marecki-34 24.03.09, 18:00 Ile mamy tych nieoznakowanych radiowozów w Bielsku, 2 jednakowe stalowo-błękitne Vectry czy jedną, która zmienia tablice rejestracyjne? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
partizan79 Re: nieoznakowane radiowozy w BP 24.03.09, 18:27 > która zmienia tablice rejestracyjne? A to tak można? Odpowiedz Link Zgłoś
marecki-34 Re: nieoznakowane radiowozy w BP 24.03.09, 18:55 Dobrze się przyjrzałem dziś jednej z tych Vectr, wygląda na nową a rejestrację (z doklejonymi unijnymi gwiazdkami) ma z końca 2005 roku i ten sam stalowo błękitny kolor jak ta kupiona w ubiegłym roku. Nigdy wcześniej nie słyszałem też, że w BP taki radiowóz był. Tablic na pewno zmieniać nie można ale może w wyjątkowych sytuacjach jak już wszyscy mają zapisany numer rejestracyjny policja coś może zrobić? Swoją drogą coraz trudniej się robi w naszych okolicach - co wyjazd do Białegostoku lub nawet gorzej bo tu blisko zatankować w Haćkach to widzę nieoznakowane radiowozy, nasz(e) Bielski(e) albo czarne Vectry białostockie :-( Odpowiedz Link Zgłoś
cdsmarcin Re: nieoznakowane radiowozy w BP 24.03.09, 19:25 Tyle, że chyba tylko jedna posiada videorejestrator. Z tego co wiem jest jeszcze kilka nieoznakowanych radiowozów m. in. Astra, Espero i kilka polonezów :) Odpowiedz Link Zgłoś
marecki-34 Re: nieoznakowane radiowozy w BP 24.03.09, 21:28 Czyli jeden wideorejestrator na kilka samochodów? Odpowiedz Link Zgłoś
burak-cukrowy Re: nieoznakowane radiowozy w BP 25.03.09, 07:13 Taki właśnie fotovideoradiowóz zatrzymał mnie, tylko nie wiem gdzie to było ? Obudziłem się w swoim posłanku. Sny bywają dziwwne ... A może to był sen proroczy ? Odpowiedz Link Zgłoś
stepby Re: nieoznakowane radiowozy w BP 25.03.09, 07:37 hmm - a dlaczego Was tak niepokoja te nieoznakowane "radiowozy". Jeżeli jeździcie zgodnie z prawem to nie ma się czego obawiać. Odpowiedz Link Zgłoś
burak-cukrowy Re: nieoznakowane radiowozy w BP 25.03.09, 07:41 Rzecz w tym, że one jężdzą szybciej od nas, kiedy juz doganiasz pirat, on bezczelnie zdjęcie robi ;) I co wygrasz z takim ? Odpowiedz Link Zgłoś
sebcioo Re: nieoznakowane radiowozy w BP 25.03.09, 10:30 Polecam: www.youtube.com/watch?v=mhrZiKhkZA0&feature=related www.youtube.com/watch?v=sfmG7_ZIq_U&feature=related www.youtube.com/watch?v=xthyUZStzDQ&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
sebcioo Re: nieoznakowane radiowozy w BP 25.03.09, 08:42 To tak jak np z zainstalowaniem kamer w twoim mieszkaniu. Zgadzasz sie na to? Jesli nie robisz nic niewlasciwego to nie masz sie czego obawiac. Odpowiedz Link Zgłoś
stepby Re: nieoznakowane radiowozy w BP 25.03.09, 08:46 Mieszkanie Sebciu nie jest miejscem publicznym - droga jest. Nie wyszło Ci to porównanie, więc dalej Was nie rozumiem Odpowiedz Link Zgłoś
marecki-34 Re: nieoznakowane radiowozy w BP 25.03.09, 09:34 Fotoradary Stepie i nieoznakowane radiowozy stosuje się prewencyjnie, żebyśmy jeździli zgodnie z przepisami a osoby łamiące przepisy są na podstawie tak zdobytych dowodów karane. Twoje mieszkanie jest miejscem publicznym w tym sensie, że możesz po pracy knuć w nim plany wysadzenia elektrowni czy molestować 12-to letnia Basię podając się za 12-to letniego Bartka na przykład. Więc jeśli nie masz nic do ukrycia bo żyjesz zgodnie z prawem to zgodzisz się na kamerę w domu w ramach prewencji czy będziesz krzyczeć, że "policyjne państwo"? Jak zareagujesz jak z pieniędzy uzyskiwanych z karania ludzi za łamanie prawa w domach (można kamery umieścić w tak zwanych rodzinach patologicznych na początek) będzie się finansowało kolejne kamery i systemy monitorujące rozszerzając "grupy ryzyka"? Odpowiedz Link Zgłoś
marecki-34 Re: nieoznakowane radiowozy w BP 25.03.09, 09:02 To nie jest takie proste stepie. Z uporem maniaka powtórzę swój argument - dlaczego na trasie do Białegostoku mam jeździć 50-60 km/h zamiast dozwolonych 90 km/h? Od 2 lat nie widzę na tej trasie żadnych zmian na lepsze w sensie poprawienia jakości drogi czy jej bezpieczeństwa. Na co idą pieniądze z mandatów, na poprawę bezpieczeństwa czy może na nowe fotoradary i nieoznakowane radiowozy? Sebcio dobrze pisze - to grozi państwem policyjnym. Odpowiedz Link Zgłoś
stepby Re: nieoznakowane radiowozy w BP 25.03.09, 09:17 Ze mnie robisz idiotę, czy z siebie. Autobusem z Bielka do Białegostoku jade nie całą godzinę. Trasa 54 km. Gdyby auto jechało nie zatrzymując się, cały czas pędząc drogą ( autobus by pokonać Białystok do dworca potzrebuje ok 20 min ) średnia prędkośc wynosiła by 54 km / h - Autopbus jednak by uzyskać taki czas przejazdu musi chwilami gnac nawt 80 km/h - A Ty nie jestes w stanie ??? osbówką ??? Przyznajcie się , że jeździcie niezgodnie z prawem i przeszkadza Wam w tym policja - a jezeli się odważycie,to nie czepiajcie się do rowerzystów którzy biorą z Was przykład ;) Odpowiedz Link Zgłoś
sebcioo Re: nieoznakowane radiowozy w BP 25.03.09, 09:43 Tak zapytam przewrotnie - jestes samochodziarzem ;)? Tzn czy jestes/bywasz kierowca samochodu? Odpowiedz Link Zgłoś
marecki-34 Re: nieoznakowane radiowozy w BP 25.03.09, 09:50 Na tej drodze są również stare autobusy, traktory, autobusy z dziećmi, maruderzy, którzy jeżdżą 50 km/h. Część z nich bo szybciej nie mogą a część bo mają gdzieś innych na tej drodze. Godząc się na jazdę zgodnie z przepisami i nie wyprzedzając ich we wszystkich zabronionych miejscach (linie ciągłe i ograniczenia prędkości, ruch z przeciwnej strony) traci się na tej trasie czas. Robią to Stepie również autobusy - usiądź kiedyś blisko kierowcy i pilnie obserwuj prędkościomierz, znaki z ograniczeniami prędkości i linie na jezdni. Twierdzę, że Państwo polskie nie ma pomysłu na bezpieczeństwo na drogach. Jedyna prowizorka to ograniczenia prędkości i mandaty za jej przekraczanie. A policja w tej sytuacji z fotoradarami i nieoznakowanymi radiowozami jest wykonawcą tej prowizorki. Pieniądze na drogi mamy z Unii, wykonawcy również mogą się znaleźć a dróg jak nie było tak powstają po 100 km rocznie. Dawno udowodniono, że najmniej wypadków odbywa się na autostradach. Przykro mi ale każdy rowerzysta, który pojawia się na tej trasie w nocy bez świateł, bez kamizelki odblaskowej będzie nazywany przeze mnie debilem i samobójcą. Odpowiedz Link Zgłoś
sebcioo Re: nieoznakowane radiowozy w BP 25.03.09, 10:26 > A policja w tej sytuacji z fotoradarami i nieoznakowanymi > radiowozami jest wykonawcą tej prowizorki. Jakis ladny czas temu splodzilem na tym forum piekny elaborat o tym co mysle o pracy drogowki i metodach przez nich stosowanych. Bylo w nim m.in. o tym ze nieoznakowane radiowozy tak samo lamia prawo i przepisy jak kierowcy ktorych scigaja. Powiedz stepie - czy nie jest tak? > Dawno udowodniono, że najmniej wypadków odbywa się na autostradach. Swiete slowa. > Przykro mi ale każdy rowerzysta, który pojawia się na tej trasie w > nocy bez świateł, bez kamizelki odblaskowej będzie nazywany przeze > mnie debilem i samobójcą. A ja kazde dawce bede nazywal dawca. Kogo uwazam za dawce - opisywalem wczesniej nie raz. Odpowiedz Link Zgłoś
cdsmarcin Re: nieoznakowane radiowozy w BP 25.03.09, 15:02 Dowiedziałem się, że jest też Vectra 31CU, więc oni może na serio zmieniają te rejestracje? Odpowiedz Link Zgłoś
cdsmarcin Re: nieoznakowane radiowozy w BP 25.03.09, 15:06 Znalazłem gdzieś w necie: Powiat bielski: czarny mondeo II BBI 31CU ciemny mondeo zielony BBI 73HC szary passat BBI 02EN błękitny metalic vectra BBI 03HF granatowy opel astra BBI F956 W poprzednim poście napisałem o Vectrze na tablicach 31CU, bo taką widziano w mieście, a jak wynika ze spisu jeździł na takiej również Mondeo... Coś w tym jest. Odpowiedz Link Zgłoś
marecki-34 Re: nieoznakowane radiowozy w BP 25.03.09, 16:32 Właśnie wczoraj widziałem tą Vectrę 31CU, wygląda dokładnie tak samo jak ta 03HF - dlatego ten post był :-) Odpowiedz Link Zgłoś
sebcioo Zdecydujcie sie 30.03.09, 21:54 cdmarcin napisal: Powiat bielski: czarny mondeo II BBI 31CU ... marecki napisal: Właśnie wczoraj widziałem tą Vectrę 31CU... Z tego co ja zaobserwowalem to BBI 31CU to jest blekitna metalic vectra. Odpowiedz Link Zgłoś
marecki-34 Re: Zdecydujcie sie 31.03.09, 11:23 no właśnie, podejrzewamy bielska policję, że tablice są jedne a samochodów kilka Odpowiedz Link Zgłoś
wojtekbp Re: Zdecydujcie sie 26.08.09, 22:24 Bo to są zasrane cwaniaki, nieroby, pasożyty społeczne. Odpowiedz Link Zgłoś
porter09 Re: nieoznakowane radiowozy w BP 06.04.09, 23:25 hm, od pewnego czasu przeglądam forum, i w sumie śledzę Twoje bzdurne, przerysowane komentarze. I na prawdę strasznie długo mnie korciło, żeby odpisać na kilka z Twoich postów. Odnoszę wrażenie, że albo jesteś strasznie zgorzkniałą istotą, której żadna instytucja w Polsce nie jest w stanie zadowolić - albo po prostu nie masz wlasnego życia, więc żyjesz krytykowaniem innych. i zaiste nie rozumiem skąd ta niechęć do policji. A Twój "piekny" elaborat na temat pracy drogówki jest ewidentnym powtierdzeniem Twojej ignoracji, prostoty i nieznajomości funckji, jaką ma pełnić policja na drogach. O specyfice pracy videorejestratorów pojęcia nie masz najmniejszego. To co - anarchia?? Precz z policją! :) a skoro juz jestes tak stanowczy w swoich sądach, to nie będź sebciu hipokrytą - i nie szukaj pomocy w tej okropnej instytucji. Radź sobie, rób porządki w Polsce- zacznij od podlasia :) swoją drogą - zastanawiam się czym sam się zajmujesz - bo musisz być świetny w tym co robisz, jeśli tak łatwo oceniasz immych. W sumie- łatwo to ustalić. >> wielbłąd nie widzi swoich garbów ;) Odpowiedz Link Zgłoś
sebcioo Re: nieoznakowane radiowozy w BP 07.04.09, 00:04 Wow, az popuscilem z wrazenia. Jakies konkrety czy tylko marudzic potrafisz? Oswiec nas na tym forum na temat specyfiki pracy wideorejestratorow a nie medrkujesz. Sam jestes hipokryta sugerujac ze policja pozwoli na samodzielne zaprowadzanie porzadkow. Odpowiedz Link Zgłoś
marecki-34 Re: nieoznakowane radiowozy w BP 07.04.09, 08:55 Sebcio ma rację, sam wielokrotnie widziałem naszą drogówkę "zaczajoną" w takich miejscach, że w ciągu godziny 3 samochody może przejadą. Dlaczego drogówka, w tym nieoznakowane radiowozy, nie ściga nieoświetlonych rowerzystów, sytuacji, które prowokują do niezgodnego z przepisami wyprzedzania - z przodu stary Autosan a za nim kolumna osobówek jeden drugiemu na dupie (jest przepis o zachowaniu bezpiecznej odległości przecież), dlaczego "nasza" Vectra nie wypuszcza się na prostą od Denisek do mostu na Narwi - tam się można rozpędzić, mandaty byłyby większe, dlaczego nie ścigają TIR`ów za ryzykowne wyprzedzanie? Dużo prościej jest przecież wyskoczyć do Proniewicz czy Pilik i złapać jakiegoś zamiejscowego frajera bo za późno nogę z gazu zdjął wjeżdżając do strefy zabudowanej. Sam wielokrotnie widziałem jak po wypisaniu mandatu odczekiwali na parkingu pod sklepem w Chrabołach - po 15 minutach cisza na CB i można jechać do Bielska. Efekty są a przebiegi małe ale czy tylko o to chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
sebcioo Re: nieoznakowane radiowozy w BP 07.04.09, 09:01 Nie trzeba wcale daleko siegac - wystarczy spojrzec na parking przed komenda. Jest tam jak wol ze parking tylko dla samochodow policji - a stoja prywatne samochody. Albo policja ma w d... co sie dzieje nawet u nich przed nosem. Albo jest kolesiostwo i stawiaja swoje prywatne samochody - tym sam i tak lamiac zakaz i pokazujac co policja sadzi o prawie. Odpowiedz Link Zgłoś
porter09 Re: nieoznakowane radiowozy w BP 06.04.09, 23:01 > Z uporem maniaka powtórzę swój argument - dlaczego na trasie do Białegostoku ma > m > jeździć 50-60 km/h zamiast dozwolonych 90 km/h tak się zastanawiam czy masz pojęcie o czym mówisz. Nigdy nie słyszałem żeby vectra trzepała kogoś za takie prędkości. Odpowiedz Link Zgłoś
sebcioo Re: nieoznakowane radiowozy w BP 07.04.09, 00:00 porter09 napisał: > tak się zastanawiam czy masz pojęcie o czym mówisz. Nigdy nie > słyszałem żeby vectra trzepała kogoś za takie prędkości. Nawet gdy jest ograniczenie do 40-tu? Odpowiedz Link Zgłoś
bielski-emigrant Re: nieoznakowane radiowozy w BP 25.03.09, 17:23 Pewnie, że zmieniają rejestracje. Mnie ponad dwa lata temu zatrzymała białostocka drogówka - czarną vectra i na blachach BBI. Odpowiedz Link Zgłoś
cdsmarcin Re: nieoznakowane radiowozy w BP 25.03.09, 20:26 I tutaj pojawia się pytanie... Czy taka "zamiana" odbywa się zgodnie z prawem? Odpowiedz Link Zgłoś
sebak13 Re: nieoznakowane radiowozy w BP 25.03.09, 20:50 dla przypomnienia UKS ma wymieniane częsciej:)) Odpowiedz Link Zgłoś
porter09 Re: nieoznakowane radiowozy w BP 06.04.09, 23:06 nie wiem czy słyszałeś o takim "zjawisku" jak "tymczasowy dowód rejestracyjny". A poza tym, jak sobie wyobrażasz żeby legalizowane, poddawane kontroli pojazdy służbowe policji jeździły na nielegalnych tablicach?? mam wrażenie, że przeceniacie trochę możliwości policji Odpowiedz Link Zgłoś
marecki-34 Re: nieoznakowane radiowozy w BP 07.04.09, 09:03 Jak dostajesz tak zwany "twardy" dowód to tam numery się nie zmieniają. Coś nie słyszałem, żeby w Polsce można było stosować "używane" tablice rejestracyjne no chyba, że samochód zmienia właściciela w tym samym powiecie ale wtedy tablice idą razem z samochodem. A poza tym to coś nie wierzę w działanie całkowicie zgodnie z prawem naszej drogówki - Mondeo z blachami CU może być ciągle na stanie niewyrejestrowane, Bielsk to małe miasto i ludzie szybko się uczą kto jeździ z tablicami 03HF :-D Odpowiedz Link Zgłoś
porter09 Re: nieoznakowane radiowozy w BP 07.04.09, 10:34 vectra ma twardy dowód na numery 03. na potrzeby policji istieje możliwość zmiany nr na tymczasowe. Oczywiście na krótki okres czasu. no i mylisz naszą drogówkę z jakąś inną, bo policja w Bielsku w ogóle nie ma mondeo. Może chodzi Ci o Siemiatycze. Odpowiedz Link Zgłoś
marecki-34 Re: nieoznakowane radiowozy w BP 07.04.09, 10:51 A może jeszcze jakiś cytat czy odsyłacz do ustawy/rozporządzenia, które daje takie prawo policji? Czyli co, po 30 dniach od zmiany będzie kolejna rejestracja? Odpowiedz Link Zgłoś
perphidia Re: nieoznakowane radiowozy w BP 05.04.09, 09:30 skoro nieoznakowane to moze inicjatywa obywatelska w celu ich oznaczenia :) Odpowiedz Link Zgłoś
marecki-34 Re: nieoznakowane radiowozy w BP 05.04.09, 17:55 Na mnie możecie liczyć, jak coś nowego przyuważę to od razu tu na Forum powiem :-) Odpowiedz Link Zgłoś
sebcioo Re: nieoznakowane radiowozy w BP 05.04.09, 21:35 Ja tyz. Bardzo mnie korci takze by zrobic baze (strone www?) z fotkami samochodow i miejsc gdzie one stoja w Bielsku. Miejsc oczywiscie nie przeznaczonych do parkowania. Miejsc gdzie ludzie stawiaja a policja ma to centralnie pomiedzy posladkami. Odpowiedz Link Zgłoś
marecki-34 Re: nieoznakowane radiowozy w BP 05.04.09, 22:30 W miarę możliwości będę takie zdjęcia robić. Odpowiedz Link Zgłoś
ma-ty Re: nieoznakowane radiowozy w BP 06.04.09, 12:21 To jest ta sama vectra tylko że zmieniają tablice. I jeszcze taka ciekawostka. Ta vectra ma chyba tylko 2 lata a już rdzewieje pod klamkami :))). Pozdrawiam i nie dajcie się złapać :) Odpowiedz Link Zgłoś
perphidia Re: nieoznakowane radiowozy w BP 06.04.09, 18:51 i podobno ma taki sprzet co to nagrywa co sie gada i to w promieniu dobrych kilku metrów a ten napis co to na tylnej szybie sie pojawia i znika to wazy ze jakom 100 łot co na dzis tyle ciekawostek :) Odpowiedz Link Zgłoś
marecki-34 Re: nieoznakowane radiowozy w BP 06.04.09, 18:57 no pochwal się więcej :-) Odpowiedz Link Zgłoś
perphidia Re: nieoznakowane radiowozy w BP 06.04.09, 19:03 ...rdzewieja nie tylko pod klamkami :) Odpowiedz Link Zgłoś
marecki-34 Re: nieoznakowane radiowozy w BP 06.04.09, 21:32 a pod maską co mają? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
cdsmarcin Re: nieoznakowane radiowozy w BP 06.04.09, 22:10 marecki-34 napisał: > a pod maską co mają? ;-) To już zależy ile kucy z głodu padnie :) Odpowiedz Link Zgłoś
troll001 Re: nieoznakowane radiowozy w BP 06.04.09, 22:17 ta błekitna Vectra ma pod maska 2.5 l. w benzynie , i na chwilę obecna jest tylko jedna w Bielsku jako ta mająca wideoradar !!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
porter09 Re: nieoznakowane radiowozy w BP 06.04.09, 22:58 i nie masz racji kolego - fakt, w beznynie, ale 2,8. Odpowiedz Link Zgłoś
porter09 Re: nieoznakowane radiowozy w BP 06.04.09, 23:33 dokładnie tak. Mocne auto. Nie rozumiem skąd panika. "tzw" porządnych kierowców się przecież nie czepiają - chyba że mam błędne informacje. Odpowiedz Link Zgłoś
sebcioo Re: nieoznakowane radiowozy w BP 07.04.09, 00:07 Sami tez zawsze super zgodnie z przepisami jezdza, co nie? Odpowiedz Link Zgłoś
porter09 Re: nieoznakowane radiowozy w BP 07.04.09, 08:41 gdybyś czasami wyjechał poza tą swoją ul. 3 maja, to wiedziałbyś, że na podlasiu jest milion idiotów podobnych do ciebie, którzy nagrywają, robią zdjęcia i na cb-radiu wychwytuja każde naruszenie przepisów przez taki nieoznakowany samochodzik. A jeśli uważasz, że kamery w moim domu zmniejszą ilość śmiertelnych wypadków w naszej okolicy, albo poprawią bezpieczeństwo na drogach- to gratuluje inteligencji. Odpowiedz Link Zgłoś
sebcioo Re: nieoznakowane radiowozy w BP 07.04.09, 09:05 "Milion idiotow" kontra "nieoznakowany samochodzik" rotfl. Jaka ta policja biedna jest, wszyscy przeciwko ich samochodzikom, az łezka sie kreci w oku. Jesli uwazasz ze kamera w vectrze poprawia bezpieczenstwo na drogach to ... gratuluje inteligencji. Czekam na opis pracy radiowozu z wideorejestratorem panie yntelygent. Odpowiedz Link Zgłoś
jjtomi Re: nieoznakowane radiowozy w BP 27.04.09, 09:17 > Jesli uwazasz ze kamera w vectrze poprawia bezpieczenstwo na drogach to ... > gratuluje inteligencji. albo żeście sie nie zrozumieli i piszecie to samo albo ja czegos nie rozumiem, ale moim zdaniem fajnie że taka vectra się gdzieś tam kręci z tą czasami "miłą" Panią policjantka z którą można nawet sobie przez CB pogadać, fajnie że polują na seryjnych piratów (przynajmniej tak mi się wydaje po obejrzeniu paru odcinków w tv o videoradarach), cieszę się, że ścigają kierowców którzy nie tylko łamią rygorystyczne przepisy ale wszelkie zasady zdrowego rozsądku i cieszy mnie taki radiowóz w porównaniu do patroli, które szukają np braku nalepki rejestracyjnej, której nie mogłem dostać bo miałem stare czarne blachy i tylko nowy świstek dowodu (a p."policjant" chciał mi prawie samochód na lawete zabrać) Odpowiedz Link Zgłoś
monostyrna Re: nieoznakowane radiowozy w BP 31.10.10, 14:49 Na tv podlasie w kablowce hajnowskiej jest program o pracy policjantow ktorzy jezdza z videorejestratorem. Odpowiedz Link Zgłoś
marecki-34 Re: nieoznakowane radiowozy w BP 07.04.09, 09:10 To napiszmy porządnie ustawę o policji, żeby było raz na zawsze jasne co wolno drogówce a co jest łamaniem prawa. Rozumiem ściganie piratów na drogach i tego się nie czepiam ale zawsze będę piętnować kimanie w krzakach czy parkowanie na miejscach dla niepełnosprawnych. Dlaczego do cholery drogówka nie urządzi popisowej akcji w czwartek i nie ukaże 100 rowerzystów czy pieszych za bezmyślne zachowania na bielskich ulicach? Jeśli chodzi o kamery w domach to wyżej już pisałem, że mógłbyś molestować 12 letnią Basię podając się za jej 12 letniego przyjaciela Wojtka na przykład ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
sebcioo Re: nieoznakowane radiowozy w BP 07.04.09, 09:18 Tylko ze wedlug niego policja absolutnie nie lamie prawa. Oni robia wszystko cacy. Tylko ze to "miliony idiotow" nagrywaja "nieoznakowane samochodziki". Widac pewna hipokryzje bo jesli "nieoznakowany samochodzik" jedzie dokladnie tak samo jak jeden z "miliona idiotow" to logiczne ze sam sie staje idiota. Ale widac pan yntelygent uwaza inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
porter09 Re: nieoznakowane radiowozy w BP 07.04.09, 10:49 pan "yntelygent" w swojej wypowiedzi nie dążył do tego żeby obrażać ogół kierowców, którzy ngrywają vectrę (czasami nie wiedząc, że goni ona inne auto- włączanie sygnałów wykluczyłoby nagranie wykroczenia, więc icg praca byłaby bez sensu) - merzył konkretnie w Ciebie, ale jak widać umiejętność czytania ze zrozumieniem nie jest Twoją mocną stroną. Życie mnie nauczyło, żeby się nie wypowiadać na tematy o których nie mam pojęcia. Ale Ty za to jesteś twardzielem. Coś na kształt moherowego beretu - policja to samo zło. I nie twierdzę, że policja absolutnie nie łamie prawa, policjanci są różni. Do wszystkiego trzeba mieć dystans. A jeśli chodzi o parking PRZED komendą- to powiedz mi- czy tam jest napisane "tylko dla pojazdów służbowych"?? kolejny raz wychodzi z ciebie analfabetyzm wtórny :) tylko dla policji -> czy policjanci to nie policja ?? tak barzo skupiłeś się na atakoaniu policji, że przestajesz myśleć racjonalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
marecki-34 Re: nieoznakowane radiowozy w BP 07.04.09, 11:12 Chodzi o coś innego. Krytyka władzy jest świętym prawem obywateli i nie ma co się obrażać. Z punktu widzenia zwykłego kierowcy ten samochód czasami łamie prawo. O ile jestem skłonny zaakceptować zamianę tablic, łamanie przepisów w trakcie służby to nie akceptuję jako osoba, która płaci na utrzymanie policji podatki łatwizny, którą ten nieoznakowany radiowóz uskutecznia. Niech staną kiedyś w centrum miasta i nagrają pieszych i rowerzystów, którzy stwarzają zagrożenie. Może się boją, że pierwsza lepsza "ciocia z wioski" wygarnie im co myśli o drogówce, mandaty dla pieszych i rowerzystów są niższe niż dla "piratów" za miastem - ile trzeba będzie się napracować, żeby nazbierać 500 PLN i 10 punktów? Kto widział drogówkę w szkołach tłumaczącą dzieciakom jak należy się zachowywać na jezdni? Odpowiedz Link Zgłoś
riverisland Re: nieoznakowane radiowozy w BP 07.04.09, 15:28 Jednak te 500zl mandatu jakąś nauczką jest (choćby po przeliczeniu tej kwoty na ilość piw). www.v10.pl/prawo/Jakie,przepisy,reguluja,zasady,poruszania,sie,nieoznakowanego,radiowozu,z,wideoradarem,339.html Odpowiedz Link Zgłoś
sebcioo Re: nieoznakowane radiowozy w BP 07.04.09, 17:19 Na moje oko to taka kwestie powinien roztrzygnac np TK albo NSA. Bo to co mysli policja badz jej komendant jest raczej malo wiazace. Widzialem ta strone wczesniej. Zauwaz ze nie ma tam ani slowa o tym czy zapis o pojazdach uprzywilejowanych jest aktualny czy nie jest. Bo jesli nie jest to po co w ogole sygnaly/sygnalizacja pojazdom uprzywilejowanym? Odpowiedz Link Zgłoś
sebcioo Re: nieoznakowane radiowozy w BP 07.04.09, 11:40 Ciekawe kto napisal o "milionie idiotow"? Moze ja? No chyba ze to jest komplement, co nie panie yntelygent? Jest napisa "parking dla pojazdow policji" a nie "parking na pojazdy prywatne pracownikow policji". To jak panie yntelygent, potrzebujesz objasnienia slowa pisanego? A moze prywatna pierdziawka pana X jest pojazdem policji? Wciaz czekam na opis specyfiki pracy radiowozow z wideorejestratorem. Odpowiedz Link Zgłoś
porter09 Re: nieoznakowane radiowozy w BP 09.04.09, 08:35 ja w przeciwnieństwie do ciebie, rozumiem to co czytam (i słyszę), nie rozumiem tylko Twojego toku myślenia. wciąż czekasz - wszechmądry sebastian g. oczekuje informacji od yntelygenta?? to może sam włóż odrobinę wysiłku żeby się dowiedzieć o czym mówisz i co tak dzielnie krytykujesz. i rzeczywiście, dyskusja z tobą jest jałowa. Odpowiedz Link Zgłoś
jjtomi Re: nieoznakowane radiowozy w BP 27.04.09, 09:08 > Dlaczego do cholery drogówka nie urządzi popisowej akcji w czwartek i nie ukaże > 100 rowerzystów czy pieszych za bezmyślne zachowania na bielskich ulicach? to mialaby być popisowa akcja? ale po co do cholery jeśli nie ma przy tym jakiegos czwartkowego wzrostu wypadków? żeby ulżyć nerwicy autora tych słów? Odpowiedz Link Zgłoś
marecki-34 Re: nieoznakowane radiowozy w BP 27.04.09, 10:03 Taką samą "popisową" akcją jest łapanie repów wszelkiej maści na wjeździe do Proniewicz czy Pilik czy na 70-tce w Haćkach ;-) Chodzi mi o rzecz taką - mandat z rowerzysty czy pieszego za "wtargnięcie" to będzie max 200 PLN plus gigantyczna pyskówka z ukaranym, te same 200 zeta dużo łatwiej uzyskać od kierowców samochodów. Będziesz krzyczeć na "piratów" drogowych i "gdzie była drogówka?" jak ktoś zginie między "starym" PBK a Delikatesami? Odpowiedz Link Zgłoś
jjtomi Re: nieoznakowane radiowozy w BP 28.04.09, 11:17 > Taką samą "popisową" akcją jest łapanie repów wszelkiej maści na wjeździe do > Proniewicz czy Pilik czy na 70-tce w Haćkach ;-) > Chodzi mi o rzecz taką - mandat z rowerzysty czy pieszego za "wtargnięcie" to > będzie max 200 PLN plus gigantyczna pyskówka z ukaranym, te same 200 zeta dużo > łatwiej uzyskać od kierowców samochodów. > Będziesz krzyczeć na "piratów" drogowych i "gdzie była drogówka?" jak ktoś > zginie między "starym" PBK a Delikatesami? Acha, no ok, z takimi zachowaniami pieszych czy rowerzystów jest tak, że pewnie w pewnej części przypadków wystarczyłoby aby w pobliżu widać było jakiś patrol, w następnej części przypadków wystarczyłoby upomnienie nawet bez pyskówki. A Ale w wielu przypadkach pewnie byłoby ciężko bo w Bielsku rowerami jeździ wiele osób starszych, niepewnie trzymających się na siodełku. Oni są przyzwyczajeni, że obojętnie czy wystawią rękę w lewo z chęcią zasygnalizowania skrętu czy nie to i tak blachosmród który jest tuż za nimi nie zwolni i ich nie przepuści ... bo samochodami tez jeździ sporo osób wychowanych w tradycji, że rowerzysta nie ma prawa jeździć ulicami, że powinien przemykać się chodnikami, że niepewnie rozgląda się przed skrzyżowaniem żeby nie trzeba było schodzić z rowera, bo jak już zejdzie to pokonuje je pieszo fakt, że tak jest ale w tych przypadkach podejrzewam, że interwencja policji, mandaty itp raczej też niewiele pomogą, pewnie dla wielu z tych osób to jedyny tani środek transportu np. z pobliskiej wioski a na piratów drogowych będę zawsze i wszędzie krzyczał, BTW na przejściu koło delikatesów kiedyś młody bielszczanin zabił pieszego - potem sam chciał z tego co słyszałem kilkakrotnie popełnić samobójstwo Odpowiedz Link Zgłoś
sebcioo Re: nieoznakowane radiowozy w BP 07.04.09, 00:12 Sami tez zawsze super zgodnie z przepisami jezdza, co nie? Jesli jestes taki porzadny to moze zgodzisz sie na kamery we wlasnym domu? Jesli jestes porzadny to nie powinienes miec przeciez nic do ukrycia, co nie? Odpowiedz Link Zgłoś
diabel_21 Re: nieoznakowane radiowozy w BP 07.04.09, 09:59 dyskusja robi sie bez sensowna... grupa ludzi wierzaca w magiczna sile nieoznakowanych radiowozow lamiacych wiecej przepisow niz wszyscy piraci ktorych scigali razem wzieci...kontra obroncy biednych ludz ktorzy mysla ze jezdza nie naruszajac naszych popieprzonych przepisow ktorych nie da sie przestrzegac w wwiekszosci przypadkow w 100%... kazdy jest w swoim sensie piratem a policja niech sciga tak jak ktos juz zauwazyl kierowcow jednosladow na pedaly i dwunoznych pokrak i swietych krow ktorzy rownierz lamia przepisy nieraz powodujac ogromne zagrozenie dla ruchu drogowego i dla siebie... Odpowiedz Link Zgłoś
sebcioo Re: nieoznakowane radiowozy w BP 07.04.09, 11:41 diabel_21 napisał: > dyskusja robi sie bez sensowna... Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
wojtekbp Re: nieoznakowane radiowozy w BP 26.08.09, 22:27 Nigdy mnie nie nagrali, nigdy nie miale, mandatu i uważam ze to jest cwaniactwo. Wogole ta vectra jezdza ci co za mlodu byli bici przez kolegów w klasie i na osiedlu :))) hahahahahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
nikwiosenny Ależ się pokićkało ! 07.04.09, 14:04 Radiowóz , jak sama nazwa wskazuje , to furmanka , ew. inny pojazd wożący radio . Dzisiaj chyba tylko rower nie jest wyposazony w radio i zgodnie z obowiązującą jeszcze ustawą , nie musi rowerzysta płacić abonamentu RTV . Tak więc , każdy samochód jest wyposazony w radio , nawet jeśli jest popsowane . To co , malować na kazdym samochodzie adres właściciela ? Odpowiedz Link Zgłoś
jjtomi Re: Ależ się pokićkało ! 27.04.09, 09:20 mój rower jest wyposażony w radio, to jak byś go nazwał? radiower? Odpowiedz Link Zgłoś
perphidia Re: nieoznakowane radiowozy w BP 16.04.09, 19:49 a jak zrobi sie cieplej to ruszą w miasto nieoznakowane rowery Odpowiedz Link Zgłoś
marecki-34 Re: nieoznakowane radiowozy w BP 27.04.09, 17:10 wróble naćwierkały, że nasza Vectra ma znowu inny numer rejestracyjny ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
sebcioo Re: nieoznakowane radiowozy w BP 27.04.09, 19:36 Widzialem dzisiaj srebrna vectre i miala nadal numer BBI 31CU. Przegon te wroble bo piep... zaczynaja ;) No chyba ze chodzi o inna. Odpowiedz Link Zgłoś
marecki-34 Re: nieoznakowane radiowozy w BP 27.04.09, 22:31 wziąłem pod uwagę, jakby co to 99 w rejestracji było Odpowiedz Link Zgłoś
marecki-34 Re: nieoznakowane radiowozy w BP 22.05.09, 16:38 Coś mi się widzą nowe tablice tej Vectry, tym razem CR litery. Odpowiedz Link Zgłoś
mik43 Re: nieoznakowane radiowozy w BP 25.08.09, 16:42 tak gdzie być powinni to i tak ich nie ma Odpowiedz Link Zgłoś
sebcioo Re: nieoznakowane radiowozy w BP 25.08.09, 17:21 Ostatnio "szalala" na trasie Bielsk-Bialystok. Jak przystalo na policje to wykazali sie niebywałą ... Stali na poboczu z upolowanym łosiem w bodajze najniebezpieczniejszym miejscu na tej trasie. Tzn tuz za mostem, na wysokosci skretu na Juchnowiec/Rzepniki, dokladnie tam gdzie dochodzi do masy stluczek. Odpowiedz Link Zgłoś
marecki-34 09CR to nowy numer nasze Vectry 01.06.09, 17:22 pozdrowienia dla sympatycznej Pani policjant ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
sebcioo Re: czyżby druga Vectra? 16.06.09, 00:41 Looknij tu forum.gazeta.pl/forum/w,252,93169638,93467702,Zdecydujcie_sie.htmlTu forum.gazeta.pl/forum/w,252,93169638,93218044,Re_nieoznakowane_radiowozy_w_BP.html Oraz tu forum.gazeta.pl/forum/w,252,93169638,94590992,Re_nieoznakowane_radiowozy_w_BP.html Odpowiedz Link Zgłoś
cdsmarcin Mają też nowego Opla Astrę! 17.06.09, 10:58 Opel Astra H w kolorze srebrnym bądź złotym. Numerów jeszcze nie znam... Wiem tylko że od około tygodnia kręci się po Bielsku. Odpowiedz Link Zgłoś
marecki-34 BBI 51LX 06.08.09, 13:44 kolejna nowa rejestracja stalowo-błękitnej Vectry Odpowiedz Link Zgłoś
sebcioo Re: BBI 51LX 25.08.09, 17:22 Ostatnio "szalala" na trasie Bielsk-Bialystok. Jak przystalo na policje to wykazali sie niebywałą ... Stali na poboczu z upolowanym łosiem w bodajze najniebezpieczniejszym miejscu natej trasie. Tzn tuz za mostem, na wysokosci skretu na Juchnowiec/Rzepniki, dokladnie tam gdzie dochodzi do masy stluczek. Notka miala byc tu a wyladowala przez pomylke ciut wyzej. Odpowiedz Link Zgłoś
cdsmarcin Re: BBI 51LX 25.08.09, 17:31 To żadna nowość, nie raz widziałem jak sami polując na jakiegoś łosia łamią masę przepisów. Przyklejają się do tyłka, zobaczą że nie jesteś taki głupi jak oni to wyprzedzają Cie i pędzą dalej nie zwracając uwagi na zakazy wyprzedzania, ograniczenia itd... Odpowiedz Link Zgłoś
bur-ni Re: BBI 51LX 25.08.09, 19:49 jeszcze tego brakuje żeby jeździli 90 km/h - haha. wystarczy zwracać uwagę na samochody z więcej niż jedną anteną na dachu - każdy jest podejrzany, a jak widzicie 3 anteny to macie pewność że to miśki Odpowiedz Link Zgłoś
cdsmarcin Re: BBI 51LX 26.08.09, 00:35 bur-ni napisał: > jeszcze tego brakuje żeby jeździli 90 km/h - haha. wystarczy zwracać uwagę na > samochody z więcej niż jedną anteną na dachu - każdy jest podejrzany, a jak > widzicie 3 anteny to macie pewność że to miśki Przykro mi to stwierdzać, ale Vectra z Bielska ma 1 antenę CB, a druga to seryjna antena od radia. Jakby obczepiali się antenami to każdy idiota by wiedział że coś jest nie tak... Nie mówię że 90, ale uważam, że do zakazów wyprzedzania i ograniczeń postawionych w niebezpiecznych miejscach powinni się raczej stosować dopóki nie stają się pojazdem uprzywilejowanym. Odpowiedz Link Zgłoś
sebcioo Re: BBI 51LX 26.08.09, 22:05 www.youtube.com/watch?v=cL2Wb4J1-Hg&feature=player_embedded#t=87 Bielska vectra do wypatrzenia na filmie. Odpowiedz Link Zgłoś
marecki-34 Re: BBI 51LX 26.08.09, 23:56 plus jedna białostocka, której nie znałem dzięki bardzo :-) Odpowiedz Link Zgłoś
auto-optima.pl Re: nieoznakowane radiowozy w BP 26.08.09, 00:11 2 czy 3 dni temu vectra z numerami ???xl stoi na wylocie na bialystok, "wylatuje" z bielska 120km/h wpada na proniewicz 90 i ma juz "losia" co leci 80 po wiosce i jest "zabójcą" i ogolnie trzeba takich zamykac, ciekawi mnie czy mogą lamac przepisy bedąc nieuprzeliwijowanym pojazdem...... Odpowiedz Link Zgłoś
wojtekbp Re: nieoznakowane radiowozy w BP 26.08.09, 22:31 Jest tez Opel Astra BBI 03CP. Akurat ja znam kazda tablice na pamięc. 03CP najczesciej w nocy po cywlilnemu patroluje ulice. Najpierw jada do sklepu, pasazer kupuje 3-4 piwa i jada na patrol. Widzialem, napisalem szczera prawde. PATOLOGIA W BIELSKIEJ POLICJI !!! Nie wspomne o jakies lasce co jezdzi z jakims jarkiem juz oznakowanym. Niezla poczwara. Dumna jak paw. Wchodzi do arhelanu w mundurze z morda w niebiosach co to ona....... W sob wypisywala mandat kolo budki z lodami, gosc zaparkowal na zakazie, a w niedziele po 12 sama zaparkowala z tym jarkiem i jedli lody, CO TO KURNA MA BYĆ?????? Bierze kase za lamanie przepisów i za jedzenie lodow na sluzbie ??????? PATOLOGIA PANOWIE PATOLOGIA........ !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
auto-optima.pl Re: nieoznakowane radiowozy w BP 29.08.09, 21:58 w policji widac tez kryzys........ nadrobic trzeba Odpowiedz Link Zgłoś
alkatras50 Re: nieoznakowane radiowozy w BP 27.08.09, 09:37 pozdrawiam panów z błekitnej Vectry co mi 2 pkt. i mandatem rozpocęli tydzień o 8,50 h w poniedziałek ;) Odpowiedz Link Zgłoś
wojtekbp Re: nieoznakowane radiowozy w BP 27.08.09, 22:01 Dziś widziałem tą psiarnię na maja, vectra BBI 52LX. Cwaniaki rozwydrzone wyrabiaja normę w mandatach. Odpowiedz Link Zgłoś
napchafte_chochoncy Re: nieoznakowane radiowozy w BP 27.08.09, 22:12 wojtekbp napisał: > Dziś widziałem tą psiarnię na maja, vectra BBI 52LX. Cwaniaki rozwydrzone wyrab > iaja normę w mandatach. O kurde, jak oni tak mogą??? Mandaty wypisywać?? No i jeszcze po coś łażą po ulicach, jakieś patrole powymyślali. Aż to nieroby, wzieli by sie lepiej do pracy, zamiast jeść lody, kupować piwo w arhelanie i wojtusia denerwować. Odpowiedz Link Zgłoś
wojtekbp Re: nieoznakowane radiowozy w BP 27.08.09, 22:15 Dodkładnie :). Nazwijmy to po imieniu. Pasożyty społeczne. Odpowiedz Link Zgłoś
napchafte_chochoncy Re: nieoznakowane radiowozy w BP 27.08.09, 22:17 wojtekbp napisał: > Dodkładnie :). Nazwijmy to po imieniu. Pasożyty społeczne. A co wojtekbp daje społeczeństwu (oprócz konta na gazeta.pl)? Odpowiedz Link Zgłoś
sebcioo Re: nieoznakowane radiowozy w BP 28.08.09, 07:14 Takie problemy natury egzystencjalnej mozna rozwazac niekoniecznie w tym watku. Odpowiedz Link Zgłoś
sebcioo Re: nieoznakowane radiowozy na trasie 28.08.09, 07:13 Wczoraj drugi raz w odstepie paru dni widzialem nieoznakowany radiowoz w akcji na trasie Bialystok-Bielsk. Wczoraj bylo to w Kurianach, ciemna vectra BI 0395C. Ale inna rzecz nasunela mi sie na mysl - skad taki nagly wzrost aktywnosci na tej trasie? Przeciez do tej pory oni zostawiali ta droge "w spokoju". Odpowiedz Link Zgłoś
riverisland Re: nieoznakowane radiowozy na trasie 31.08.09, 16:17 Jeżdżę często Bielsk - Białystok i rzeczywiście ostatnio jest ich sporo (różnokolorowe Vectry i Astra). Nawet niedawno udało mi się 'zarobić' 200zł od białostockiej Policji. Jednak trzeba przyznać, że zatrzymują dopiero jak się przekroczy 110km za miastem (lub ciągłą linię przy wyprzedzaniu:) Co do drogi, to szczególnie odcinek Ryboły - Zabłudów jest trochę jak niemiecki Nurburgring (?!), można poszaleć po zakrętach gdy droga wolna (i z dozwoloną prędkością ofkors). Odpowiedz Link Zgłoś
marecki-34 Re: nieoznakowane radiowozy na trasie 31.08.09, 16:20 Ja bym go przedłużył od skrzyżowania na Rzepniki do Zabłudowa :-) i oczywiście, że z dozwolona prędkością :-) Odpowiedz Link Zgłoś
nikletni Na dobranoc 30.08.09, 21:38 linka kawałek : www.youtube.com/watch?v=HQUmpr5ZJmE&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
perphidia Re: nieoznakowane radiowozy w BP 31.08.09, 11:01 tak się nieoznakowali, że zupełnie ch inie widać :) Odpowiedz Link Zgłoś
marecki-34 Re: nieoznakowane radiowozy w BP 08.01.10, 15:40 Nowe tablice naszej bielskiej Vectry BI 2351C Odpowiedz Link Zgłoś
sebcioo Re: nieoznakowane radiowozy w BP 08.01.10, 18:04 Potwierdzam, tez ja widzialem. Odpowiedz Link Zgłoś
marecki-34 Re: nieoznakowane radiowozy w BP 12.03.10, 15:16 Nasza Vectra ma nowy numer znowu: BI 9826F Odpowiedz Link Zgłoś
wojtekbp Re: nieoznakowane radiowozy w BP 27.03.10, 11:42 Co z tego ze zmianiaja tablice. Jedyna taka Vectra w okolicy w tym kolorze z szyba fotochromową i antena cb na srodku tylnej klapy. Jakby byli nawet bez tablic to i tak ich widac z daleka. Odpowiedz Link Zgłoś
marecki-34 Re: nieoznakowane radiowozy w BP 27.03.10, 17:45 My o tym wiemy a paru zamiejscowych repów dziennie i tak łapią ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
dj135 Granatowy Ford Mondeo 12.03.10, 16:15 Granatowy Ford Mondeo na białostockich numerach zawitał dziś do Proniewicz. Nie wiem czy byli tylko przejazdem czy może to nasza bielska policja dostała nowe auto, ale w każdym razie jeden kierowca już miał dyskotekę. Odpowiedz Link Zgłoś
marecki-34 Re: Granatowy Ford Mondeo 13.03.10, 08:16 Też ich widziałem w okolicach "Zagłoby", założyłem, że wpadli gościnnie do naszego powiatu. Podam rejestrację jak ich znowu zobaczę. Odpowiedz Link Zgłoś
marecki-34 Re: Granatowy Ford Mondeo 19.04.10, 09:38 Miałem przyjemność poznać wczoraj panów z tego granatowego Mondeo - stówka i 4 punkty :-D. Numerów zapomniałem niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
marecki-34 Re: nieoznakowane radiowozy w BP 28.05.10, 08:42 Nasi dzielni policjanci z Vectry maja znowu nowe tablice rejestracyjne: BI3482C Pozdrawiam serdecznie ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
sebcioo Re: nieoznakowane radiowozy w BP 31.05.10, 07:29 Chwalili sie nia wczoraj przy "prezentacji pracy policji" Odpowiedz Link Zgłoś
marecki-34 Re: nieoznakowane radiowozy w BP 31.05.10, 09:23 Mówili ile dają gotówki do budżetu? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
sebcioo Re: nieoznakowane radiowozy w BP 31.05.10, 10:19 A co ja, rozmawialem z nimi ;)? Odpowiedz Link Zgłoś
sebcioo Re: nieoznakowane radiowozy w BP 27.08.10, 12:28 Pare dni temu widzialem w Bielsku na Orlenie srebrna vectre BI 17213. Wydaje mi sie ze to byla nasza i ze to jej nowe numery. Odpowiedz Link Zgłoś
anikka_33 Re: nieoznakowane radiowozy w BP 02.09.10, 02:26 Wow! kolejna informacja stulecia. Swoją drogą, to ciekawe, co Ci takiego Policja strasznego w życiu uczyniła, że spłodziłeś już niezliczoną ilość paszkwilowatych postów na jej temat. Tak się boisz że Cie ta Vectra nagra? Prosta rada: przestrzegaj przepisów. Albo emigruj do Meksyku. Odpowiedz Link Zgłoś
sebcioo Re: nieoznakowane radiowozy w BP 02.09.10, 08:12 Czyzby jakas idiotka wlasnie sie obudzila? Odpowiedz Link Zgłoś
anikka_33 Re: nieoznakowane radiowozy w BP 02.09.10, 09:00 To już Twój stały numer? Rzucanie inwektywami w przypadku braku argumentów? A może wyjaśnisz jednak, dlaczego ta Policja taka be, jest... chociaż po Twojej reakcji, nie liczyłabym już na jakieś konkrety i sensowna odpowiedź. Aha! gdybyś jeszcze wyjaśnił powody niekonsekwencji Twojej postawy wobec tej formacji mundurowej,mianowicie, dlaczego pomimo całej zajadłej krytyki, którą tu wylewasz, jak tylko ktoś kiedyś porysował Ci samochodzik to poleciałeś z tym no gdzie aaa! NA POLICJĘ :). No cóż, krytyka wladzy prawem obywateli, a Ty z tego prawa korzystasz z imponującą częstotliwością... a może to tylko taka przykrywka, a w głębi serca zawsze marzyłeś , żeby być policjantem.. Odpowiedz Link Zgłoś
sebcioo Re: nieoznakowane radiowozy w BP 02.09.10, 09:24 anikka_33 napisała: > a może to tylko taka przykrywka, a w głębi serca zawsze marzyłeś , > żeby być policjantem.. A nie mowilem ze idiotka? I nie jest to obelga a jedynie ocena stanu istniejacego. Odpowiedz Link Zgłoś
anikka_33 Re: nieoznakowane radiowozy w BP 02.09.10, 10:43 No i gadał dziad do obrazu...jeszcze przez chwile miałam nadzieję na jakąś merytoryczną odpowiedź , ale sebcioo się zdenerwował, że ktoś nie psioczy bez sensu na policję razem z sebciem. Paradne! :) Odpowiedz Link Zgłoś
sebcioo Re: nieoznakowane radiowozy w BP 02.09.10, 11:33 Oczekiwalas merytorycznej odpowiedzi na twój bełkot? hehehe paradne! :) Odpowiedz Link Zgłoś
anikka_33 Re: nieoznakowane radiowozy w BP 02.09.10, 11:39 Masz aż takie problemy ze zrozumieniem prostego pytania: Co Ci złego Policja zrobiła? Czytanie ze zrozumieniem sie kłania. Jest to podstawowa umiejętność sprawdzana na maturze. Jeśli jakimś cudem udało Ci sie zdać ten egzamin, radzę pokornie oddać świadectwo. I już nie oczekuję odpowiedzi. Przesadą byłoby oczekiwać, żeby nielot latał, hehe Odpowiedz Link Zgłoś
sebcioo Re: nieoznakowane radiowozy w BP 02.09.10, 12:03 anikka_33 napisała: > Masz aż takie problemy ze zrozumieniem prostego pytania: Co Ci złego Policja > zrobiła? A ty masz problemy ze zrozumieniem ze "G_ cie to obchodzi"? Takie pytania nachodza cie na widok watku o tablicach rejestracyjnych bielskiej vetry? Paradne! :) > Przesadą byłoby oczekiwać, żeby nielot latał, hehe Kura moze jedynie marzyc o lataniu, hehe Odpowiedz Link Zgłoś
anikka_33 Re: nieoznakowane radiowozy w BP 02.09.10, 12:43 OOO, brawo! Zdobyłeś sie wreszcie na próbę odpowiedzi ("G_ cie to obchodzi"), wprawdzie na spodziewanym poziomie, ale zawsze to postęp! A pytania nachodzą mnie po przeczytaniu NIE TYLKO tego wątku (znów czytanie ze zrozumieniem się kłania, bo już o tym pisałam) Śledzę Twoje elaboraty o Policji od jakiegoś czasu z uśmiechem politowania, w tym wątku i w wielu innych...i wszędzie to samo, czyli ojojoj, jaka ta Policja zła, leniwa i wredna. Tylko (to też już pisałam), kiedy ktoś rysuje Ci auto to Ty tup, tu, tup na Policję, z nadzieją, ze ta winowajcę "ściśnie za jaja"--> Twoje słowa sebciu. Konsekwencji moze troche. Odpowiedz Link Zgłoś
sebcioo Re: nieoznakowane radiowozy w BP 02.09.10, 13:03 anikka_33 napisała: > OOO, brawo! Zdobyłeś sie wreszcie na próbę odpowiedzi ("G_ cie to obchodzi"), > wprawdzie na spodziewanym poziomie, ale zawsze to postęp! Czlowiek inteligentny wiedzialby to od razu. Glupi zrozumialby z czasem. Idiocie trzeba bylo palnac miedzy oczy. > A pytania nachodzą mnie po przeczytaniu NIE TYLKO tego wątku (znów czytanie ze > zrozumieniem się kłania, bo już o tym pisałam) Wow nie tylko tego watku? Niesamowite. Ale w tym zdecydowalas sie napisac o swoich pytaniach? Szok. A ja zapytam: KOGO? Kogo obchodza twoje pytania? > Śledzę Twoje elaboraty o Policji od jakiegoś czasu ... Mam wierna fanke :D rotfl > ...z uśmiechem politowania, I koniec radochy :( > w tym wątku i w wielu innych...i wszędzie to samo, czyli ojojoj, jaka ta Policja > zła, leniwa i wredna. Jakiz ja jestem tendencyjny. To straszne. > Tylko (to też już pisałam), kiedy ktoś rysuje Ci auto to Ty tup, tu, tup na > Policję, z nadzieją, ze ta winowajcę "ściśnie za jaja"--> Twoje słowa sebci > u. Ojojku, naprawde? Przypominasz mi moje slowa? Jak sie ciesze, mam sekretarke. W sumie to i lekarke. W koncu zdiagnozowala u mnie skleroze. Tylko kto ją o to prosil? Ja? Widocznie mam takze Alzheimera. > Konsekwencji moze troche. O dziekuje ci mamusiu za dobre rady. Dawaj je komus kto sie przejmuje toba i twymi radami. Dzizas co za troll. Po co ja dyskutuje? Stary i glupi ja. Ale moze inni beda mieli radoche z czytania. Odpowiedz Link Zgłoś
anikka_33 Re: nieoznakowane radiowozy w BP 02.09.10, 13:35 sebcioo napisał: > Szok. A ja zapytam: KOGO? Kogo obchodza twoje pytania? Widać Ciebie obchodzą, inaczej zignorowałbyś ten pierwszy, wysłany przeze mnie post. > Jakiz ja jestem tendencyjny. To straszne. Tak, jesteś. Ale straszne to to nie jest, raczej komiczne :) > Ojojku, naprawde? Przypominasz mi moje slowa? Jak sie ciesze, mam sekretarke. W > sumie to i lekarke. W koncu zdiagnozowala u mnie skleroze. Tylko kto ją o to > prosil? Ja? Widocznie mam takze Alzheimera. Nikt mnie o to nie prosił. Zrobiłam do, żeby się trochę ponabijać, żeby wytknąć Ci niekonsekwencję. Łyknąłeś przynętę, bo pienisz sie jak nie wiem co :) :) > O dziekuje ci mamusiu za dobre rady. Dawaj je komus kto sie przejmuje toba i twymi radami. A Ty biegaj po mieście, rób zdjęcia policjantom na służbie,jak się lenią na parkingach, demaskuj Vectry i donoś natychmiast o tym nam wszystkim na forum., albo jeszcze lepiej, na POLICJĘ, hehe >Stary i glupi ja. Cóż za samokrytyka :) Nic dodać nic ująć :) Odpowiedz Link Zgłoś
sebcioo Re: nieoznakowane radiowozy w BP 02.09.10, 14:57 Czy jest jeszcze ktos kto sie łudzi ze to nie jest idiotka? Odpowiedz Link Zgłoś
anikka_33 Re: nieoznakowane radiowozy w BP 02.09.10, 15:08 echh, sebciu, jesteś niereformowalny... ale w sumie tacy też są potrzebni :) Weselej jest na świecie. Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy-ola Re: nieoznakowane radiowozy w BP 02.09.10, 20:29 Podejrzewam sebciu, że jednak masz ukończone ewentualnie gimnazjum, małolacie. Za dużo he, he, he. Odpowiedz Link Zgłoś
pitzlad Re: nieoznakowane radiowozy w BP 24.09.10, 14:07 Z tego co czytam, to raczej ona z Ciebie robi idiotę. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
marecki-34 Re: nieoznakowane radiowozy w BP 23.09.10, 10:01 Generalnie to ja jestem autorem wątku o nieoznakowanej Vectrze ;-) I mam jedną zasadniczą uwagę do pracy załóg tego samochodu - zarabiają pieniądze dla budżetu zamiast zająć się poprawą bezpieczeństwa. NIK bardzo precyzyjnie takie działania skrytykował. Wczoraj na przykład Vectra nagrywała kierowców wyjeżdżających z podporządkowanej Sienkiewicza za to, że na znaku Stop nie zatrzymywali samochodów. W tamtym miejscu są dwa przejścia dla pieszych i jeśli by się przestrzegało przepisu o zakazie wjazdu na skrzyżowanie bez możliwości jego opuszczenia to wyjazd w lewo z Sienkiewicza z zatrzymaniem kół pojazdu nie stanowiłby jakiegokolwiek problemu. Tym powinni się zająć policjanci z drogówki bo to jest realny problem w naszym mieście. I tak na marginesie to właśnie zajrzałem do taryfikatora, za "Stop" jest 100 PLN a za blokowanie skrzyżowania 300 PLN :-D Może warto się zająć tym problemem ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
sebcioo Re: nieoznakowane radiowozy w BP 23.09.10, 16:16 marecki-34 napisał: > Generalnie to ja jestem autorem wątku o nieoznakowanej Vectrze ;-) Myslisz ze dla tej idiotki stanowi to jakakolwiek roznice? Przeciez to widac wyraznie a mimo wszystko piep... ze to ja go zalozylem. Generalnie nie ma co wracac do tej jakze bzdurnej dyskusji. Odpowiedz Link Zgłoś
marecki-34 Re: nieoznakowane radiowozy w BP 23.09.10, 19:50 Autorstwo wątku potraktowałem humorystycznie :-) Pytała o zastrzeżenia to jej napisałem to co myślę o pracy załóg naszej nieoznakowanej Vectry. Osobiście wczoraj widziałem jak na Białowieskiej któryś z nich wyskoczył z samochodu z lizakiem jakby chciał kogoś zatrzymać a potem się rozmyślił a może ktoś im uciekł w Poniatowskiego. Po tym wszystkim nasi dzielni policjanci zawrócili na trawniku i pojechali sobie. A mnie uczyli, że policjanci wzorem są ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
siwy62 Re: nieoznakowane radiowozy w BP 23.09.10, 22:16 ciekawostki tu piszecie, ale ponoć pod 4 codziennie rano akcje z lizakiem sie odbywają - równo obdzielają rodziców podwożących dzieci do szkoły. No cóz, z pasa "skręć w prawo" trudno zrobić parking i za to KARA! Rad niewola płacić trzeba. Odpowiedz Link Zgłoś
sebcioo Re: nieoznakowane radiowozy w BP 24.09.10, 07:41 Szkoda ze wieczorami jak sa jakies wywiadowki czy inne zajecia, nie ma tam ani sladu radiowozu. Wtedy pas w prawo jest kompletnie zastawiony samochodami. Ale co tu daleko siegac - wezmy taka ulice Jagiellonska. Siedziba miskow ciut wczesniej a droga zastawiona ze problem sie minąć. No chyba ze to dlatego ze górka zasłania i nie mogą dostrzec problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
marecki-34 Re: nieoznakowane radiowozy w BP 24.09.10, 08:37 Pod Trójką ich nie widuję na przykład. Odpowiedz Link Zgłoś
bielski-emigrant [...] 02.09.10, 19:34 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
sebcioo ... 02.09.10, 21:30 W sumie to nie pogniewalbym sie gdyby usunieto powyzsza rozmowe ala chlew. Ale co ja tam wiem ;) Odpowiedz Link Zgłoś
sebcioo BBI 03HF - srebrna vectra 27.10.10, 18:35 BBI 03HF - nowy numer bielskiej vectry. Odpowiedz Link Zgłoś
ram-bo Re: BBI 03HF - srebrna vectra 29.10.10, 21:20 dziś ich widziałem. Szwedko za kołem. Ponoć to bałwan wstyd jak złapie... Odpowiedz Link Zgłoś
bielski-emigrant Re: BBI 03HF - srebrna vectra 30.10.10, 10:40 Przechodzimy z numerów rejestracyjnych do nazwisk? - nieźle. Odpowiedz Link Zgłoś
sebcioo Podobno w Bielsku sa dwie vectry 01.11.10, 08:46 a opisana wyzej to jedna, od dawna niewidziana, "zaginiona". Odpowiedz Link Zgłoś