africa21 15.06.07, 17:27 Kto się wybiera ? Znacie szczegóły (program, godziny) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
partizan79 Re: 35- lecie ZPiT "Podlaskie Kukółki" 17.06.07, 09:06 Zdorow. Nie znamy, ale może opowiesz, jak tam było w Czeremsze. Odpowiedz Link Zgłoś
africa21 Re: 35- lecie ZPiT "Podlaskie Kukółki" 17.06.07, 23:15 W czeremsze jak zawsze rewelacja, wkoncu to jeden z nielicznych takich festiwali w Polsce. Z roku na rok impreza sie rozwija, coraz lepsze kapele, swietna organizacja i atmosfera. Piatkowy 2 godzinny koncert Dikandy to cos czego jeszcze w Czeremsze nie bylo. Dla mnie czad. Niedzielny wystep Czeremszyny tez mnie bardzo pozytywnie zaskoczyl. Mimo zmeczenia trudem organizacji imprezy wyszli na scene w nowym skladzie z nowym ciekawym programem i dali swietny koncert. Na ostatnich spotkaniach zauwazylem, ze do Czeremchy przyjezdza mniej ludzi z Bielska czy Hajnowki, a wiecej z Polski. Przez 3 dni imprezy spotkalem moze 10 znajomyc osob z Bielska! Czyzby Czeremszynska impreza nie odpowiadala Podlasianom (Bielszczanom) ? Odpowiedz Link Zgłoś
partizan79 Re: 35- lecie ZPiT "Podlaskie Kukółki" 18.06.07, 03:28 Czeremszyna ma nowy skład? A może panowie Krawi i P. powrócili do składu? Czy już się jednak w to nie bawią.. Odpowiedz Link Zgłoś
partizan79 Re: 35- lecie ZPiT "Podlaskie Kukółki" 18.06.07, 03:31 Ja bym przyjechał, gdybym nie pracował:( Dikanda, ech... Odpowiedz Link Zgłoś
africa21 Re: 35- lecie ZPiT "Podlaskie Kukółki" 18.06.07, 09:32 Odszedl Byku na mandolinie ale jest nowy gitarzysta, nowe bebny, podobny zestaw do bebnow w Trotsy chociaz na ostatnim koncercie Magda tez grala na bebnach (nie wiem czy nie goscinnie) Nowe zak..aszcze skrzypce i dziewczyny na wokalu. Niestety Mr P. i M. nie graja juz a pana M. nawet nie bylo na imprezie. Odpowiedz Link Zgłoś
netbard71 Re: 35- lecie ZPiT "Podlaskie Kukółki" 18.06.07, 17:13 Przez 3 dni imprezy spotkalem moze 10 > znajomyc osob z Bielska! Czyzby Czeremszynska impreza nie odpowiadala > Podlasianom (Bielszczanom) ? Gwoli ciekawostek: warszawskie "Radio PIN" - jedna z lepszych i modniejszych rozgłośni radiowych (profil ekonomiczno- karierowo- biznesowy, dla ludzi 30+), ale z naprawde fajną muzyką i otwarta na świat od jakiegoś czasu puszcza muzyke ze wschodu... "Sołdata" zespołu Piatnica ( pisze fonetycznie ) katowali od wiosny, a od ok tygodnia można słyszec świetną aranżację w klimacie klubowym / chilloutowym piosenki ludowej "Czom ty ne priszoł". Nie wiem kto jest wykonawcą, nie mam mp3, ale kawałek jest po prostu genialnie zrobiony. Być może jest to jedna z przyczyn, że tak jak pisze przedmówca na imprezach tego typu więcej jest ludzi z Polski niż Podlasia. Na Podlasiu ta muzyka to stare babki, wasiloczki, poza tym w języku będącym częściej źródłem krzywego uśmiechu u wielu osób. A w Polsce - ciekawa kultura, coś innego... Tutaj jest coraz większa moda na Wschód...w róznym wydaniu. Mnie to cholernie cieszy , bo jak mówię że jestem z Bielska (tego na POdlasiu) to coraz częściej słyszę w odpowiedziach nutę zazdrości... pozdrawiam Andrzej Odpowiedz Link Zgłoś
stepby Re: 35- lecie ZPiT "Podlaskie Kukółki" 19.06.07, 11:12 w Wwie bycie kims innym zawsze budziło zazdrość. A jeszcze z Podlasia i to tego nie koniecznie Polskiego to... PAmiętam - studiowałem tam lat kilka Odpowiedz Link Zgłoś
odziej Re: 35- lecie ZPiT "Podlaskie Kukółki" 19.06.07, 11:26 nie przesadzasz stepie? ja też spędziłem w wawie ładnych kilka lat i jakoś nikt mi nie robił zarzutów z powodu pochodzenia z podlasia czy bycia prawosławnym... dziwnych miałeś znajomych... ja bez problemu zawsze miałem urlop na święta itp. co najwyżej zazdroszczono mi babcinego bimbru i kiełbaski swojskiej :) a w poznaniu jeszcze bardziej jest się ewenementem i też nie ma z tym problemów - rzekłbym bardziej , że to na podlasiu częściej można mieć problemy ze względu na pochodzenie...ale to już zupełnie coś z innej beczki ;) stepby napisał: > w Wwie bycie kims innym zawsze budziło zazdrość. A jeszcze z Podlasia i to tego > > nie koniecznie Polskiego to... PAmiętam - studiowałem tam lat kilka Odpowiedz Link Zgłoś
stepby Re: 35- lecie ZPiT "Podlaskie Kukółki" 19.06.07, 11:28 a gdzie widzisz bym mówił, że ktos robił mi jakieś zarzuty ??? Za każdym razem jak mówiłem że jestem z Podlasia miałem darmowe piwo i przyjaciół. Pisząc o zazdrości miałem na myśli pozytywną sferę znaczenia tego słowa. Odpowiedz Link Zgłoś
odziej Re: 35- lecie ZPiT "Podlaskie Kukółki" 19.06.07, 11:36 oki, mea culpa honor zwracam ;D Odpowiedz Link Zgłoś
ebixa Re: 35- lecie ZPiT "Podlaskie Kukółki" 18.06.07, 00:02 Chyba "Podlaskie Kukułki" ? Odpowiedz Link Zgłoś
obserwer11 Re: 35- lecie ZPiT "Podlaskie Kukółki" 18.06.07, 00:21 też tak myślę i jestem pewien ; jaskółka kukułka gżegrzółka ? Odpowiedz Link Zgłoś
africa21 Re: 35- lecie ZPiT "Podlaskie Kukółki" 18.06.07, 00:27 a ja sie zagalopowalem i wyszlo jak wyszlo. Przy okazji przypomne sobie co i jak. Odpowiedz Link Zgłoś
baam1 Re: 35- lecie ZPiT "Podlaskie Kukółki" 18.06.07, 21:46 Dzisiaj dostałam zaproszenie, więc kilka szczegółów podaję: 23 czerwca 2007 - Bielski Dom Kultury - godzina 17.00; wystąpią soliści, kapela i dwie grupy taneczne. W programie: tańce narodowe, Suita lubelska, Tance z Łowicza, Suita Lachów Sądeckich, Suita kurpiowska, Pokolenie kukułkowe, Suita podlaska, finał Odpowiedz Link Zgłoś