Dodaj do ulubionych

Zima w mieście !!!!!!!!

25.01.07, 10:33
siedzę sobie przed kompem jak Pan Bóg przykazał i od 15 minut słucham
warczenia silnika. Znowu zapomnieli odśnieżyć moją uliczkę, nawet takim
autkiem koleś nie dał rady. A że jeden z nich był pomysłowym Dobromirem, to
sięgnał po piasek do pojemnika. W wielkim bólu jakoś poszło......

Widok z mojego okna :/

img218.imageshack.us/my.php?image=p12501456ar.jpg
Obserwuj wątek
    • pitzlad Re: Zima w mieście !!!!!!!! 25.01.07, 11:19
      Może już zdążył opony zmienić na letnie, nie spodziewał sie zimy.
      Ja rano nie miałem kłopotów z wyjechaniem z parkingu, ale obawy były bo ulice
      wokół kamienicy nie są odśnieżane z powodu braku miejsca, pług by nie
      przejechał. Ale nie jest jeszcze tak strasznie.
      • mamba30 Re: Zima w mieście !!!!!!!! 25.01.07, 11:26
        Może, temperatury były ostatnio rzeczywiście wiosenne :)) Niestety u nas nic
        nie odśniezone, ani nie posypane przez dozorcę piachem. Makabreska, dobrze że w
        domu siedzę na zadzie, a mąz auto ciepłe z garażu brał. Ale kilka lat temu to
        sie na wzajem ciągaliśmy i pchaliśmy. Pół godz. zajmowało wyjechanie z
        parkingu, tyle było śniegu. Dozorca niby odśnieżał, ale efekt był taki, że przy
        autach rosły co raz większe hałdy sniegu, az niemożliwym się stało jakiekolwiek
        poruszanie się po parkingu. Interweniowałam u samego prezydenta miasta, bo mnie
        qrwica strzelała jak przez tydz. notorycznie się do pracy spóźniałam. Przez 3
        lata od tamtej akcji pług przyjeżdżął, ale w tym roku lipa :((
        • pitzlad Re: Zima w mieście !!!!!!!! 25.01.07, 11:43
          U nas gospodarz domu (czyt. cieć) odśnieża jak ma czas, czego efektem są zaspy
          wzdłuz chodnika. W tamtym roku zwróciłem mu uwagę że śnieg z chodnika mógłby
          przerzucać na trawnik przy kamienicy a nie między samochody to mi odpowiedział,
          że płotek jest za wysoki (1 metr) i za duzo by to kosztowało czasu i pracy,
          wiec namiętnie zasypywał samochody do których dostęp był przez to bardzo
          ograniczony. O pługu na wąskich uliczkach (Mianowskiego, Pługa, Mochnackiego)
          moglismy tylko pomarzyć.
          • mamba30 Re: Zima w mieście !!!!!!!! 25.01.07, 11:54
            z tymi zaspami u nas było podobnie. Póki co jeszcze ich nie ma, bo nie było
            odśnieżane, ale jak tak kilka dni popada, to dokładnie będzie to samo. Jedyna
            pociacha taka, że pług da rade przejechać, pod warunkiem, że nikt nie zaparkuje
            wzdłuż ulicy i samochody będa stały tylko na wyznaczonych miejscach. ostatnio
            jest to sporadyczna sytuacja, więc cholera wie, co przyniesie nowy dzień. A
            łudziłam się, że zimy nie będzie jednak w tym roku :(
    • kaukonsky Poprószyło? 25.01.07, 16:54
      Hej, Mambuś! A cóż to za śnieżek? Gdy przywali na Podlasiu, to trasą z Bielska do Orli jeździ się jak jednopasmowym tunelem. Mijanka wykluczona - prawda Pawlo? Nawet gdzieś mam fotki sprzed roku czy dwóch, ale na kompie w firmie, a tam - z racji urlopu - wolę się niepotrzebnie nie pojawiać ;o)
      • mamba30 Re: Poprószyło? 25.01.07, 17:54
        Posypało, a jakże.... ba, sypie cały czas. Możem się rozleniwiła łagodną zimową
        wiosenką i teraz narzekam jak hrabina jakaś ze spalonego teatru :))))) Synowiu
        od jutra zaczyna ferie, więc córka Twojego funfla pewnikiem też. Może się
        zdażycie spotkać w Bielsku zanim mnie nawiedzisz? :)
        • kaukonsky Rosh-funfel?? 26.01.07, 04:21
          Spytam Prezesa To_ja. On zwykle od Rosh-funfla miał więcej bieżących informacji. Ale do Ciebie jadę na 10(0)0 procent. Tylko nie odwołaj wizyty, bo zwariuję w tutejszych warunkach firmowych (mało budujące detale po przyjeździe...)
          Narazicho!
    • czyhunka Re: Zima w mieście !!!!!!!! 25.01.07, 21:51
      [URL=img261.imageshack.us/my.php?image=zima1ht.jpg][IMG]
      img261.imageshack.us/img261/9469/zima1ht.th.jpg[/IMG][/URL]
      • czyhunka Re: Zima w mieście !!!!!!!! 25.01.07, 21:56
        a co będzie jak będzie prawdziwa zima?????

[url=imageshack.us]
        [img=img261.imageshack.us/img261/9469/zima1ht.jpg][/url]
    • patsy.stone Re: Zima w mieście !!!!!!!! 25.01.07, 23:52
      Niestety zdjęto już świąteczne świecidełka z drzew. Śnieg spadł ale za późno
      bądź za wcześnie zdjęto świecidełka. Choć z tymi niebieskimi lampkami centrum
      wyglądałoby ślicznie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka