Dodaj do ulubionych

VB LEASING - wasze opinie

01.02.23, 12:44
Dzień dobry,

doszły mnie słuchy, że moja firma leasingowa zmienia nazwę na VB Leasing. Chciałbym was prosić o opinię w tej kwestii. W szczególności chodzi mi o informacje, z czym taka zmiana będzie się dla mnie jako dla klienta wiązała. Bo niby na stronie VB Leasing piszą, że nie ma się czym przejmować, że w zasadzie poza samą nazwą i logiem nic się nie zmieni, ale nie ukrywam, że trochę mnie to wszystko niepokoi. Być może martwię się na wyrost, ale z doświadczenie mnie nauczyło, że w tego typu zmianach nie chodzi tylko o nazwę. Dodam jeszcze, że w VB Leasing mam samochód w leasingu i sporą część wyposażenia biura, większość już prawie spłacona. Będę wdzięczny za wasze opinie.

pozdrawiam Zenon
Obserwuj wątek
    • mapens.85 Re: VB LEASING - wasze opinie 16.02.23, 12:04
      Z tego co się zorientowałem, nie ma powodu do obaw. W tym przypadku rzeczywiście zmienia się tylko nazwa na vb leasing, a cała reszta pozostaje bez zmian. Nie zmienią się w żaden sposób warunki leasingu, formalności związane ze spłacaniem finansowania, czy wykupem przedmiotu leasingu. Nie zmienią się nawet numery kont do wpłat. Z takich poważniejszych zmian po zmianie nazwy na vb leasing, to chyba tylko strona internetowa się zmieniła, adresy mailowe, no i wiadomo logo i takie inne pierdoły. Ale generalnie bez większych rewolucji dla klienta. Tak przynajmniej wynika z tego co piszą na stronie www oficjalnie. Część osób na forach internetowych w wątkach dotyczących vb leasing potwierdza to co podają oficjalnie np. na w wątku na forum GoldenLine, więc chyba wszystko się zgadza. Nie ma za co :)
      • zenon44 Re: VB LEASING - wasze opinie 16.02.23, 16:12
        mapens.85 napisał:

> Z tego co się zorientowałem, nie ma powodu do obaw. W tym przypadku rzeczywiści
        > e zmienia się tylko nazwa na vb leasing, a cała reszta pozostaje bez zmian. Nie
        > zmienią się w żaden sposób warunki leasingu, formalności związane ze spłacanie
        > m finansowania, czy wykupem przedmiotu leasingu. Nie zmienią się nawet numery k
        > ont do wpłat. Z takich poważniejszych zmian po zmianie nazwy na vb leasing, to
        > chyba tylko strona internetowa się zmieniła, adresy mailowe, no i wiadomo logo
        > i takie inne pierdoły.

No dzięki, uspokoiłeś mnie trochę.

> Tak przynajmniej wynika z tego co piszą na stronie www oficjalnie. Część osób na fo
        > rach internetowych w wątkach dotyczących vb leasing potwierdza to co podają ofi
        > cjalnie np. na w wątku na forum GoldenLine, więc chyba wszystko się zgadza.

Możesz podlinkować to forum? Bo w google tego znaleźć nie mogę z jakiegoś powodu.
    • zenon44 Re: VB LEASING - wasze opinie 15.03.23, 12:27
      Minął już ponad miesiąc od zmiany nazwy na VB Leasing i na ten moment jestem w stanie potwierdzić to co zostało napisane powyżej. Czyli w zasadzie obyło się bez większych rewolucji. Wszystko jest w zasadzie po staremu, oczywiście zmienili logotypy na fakturach i pismach, nieco się szata graficzna zmieniła, ale poza tym to wciąż mój stary dobry leasing. Nie ma w zasadzie o czym pisać, w mojej opinii jest po prostu tak jak być powinno. No więc wygląda na to, że moje obawy o VB Leasing były niepotrzebne, dlatego niniejszym zamykam ten wątek. Oczywiście jeśli znajdzie się ktoś, kto chce podzielić się bieżącą opinią o VB Leasing to oczywiście niniejszy wątek z opiniami pozostawiam do waszej dyspozycji.

Pozdrawiam Zenon.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka