Dodaj do ulubionych

VB LEASING - wasze opinie

01.02.23, 12:44
Dzień dobry,

doszły mnie słuchy, że moja firma leasingowa zmienia nazwę na VB Leasing. Chciałbym was prosić o opinię w tej kwestii. W szczególności chodzi mi o informacje, z czym taka zmiana będzie się dla mnie jako dla klienta wiązała. Bo niby na stronie VB Leasing piszą, że nie ma się czym przejmować, że w zasadzie poza samą nazwą i logiem nic się nie zmieni, ale nie ukrywam, że trochę mnie to wszystko niepokoi. Być może martwię się na wyrost, ale z doświadczenie mnie nauczyło, że w tego typu zmianach nie chodzi tylko o nazwę. Dodam jeszcze, że w VB Leasing mam samochód w leasingu i sporą część wyposażenia biura, większość już prawie spłacona. Będę wdzięczny za wasze opinie.

pozdrawiam Zenon
Obserwuj wątek
    • mapens.85 Re: VB LEASING - wasze opinie 16.02.23, 12:04
      Z tego co się zorientowałem, nie ma powodu do obaw. W tym przypadku rzeczywiście zmienia się tylko nazwa na vb leasing, a cała reszta pozostaje bez zmian. Nie zmienią się w żaden sposób warunki leasingu, formalności związane ze spłacaniem finansowania, czy wykupem przedmiotu leasingu. Nie zmienią się nawet numery kont do wpłat. Z takich poważniejszych zmian po zmianie nazwy na vb leasing, to chyba tylko strona internetowa się zmieniła, adresy mailowe, no i wiadomo logo i takie inne pierdoły. Ale generalnie bez większych rewolucji dla klienta. Tak przynajmniej wynika z tego co piszą na stronie www oficjalnie. Część osób na forach internetowych w wątkach dotyczących vb leasing potwierdza to co podają oficjalnie np. na w wątku na forum GoldenLine, więc chyba wszystko się zgadza. Nie ma za co :)
      • zenon44 Re: VB LEASING - wasze opinie 16.02.23, 16:12
        mapens.85 napisał:

> Z tego co się zorientowałem, nie ma powodu do obaw. W tym przypadku rzeczywiści
        > e zmienia się tylko nazwa na vb leasing, a cała reszta pozostaje bez zmian. Nie
        > zmienią się w żaden sposób warunki leasingu, formalności związane ze spłacanie
        > m finansowania, czy wykupem przedmiotu leasingu. Nie zmienią się nawet numery k
        > ont do wpłat. Z takich poważniejszych zmian po zmianie nazwy na vb leasing, to
        > chyba tylko strona internetowa się zmieniła, adresy mailowe, no i wiadomo logo
        > i takie inne pierdoły.

No dzięki, uspokoiłeś mnie trochę.

> Tak przynajmniej wynika z tego co piszą na stronie www oficjalnie. Część osób na fo
        > rach internetowych w wątkach dotyczących vb leasing potwierdza to co podają ofi
        > cjalnie np. na w wątku na forum GoldenLine, więc chyba wszystko się zgadza.

Możesz podlinkować to forum? Bo w google tego znaleźć nie mogę z jakiegoś powodu.
    • zenon44 Re: VB LEASING - wasze opinie 15.03.23, 12:27
      Minął już ponad miesiąc od zmiany nazwy na VB Leasing i na ten moment jestem w stanie potwierdzić to co zostało napisane powyżej. Czyli w zasadzie obyło się bez większych rewolucji. Wszystko jest w zasadzie po staremu, oczywiście zmienili logotypy na fakturach i pismach, nieco się szata graficzna zmieniła, ale poza tym to wciąż mój stary dobry leasing. Nie ma w zasadzie o czym pisać, w mojej opinii jest po prostu tak jak być powinno. No więc wygląda na to, że moje obawy o VB Leasing były niepotrzebne, dlatego niniejszym zamykam ten wątek. Oczywiście jeśli znajdzie się ktoś, kto chce podzielić się bieżącą opinią o VB Leasing to oczywiście niniejszy wątek z opiniami pozostawiam do waszej dyspozycji.

Pozdrawiam Zenon.
    • mariusz.strzelczuk32 Re: VB LEASING - wasze opinie 26.04.23, 09:11
      No bo faktycznie nie ma się czym przejmować :) gdzieś mi się obiło o uszy, że VB LEasing robią rebranding (co nie jest znowu takie niespotykane) i ogólnie wracają do starej nazwy, także zdecydowanie nie ma się o co martwić. Zresztą, u mnie w leasingu firmowym nic się nie zmieniło, chociaż faktycznie przez chwilę się zastanawiałem czy nie będzie z tego tytułu jakichś akcji, ale nie – poza zmianą loga, adresów email wszystko po staremu. Aha, jak ktoś wyżej w opinii o VB leasing wspomniał, pozostają też dotychczasowe numery kont, także bez spiny.
    • betka43 Re: VB LEASING - wasze opinie 26.04.23, 09:13
      Potwierdzam, brałam leasing od nich, jak jeszcze figurowali pod wcześniejszą nazwą i wziąłem sprzęt do biura w leasingu odkąd funkcjonują jako VB Leasing, więc jestem na bieżąco z sytuacją. Pracują ci sami ludzie, zmieniły się tylko te rzeczy, o których pisano tu wcześniej. Warunki leasingu pozostają bez zmian, przynajmniej w moim przypadku i dalej są jednymi z korzystniejszych na rynku (zwłaszcza w obecnych czasach). W zasadzie nigdy nie miałam z nimi żadnej wpadki, dlatego jeśli ktoś mnie pyta o opinię to VB Leasing mogę polecić z czystym sumieniem. Ale też warto pamiętać, że połowa sukcesu z firmą leasingową, niezależnie od tego czy to VB leasing, czy jakakolwiek inna, to spłata na czas, trudno oczekiwać, że będą tolerować spóźnienia czy cokolwiek takiego. Leasinguje różne rzeczy do firmy, więc szczegóły w tej kwestii za dużo Wam nie powiedzą, ale w razie jakichkolwiek wątpliwości zawsze większość da się ogarnąć przez infolinię i obsługę klienta, jeśli chodzi o VB leasing, to tam pracują naprawdę fajni i kompetentni ludzie.
    • karlaes44 Re: VB LEASING - wasze opinie 26.04.23, 11:06
      Jak tak patrzę po różnych forach z opiniami o VB leasing to widzę, że sporo osób się zaniepokoiło tą zmianą, aż dziwne biorąc pod uwagę, że co rusz banki zmieniają nazwy, łączą się etc. Śledzę akurat na bieżąco ten wątek bo przymierzam się do wzięcia auta w leasingu i póki co VB leasing (już abstrahując od zmiany nazwy) wyróżnia się preferencyjnymi warunkami, więc jest w czołówce firm, które biorę pod uwagę. Generalnie poza zmianą nazwy widzę, że większość opinii na temat VB leasing jest poprawna, a co do reszty to mam pewne podejrzenia, z czego wynika ich ton, w każdym razie będę podpatrywać co w trawie piszczy i jak już się zdecyduje na leasing u nich to dam znać
    • zenon44 Re: VB LEASING - wasze opinie 17.05.23, 12:14
      Widzę, że wątek się rozwija. Dziękuję wszystkim zaangażowanym osobom za opinie za VB Leasing. Tak jak pisałem ja już nie potrzebuję więcej informacji, ale może komuś innemu się przydadzą. A jeśli szukacie dodatkowych informacji, to możecie sobie też sprawdzić wątek na Goldenline: www.goldenline.pl/grupy/Pozostale/wasze-opinie-o/vb-leasing-opinie,3927822 - dużo ciekawych informacji z pierwszej ręki na temat rebrandingu i aktualnej sytuacji w firmie VB Leasing.

pozdrawiam Zenon
    • halogen77 Re: VB LEASING - wasze opinie 18.06.24, 11:09
      NAJGORSZY LEASING!!!!!ODRADZAM NIE MA GORSZEGO.Mam szkody całkowite na 2 sprzętach nie z mojej winy,jeden z vb,nie dość,że nie zawiesili mi rat(tak jak drugi leasingowany przez PKO-zawieszone raty)do czasu zakończenia likwidacji szkody to jeszcze żądają ubezpieczenia AC zniszczonego,częściowo spalonego sprzętu,mam nadzieję,że szybko znikną z rynku,bo już cieniutko przędą.......i chciałbym zobaczyć miny tych niekompetentnych lachonów co tam pozostały w biurach jak pójdą na bruk,bo fachowcy z tej pseudo firmy już dawno odeszli jak zorientowali co to za pseudo firma!
      • o_kot156 Re: VB LEASING - wasze opinie 19.06.24, 06:15
        VBL jest w restrukturyzacji i dlatego część procesów jest wstrzymanych czy zmienionych, niestety, a sprzedaży usług nie ma. To był jeden z najlepszych leasingów w Polsce, dopóki na polityczne zlecenie "nie zajęli" się nim ludzie PiS ;( Mam nadzieję, że ktoś to kiedyś rozliczy, szkoda ludzi i szkoda firmy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka