pub.blues1 17.12.06, 21:26 ano luknijcie nieco. pubblues.fotosik.pl/albumy/100385.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hajdis Re: Czterolistna!!! koniczynka, ha! 17.12.06, 21:32 Jakis niepewny ten górny listek z prawej, ale niech bedzie ze czterolistna ;). I czekasz pewnie teraz na spełnienie jakiegos zyczenia co? jak sie spełni to pozycz te koniczynkę? ja mam tyle marzeń....... ;D Odpowiedz Link Zgłoś
pub.blues1 Re: Czterolistna!!! koniczynka, ha! 17.12.06, 21:48 Nie to , że żałuję, ale ponoć, jak wieść gminna niesie, każdy swoją koniczynkę czterolistną gdzieś tam na łąkach podlasia ma! I powinien ją sam odnależć, i sam wypowiedzieć życzenie, TAK powinno ponoć się to wszystko odbyć. Tak, tak, owa koniczynka rosła na podwórzu moich rodzicieli jeszcze dzisiaj. Piękna wiosna tej zimy, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
wujekjarek1 Re: Czterolistna!!! koniczynka, ha! 18.12.06, 12:52 pokój , radość i nadzieja * fajna sygnaturka obserwerze PRAWIE JAK kuchnia, mokotów i luba wujowi sie podoba :) Odpowiedz Link Zgłoś
obserwer11 Sygnaturka 18.12.06, 13:20 wujku jarku ? Radość to się ma tak do Mokotowa jak Ochota do Henrykowa Odpowiedz Link Zgłoś
mamba30 a co Wy chcecie od Mokotowa??? 18.12.06, 13:22 trzydzieści lat z okładem tu mieszkam i bardzo sobie chwalę :))) Odpowiedz Link Zgłoś
obserwer11 Re: a co Wy chcecie od Mokotowa??? 18.12.06, 13:32 kochany Mokotów , Puławska/Woronicza /Marynarska / Komarowa - Rakowiecka to raczej nie * chociaż teraz tam piękne Akacje rosną Odpowiedz Link Zgłoś
mamba30 Re: a co Wy chcecie od Mokotowa??? 18.12.06, 13:47 ooooooo, ja przy Niepodległości mieszkam, między Woronicza a Domaniewską :) ale akacji u nas nie ma, pewnie wycięli wszystko, jak te bloki stawiali... Odpowiedz Link Zgłoś
wujekjarek1 Re: a co Wy chcecie od Mokotowa??? 18.12.06, 15:59 wuj pięc lat na rogu narbutta i niepodleglosci spedzil... piekne czasy :) Odpowiedz Link Zgłoś
pub.blues1 Re: a co Wy chcecie od Mokotowa??? 18.12.06, 16:29 a ja kapałem sie w jeziorku czerniakowskim, bo było mozna wtedy Odpowiedz Link Zgłoś
mamba30 Re: a co Wy chcecie od Mokotowa??? 19.12.06, 09:11 pub.blues1 napisał: > a ja kapałem sie w jeziorku czerniakowskim, bo było mozna wtedy wtedy czyli kiedy??? ja sie tam ostatni raz kapałam 2 lata temu i nie tylko ja z resztą :))) Odpowiedz Link Zgłoś
edi9911 Re: a co Wy chcecie od Mokotowa??? 19.12.06, 09:24 Również mam przyjemne wspommienia z Mokotowa, a konkretniej z Sadyby.Wiele lat temu mieszkałem na Orężnej a do pracy jezdziłem na Siekierki. Odpowiedz Link Zgłoś
mamba30 Re: a co Wy chcecie od Mokotowa??? 19.12.06, 10:23 edi9911 napisał: > Również mam przyjemne wspommienia z Mokotowa, > a konkretniej z Sadyby.Wiele lat temu mieszkałem na Orężnej > a do pracy jezdziłem na Siekierki. > Hej, kolego, chyba na Okrężnej???? jest tam nawet komisariat, he he... :)) Odpowiedz Link Zgłoś
edi9911 Re: a co Wy chcecie od Mokotowa??? 19.12.06, 11:07 Tak Mambo masz rację.Tak najdokładniej to mieszkałem na Zawojskiej, małej uliczce lączącej sie z Okrężną Odpowiedz Link Zgłoś
mamba30 Re: a co Wy chcecie od Mokotowa??? 19.12.06, 15:08 dzielnica willowa tak naprawdę :))) Odpowiedz Link Zgłoś
stepby Re: a co Wy chcecie od Mokotowa??? 20.12.06, 07:45 Skoro wzieło nas na wspomnienia to i ja wspomne o swoich 3 ech latach na mokotowie. Melinowałem się na Smyczkowej5/7 - to był akademik. NAwet spalismy na dworze - w 20 osób ;) Odpowiedz Link Zgłoś
mamba30 Re: a co Wy chcecie od Mokotowa??? 20.12.06, 08:35 stepby napisał: > Skoro wzieło nas na wspomnienia to i ja wspomne o swoich 3 ech latach na > mokotowie. Melinowałem się na Smyczkowej5/7 - to był akademik. NAwet spalismy > na dworze - w 20 osób ;) Kojarzę jak najbardziej, 6 lat temu mieszkałam bliżej Wyścigów Konnych i analogicznie całkiem blisko Smyczkowej... Teraz tam mocno uślicznili cały teren i Uniwersytet. Odpowiedz Link Zgłoś
pub.blues1 Re: a co Wy chcecie od Mokotowa??? 19.12.06, 10:53 a ja kapałem sie w jeziorku czerniakowskim, bo było mozna wtedy > > wtedy czyli kiedy??? ja sie tam ostatni raz kapałam 2 lata temu i nie tylko ja > z resztą :))) A ja ostatni (i jedyny) raz kąpałem sie w jeziorku czerniakowskim w okolicach 72 roku chyba i wtedy pływały w nim różne rzeczy i były plamy ropopodobne, no i koniecznie (obowiązkowo) trzeba było po wyjściu z wody spłukać sie pod prysznicem, który stał na brzegu. A byłem tam na koloniach i mieszkałem tuz obok jeziorka, w szkole podstawowej. Odpowiedz Link Zgłoś
mamba30 Re: a co Wy chcecie od Mokotowa??? 19.12.06, 11:06 ups, to moi jeszcze na świecie nie było. Wy się w takim razie na tej plazy strzezonej kapaliście, ja zawsze podjeżdżam od drugiej strony i sobie na taką dziką brykam. Teraz pewnie nic tam nie pływa, pomijając kilku truposzy, ktorych co jakiś czas wyławiają... Odpowiedz Link Zgłoś
partizan79 Re: a co Wy chcecie od Mokotowa??? 19.12.06, 11:09 Na kolonie do Wawy?? Odpowiedz Link Zgłoś
pub.blues1 Re: a co Wy chcecie od Mokotowa??? 19.12.06, 12:41 Na kolonie do Wawy?? No i właśnie, Partyzant jest 79, a blues jest 61, stąd to pytanie. Mój drogi Partyzancie, w tamtych czasach, wyjazd do Bstoku to była wyprawa, a kolonie w Wawie to szczyt marzeń. Przez dwa tygodnie zwiedziłem wszystko , co można było zwiedzić, łącznie z basenem Warszawianki. I lody pierwszy raz włoskie jadłem, takie duże kręcone do nieba (tak mi sie wydawało). Nie było bezpośredniego autobusu do Wawy, z samochodów na ul Bielska , sporadycznie Wołgi, Zaporożce, Warszawy, Syrenki, w sumie można by było zliczyć włascicieli samochodów. Bierzcie pozór na tamte lata. Wszystko trzeba rozpatrywać przez pryzmat tamtych czasów. Odpowiedz Link Zgłoś
mamba30 Re: a co Wy chcecie od Mokotowa??? 19.12.06, 09:10 wujekjarek1 napisał: > wuj pięc lat na rogu narbutta i niepodleglosci spedzil... piekne czasy :) > wow, to po sąsiedzku bylismy, bo ja tam pracowałam w radiu Kolor :))) właśnie na Narbutta, a na rogu Niepodległości zawsze owoce sobie świeże kupowałam, bo był tam taki mały stragan :)) Odpowiedz Link Zgłoś
mamba30 Re: mambo... 19.12.06, 15:12 wujekjarek1 napisał: > > a kino Stolica jeszcze dziala?? a wiesz, że nie wiem?:) w wawce teraz modne są takie kina molochy, w których jest po kilkanaście sal, w których jednocześnie wyswietlaja różne seanse. Ja za bardzo nie miałam czasu na kino, dlatego nie jestem jakims tam specem. Za czasów radia organizowaliśmy pokazy dla słuchaczy, ale były z reguły w Relaxie lub Atlanticu... Teraz byłam co prawda na przedpremierowym pokazie Patrolu, ale w Galerii Mokotów, czyli w jednym z tych molochów kinowych. Masz jakieś specjalne wspomnienia??? Odpowiedz Link Zgłoś
wujekjarek1 Re: mambo... 19.12.06, 20:41 > Masz jakieś specjalne wspomnienia??? ano mam :) pokaz przedpremierowy Pulp Fiction - jeszcze mi się w szafie plakat z tej okazji został :)) a wypady z akademika na nocne ogladanie to byl prawie rytual... inne czasy... inni ludzie slyszalem, ze pod koniec lat 90 przeniesli tam Iluzjon, ale to juz pare lat po moim wyjezdzie z Warszawy... jakos mnie tam juz nie ciagnie... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mamba30 Re: mambo... 20.12.06, 08:37 Iluzjon jest na Narbutta, właśnie koło Radia Kolor. Jest tam ogródek piwny, w którym sobie balowaliśmy często..... Kurcze, chyba masz rację, a ja jestem sklerotyczka :)) Odpowiedz Link Zgłoś
kaukonsky Opty-Fart 18.12.06, 23:02 Też parę lat temu miałem taką przygodę. Szedłem ze znajomymi, którzy za nic w świecie nie chcieli mi uwierzyć, że jestem zyciowym szczęściarzem. - Jakbyś nim był, to byś znalazł czterolistną koniczynkę - mówili. - A proszę bardzo - odpowiedziałem. Nachyliłem się i zerwałem pierwszą napotkaną na trawniku koniczynkę. Oczywiście miała cztery listki. Do dziś jestem przekonany, że mam w zyciu niesamowitego farta. I będę trzymał tak dalej :oD Pozdro dla Opty-Fanów! Odpowiedz Link Zgłoś
nikzmienilem Re: Czterolistna!!! koniczynka 19.12.06, 16:17 Czterolistna!!! koniczynka,to nic innego jak mutant po Czarnobylu i jedyne szczęście jakie nas może spotkać, to tyle , że nie złośliwy mutant,no i już to jest dostateczne szczęście. Odpowiedz Link Zgłoś