stepby 12.02.08, 09:37 Baciuszka na mszy zakomunikował, że 43 rosziny nie wpuściły go na "pokolędzie" - na pałace za mało ?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
napchafte_chochoncy Ile dajecie baciuszce/księdzu 12.02.08, 09:49 chodzącemu po kolędzie? Ja daje 20 sekund - potem spuszczam psa Odpowiedz Link Zgłoś
markochmeleski Re: Ile dajecie baciuszce/księdzu 12.02.08, 09:52 Co jeden to lepszy! :))))) My z Pawlem wypuszczamy psy żeby pobiegały po podwórku Odpowiedz Link Zgłoś
markochmeleski Re: interesujące... 12.02.08, 09:50 Nu Stepby daw Ty to daw! :))) chyba tak oznacza śmiech. Po świętach przyjechała do Orli grupa kolędnicza z jednej z cerkwi z Bielska ze swoim młodym pasterzem.Zatrzymali przechodzącego obok nich mojego syna i pytają:gdzie tu mieszkają prawosławni? Wiesz jabłko nie pada daleko od jabłoni,on im odpowiada:poj...o Was czy szto? I poszedł dalej.Jeszcze dziś z tego cała Orla sie smieje Odpowiedz Link Zgłoś
stepby Re: interesujące... 12.02.08, 09:54 DAw czy nie daw - nie rozumiem tylko tej nagonki. I tak Ci którzy nie wpuścili baciuchy - do cerkwi nie chodzą, więc nie usłysza tego. PO co więc o tym mówić?? Takie budowanie wewnętrznej nienawiści. Odpowiedz Link Zgłoś
markochmeleski Re: interesujące... 12.02.08, 09:56 Biorą przykłady z bratniego kościoła.Napiętnowanie publiczne z dokładnym danymi osobistymi i informacją o miejscu zamieszkania Odpowiedz Link Zgłoś
markochmeleski Re: interesujące... 12.02.08, 10:01 Ne bery do hołowy.Tak naprawdę to pójdę do spowiedzi kiedyś i zostane rozgrzeszony Odpowiedz Link Zgłoś
napchafte_chochoncy Re: interesujące... 12.02.08, 09:59 markochmeleski napisał: > Biorą przykłady z bratniego kościoła.Napiętnowanie publiczne z dokładnym danymi > osobistymi i informacją o miejscu zamieszkania Nie byłbym tego taki pewien. Nie raz widziałem w cerkwi w "pretworze" listę osób (imie, nazwisko, adre), które nie dały na cerkiew. Myślę że to żadna nowość. Odpowiedz Link Zgłoś
markochmeleski Re: interesujące... 12.02.08, 10:04 W mieście już na takie rzeczy się przyzwala jak w/w wzór, na wsi takie numery nie przechodzą,chyba że czegoś nie zauważyłem.Raz w tygodniu średnio jestem (pogrzeb,sorokowaja,rokowaja i w tamtym roku jeden ślub) Odpowiedz Link Zgłoś
napchafte_chochoncy Re: interesujące... 12.02.08, 10:05 To o czym pisłaem miało miejsce w cerwki wiejskiej Odpowiedz Link Zgłoś
markochmeleski Re: interesujące... 12.02.08, 10:07 idę dopiję wódkę po wyprawce syna Odpowiedz Link Zgłoś
napchafte_chochoncy Re: interesujące... 12.02.08, 10:10 markochmeleski napisał: > idę dopiję wódkę po wyprawce syna :)) Odpowiedz Link Zgłoś
markochmeleski Re: interesujące... 12.02.08, 10:12 mam za.... e i genialne pomysły.Nu! Odpowiedz Link Zgłoś
napchafte_chochoncy Re: interesujące... 12.02.08, 10:19 markochmeleski napisał: > mam za.... e i genialne pomysły.Nu! Wsioho dobroho!NU! Odpowiedz Link Zgłoś
markochmeleski Re: interesujące... 12.02.08, 10:20 można tak normalnie, po czołowieczesku.Qpba wyliw zapojku na klawiaturu Odpowiedz Link Zgłoś
romanpidlaszuk Budut howoryty,sluzyty po naszomu to budem dawaty 12.02.08, 10:04 Baciuszka na mszy zakomunikował, że 43 rosziny nie wpuściły go na "pokolędzie" - na pałace za mało ?? ------------------------ Budut howoryty,sluzyty po naszomu, po ukrainski to budem dawaty, a jak sluzhat i howorat po polski to chaj jidut do etnicznych Polakiw, np. do Wysokiego Mazowieckiego, chaj wony im dajut... Tohdy pobaczut czyja ruka ich hoduje i koho treba szanuwaty... Odpowiedz Link Zgłoś
napchafte_chochoncy Re: Budut howoryty,sluzyty po naszomu to budem da 12.02.08, 10:10 To żeś Roman zayebal, jak dzik w sosnę :D Odpowiedz Link Zgłoś
stepby Re: Budut howoryty,sluzyty po naszomu to budem da 12.02.08, 10:19 za dobrze u nas mają. NA bieszczadach gdzie prawosławnych jest garstka dbają troche o swoich - u nas wytykają palcami. POstanowiłem i ja troche powytykać. Widze , że macie podobne zdanie do tych którzy w imie Boga dorobili sie drogich aut i pałaców. Odpowiedz Link Zgłoś
napchafte_chochoncy Re: Budut howoryty,sluzyty po naszomu to budem da 12.02.08, 10:23 stepby napisał: > za dobrze u nas mają. NA bieszczadach gdzie prawosławnych jest > garstka dbają troche o swoich - u nas wytykają palcami. POstanowiłem > i ja troche powytykać. Widze , że macie podobne zdanie do tych > którzy w imie Boga dorobili sie drogich aut i pałaców. Mają dobrze i uważają, że im się wszystko należy. Bardzo krzywdzą Cerkiew jako wspólnotę, bo odpychają od Niej wielu ludzi. Niewielu jest duchownych naprawde z powołania. Chociaż ostanimi czasy miałem przyjemność takiego poznać. Odpowiedz Link Zgłoś
markochmeleski Re: Budut howoryty,sluzyty po naszomu to budem da 12.02.08, 10:28 Chłopci my z kumom z Wami.Jak śpiwaw mój diatko:Dałoj dałoj monachom,rabinom,papom... Biła mene maty,berezowym prutom... Odpowiedz Link Zgłoś