Dodaj do ulubionych

35- lecie ZPiT "Podlaskie Kukółki"

15.06.07, 17:27
Kto się wybiera ?
Znacie szczegóły (program, godziny)
Obserwuj wątek
    • partizan79 Re: 35- lecie ZPiT "Podlaskie Kukółki" 17.06.07, 09:06
      Zdorow. Nie znamy, ale może opowiesz, jak tam było w Czeremsze.
      • africa21 Re: 35- lecie ZPiT "Podlaskie Kukółki" 17.06.07, 23:15
        W czeremsze jak zawsze rewelacja, wkoncu to jeden z nielicznych takich festiwali
        w Polsce. Z roku na rok impreza sie rozwija, coraz lepsze kapele, swietna
        organizacja i atmosfera. Piatkowy 2 godzinny koncert Dikandy to cos czego
        jeszcze w Czeremsze nie bylo. Dla mnie czad. Niedzielny wystep Czeremszyny tez
        mnie bardzo pozytywnie zaskoczyl. Mimo zmeczenia trudem organizacji imprezy
        wyszli na scene w nowym skladzie z nowym ciekawym programem i dali swietny koncert.
        Na ostatnich spotkaniach zauwazylem, ze do Czeremchy przyjezdza mniej ludzi z
        Bielska czy Hajnowki, a wiecej z Polski. Przez 3 dni imprezy spotkalem moze 10
        znajomyc osob z Bielska! Czyzby Czeremszynska impreza nie odpowiadala
        Podlasianom (Bielszczanom) ?
        • partizan79 Re: 35- lecie ZPiT "Podlaskie Kukółki" 18.06.07, 03:28
          Czeremszyna ma nowy skład? A może panowie Krawi i P. powrócili do składu? Czy
          już się jednak w to nie bawią..
        • partizan79 Re: 35- lecie ZPiT "Podlaskie Kukółki" 18.06.07, 03:31
          Ja bym przyjechał, gdybym nie pracował:( Dikanda, ech...
          • africa21 Re: 35- lecie ZPiT "Podlaskie Kukółki" 18.06.07, 09:32
            Odszedl Byku na mandolinie ale jest nowy gitarzysta, nowe bebny, podobny zestaw
            do bebnow w Trotsy chociaz na ostatnim koncercie Magda tez grala na bebnach (nie
            wiem czy nie goscinnie) Nowe zak..aszcze skrzypce i dziewczyny na wokalu.
            Niestety Mr P. i M. nie graja juz a pana M. nawet nie bylo na imprezie.
        • netbard71 Re: 35- lecie ZPiT "Podlaskie Kukółki" 18.06.07, 17:13
          Przez 3 dni imprezy spotkalem moze 10
          > znajomyc osob z Bielska! Czyzby Czeremszynska impreza nie odpowiadala
          > Podlasianom (Bielszczanom) ?

Gwoli ciekawostek:
          warszawskie "Radio PIN" - jedna z lepszych i modniejszych rozgłośni radiowych
          (profil ekonomiczno- karierowo- biznesowy, dla ludzi 30+), ale z naprawde fajną
          muzyką i otwarta na świat od jakiegoś czasu puszcza muzyke ze wschodu...
          "Sołdata" zespołu Piatnica ( pisze fonetycznie ) katowali od wiosny, a od ok
          tygodnia można słyszec świetną aranżację w klimacie klubowym / chilloutowym
          piosenki ludowej "Czom ty ne priszoł". Nie wiem kto jest wykonawcą, nie mam
          mp3, ale kawałek jest po prostu genialnie zrobiony.
          Być może jest to jedna z przyczyn, że tak jak pisze przedmówca na imprezach
          tego typu więcej jest ludzi z Polski niż Podlasia.
          Na Podlasiu ta muzyka to stare babki, wasiloczki, poza tym w języku będącym
          częściej źródłem krzywego uśmiechu u wielu osób.
          A w Polsce - ciekawa kultura, coś innego...
          Tutaj jest coraz większa moda na Wschód...w róznym wydaniu. Mnie to cholernie
          cieszy , bo jak mówię że jestem z Bielska (tego na POdlasiu) to coraz częściej
          słyszę w odpowiedziach nutę zazdrości...
          pozdrawiam
          Andrzej

• stepby Re: 35- lecie ZPiT "Podlaskie Kukółki" 19.06.07, 11:12
            w Wwie bycie kims innym zawsze budziło zazdrość. A jeszcze z Podlasia i to tego
            nie koniecznie Polskiego to... PAmiętam - studiowałem tam lat kilka
            • odziej Re: 35- lecie ZPiT "Podlaskie Kukółki" 19.06.07, 11:26
              nie przesadzasz stepie?

ja też spędziłem w wawie ładnych kilka lat i jakoś nikt mi nie robił zarzutów z
              powodu pochodzenia z podlasia czy bycia prawosławnym... dziwnych miałeś
              znajomych... ja bez problemu zawsze miałem urlop na święta itp. co najwyżej
              zazdroszczono mi babcinego bimbru i kiełbaski swojskiej :)

a w poznaniu jeszcze bardziej jest się ewenementem i też nie ma z tym problemów
              - rzekłbym bardziej , że to na podlasiu częściej można mieć problemy ze względu
              na pochodzenie...ale to już zupełnie coś z innej beczki ;)

stepby napisał:

> w Wwie bycie kims innym zawsze budziło zazdrość. A jeszcze z Podlasia i to tego
              >
              > nie koniecznie Polskiego to... PAmiętam - studiowałem tam lat kilka
              • stepby Re: 35- lecie ZPiT "Podlaskie Kukółki" 19.06.07, 11:28
                a gdzie widzisz bym mówił, że ktos robił mi jakieś zarzuty ??? Za każdym razem
                jak mówiłem że jestem z Podlasia miałem darmowe piwo i przyjaciół. Pisząc o
                zazdrości miałem na myśli pozytywną sferę znaczenia tego słowa.
                • odziej Re: 35- lecie ZPiT "Podlaskie Kukółki" 19.06.07, 11:36
                  oki, mea culpa honor zwracam ;D
    • ebixa Re: 35- lecie ZPiT "Podlaskie Kukółki" 18.06.07, 00:02
      Chyba "Podlaskie Kukułki" ?
      • obserwer11 Re: 35- lecie ZPiT "Podlaskie Kukółki" 18.06.07, 00:21
        też tak myślę i jestem pewien ;
        jaskółka
        kukułka
        gżegrzółka ?
        • africa21 Re: 35- lecie ZPiT "Podlaskie Kukółki" 18.06.07, 00:27
          a ja sie zagalopowalem i wyszlo jak wyszlo.
          Przy okazji przypomne sobie co i jak.
    • baam1 Re: 35- lecie ZPiT "Podlaskie Kukółki" 18.06.07, 21:46
      Dzisiaj dostałam zaproszenie, więc kilka szczegółów podaję:
      23 czerwca 2007 - Bielski Dom Kultury - godzina 17.00; wystąpią soliści, kapela
      i dwie grupy taneczne. W programie: tańce narodowe, Suita lubelska, Tance z
      Łowicza, Suita Lachów Sądeckich, Suita kurpiowska, Pokolenie kukułkowe, Suita
      podlaska, finał
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka