neuron8 06.12.04, 16:56 .... a w I etapie juz sa tynki w mieskaniach - moze nie we szystkich ale...... osobiscie mnie to cieszy, ze tak szybko wszystko leci ciekawe kiedy bedzie mozna wybierac, terakote, glazure itp... pozdrawiam Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lostmind Re: Cisza jakas 06.12.04, 18:59 z tego co wiem to wykonczenie mieszkania bedzie mozna wybierac po 15 grudnia tego roku (trzy pierwsze bloki), TBS przedstawi kilka roznych wariantow, ktos mi powiedzial, ze bedzie to na zasadzie dnia otwartego, bedzie mozna przyjsc, zobaczyc i wybrac, w srode akceptuje chyba zmiany w projekcie mojego mieszkania, postaram sie dowiedziec w tym temacie jak najwiecej, jak sie czegos dowiem to zostawie wiadomosc na formu pzdr Odpowiedz Link
neuron8 Re: Cisza jakas 07.12.04, 07:55 Mam pytanko - kiedy skłądałes wnosek o zmiany i jakie to są zmiany jesli mozna zapytac - w sęsie czy duze (scianki działowe itp) czy mnijesze (elektryka). Bo podobno jak są jzu tynki to oczywiscie mozna jeszcze jakies zmiany zrobic - ale nie zabardzo się to Im usiecha to raz, a dwa moze to byc baaaardzo drogie. Odpowiedz Link
lostmind Re: Cisza jakas 27.12.04, 15:09 Dokladnie nie pamietam kiedy skladalem wniosek o zmiane, gdzies 3 miesiace temu, moze troche wiecej. Ostatnio bylem na budowie w swoim miekszkaniu u akceptowalem rozne zmiany. Skasowalem scianke z malego pokoju i teraz bede mial duzy pokoj wraz z aneksem kuchennym. Tym samym musialem zaakceptowac zmiany w elektryce - rozmieszczenie kontaktow itd. Na spotkanie nawet przyszedl Pan Specjalista, ktory doradzil i zanotowal wszystkie zmiany na kartce. ps. Na razie nie ma jeszcze tynkow -przynajmniej w moim mieszkaniu, dlatego akceptowalem zmiany. Tynki beda w tym albo w nastepnym tygodniu. I jak sa tynki to juz chyba nie mozna nic zmieniac. Bede jechal jakos na budowe w tym tygodniu porobie zdjecia. Moge wyslac. Odpowiedz Link
neuron8 Re: Cisza jakas 28.12.04, 07:40 A mogę zapytać kiedy wchodziłeś do swojego mieszkania i czy w tym tygodniu też masz taki zamiar. Pytam bo mi - mimo próśb i niemalże błagań, kategorycznie odradzono wiec wszytki zmiany robie po omacku - na wyobraźnię (a nadmienię, że ani ja, ani moja żona na planach sie nie znamy aż tak zeby przełożyć na real). I z niecierpliwością czekam na wycenę - a wiem ze juz sa tynki wec pewnie podaruję bo niestety - wolę za 2000 kupić lodówkę i przedłużacz a nie dodatkowy kontakt w juz położonych tynkach. Szkoda, że nikt (przynajmniej Ja) nie wiedział do kiedy można wprowadzić zmiany w projekcie Odpowiedz Link
lostmind Re: Cisza jakas 31.12.04, 10:55 do mieszkania wchodzilem 2 tygodnie temu, dokladnie we wtorek, mialem zamiar zajechac w tym tygodniu i zobaczyc czy usuneli mi te wszystkie rzeczy i zrobili rozmieszczenie elektryczne tak jak to ustalilismy na tym spotkaniu, niestety nie dalem rady zajechac bo byl goracy okres w pracy, jesli chodzi o te zmiany to tez robilem po omacku i jak wszedlem wlasnie 2 tygodnie temu to sie przerazilem, postanowilem, ze bede mial zamiast sciany pomiedzy kuchnia a malym pokojem kolumne (filar), jak tylko wszedlem to wiedzialem, ze bede musial to rozbic bo wyglada beznadziejenie, od razu kazalem wybic te kolumne - tak to jest jak sie zmiany robi wirtualnie, teraz czekam na kosztorys wybicia tej kolumny, jak tylko to chlopaki z budowy uczynia to bede chcial jechac zobaczyc jak teraz to wyglada, bede sie staral zajechac 3 stycznia na budowe i porobic zdjecia w swoim mieszkaniu, Odpowiedz Link
neuron8 Re: Cisza jakas 31.12.04, 11:26 No to ładnie.... zostałem potraktowany jak lokator 2 kategori bo widze że TBS Millenium wpuszcza tylko do mieszkan kogo im sie podoba.... a tez mam 2 C1 mieszkanie... Jestem ciekawy dlaczego jednych sie wpuszcza a innych nie - wyjasnie to w poniedzialek juz w nowym roku... to sie kurna jeszcze na stary rok zdenerwowalem... UUUUUUU nie łądnie nie ładnie A mogę zapytac kto wyraził zgodę na Twoje wejście do mieszkania bo ja rozmawiałem i z Prezesem i z Pania Danutą (jesli dobrze pamiętam imie) i w obu przypadkach odmówiono mi - a bylo to ponad miesiac temu... Odpowiedz Link
neuron8 Re: Cisza jakas 31.12.04, 11:29 A moze trzba nie w TBSie prosic o zgode na wpuszczeni tylko na budowie... powiedz do kogo mam się zgłosic? No normlanie sie na koniec roku zdenerwowałem... wez tu wprowadz sobie zmiany jak kurna nie widzisz nic i zgaduj z ryznków.... no dobra luuuuuuuuz - Wszystkiego najlepszego w nowym roku!!!! Odpowiedz Link
lostmind Re: Cisza jakas 07.01.05, 17:47 Powiem szczerze, ze nie wiem do kogo sie zwrocic. W kazdym razie zadzwonili do mnie z Millenium - Pani Danuta (tak mi sie wydaje). Podano mi numer do goscia z firmy COLMAL, CALMAL (nie wiem czy jest to porpawan nazwa) i kazali sie umowic - pan Slawek. Nie badz zly. Ja musialem byc w mieszkaniu bo akceptowalem zmiany w projektach. Nie wchodzilem tam sobie bo mialem taki kaprys. Ale z drugiej strony myslalem, ze jesli to sa nasze mieszkania to jest mozliwosc wejscia zawsze na te budowe - nawet jesli mialbym wejsc i patrzyc sie przez kilkanascie minut w sciany poczym wyjsc. Mam zamiar ponownie, moze jakos w nastepnym tygodniu wejsc do mieszkania. Wybili mi sciany i musze zobaczyc jak to teraz wyglada. Mam nadzieje, ze beda juz tynki. pzdr rm Odpowiedz Link
hunter777 Re: Cisza jakas 08.01.05, 10:45 Witam, nikt nie powinien być zły, gdy ktoś jest zaradny!!! Pozdrawiam zaradnych... Stojący przy bramie Odpowiedz Link
neuron8 Re: Cisza jakas 08.01.05, 19:57 No właśnie o tym mówię, ja tez chciałem wejść do mieszkania w sprawie wprowadzenia zmian a nie po to by zobaczeń ile cegieł jest w ścianie i czy okna czyste. Mówisz, żebym się nie złości, racja – ale Ty miałeś możliwość wprowadzić w życie swoją wizję mieszkania i w którym będziesz mieszkał przez wiele lat – ale może dlatego, że ja jestem mało zaradny... Tez zwracałem się do Pani Danuty i do Prezesa i w obu przypadkach mi domówiono. I nie tylko mi bo rozmawiałem jeszcze z kilkoma osobami (np. z sąsiadami z wyższego piętra) i im tez kategorycznie odmówiono. Do Huntera777 Miło mi czytać, że kolega jest tak sprytny i tak zaradny ze sobie poradził, tylko pozazdrościć przebiegłości i pogratulować... Może załóż watek dla mniej zaradnych sąsiadów pod tytułem „Jak wejść do swojego mieszkania w trakcie budowy, mimo odmowy dyrekcji TBS Milleniu – poradnik praktyka” chętnie skorzystam z opisów i pewnie nie tylko ja bo nie tylko mnie odmówiono A ja pozdrawiam Wszystkich sąsiadów... Odpowiedz Link
donleon Re: Cisza jakas 08.01.05, 21:47 Ja nie miałem problemów z oglądnięciem mieszkania. Jakiś czas temu pojechałem prosto na budowę. W baraku przy bramie wjazdowej siedział miły Pan (albo kierownik budowy albo jakiś inżynier), który sam zaproponował mi zwiedzenie przyszłego lokum. Człowiek ten pokazał mi również pozostałe mieszkania na piętrze i odpowiedział na wszystkie pytania. Odpowiedz Link
hunter777 Re: Cisza jakas 09.01.05, 10:40 Dla sąsiada neurona8 To co do mnie napisałeś brzi jak zarzut Z praktyki wiem i widzę, że na forum ludzie potrafią się dogadać z budowlańcami. Nikt z Millenium (popieram to) nie da Ci pisemnej możliwości wejścia... Przecież, jeśli Ci na głowe spadnie "cegła", to kto odpowiada i kto będzie Ci płacił lub Twojej rodzinie (oczywiście nikomu tego nie życzę). Ja jęśli ktoś, by mnie o to prosił też bym nie dał...(ze względu na pracę i swoją rodzinę - muszą coś jesć), a to ja odpowiadam. Nie ma tu recepty na wejście ale można rozmawiać i może się udać. Trzeba pomiętać jeszcze o jednym - "umieć się dogadać" (i nie myśle tu o butelce itp.), trzeba być człowiekiem. Pozdrawiam serdecznie wszystkich sąsiadów, a szczególnie neurona8 (gratuluje pomysłu z FORUM). Ps. Ja też wszedłem dzięki uprzejmości Pana z budki (oczywiście w jego asyscie) Odpowiedz Link
neuron8 Re: Cisza jakas 09.01.05, 12:46 Widzisz to co piszesz to racja, że nikt nie będzie odpowiadał za to jak ci się coś stanie i ze względów BHP, przepisów i czego tam jeszcze, wszystko jest OK. Ale piszesz o niezaradności nie znając sytuacji... ... to albo Ja mam takiego pecha, albo mam na twarzy wypisane – odmów cieciowi jak go tylko zobaczysz, albo już nie wiem co... Ja tez, jak każdy myślący mieszkaniec pojechałem na budowę do budki koło bramy wjazdowej i rozmawiałem z Panem o imieniu Artur (nie wiem jaka jest jego funkcja, ale jest to człowiek z budowy a nie z Millenium) o zmianach, o różnych rozwiązaniach pomysłów które miałem w odniesieniu do mojego mieszkania i kiedy poprosiłem go czy mógłbym wejść i o tych zmianach porozmawiać w mieszkaniu, odparł, ze bez zgody dyrekcji TBS Millenium nie może nikogo wpuścić na budowę. Takie SA podobno ustalenia ich (budowlańców) z nimi (Millenium), a wiec udałem się do Komedy pełne nadziei, z rumieńcem na twarzy i.... dalej znasz historie I jak po 2-3 tygodniach czytam, ze jednak można wejść do swojego mieszkania i przedyskutować zmiany ze specjalistami a nawet otrzymać jakieś rady (bo na budowlance mało się znam i zawsze jestem wdzięczny za porady) to mówiąc delikatnie jest mi przykro i zastanawiam się dlaczego. Zapewne kolega sąsiad tez by w podobny sposób zareagował na podobna sytuację. Oczywiście zaraz mogę zmów się starać o możliwość wejścia tylko PO CO jak w moim bloku już są prace na tyle zawansowane, że jakiekolwiek zmiany będą mnie kosztować kupę kasy – a niestety nie stać mnie na to. Już od miesiąca czekam na wycenę DROBNYCH zmian, które wprowadziłem do projektu z żoną patrząc się tylko na rysunek który niby jest wyraźny, ale nijak nie odwzorowuje rzeczywistości laikowi; i już sama elektryka (drobnostki – zmiana 3-4 kontaktów) to wstępny koszt 4 000 zł bo teraz trzeba tyć tynki itp... Ale nic to są ludzie co mają gorzej.... Pozdrowienia dla huntera777 i wszystkich Sosadów – mam nadzieję jak już puszcza śniegi i się trochę się ociepli, zorganizujemy sobie jakieś integracyjne ognisko, żeby przy piwku i kiełbasce podyskutować o naszej wspólnej sprawie a nie tylko wirtualnie... Neuron8 PS. Hunter – bez urazy Odpowiedz Link
hunter777 Re: Cisza jakas 09.01.05, 16:15 Witaj !!! Neuronie8, zmiany w I etapie, to już chuba za późno! Dam Ci RADĘ (nie wiem czy dobrą). Napisz jakie zmiany już złożyłeś w Millenium? hunter777@gazeta.pl Jeśli chodzi o elektrykę to koszt za 1 punkt waha się od 30-100 zł (100 zł już z materiałem), ale pracownicy w firmach (nie ich właściele) robią już za 35 zł. z materiałem (jak oni to robią - nie wiem). Napisz do mie... Odpowiedz Link
neuron8 Re: Cisza jakas 10.01.05, 08:26 Czy możesz podac jakis inny e-mail z 3 kont wysyłałem i dostaje zwroty albo przeslij coś na neuron4@wp.pl Odpowiedz Link
hunter777 Re: Cisza jakas 10.01.05, 18:56 Byłem dziś na bydowie, elewacja w bloku przy drodze jest już prawie skończona. Fajnie to wygląda (zobaczymy jaki będzie kolor?????) Zbierajcie siły na piątek, może o 10.00 (kto może niech bierze urlop). Może będziecie się mogli wyrwać z pracy???? Warto podyskutować i się zastanowić, czekam na propozycje!!! Bractwo "całego FORUM" - łączmy się... Pozdrawiam (czekam na propozycje)!! Neuronie już wysłałem... Odpowiedz Link
donleon Re: Cisza jakas 10.01.05, 19:19 Ja dzisiaj dostałem pocztą zaproszenie do wybrania materiałów wykończeniowych dla mieszkań oddawanych w I etapie w dniach od 10-30.01 w godz. 9:00-15:00 na terenie budowy. A co takiego planujecie w piątek o 10:00? Odpowiedz Link
neuron8 Re: Cisza jakas 11.01.05, 07:13 Dobra informacja z tym wyborem wykońcczenia. Ciekawe co będzie A własnie co planujemy w piatek? Odpowiedz Link
hunter777 Re: Cisza jakas 11.01.05, 15:05 Szanowni Klienci Millenium o 10.00 planujemy spotkanie i pogadankę na temat zmian. Każdy kto może coś mądrego powiedzieć jest mile widziany i także każdy kto ma pytania... Myśle, że może to być wstęp do miłego rozpoczecia współpracy na każdym froncie... Każdy ma coś do powiedzenia, czego nie napisze, bo musiałby długo pisać Jeśli ktoś może niech jedzie .... Pozdrawiamm (piszcie czy będziecie)... Odpowiedz Link
mentos1 Re: Cisza jakas 11.01.05, 15:29 Rozumiem, że spotkanie ma być na terenie budowy... Jak wyrwę się z "roboty" to podjadę. Poz, mentos Odpowiedz Link
hunter777 Re: Cisza jakas 11.01.05, 21:50 Do wiadomości! Dowiedziałem się, że Millenium organizuje pokazy dla zainteresowanych robotami wykończeniowumi w I etapie. Warto zobaczyć co tam moga pokazać.... Mnie interesują zwłaszcza: - jakieś inne drewniane drzwi; - mozaika podłogowa; - wykończenie CO; - pieca... - podobno są jakieś nowe możliwości wykończenia; - itd... Pokazówka jest do kończ miesiąca.... stycznia (wszystko jest na terenie budowy) Blok przy drodze... Odpowiedz Link
neuron8 Re: Cisza jakas 12.01.05, 07:15 NIe wiem o czym mówisz. Ludzie z I etapu (my też) dostali zawiadomienie o możliwosci wybrania standardu wykoczenia do końca stycznia. I ma to się odbywać własnie an budowie. O tym mówisz? O jakich nnych możliwościach? Odpowiedz Link
lostmind Re: Cisza jakas 12.01.05, 10:52 Neuron To jest prawda, ze nikt nie da pisemnego pozwolenia na wejscie na budowe - BHP. Dogadaj sie na budowie. Chcialbym powiedziec, ze tez bede w ten piatek o godzinie 10 na budowie. Wiec do zobaczenia. Jestem ciekaw bardzo jakie elementy wykonczenia zaproponuja. Te, ktore zostaly zaprezentowane na dniu otwartym nie byly zaciekawe. rm Odpowiedz Link
hunter777 Re: Cisza jakas 12.01.05, 18:37 Neuron, jesteś taki gorący, że za chwilę wybuchniesz Nowe możliwości to np.: mozaika - (widziałeś jak wygląda, ja nie) podobno jakieś płytki... nowe drzwi itd. itd. Napisałem o nowych możliwościach wyboru, tj. takich których nie widzieliśmy. Dodatkowo warto podyskutować. Jesli ktoś będzie oglądał (wcześniej umówiony), to można zapytać i pooglądać....(i już człowiek więcej wie). Pozdrawiam i przepraszam jeśli nie jasno się wypowiedziałem (ale czas litanii będzie na budowie). Ja też mało wiem. Jeśli ktoś był na oględzinach, niech coś napisze. )))) Odpowiedz Link
neuron8 Re: Cisza jakas 12.01.05, 20:15 A widzisz - teraz juz wiem o czym mówisz Hunterku - wszyscy są ciekawi co mozna wybrac - zapewne Ty tez I nie ukrywamze do lipca juz sie nie moge doczekac - w sumie to nasze (z żona) pierwsze mieszkanie wiec wiesz hehehe Czy w piatek o 10 bedziesz na budowie wybierac wykonczenie czy tak sobie - bo może i ja bym wpadł (raczej wyrwe sie z pracy) - a na wybór wykonczenia jesteśmy dopiero po niedzili umówioi... Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link
hunter777 Re: Cisza jakas 12.01.05, 22:41 Ja na pewno będę (na pewno jakś osoba ma juz rezerwację ale urok, na pewno pozwoli dostać się na budowę. Ja nie muszę zadawać pytań ala moge podpowiadać Wiem, że kilka osób będzie.... Pozdrawiam mieszjańców i Ciebie Neuronkuuuu.... Odpowiedz Link