzędnika państwowego. Czy Bronisz
                        > Berezowca ? Czym Ciebie przekupił?

===
                        mlokos idź już może spać bo bzdury piszesz i ludziom mącisz w głowach.
                        A ten twój bozek to jaki zawód na urzędnika panstwowego ma lub ma mieć?
                        Coś ci się chyba potegowało!!!
                        hahaha
                        • mlokos8 Re: Urzędnik państwowy, to nie samorządowy 20.11.06, 22:58
                          Co prawda to prawda, późno jest, ale umysł mam jeszcze w miarę jasny;-) Zawód
                          nie koniecznie równa się wykształcenie :) a wyksztłcenie jak na naszą skromną
                          mieścinkę ma imponujące.
                          • to_ja8 Re: Urzędnik państwowy, to nie samorządowy 20.11.06, 23:03
                            mlokos8 napisał:

> Co prawda to prawda, późno jest, ale umysł mam jeszcze w miarę jasny;-) Zawód
                            > nie koniecznie równa się wykształcenie :) a wyksztłcenie jak na naszą skromną
                            > mieścinkę ma imponujące.

===

Chciałbym mieć tyle wiary w te nasze F16 (że w razie draki w ogóle wystratują),
                            ile ty masz w bozka.
                            • proffet Re: Urzędnik państwowy, to nie samorządowy 20.11.06, 23:06
                              Czy aż imponujące to nie ale na pewno ciekawy kierunek i dobra uczelnia
                              • to_ja8 Re: Urzędnik państwowy, to nie samorządowy 20.11.06, 23:07
                                proffet napisał:

> Czy aż imponujące to nie ale na pewno ciekawy kierunek i dobra uczelnia

===
                                a jakich urzędników państwowych kształci!!!
                              • to_ja8 Re: Urzędnik państwowy, to nie samorządowy 20.11.06, 23:09
                                proffet czytałeś to?:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=252&w=52551038
                          • to_ja8 Re: Urzędnik państwowy, to nie samorządowy 20.11.06, 23:05
                            mlokos przekonałeś mnie, ale zagłosuję na konowicza
                            idź już spać!!!
                          • to_ja8 Re: Urzędnik państwowy, to nie samorządowy 20.11.06, 23:05
                            mlokos przekonałeś mnie, ale zagłosuję na kononowicza
                            idź już spać!!!
                            • mlokos8 Re: Urzędnik państwowy, to nie samorządowy 20.11.06, 23:09
                              hehe, bez wiary życie jest do d..;-) terazniejszy burmistrz się raczej nie
                              nadaje, więc moją pomyślność przekazuję drugiemu kandydatowi. Dobrej nocy
                              • to_ja8 słuszna decyzja... 20.11.06, 23:10
                                ...że idziesz spać!!!
                                • faudwa luzna uwaga 20.11.06, 23:35
                                  zauwazylem, ze w swoje wypowiedzi to_ja8 w ogromnej wiekszosci budujesz na
                                  negacji i krytyce. moim zdaniem powinienes wypowiadac sie bardziej konstruktywnie.
    • ball7 Re: II tura. 21.11.06, 12:05
      Kandydaci porozsyłali listy,obaj.Obiecują,co nam przez nastepne 4 lata
      zrobią.Nie piszą,co sobie przez poprzednie 4 lata zrobili i co zamierzają.
      • mim39 Re: II tura. 21.11.06, 15:45
        BEREZOWIEC ROZDAŁ POZA LISTEM DUŻĄ INFORMACJĘ, GDZIE POKAZAŁ TO CO ZROBIŁ.
        ZRESZTĄ I TAK WIDAĆ, ŻE OSTATNIO W BIELSKU DUŻO ZMIENIŁO SIĘ NA LEPSZE.
        • szpila555 Re: II tura. 21.11.06, 17:32
          mimie39 poniewaz jestes nowy na forum, to pouczam, że tu się pisze bez używania
          Caps Locka.
          • mim39 Re: II tura. 21.11.06, 17:49
            Dzięki za podpowiedź, a już myślałem, że ktoś ze mną chce porozmawiać, a to
            chyba jakiś cenzor albo coś w tym rodzaju jak rozumiem.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka