modliszka61 Re: I na Cejlonie mieszkają słonie. 28.12.12, 18:33 Widziałeś Zyalta fotki z Cejlonu ? Odpowiedz Link
zbyfauch Re: I na Cejlonie mieszkają słonie. 28.12.12, 19:17 Tam jadę. Rachunek wyrównałem przed jakąś godziną. Odpowiedz Link
zbyfauch Re: Коломб 28.12.12, 19:28 Na ścianach domów nie widać ustrojstw klimatyzacyjnych. Odpowiedz Link
modliszka61 Re: Коломб 28.12.12, 19:41 Nakitrać Ci piórek na wachlarz ? ;-}} Albo może spróbuj znienawidzieć mrozy . (Błażej nasz z klasy tak często mnie pytał) Odpowiedz Link
zbyfauch Re: Коломб 28.12.12, 20:00 To była obserwacja. W innych odwiedzonych przeze mnie krajach tropikalnych ściany domów były obwieszone naroślami klimatyzacyjnymi. Osobiście rzadko włączam ustrojstwo. A nad morzem klimatyzacja jest kompletnie zbędna. Odpowiedz Link
zbyfauch Re: I na Cejlonie mieszkają słonie. 29.12.12, 11:58 Jakkolwiekby być nie miało, będzie ciepło i bez polityki, bez wszechobecnego szerzenia egzystencjalnych lęków, bezrobocia, biedy czy wręcz końca świata. Jeszcze miesiąc, z małym hakiem. Odpowiedz Link
modliszka61 Re: I na Cejlonie mieszkają słonie. 29.12.12, 12:55 No pacz pan. Wystarczy oderwać się od mediów, a robi się lokalnie normalnie. A nie pchaj się aż tak blisko jak Zyalt, cobyś wrócił ze sprzętem i nienaruszony. ;-] Odpowiedz Link
zbyfauch Re: I na Cejlonie mieszkają słonie. 29.12.12, 17:50 modliszka61 napisała: > No pacz pan. Wystarczy oderwać się od mediów (...) Nie tylko w mediach straszą. W pracy też prowadzona jest, mniej lub bardziej świadomie, polityka niepewności jutra. Takie trzy tygodnie odcięcia od hiobowej tuby to balsam dla duszy. Odpowiedz Link
zbyfauch Re: I na Cejlonie mieszkają słonie. 03.01.13, 09:38 Wizy ąlajn zakupiłem, 2 x 30 dulary. Za wypuszczenie z wyspy też każą sobie płacić, 1500 rupiów cejlońskich, niecałe 10 eurasów. Dawne kolonie łupią byłych kolonialistów. Tylko dlaczego mnie, ja żadnych posiadłości zamorskich, ani przodkowie moi, nie posiadalim. Odpowiedz Link
modliszka61 Re: I na Cejlonie mieszkają słonie. 03.01.13, 09:53 To lepiej nie zabieraj ze sobą tego słomkowego kapelusza safari i paramilitarnych koszul z pagonami, bo wtedy zapłacisz każdą cenę za wypuszczenia. Co do sztuczkowych spodni w kratę - bezpieczne . Odpowiedz Link
zbyfauch Re: I na Cejlonie mieszkają słonie. 03.01.13, 10:21 Jedną parę długich spodni muszę posiadać do kolacji, taki kot dresiarski w hotelu grasuje. Sądzisz, że powinienem pokazać parę sztuczek w tych spodniach? Hełmu korkowego ani kapelusza safari nie posiadam, parakoszul z militarnymi pagonami też nie. Posiadam jedynie czapkę maskującą (głównie łysinę) w takie specłaty z nazwiskiem, dżi-aja oznaczającym. Odpowiedz Link
modliszka61 Re: I na Cejlonie mieszkają słonie. 03.01.13, 13:21 A ja jestem za tym kodem, bo cenię sobie posiłki niezakłócone wietrzeniem różnych organów spoconych. Odpowiedz Link
zbyfauch Re: Filmik znalazłem 05.01.13, 15:20 Dzieło powstało w okolicach i na terenie hotelu, w którym mam nadzieję znaleźć się za miesiąc. Po obejrzeniu doszedłem do wniosku, że Sri Lanka wygląda bardzo podobnie do Bali, z przewagą buddyzmu nad hinduizmem. A ulice i domostwa, krajobrazy w ogóle, w Indonezji, Malezji, Tajlandii czy wreszcie w Indochinach są nieomal identyczne. Powoli zaczynam się tam czuć, jak w drugim domu. Odpowiedz Link
mieux Re: I na Cejlonie mieszkają słonie. 05.01.13, 19:30 Przesiedziałam sobie dzisiaj przed kompem i tak już z daleka spoglądam jeszcze na jakiś wątek i odczytuję: I na Cejlonie mieszkają świnie. To chyba wyszła jakaś nobilitacja. Odpowiedz Link
zbyfauch Re: I na Cejlonie mieszkają słonie. 05.01.13, 23:53 Świnie na pewno też. Chociaż bardziej pasowałyby do Pekinu albo Szczecina, Argentyny też mimo, że tam bardziej krówki. Odpowiedz Link
zielona_mina Re: I na Cejlonie mieszkają słonie. 12.01.13, 15:47 Z Cejlonu to najbardziej przypadla mi do gustu herbata, ktora to na szczescie moge popijac z termosu podczas wypraw wedkarskich na Alasce. ;) Odpowiedz Link
zbyfauch Re: I na Cejlonie mieszkają słonie. 12.01.13, 16:31 zielona_mina napisała: > Z Cejlonu to najbardziej przypadla mi do gustu herbata, ktora to na szczescie m > oge popijac z termosu podczas wypraw wedkarskich na Alasce. ;) Nie ma u Ciebie jadłodajni Nordsee? ;) Odpowiedz Link
zielona_mina Re: I na Cejlonie mieszkają słonie. 12.01.13, 20:41 Pewnie, ze tak ale nie wydaja pozwolen na polow ryb. :) Odpowiedz Link
modliszka61 Re: Do Dohy lecę Dreamlinerem. 17.01.13, 11:00 No ale teraz mylisz się w zeznaniach. Niedawno oświadczyłeś, że trenujesz na rowerze, żeby szybciej dojechać. No jakże to tak ? to już nie rower, a samolot na baterie ? Odpowiedz Link
modliszka61 Re: Ano trenuję. 18.01.13, 11:45 :-DD Nie pomyślałeś o miejscu na bagaż... Odpowiedz Link
zbyfauch Re: Ano trenuję. 18.01.13, 13:13 modliszka61 napisała: > :-DD > Nie pomyślałeś o miejscu na bagaż... Wezmę przyczepę z wypożyczalni. Odpowiedz Link
modliszka61 Re: Ano trenuję. 18.01.13, 14:06 To z koleżanką małżonką nie jedziesz ? ;-} Odpowiedz Link
zbyfauch Re: Ano trenuję. 18.01.13, 14:10 modliszka61 napisała: > To z koleżanką małżonką nie jedziesz ? ;-} A jak myślisz, po co mi przyczepa? ;) Odpowiedz Link
modliszka61 Re: Ano trenuję. 18.01.13, 14:22 Teraz rozumiem :"Oj, przydałby się ktoś na przyczepkę" ;-} Odpowiedz Link
zbyfauch Spróbóję nauczyć się 29.01.13, 18:43 surfować, tak na gołej desce. Wydaje mi się, że dość łatwo mi przyjdzie. Odpowiedz Link
zbyfauch Rajzefiber posiadam, 04.02.13, 00:24 znaczy taką prawdziwą. Musiałem połknąć dwa paracetamole. Mam nadzieję, że się dzisiaj i jutro nie rozkleję bo mnie do aeroplanu nie wpuszczą albo w jakiejś kwarantannie zatiurmują. Odpowiedz Link
modliszka61 Re: Rajzefiber posiadam, 04.02.13, 10:23 Niee noo, tak nie miało byyć . Pewnie to skutek oglądania wyczynów pilotów tych dziwnych maszyn latających. Po co się tak straszyć ? ;-} Odpowiedz Link
zbyfauch Re: Rajzefiber posiadam, 04.02.13, 11:06 modliszka61 napisała: > Niee noo, tak nie miało byyć . Pewnie to skutek oglądania wyczynów pilotów tych > dziwnych maszyn latających. Po co się tak straszyć ? ;-} Nie jest źle, dzisiaj rano wziąłem jeszcze jedną ibulizynkę, tak profilaktycznie, i czuję się zdrów. A pogoda jest tak parszywa, że żal wyjeżdżać. :) Odpowiedz Link
modliszka61 Re: Rajzefiber posiadam, 04.02.13, 12:05 Ojtamojtam :-} Nie myślimy już o tryplach, ale duchem czujemy się już w puszczy. I ament. I nie oglądaj się za siebie, jak przystawiasz rękę do pługa. Tam też będzie ładna pogoda ;-}} Odpowiedz Link
modliszka61 Re: I na Cejlonie mieszkają słonie. 05.02.13, 12:42 Zbyfu, proszę w tej chwili wrócić się z dachu po ciało . Natychmiast ! Odpowiedz Link
modliszka61 Re: I na Cejlonie mieszkają słonie. 06.02.13, 09:43 uff! :-} a mógłbyś jakie żywioły martwe obcykać na brzegu ? Odpowiedz Link
zbyfauch Re: I na Cejlonie mieszkają słonie. 06.02.13, 19:38 Na razie rozsmakowuję się kolorowymi obrazami z podkładem muzycznym, w których wszystkie role męskie zawłaszczył Krzysztof Krawczyk. Odpowiedz Link
modliszka61 Re: I na Cejlonie mieszkają słonie. 07.02.13, 09:41 Ojacie ... Przy wtórze klątw bosmana, głośnych krzyków aż od rana tak śpiewnie dusza łka Odpowiedz Link
zbyfauch Re: I na Cejlonie mieszkają słonie. 09.02.13, 13:04 Nie mogę sobie pozwolić na tyrady bo połączenie kiepskie i mnie wylogowuje. Odpowiedz Link
zbyfauch Re: I na Cejlonie mieszkają słonie. 10.02.13, 08:14 Wreszcie mam nową flagę. Zalogowałem się ze smartfąki, nie z tabletki. Odpowiedz Link
zbyfauch Re: I na Cejlonie mieszkają słonie. 16.02.13, 11:41 Waranek się wczoraj wdzięcznie zesrał w mojej przytomności. Odpowiedz Link
modliszka61 Re: I na Cejlonie mieszkają słonie. 16.02.13, 13:04 Błogosławieni przytomnotrzeźwi, którzy zostali wezwani na ekskrecję waranka :-} Odpowiedz Link
zbyfauch Re: I na Cejlonie mieszkają słonie. 24.02.13, 20:44 Waranek Boży i Tarzan wśród Odpowiedz Link
vampirr Re: I na Cejlonie mieszkają słonie. 30.06.13, 17:30 O czym ty wlasciwie pindolisz, mialki? I przede wszystkim: do kogo? vpr zbyfauch napisał: > Waran > ek Boży > > > > i Tar > zan wśród > > Odpowiedz Link
zielona_mina Re: I na Cejlonie mieszkają słonie. 30.06.13, 21:47 Prowadzisz jakies dochodzenie na najwyzszym szczeblu??? :D Odpowiedz Link
zbyfauch Kolejna ucieczka przed zimą zaplanowana. 10.12.13, 09:42 I częściowo zabukowana. Stacja pierwsza. Stacja druga. Stacja trzecia. Odpowiedz Link
zielona_mina Re: Kolejna ucieczka przed zimą zaplanowana. 18.12.13, 21:01 Solidnie zaludniony kawalek ziemi... ;) Odpowiedz Link
zbyfauch Re: Kolejna ucieczka przed zimą zaplanowana. 19.12.13, 19:23 zielona_mina napisała: > Solidnie zaludniony kawalek ziemi... ;) Toteż moja tam obecność nie wpłynie istotnie na zagęszczenie. Dostałem dzisiaj życzenia urodzinowe od wizy kambodżańskiej. Odpowiedz Link
zielona_mina Re: Kolejna ucieczka przed zimą zaplanowana. 21.12.13, 23:43 Wszystkiego najlepszego!!! Propozycja prezentu urodzinowego Odpowiedz Link
zbyfauch Re: Kolejna ucieczka przed zimą zaplanowana. 22.12.13, 00:59 Dzięki. Na razie kończę dekalog Sjöwall/Wahlöö. Został mi numer dziesięć. Odpowiedz Link
zbyfauch Ktoś mógłby 17.01.14, 11:05 uspokoić Bangkokowianów, w końcu za trzy tygodnie mam zamiar sobie usiąść nad Chao Praya. Odpowiedz Link
zbyfauch Re: I na Cejlonie mieszkają słonie. 26.01.14, 00:02 Jeszcze dwa tygodnie. Trzeba będzie trzekliste wydrukować. Odpowiedz Link
zbyfauch Re: I na Cejlonie mieszkają słonie. 02.02.14, 16:26 Tszeklista w obróbce. Na razie posiada 28 pozycji. Odpowiedz Link
modliszka61 Re: I na Cejlonie mieszkają słonie. 03.02.14, 18:08 To obrabiaj listę tropikalną, a ja jadę do Jastarni ogladać i tarzać się wśród tych wielkich kul lodowych, co to je zatoka ślicznie wykulała ;-) Odpowiedz Link