Dodaj do ulubionych

noc Kupały

IP: *.acn.waw.pl 16.06.03, 02:26
Witajcie, moze ktos zacheci do przyjazdu na Noc Kupały do Białowieży? Bardzo
chętnie bym przyjechał - może ktoś był w poprzednich latach, jakieś atrakcje
oprócz dziewic topiących wianki? z gory dziekuje mbrat
Obserwuj wątek
    • Gość: phi Re: noc Kupały IP: *.retel.pl 16.06.03, 14:59
      tak, jest świetnie, tłumy ludzi, muzyka też przytłumiona - jakże romantycznie i
      tradycyjnie, byvają nawet sztuczne ognie :)

mówię to z bólem w sercu, ale może lepiej jechać na ukraińsjkie kupalle do
      Dubicz?
      • Gość: mbrat Re: noc Kupały IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.03, 18:34
        dlaczego mialbym wybrac ukrainskie a nie bialoruskie? Fajniejsi ludzie, lepsza
        impreza, piekniejsze dziewice od wiankow? poza tym chyba w Bialowiezy jest
        lepszy klimat... Nie wiem
        mbrat
        • Gość: ad Re: noc Kupały IP: 195.117.87.* 17.06.03, 08:13
          Kalendarium imprez kulturalnych
          Związku Ukraińców Podlasia w 2003 roku

"Na Iwana, na Kupala", 19 lipca 2003 r., Zalew "Bachmaty" w Dubiczach
          Cerkiewnych
          • Gość: Jeud Re: noc Kupały IP: *.retel.pl 19.06.03, 01:53
            Oj, ludkowe, jak można Kupale robiti sered lieta?! Kupale je zviazane z tym,
            jak sońcie chodit po nebi! Czy ż u Ukrainciuw sońcie dwa tyżni spuzniajetsia,
            czy to może ichniaja vydumka kob byti oryginalniejszum? ;)
            • Gość: xx A co piernik do wiatraka? IP: *.bielsk-podlaski.sdi.tpnet.pl 30.09.03, 14:18
              Tzn. co mają imprezy w Dubiczach czy Białowieży wspólnego z tradycyjnymi
              obrzędami nocy kupalskiej, które dawno już tu obumarły i teraz ktoś próbuje
              dodać im życia pozagrobowego?
          • Gość: Bodo Re: noc Kupały IP: *.bielsk-podlaski.sdi.tpnet.pl 20.06.03, 10:14

> "Na Iwana, na Kupala", 19 lipca 2003 r., Zalew "Bachmaty" w Dubiczach
            > Cerkiewnych

Czyżby konkurencja dla Basoviszcza?
        • Gość: Jeud Re: noc Kupały IP: *.retel.pl 19.06.03, 01:54
          > dlaczego mialbym wybrac ukrainskie a nie bialoruskie? Fajniejsi ludzie,
          lepsza
          > impreza, piekniejsze dziewice od wiankow? poza tym chyba w Bialowiezy jest
          > lepszy klimat... Nie wiem
          > mbrat

Nie wiesz? To sprawdź.
          • Gość: mbrat Re: noc Kupały IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.03, 12:48
            prosze o troche powagi, mieszkam w Warszawie, wiec nie do konca orietuje sie w
            lokalnych imprezach. chce przyjechac na Noc Kupaly, na 2 imprezy nie uda mi sie
            na pewno, bo nie bede mial na to kasy. pomozcie sie zdecydowac, ok? dzieki
            • bahdan Re: noc Kupały 23.06.03, 08:40
              Gość portalu: mbrat napisał(a):

> prosze o troche powagi, mieszkam w Warszawie, wiec nie do konca orietuje sie
              w
              > lokalnych imprezach. chce przyjechac na Noc Kupaly, na 2 imprezy nie uda mi
              sie
              >
              > na pewno, bo nie bede mial na to kasy. pomozcie sie zdecydowac, ok? dzieki

Jeżeli masz mniej niż 100 lat to proponuję jednak Basoviszcza. Też folklor,
              tylko trochę współcześniejszy. I dojazd lepszy.

Pozdrawiam i zapraszam, chociaż sam tam jestem tylko gościem.
            • Gość: Nijt Re: noc Kupały IP: *.hajnowka.sdi.tpnet.pl 02.07.03, 13:38
              człowieku dalko mi do uczestnictwa w takiej imprezie chociaż mieszkam w
              hajnówce, po prostu nie rajcują mnie takie klimaty, ale jakbym Ci miał poradzić
              to jedź na 5 lipca do Białowieży, zobaczysz nie będziesz żałował
              pozdr. Nijt

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka