Dodaj do ulubionych

Opinie o deweloperze Chmara

11.04.18, 14:53
Pilnie potrzebne opinie o firmie Chmara, deweloperze z Gdańska! Przymierzamy się do zakupu bliźniaka w Słonecznych Ogrodach, a oferta wydaje się bardzo dobra. Interesują mnie więc wszelkie opinie na temat dewelopera Chmara, oraz warunkach mieszkaniowych na osiedlu, dojeździe, lokalnej infrastrukturze, lokatorach, i tak dalej - czyli wszystko to, co może mi się przydać przy podejmowaniu decyzji. Pozostało już zaledwie kilka wolnych domków, więc proszę pośpieszcie się z tymi opiniami!
Obserwuj wątek
    • marek_886 Re: Opinie o deweloperze Chmara 12.04.18, 15:22
      Tak się składa, że my kupowaliśmy w Chmara domek dwu-lokalowy, tyle tylko, że na osiedlu Przy Lesie a nie tam gdzie ty chcesz. Ale to w zasadzie są bardzo podobne inwestycje - 90m2, podobna cena, bez czynszu, garaż, ogródek, i tak dalej. O samym deweloperze mam w zasadzie dobre zdanie, ciężko się do czegoś przyczepić. Kontakt dobry, miłe i pomocne babeczki na sprzedaży, szybko reagowały na zapytania, i tak dalej. Samo wybudowane przez Chmara osiedle, także w porządku, domki ładnie wykończone, solidne. Jak na razie nie pojawiają się nam poważniejsze usterki, a jak już coś to szybko usuwają pracownicy Chmara. Jedyne na co warto zwrócić uwagę, to brak wykończenia dróg dojazdowych, ale o tym byliśmy informowani na etapie podpisywania umowy. Wiadomo, z czegoś ta niska cena domku musi wynikać. Dla mnie to w zasadzie nie problem bo jeżdżę Tiguanem, ale jak ktoś nie ma wyższego auta, to może narzekać zimą. Ludzi z osiedla na razie nie dane mi było poznać zbyt wielu, ale przeważnie w porządku, rodziny z dziećmi, pary, kilka osób starszych też jest. Ogólnie więc moja opinia na temat dewelopera Chmara jest pozytywna, i nie żałuję, że kupiłem u nich domek.
      • akunesku Re: Opinie o deweloperze Chmara 02.05.18, 12:11
        Mam pytanko - jak wygląda u chmary kwestia negocjacji cen? Jest to w ogóle możliwe?
        • marek_886 Re: Opinie o deweloperze Chmara 09.05.18, 14:04
          akunesku napisał(a):

> Mam pytanko - jak wygląda u chmary kwestia negocjacji cen? Jest to w ogóle możl
          > iwe?

W naszym przypadku ciężko było coś ugrać z działem sprzedaży. Bo wiesz, takie negocjacje mają sens właściwie tylko w przypadku, gdy inwestycja ma jakieś widoczne wady. Wtedy bierzesz sobie rzeczoznawcę, on jest w stanie te wady wycenić, i na tej podstawie możesz domagać się rabatów od dewelopera. W tym przypadku domków na osiedlu Przy Lesie, wynajęty przez nas rzeczoznawca, nie znalazł wad na tyle istotnych, aby były one podstawą do udzielenia rabatu. Z jednej strony dobrze to świadczy o deweloperze, ale z drugiej bardzo ogranicza też możliwości skutecznej negocjacji. Zresztą, ciężko jest mówić o targowaniu się, gdy ceny są praktycznie najniższe na lokalnym rynku, a tak właśnie jest w przypadku dewelopera Chmara. Oczywiście nikt ci nie zabroni próbować, a jeśli masz do tego dar, to może nawet i uda ci się coś ugrać. W każdym razie powodzenia ;)
    • nero531 Re: Opinie o deweloperze Chmara 13.04.18, 15:44
      Także interesują mnie opinie o deweloperze chmara... Będę wdzięczny za wszelkie informacje...
    • agabiel31 Re: Opinie o deweloperze Chmara 16.04.18, 15:03
      Swego czasu także poszukiwałam opinii o Chmarze. Mieliśmy zamiar kupić domek na osiedlu Banino. Postanowiłam więc zaczerpnąć opinii o deweloperze u źródła, i zapytać mieszkańców osiedla jak im się tam mieszka ;) Pojechałam więc w pierwszą wolną sobotę, i porozmawiałam z kilkoma osobami, a przy okazji obejrzałam sobie osiedle na żywo XD. Ogólnie opinie o Chmarze były dobre, mieszkańcy chwalili sobie warunki mieszkaniowe, jakość wykonania domków, lokalizację, ceny, kontakt z deweloperem, i tak dalej. Jak już ktoś narzekał, to głównie na drogi dojazdowe, poza tym raczej same pozytywy. Szczerze mówiąc trochę mnie to wtedy zdziwiło, bo wiadomo, że rodacy lubią sobie ponarzekać XD. Samo osiedle wizualnie także prezentowało się dobrze, zresztą jak każde nowo postawione osiedle. Ostatecznie nie kupimy domku u Chmary, ale to głównie z powodów, że tak powiem rodzinnych XD, więc nie wyrażę swojej osobistej opinii na temat tego dewelopera.
    • dorotismas Re: Opinie o deweloperze Chmara 18.04.18, 15:49
      Jak kogoś interesują opinie na temat dewelopera Chmara, to powinien sobie rzucić okiem na ten wątek: www.goldenline.pl/grupy/Pozostale/wasze-opinie-o/chmara-deweloper-opinie,3822348/ - są tam zarówno opinie o deweloperze z pierwszej ręki, zasłyszane od znajomych, jak i wpisy byłych pracowników Chmary. Dużo ciekawych informacji można znaleźć, tak więc polecam poczytać w wolnej chwili.
      • nero531 Re: Opinie o deweloperze Chmara 27.04.18, 15:00
        Dzięki za linka, dużo ciekawych opinii o chmara deweloper...!
    • akunesku Re: Opinie o deweloperze Chmara 02.05.18, 12:10
      Także jestem na etapie poszukiwania informacji o deweloperze chmara. Z tego co się zdołałem zorientować, w porównaniu do konkurencji wypadają bardzo dobrze cenowo. Opinie mieszkańców pozwalają sądzić, że jakość realizacji w przypadku inwestycji Chmary także przyzwoita. Jeśli negocjacje z działem sprzedaży przebiegną po mojej myśli, to prawdopodobnie zdecyduję się na zakup domku - bliźniaka, na jednym z ich osiedli.
    • nero531 Re: Opinie o deweloperze Chmara 15.05.18, 12:47
      Od ponad miesiąca robię rozeznanie po lokalnych deweloperach, w kontekście zakupu domku szeregowego pod Gdańskiem. Udało mi się dotrzeć do dziesiątek opinii z różnych źródeł, i szczerze mówiąc deweloper chmara wypada na tle konkurencji całkiem dobrze. Są chwaleni głównie za ceny, ale także za jakość i rzetelność wykonania nieruchomości. Negatywne opinie na temat chmary pojawiają się okazjonalnie, i dotyczą głównie dróg na jednym z ich osiedli.

Mnie osobiście opinie na temat dewelopera, raczej przekonały do zakupu nieruchomości niż odstraszyły. Z dostępnych aktualnie inwestycji chmary, najbardziej odpowiada mi lokalizacja osiedla "przy lesie". Wizualnie mi się także podoba, wygląda to bardzo podobnie do ich poprzedniej realizacji, to jest osiedla "słonecznik":

Niestety z tego co podają na stronie WWW, wolnych parceli jest już właściwie kilka, i nie wiem czy uda mi się załatwić formalności kredytu, zanim wszystko zostanie wykupione. Na osiedlu "słoneczne ogrody" także już tylko pojedyncze parcele wolne. Trochę mnie niepokoi ten brak dostępności, bo o kolejnej inwestycji dewelopera chmary, na razie ani widu ani słychu. I teraz jestem w kropce, bo nie wiem czy kupować "na szybko", czy może poczekać na kolejną inwestycją, czy szukać u konkurencji...
      • akunesku Re: Opinie o deweloperze Chmara 12.06.18, 15:29
        Niedawno ogłosili nową inwestycję, ma się to nazywać "Osiedle Gdańskie ". Z opisu wynika, że będzie podobnie jak w przypadku wcześniejszych inwestycji, czyli domy szeregowe, dwu lokalowe, o powierzchni 90m² z garażem 35 m2, ceny od 200 tyś. Więcej informacji znajdziesz na stronie WWW Chmary. Ja w każdym razie będę śledzić temat, bo zapowiada się interesująco.
    • bozexihox Re: Opinie o deweloperze Chmara 22.06.18, 22:22
      Radzę uważać na Chmarę. Najlepiej się reklamuje, ale w zasadzie wszystko to co jest w reklamie jest KŁAMSTWEM, domy nie są 90m2 tylko zależnie od wersji 55 lub 60. Nie są 3 poziomowe tylko 2 z możliwością adaptacji poddasza. Najtańsze też nie są, a już na pewno nie od 199k. Mowa o garażu jest już w ogóle kłamstwem, no i co najważniejsze dom wcale nie jest sprzedawany z ogrodem, sprzedawany jest udział w niepodzielonej działce, możesz to sprawdzić na stronie mapy.geoportal.gov.pl/imap/ Osobiście radzę poszukać innego dewelopera.
    • akunesku Re: Opinie o deweloperze Chmara 28.06.18, 12:27
      Witam, chciałabym ponownie poruszyć temat "Osiedla Gdańskiego" czyli nowej inwestycji dewelopera Chmara. Czy ktoś ma już na ten temat jakieś bardziej konkretne informacje? Na stronie WWW Chmary inwestycja jest opisana bardzo lakonicznie, nie można wyczytać nic konkretnego. Także pani Patrycja z działu sprzedaży, nie udzieliła mi żadnych konkretniejszych informacji. Jeśli ktoś coś wie na ten temat, proszę o komentarz.
    • dorotismas Re: Opinie o deweloperze Chmara 28.06.18, 12:51
      Na wykopie jest też dosyć rozbudowany wątek na temat dewelopera Chmara: www.wykop.pl/wpis/32301203/potrzebne-opinie-o-deweloperze-chmara-z-gdanska-wi/ - nie przeczytałam jeszcze całości, ale opinie wydają się wiarygodne.
      • agabiel31 Re: Opinie o deweloperze Chmara 19.09.18, 15:32
        Na wykopie zawsze można znaleźć dużo ciekawych, wiarygodnych opinii, na tematy wszelakie. Tak więc warto sprawdzić.
    • grorian33 Re: Opinie o deweloperze Chmara 23.08.18, 13:06
      Wiesz co moja siostra kupiła domek na tym osiedlu i jest zadowolona. Ogólnie byłem tam do tej pory raz i muszę przyznać, że jak na ten moment to prezentuje się to naprawdę dobrze. Domy porządnie wykonane, nie widać jakichkolwiek pęknięć, czy niedoróbek. Środek przestronny z dobrym rozkładem pomieszczeń i do tego przyjemna lokalizacja jeżeli ktoś potrzebuje ciszy i spokoju po pracy.
    • iza206 Re: Opinie o deweloperze Chmara 27.08.18, 01:08
      Ja jestem jak najbardziej zadowolona zarówno z lokalizacji, ceny oraz jakości wykonanych domów, ponieważ deweloper Chmara zrobił naprawdę kawał świetnej roboty. Miejsce jest piękne i właśnie takiej spokojniej okolicy szukaliśmy. Do tego ceny również rozsądne po zaczynały się od 200 tys. Ogólnie uważam, że był to dobry wybór i teraz zostało nam już tylko wykończyć całe wnętrze :)
    • ewelkon23 Re: Opinie o deweloperze Chmara 27.08.18, 07:57
      Najlepiej będzie jeżeli po prostu sprawdzicie jego realizacje samodzielnie już bezpośrednio np. na naszym Osiedlu Słonecznik
      wtedy przekonacie się w którym kierunku warto pójść. Ja będę kolejną osobą, która pozytywnie wypowie się na temat tego dewelopera ponieważ realizacja poszła zgodnie z umową i nie było mowy o zawyżaniu ceny
    • niko43 Re: Opinie o deweloperze Chmara 27.08.18, 08:13
      Ja jestem bardzo zadowolony, bo w końcu mamy swój rodzinny dom za który nie przepłaciliśmy. Nie jest duży, ale moim zdaniem nie opłaca się iść w ogromny metraż, jeżeli i tak nie będzie on odpowiednio użytkowany. Dla mniejszej rodziny w sam raz oraz osób lubiących ciszę :)
    • claudieex Re: Opinie o deweloperze Chmara 16.10.18, 14:04
      Od roku mieszkamy na osiedlu Przy Lesie postawionym przez dewelopera Chmara. Domek, szeregówka, kupowany był z rynku wtórnego, więc bezpośredniego kontaktu z deweloperem własciwie nie mieliśmy. Co prawda pierwszy właściciel wspominał coś tam, że były między nim a deweloperem jakieś drobne przepychanki, chodziło o ile się nie mylę o poprawki elewacji, ale wszystko się roztrzygnęło na korzyć właściciela. No więc z racji tego, że z deweloperem nie miałam za wiele do czynienia, opiszę może jak wygląda życie na osiedlu z perspektywy mieszkańca. A mieszka się tu całkiem przyjmenie ;) Domki, choć tanie, zbudowane jak dla mnie solidnie, eksloatacja nie sprawia problemów, usterki są szybko usuwane przez zarządcę. Sąsziedzi ogólnie ok, przeważnie młode parki, często z dziećmi, raczej mili, ale jakoś szczeólnie się nie integrują. Tereny w około osiedla ładne, jest sporo lasów, pól, jest gdzie iść na spacer z psem, wyjść z dzieciakami, pobiegać jak ktoś lubi. Drogi dojazdowe do Trójmiasta są w miarę dobre, ja do centrum, pod dworzec główny w Gdańsku, jadę jakoś 30 minut. Ogólnie więc polecam, chociaż z tego co mi wiadomo, nie ma tu już aktualnie żadnych nieruchomości na sprzedaż, chyba, że z drugiej ręki coś się pojawi.
    • akunesku Re: Opinie o deweloperze Chmara 15.11.18, 15:47
      Odświeżam wątek. Czy ktoś ma jakieś informacje, na temat planowanych inwestycji tego dewelopera? Działki rozchodzą się jak przysłowiowe ciepłe bułeczki, i niestety, ze względu na problemy osobiste "przespaliśmy" moment gdy można było zarezerwować wymarzony domek. A niestety, na ten moment ciężko już dostać coś, co by nas naprawdę interesowało. Jeśli więc ktoś posiada jakieś "zakulisowe" informacje, bo dział sprzedaży na razie milczy w temacie nowych inwestycji, to będę wdzięczna za wiadomość na PW, bo niestety nie mam czasu aby regularnie śledzić forum.
      • nesti128 Re: Opinie o deweloperze Chmara 12.01.19, 16:04
        Ja bede sprzedawal jedno swieze mieszkanie w stanie deweloperskim na osiedlu przy lesie pod koniec tego roku. Kontakt nesti128@o2.pl
      • mala22 Re: Opinie o deweloperze Chmara 26.01.19, 14:05
        www.goldenline.pl/grupy/Pozostale/wasze-opinie-o/chmara-deweloper-opinie,3822348/s/2
      • robot Re: Opinie o deweloperze Chmara 07.02.19, 08:39
        Są jeszcze 4 domki na osiedlu gdańskim
    • tomek5112 Re: Opinie o deweloperze Chmara 09.12.18, 18:52
      Co do Chmary to nie chce z nimi już mieć nic do czynienia - naobiecywali na spotkaniach nie wiadomo jaką bajkę, przekonali żeby szybko wpłacać zaliczkę a za chwile okazało się ze nie mają nawet pozwolenia na budowę. Kpina. Wstępne umowy były już podpisane. Wczoraj dzwonili żeby po miesiącu oczekiwania poinformować (Pani była pewna ze potrwa to 2 tyg) o braku zgody i odebraniu zaliczki za osiedle Zielona Polana w Nowych Tokarach.
    • paweldziuba Re: Opinie o deweloperze Chmara 25.01.19, 22:36
      Witam.
      Potrzebuje informacje jaki jest koszt wykonczenia domu szeregowego 90 m z poddaszem na osiedlu Gdanskie ( Deweloperska Chmara).
      Jakie moga byc koszta adaptacji samego poddasza?
      Z gory dzieki za wszelakie informacje.
      • mala22 Re: Opinie o deweloperze Chmara 26.01.19, 13:44
        Cześć, możecie podpowiedzieć jaki jest kosztorys prac dodatkowych u dewelopera?
        Tzn adaptacji poddasze, okien?

Interesuje mnie osiedle Gdańskie zostało parę wolnych lokali.
        Martwi mnie z lekka rzeka czy nie będzie mokro? Szeregi 32> są na nasypie, deweloper nie planuje uzbrojenia a obok rzeka.
        Co myślicie o tej części inwestycji?
        • mala22 Re: Opinie o deweloperze Chmara 26.01.19, 15:46
          Witam. Zdecydowałem się na ten wpis ku przestrodze potencjalnych klientów tego dewelopera.Podstawowym kruczkiem w umowach z owym deweloperem jest współwłasność terenu na którym to znajduje się nasz wymarzony dom. W Polsce podobnych spraw jest dosyć sporo. Schemat wygląda następująco: dany Deweloper buduje szybko i dużo lokali, sprytnie podsuwając umowy klientom. Po zakończeniu wszystkich inwestycji deweloper ogłasza upadłość i nagle okazuje się , że również on lub ktoś w jego imieniu był również współwłaścicielem nieruchomości na której znajduje się wasz dom. Wierzyciele zabierają wszystko co jest na tej ziemi łącznie z domami. Drugim problemem jest to , że np sąsiad mieszkający 5 domów dalej zechce zasadzić drzewko w "waszym ogrodzie" lub postawić samochód prze waszym garażem. Wzywacie oczywiście Policję , która to oświadcza ,że nic nie może zrobić bo wszyscy na tym osiedlu są współwłaścicielami ziemi. Zauważyłem również ilu jest moderatorów na różnych forach opisujących i zachęcających do zakupu. Kto nie chce niech w to nie wieży , ale mam prośbę , żeby przemyślał sprawę zanim podpisze kredyt na 30 lat.Pozdrawiam. z goldenline
        • paweldziuba Re: Opinie o deweloperze Chmara 26.01.19, 20:52
          Hey koszt jednego okna to 1300zl netto, polecaja zamontowanie 2 okien. Poddasze nalezy wykonczyc samemu czyli wata na sciany I plyty oraz podloga do zrobienia. Jest mozliwosc doprowadzenia podejsicia do grzejnika koszt 400 netto.
          ONI nie robia poddasza, schody trzeba a samemu doprowadzic I wyciac dziure w suficie.
          • mala22 Re: Opinie o deweloperze Chmara 27.01.19, 12:55
            A co z tą własnością gruntu?
            • nesti128 Re: Opinie o deweloperze Chmara 28.01.19, 11:57
              Nie ma czegos takiego o czym pisze ten gosc z goldenline. W umowie i akcie masz swoj kawalek wokol domu i na tym robisz sobie co chcesz. Z reszty udzialu w terenie calej dzialki na ktorej jest osiedle kazdy sie zrzeka. Takze mozesz sobie robic co chcesz na swoim kawalku czyli postawic garaz, zrobic podjazd, urzadzic ogrodek itd. Nie mozesz zrobic na terenie czyjegos domku, bo sie zrzekasz praw do tego zreszta jak kazdy kto podpisuje tam umowe.
              • mala22 Re: Opinie o deweloperze Chmara 28.01.19, 12:30
                Interesuje mnie osiedle Gdańskie zostało parę wolnych lokali.
                Martwi mnie z lekka rzeka czy nie będzie mokro? Szeregi 32> są na nasypie, deweloper nie planuje uzbrojenia a obok rzeka.
                Co myślicie o tej części inwestycji?
                • czerkool Re: Opinie o deweloperze Chmara 30.01.19, 12:22
                  mala22 napisał(a):

> Interesuje mnie osiedle Gdańskie zostało parę wolnych lokali.
                  > Martwi mnie z lekka rzeka czy nie będzie mokro? Szeregi 32> są na nasypie,
                  > deweloper nie planuje uzbrojenia a obok rzeka.
                  > Co myślicie o tej części inwestycji?

Z tego co mi wiadomo, budynki znajdują się około 7-8 m nad strumykiem. To jest poniekąd gwarancja, że osiedle nie będzie zalewane, bo woda ma ujście. Problem by mógł występować, gdyby lustro wody było na wysokości posadzki budynków. A tak raczej nie ma żadnego ryzyka zalania. Poza tym z tego co widzę na ich stronce, wszystkie budynki z tego etapu od strony strumyka zostały już sprzedane.

• mala22 Re: Opinie o deweloperze Chmara 31.01.19, 12:07
                    Niestety wszystkie sa sprzedane 😂
            • marek_886 Re: Opinie o deweloperze Chmara 29.01.19, 17:00
              Aż sprawdziłem z ciekawości, i okazuje się, że ten wpis z goldenline to zwykłe sianie fermentu. W umowie mam zapis mówiący o tym, zrzekam się z korzystania z ogródków, i części gruntu należących do innych współwłaścicieli, więc opisana sytuacja nie może mieć po prostu miejsca.
              • mala22 Re: Opinie o deweloperze Chmara 29.01.19, 23:49
                Moje pytanie jest jeszcze jedno może wy wiecie chce kupić domek/mieszkanie jednak co się zdecyduje gojuz nie ma i codziennie mam inną informację o dostępności?

Mówię tu o odstepstwie 1 dnia. Wczoraj podali mi 3 numery dziś dzwonię i 3 inne? Skąd taka rozpierznosc?
                • nesti128 Re: Opinie o deweloperze Chmara 30.01.19, 10:51
                  Pewnie ludzie rezerwuja(umowa rezerwacyjna na 1 dzien jest), a jak nie wplaca zadatku to z powrotem mieszkanie robi sie dostepne
                  • czerkool Re: Opinie o deweloperze Chmara 30.01.19, 12:23
                    nesti128 napisał(a):

> Pewnie ludzie rezerwuja(umowa rezerwacyjna na 1 dzien jest), a jak nie wplaca z
                    > adatku to z powrotem mieszkanie robi sie dostepne

Dokładnie.
                    • mala22 Re: Opinie o deweloperze Chmara 31.01.19, 12:09
                      Przez to ja nie mogę wybrać Domku co bym chciała,... co się zdecyduje jednak to nie kupno bułki tego już nie ma.
                      Mam swoje oczekiwania a gonitwa bo jest z lekka mi nie pasuje. Jak wy kupiluscie swoje? Gdzie zamieszkanie?
                      • nesti128 Re: Opinie o deweloperze Chmara 31.01.19, 12:25
                        Mala22 jak chcesz to poczekaj ja bede sprzedawal jedno mieszkanie w blizniaku w Baninie po odbiorach. Zostawie Ci stan deweloperski jesli chcesz.
                      • robot Re: Opinie o deweloperze Chmara 07.02.19, 08:47
                        Mała22 ja mam 27A/1 Na którym mi najbardziej zależało. Był ostatnim rzędem więc od frontu nie mielibyśmy sąsiadów... ale niestety było za duże zainteresowanie i developer zostawił kilka dodatkowych rzędów... mieliśmy o to spiecie bo specjalnie wybrałam droższy domek żeby nie mieć sąsiadów. W ramach rekompensaty zrobili mi ogrzewanie podłogowe w łazienkach ale niesmak pozostał
                        • mala22 Re: Opinie o deweloperze Chmara 07.02.19, 22:38
                          Nie dziwię się. Powiedz mi o co chodzi z tą działką? Własność jest czyja?

Kto jest właścicielem? Czemu tak chowają dokumenty poprosiłam umowę wzór nie udostępnili mi.

• robot Re: Opinie o deweloperze Chmara 07.02.19, 08:41
          Ja za okno płaciłam bodajże 1600 zł (coś takiego ) ale nie ma już możliwości zmian niestety... bynajmniej w naszej części osiedla.
          • mala22 Re: Opinie o deweloperze Chmara 07.02.19, 22:39
            Wasza część jest całkowicie sprzedana. Poznałam system dewelopera sprzedają po koleji zawsze dają 3 propozycje, tania, średnia, najdroższa.
            • robot Re: Opinie o deweloperze Chmara 12.02.19, 16:25
              Nasza sprzedana odbiór jeszcze w tym roku. Oby wszystko poszło zgodnie z planem.
    • valerciaa Re: Opinie o deweloperze Chmara 13.02.19, 17:08
      Jak wam jeszcze mało tych opinii, to możecie sobie rzucić okiem tu: www.opinia.fora.pl/opinie-o,3/chmara-deweloper-opinie,33.html
    • kardun Re: Opinie o deweloperze Chmara 26.03.25, 09:44
      Hej, hej, odświeżam wątek, bo potrzebuję świeżych opinii o deweloperze chmara, może tu ktoś zechce się podzielić. Umieściłem swój wpis też na innych forach z opiniami o chmarze, więc, żeby nie było że spam – zależy mi na jak największej liczbie odpowiedzi. Starsze opinie są naprawdę spoko, ale zależy mi na nowych – stąd prośba o podzielenie się doświadczeniem. Interesuje mnie wszystko – mam opcję kupić dom od tego dewelopera, sprawa dość pilna.
    • pietrodon Re: Opinie o deweloperze Chmara 26.03.25, 14:00
      Hej, jak pilna, to Ci odpowiem też szybko, bo byłem w tej samej sytuacji co Ty, jeszcze w zeszłym roku i też na cito potrzebowałem opinii o deweloperze chmara. Akurat w moim przypadku zwolniła się po prostu rezerwacja i to była szybka akcja, ale też w wątkach z opiniami o deweloperze chmara trochę więcej się działo, więc o informacje nie będzie trudno. No dobra, ale do brzegu – kupiłem od chmary bliźniak, 90 metrów z małym ogródkiem, akurat dla naszej ekipy 2+1 i zwierzęta w zupełności wystarczające. Dom w stanie deweloperskim, ale premium – wykończenie tego to była czysta przyjemność. Nawet majster od kuchni nie narzekał :D Okolica cicha i spokojna, ale super skomunikowana, dojeżdżam do domu krócej, niż poruszam się w Gdańsku z punktu A do B. Pełna infrastruktura wokoło, jest co chcesz – szkoła, lekarz, sklepy, no wszystko. Kontakt z deweloperem super, realizacje terminowe, ogólnie polecam bardzo.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka