mexico86 09.11.07, 16:52 Ja mexico 86- mowie TAK. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pawlozsiul mówisz "tak", a co robisz? 09.11.07, 17:03 mexico86 napisał: > Ja mexico 86- mowie TAK. Sporo rzeczy gadasz. Podaj wymiar swojej flagi. Odpowiedz Link Zgłoś
partizan79 Re: Wywiesisz Flage w dniu 11 listpoada? 09.11.07, 17:12 Ja partizan79 mówię - nie. Odpowiedz Link Zgłoś
nikjesienny Ciekawe 09.11.07, 17:31 ilu jutro wywiesi dwie flagi . Państwową i ... papieską , choć ta nie ma nic wspólnego z 11 listopada . Jeśli spotkamy taką sytuację , a napewno , udokumentujemy to na forum odpowiednim zdjęciem . Odpowiedz Link Zgłoś
mexico86 Re: Ciekawe 09.11.07, 17:56 Wywiesisz czy nie wywiesisz takie jest pytanie.....hmmm w zasadzie nie musisz odpowiadac... Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: Wywiesisz Flage w dniu 11 listpoada? 09.11.07, 17:31 Wywiesze bo jestem Polakiem , szanuje swoje swietosci i symbole Odpowiedz Link Zgłoś
napchafte_chochoncy Nigdy nie wywieszałem 09.11.07, 17:37 Więc pozostane wierny tradycji Odpowiedz Link Zgłoś
nikjesienny Opublikuję w internecie 09.11.07, 18:49 zdjęcia wszystkich ruder obwieszonych w niedzielę flagą watykańską . Odpowiedz Link Zgłoś
nikjesienny Re: Opublikuję w internecie 09.11.07, 19:00 jako dowód swiadomosci narodowej . Co ma piernik do młynarza ... Własnie to . Można bedzie się posmiać ze swiadomości narodowej . Odpowiedz Link Zgłoś
napchafte_chochoncy Re: Opublikuję w internecie 09.11.07, 19:08 I się przyłączam Odpowiedz Link Zgłoś
kamaro99 Re: Opublikuję w internecie 09.11.07, 22:26 nikjesienny napisał: > jako dowód swiadomosci narodowej . > Co ma piernik do młynarza ... Własnie to . Można bedzie się posmiać > ze swiadomości narodowej . My ją chociaż mamy, a ty musisz sobie taką wymyśleć! Kto się poczówa ten wywiesza... a Polacy w Bielsku to przecież mniejszość. Śmiej się głośno z "flag watykańskich na ruderach" Śmiej się ! a ktoś ma tylko swoje zdanie, a ty go jak widać wcale nie szanujesz... Prawda jest jak dupa, każdy siedzi na swojej.. Odpowiedz Link Zgłoś
nikjesienny Re: Opublikuję w internecie 11.11.07, 12:09 Sporo dzisiaj jeżdziłem po Bielsku i ... niestety zawiodę forumowiczów . Świdomość narodowa okazała się wyższą niż dewocja . Wisi sporo flag państwowych i ... nie zauwazyłem watykańskiej . Odpowiedz Link Zgłoś
nikjesienny Please for the active 09.11.07, 19:32 Please for the active help in the doing picters , because tomorrow me not be in Bielsk . From regions , I will supply documentary evidence . Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: Wywiesisz Flage w dniu 11 listpoada 09.11.07, 19:47 Kazdy temat sprowadzicie do waszej obsesji...czyli antykatolickosci.Smutne!Ta choroba Was toczy od Wolynia! Odpowiedz Link Zgłoś
nikjesienny Polonistom, językoznakoznawcom, 09.11.07, 19:48 socjologom , politykom , księzom , innym. Cytat tytułu wątku : "Wywiesisz Flage w dniu 11 listpoada." Jaki sens ma umieszczenie wyrazu "Flaga" z dużej litery ? Odpowiedz Link Zgłoś
perphidia Re: Polonistom, językoznakoznawcom, 09.11.07, 21:15 nikjesienny napisał: > socjologom , politykom , księzom , innym. > Cytat tytułu wątku : > "Wywiesisz Flage w dniu 11 listpoada." > > Jaki sens ma umieszczenie wyrazu "Flaga" z dużej litery ? to zalezy od punktu siedzenia Odpowiedz Link Zgłoś
konfederata Re: Polonistom, językoznakoznawcom, 10.11.07, 10:15 nikjesienny napisał: > Jaki sens ma umieszczenie wyrazu "Flaga" z dużej litery ? www.google.com/search?client=opera&rls=pl&q=Flaga&sourceid=opera&ie=utf-8&oe=utf-8 Hymn Polski Flaga Polski wydaje mi się , że z Dużej Odpowiedz Link Zgłoś
hansgrubber Re: Wywiesisz Flage w dniu 11 listpoada? 09.11.07, 19:44 Nie. Bo nie mam. Odpowiedz Link Zgłoś
mexico86 Re: Wywiesisz Flage w dniu 11 listpoada? 09.11.07, 20:07 HAnsie ten temat załozyłem ze wzgledu na Ciebie. Wywieisz flage ? TAK- NIE? Odpowiedz Link Zgłoś
hansgrubber Re: Wywiesisz Flage w dniu 11 listpoada? 09.11.07, 20:36 Nie uwierzysz. Juz odpowiedzialem. Odpowiedz Link Zgłoś
burak-cukrowy Re: Wywiesisz Flage w dniu 11 listpoada? 09.11.07, 20:48 Nie - flagę TAK - banderę na swoim statku - wywinę jeszcze orła po 18.30 Odpowiedz Link Zgłoś
hansgrubber Re: Wywiesisz Flage w dniu 11 listpoada? 09.11.07, 20:53 To jest pomysl: w narodowe swieto Polski wieszac Bandere. :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
swoboda_slowa35 Re: Wywiesisz Flage w dniu 11 listpoada? 09.11.07, 21:04 Idiocie to nawet Bandera będzie przeszkadzała :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
nikjesienny Buraczku , 09.11.07, 21:03 rano bede jechać obok statku , a sprawdzę , czy wisi . Co do orła , może nie być slisko i nie wyjdzie . Odpowiedz Link Zgłoś
perphidia Re: Wywiesisz Flage w dniu 11 listpoada? 09.11.07, 21:13 od jakiegos czasu zastanawiam sie ilu mieszkancow PL orientuje sie w tych wszystkich waznych datach a bylem swiadkiem komicznych sytuacji i odpowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: Wywiesisz Flage w dniu 11 listpoada? 09.11.07, 21:54 czytam...i smutek ogarnia...na szczescie jestescie marginesem na ktory zreszta na wlasne zyczenie sie spychacie Odpowiedz Link Zgłoś
burak-cukrowy Re: Wywiesisz Flage w dniu 11 Listopada? 09.11.07, 22:15 przesadzasz ! wszyscy jesteśmy tu patriotami, tylko wkurza nas podejście niektórych Panów do tematu ; a wiecie, rozumiecie - fanatyzm jest niezdrowy ' poza tym dziękuj Bogu, że mieszkasz na Podlasiu a nie w Toruniu * uciekłem z transportu do cukrowni, chociaż byłem juz w łapach Odpowiedz Link Zgłoś
pawlozsiul Tylko Cukrowy może być uznany za patriotę! 09.11.07, 22:21 Zastanawiałem się, który "patriota" poprawi datę. Tylko Cukrowy pokazał, że los Ojczyzny leży mu na sercu! "11 listpoada" Odpowiedz Link Zgłoś
hansgrubber Re: Wywiesisz Flage w dniu 11 Listopada? 09.11.07, 22:24 Zloty chichot za ostatnie zdanie. :) Odpowiedz Link Zgłoś
pawlozsiul Re: Wywiesisz Flage w dniu 11 listpoada? 09.11.07, 22:25 Być uznanym przez Ciebie za margines poczytuję sobie za zaszczyt. Odpowiedz Link Zgłoś
pawlozsiul 15%? 09.11.07, 22:24 20% Polaków ciągle uważa, że zbrodni w Katyniu dokonali Niemcy. Jeżeli 15% wie, co się świętuje 11 Listopada, można mówić o sukcesie. Odpowiedz Link Zgłoś
perphidia Re: 15%? 09.11.07, 22:32 własciwie to o co sie spieramy?? po co ten watek? jaki ma cel i czy ma kto chce to wywiesi a kto nie to nie rzecz w tym ze wielu nie bedzie wiedzialo z jakiej okazji te flagi pewnie przedterminowe wybory Odpowiedz Link Zgłoś
hansgrubber Re: 15%? 09.11.07, 22:39 To moglbybyc ciekawa dyskusja - czy trzeba, warto i po co manifestowac takimi gestami swa narodowa tozsamosc albo szacunek dla tradycji kraju ale przeciez nie po to zostal zalozony, do czego autor z rozbrajajaca szczeroscia sie przyznal. Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: 15%? 09.11.07, 22:52 Hans bedac w Finlandii widzialem przed kazdym domem dwa wysokie maszty.Na jednym wisiala flaga finska a na drugim wieszano flage kraju jezeli obcokrajowiec odwiedzal ich dom.Ladne!?Oni sie nie zastanawiaja czy i jak byc dumnym ze swej narodowosci i zapewne dlatego ten maelenki narod tak dlugo i dzielnie walczyl z bolszewickim okupantem. Odpowiedz Link Zgłoś
hansgrubber Re: 15%? 09.11.07, 23:11 1. A mozna byc dumnym bez flagi przed domem? 2. A przy okazji: Finowie maja byc z czego dumni, bo maja jeden z najbogatszych krajow na swiecie. I do diabla - maja tam klasycznie lewicowe rozwiazania! Ty to potrafisz dac przyklad. :) Odpowiedz Link Zgłoś
kamaro99 Re: 15%? 09.11.07, 22:33 A tak dla ciekawości; to ile % braci Prawosławnych rozumie j.starocerkiewny podczas nabożeństwa???????????????? A ilu w Polsce jest "swojaków" co nie potrafią wskazać swojej ojczyzny. A ty Polaków się czepiasz???? Nie sra się w swoje gniazdo.. Odpowiedz Link Zgłoś
pawlozsiul czy ja się czepiam? 09.11.07, 22:48 Autentycznie mnie to interesuje, bez podtekstów. Znasz jakieś badania socjologiczne, to podaj wynik - będę zobowiązany. Sam pewnie jesteś zażenowany widząc sondy uliczne w wiadomościach, gdzie ludzie nie potrafią na to pytanie odpowiedzieć, więc o co spór? A "polityka historyczna" realizowana przez obecną ekipę moze tylko sprawić, że 11 Listopada zacznie się kojarzyć z Katyniem (Katyń był na wiosnę akurat). Jeżeli chodzi o mnie - wiem akurat, że tego dnia w 1918 RR przekazała władzę Piłsudskiemu. Ale wiem też, że ta data nie jest "oczywistą oczywistością" i niemal przez całą II RP trwały spory o ustalenie daty święta narodowego. Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: czy ja się czepiam? 09.11.07, 23:13 Wreszcie bez antypolskiego jadu,zgodnie z faktami.czyli potrafisz! Dyskusje dlaczego 11 listopada trwaly w czasach II Rzeczpospoltej bo spieraly sie dwa obozy:pilsudzcykowski i narodowy.11 listopada Pilsudski wrocil specjalnym pociagiem z Magdeburga i przejal wladza z rak RR,stad tez zapewne ta data. Dzisiaj po latach spory sa bezsensowne.Komunisci obdarowali nas kiedys "swietem" 22 lipca upamietniajacym aneksje Polski pod zabor sowiecki.Trudno sie wiec dziwic ze dzisiaj jakas czesc/jaka niewiem/ Polakow nie wie co czcimy 11 listopada. Wywies wiec flage u tlumacz sasiadom ktorzy nie wiedza z jakiej to okazji. Odpowiedz Link Zgłoś
pawlozsiul 10/11 - z tym był zawsze problem 09.11.07, 23:27 Dla jasności: szkoły kończyłem za komuny, to zawsze były na historii drażliwe tematy. Odpowiedz Link Zgłoś
hansgrubber Re: 10/11 - z tym był zawsze problem 09.11.07, 23:31 Nie ma problemu: wrocil 10-ego, wladze przejal 11-ego. Oboz narodowo- patriotyczny ma problem. Z wiedza. Odpowiedz Link Zgłoś
perphidia Re: 10/11 - z tym był zawsze problem 10.11.07, 09:26 hansgrubber napisał: > Nie ma problemu: wrocil 10-ego, wladze przejal 11-ego. Oboz narodowo- > patriotyczny ma problem. Z wiedza. "wiekszosc ogólnonarodowa jest dzis w opozycji" M. Kuchciński Odpowiedz Link Zgłoś
perphidia Re: czy ja się czepiam? 10.11.07, 09:23 pawlozsiul napisał: > Autentycznie mnie to interesuje, bez podtekstów. Znasz jakieś > badania socjologiczne, to podaj wynik - będę zobowiązany. > Sam pewnie jesteś zażenowany widząc sondy uliczne w wiadomościach, > gdzie ludzie nie potrafią na to pytanie odpowiedzieć, więc o co spór? > > A "polityka historyczna" realizowana przez obecną ekipę moze tylko > sprawić, że 11 Listopada zacznie się kojarzyć z Katyniem (Katyń był > na wiosnę akurat). > > Jeżeli chodzi o mnie - wiem akurat, że tego dnia w 1918 RR > przekazała władzę Piłsudskiemu. Ale wiem też, że ta data nie > jest "oczywistą oczywistością" i niemal przez całą II RP trwały > spory o ustalenie daty święta narodowego. patrz: podpisanie układu granicznego z Litwa Odpowiedz Link Zgłoś
bielszczanin A tak a propo flagi 09.11.07, 23:31 Belgowie ostatnimi czasy sporo flag wywiesili w proteście przeciwko braku możliwości sformowania przez ichniejszy parlament rządu. Na każdym bloku (z okien, na balkonach) po kilka, kilanascie flag wisiało. Nie wiem czy to ufomowanie to się w końcu udało, w październiku bodajże jeszcze nie. A "starali" się od czerwca. Odpowiedz Link Zgłoś
romanpidlaszuk Proponuje wywiesic flage polska i ukrainska. 10.11.07, 07:07 Flage polska ze wzgledu na obywatelstwo polskie i zamieszkanie w Polsce, flage ukrainska ze wzgledu na narodowosc ukrainska wiekszosci mieszkancow Bielska. Tego typu filozofia jest norma np. w wieloetnicznym Chicago. www.uccaillinois.org/photo_album.html Odpowiedz Link Zgłoś
hansgrubber Wywies flage Angoli 10.11.07, 10:14 Tez maja swieto narodowe. I pasuje do Twego plemiennego sposobu myslenia. :) Odpowiedz Link Zgłoś
romanpidlaszuk Jezeli to twoja narodowosc to jak najbardziej Hans 10.11.07, 14:15 Tez maja swieto narodowe. I pasuje do Twego plemiennego sposobu myslenia. :) --------------------------------- Jezeli jestes z pochodzenia Angolczykiem to obok flagi polskiej wywies flage Angoli, nie wstydz sie swojej narodowosci Hans! Odpowiedz Link Zgłoś
andruszczyn1 Re: Angoli! 10.11.07, 17:59 Hans przestań, bo będe domagał się przeprosin. Bycie współplemieńcem to "zjawisko biologiczne", a nie "kategoria polityczna":) W jednym worku z Romanem jest mi ciasno...Zrozum:) Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Hans mniej brunatnie 10.11.07, 18:18 Jutro nasze swieto!Mysl bardziej "bialo-czerwono"!To swieto wszystkich,tych z SLD rowniez...cieszmy sie wiec z wolnej Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
hansgrubber Re: Angoli! 10.11.07, 18:22 Nie uwazalem nigdy ze masz swiadomosc plemienna. Co innego Romek. Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: Angoli! 10.11.07, 20:32 Hans zmartwie Cie!Nie mam swiadomosci proletariackiej,nie podnieca mnie zupelnie zawolanie "Proletariusze wszystkich krajow laczcie sie"...trwam w swoim ciemnogrodzie wierny zawolaniom moich przodkow "Bog-Honor i Ojczyzna" Odpowiedz Link Zgłoś
andruszczyn1 Re: Angoli! 10.11.07, 20:35 O świadomości nie było wcześniej mowy...jedynie o współplemieńcach. Odpowiedz Link Zgłoś
andruszczyn1 Re: Angoli! 10.11.07, 20:37 Gdyby chodziło o świadomość to raczej trudno byłoby mówić o niej jako o "zjawisku biologicznym":) Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: Angoli! 10.11.07, 20:46 ...czlowieku czytac umie!Ja mowie o "swiadomosci plemiennej"??????? Odpowiedz Link Zgłoś
burak-cukrowy Re: Angoli! 10.11.07, 21:27 wybaczcie nieukowi, ale ... dlaczego to Brytyjczyków określano mianem - Angole ? Angola to jak pamietam z historii była kolonia kajzera Bismarcka ? Odpowiedz Link Zgłoś
nikjesienny Cukrowy ! 10.11.07, 21:40 burak-cukrowy napisał: > Angola to jak pamietam z historii była kolonia kajzera Bismarcka ? Kiedy zaczęto buraki w Polsce , ew. pod zaborami uprawiać , że pamietasz Bismarcka ? Odpowiedz Link Zgłoś
andruszczyn1 Re: Angoli! 10.11.07, 21:50 lechowski51 napisał: > ...czlowieku czytac umie!Ja mowie o "swiadomosci plemiennej"??????? Zwróciłem się do hansa:) Odpowiedz Link Zgłoś