Dodaj do ulubionych

Bezsenność

21.09.16, 23:57
Poratujcie, bo oszaleję.

Śpię na raty. Albo mam problem z zaśnięciem, albo zasypiam i budzę się po kilku godzinach i nie mogę ponownie zasnąć. Wszystko w łóżku mnie wkurza, gniecie, uwiera... Chodzę niewyspana i potwornie rozdrażniona. Drzemek w dzień nie robię, bo wtedy jest jeszcze gorzej. Teraz jeszcze nogę pozwolić sobie na bycie zombie, ale za tydzień zaczynam nowy semestr na studiach i będzie masakra... Co robić? Albo - kiedy to przejdzie?
Obserwuj wątek
    • peepy Re: Bezsenność 22.09.16, 10:34
      ja się znów z Tobą łącze w bólu... uncertain tyle że mi pomaga drzemka w dzień o ile syn chce spać. Ja myślę że te część tych niefajnych dolegliwości powinna minąć wraz z I trymetrem ciąży - przynajmiej u mnie tak było w poprzednich ciążach i czekam na ten czas ja na zbawienie, jeszcze 3 tyg! a u Ciebie? smile
      • redheadfreaq Re: Bezsenność 22.09.16, 20:19
        Właśnie skończyłam 10 tydzień, więc też 2-3 tygodnie... teoretycznie. Dolegliwości, odpukać, poza tą nieszczęsną bezsennością, umiarkowanymi mdłościami i od kilku dni rwą kulszową nie dokuczają mi jakoś skrajnie, ale nadal mam nadzieję, że odpłyną w niebyt za niezbyt długi czas. Przewracanie się po kilka godzin w środku nocy jest potwornie wyczerpujące psychicznie...
    • muszka_tse_tse Re: Bezsenność 23.09.16, 16:47
      W innym wątku pisałam o rogalu - poduszce do spania.
      Mi bardzo pomogła. Wystarczy, że się na niej położę i odjazd 😊
    • ann_czy Re: Bezsenność 27.09.16, 10:34
      Ja bez popołudniowej drzemki jestem jak zombie i idę spać przed 21. A w nocy to sie budzę ze dwa razy na siku. Rogala tez polecam. A kiedy przejdzie ?! Zaraz brzuch będzie przeszkadzał, potem dziecko w nocy będzie sie budziło. Jak dobrze pójdzie za 2-3 lata prześpisz cała noc wink
    • tonaxinum_ms Re: Bezsenność 19.10.16, 17:09
      Stosowana przy problemach ze snem melatonina, może mieć formę nanoemulsji, czyli cząsteczek 200-krotnie mniejszych od ludzkich komórek. Taką formę ma w preparacie Tonaxinum Melatonina Spray, który podaje się na błony śluzowe jamy ustnej. Mikroskopijny rozmiar cząsteczek, jak i silne unaczynienie tkanki pod nabłonkiem, sprawiają, iż melatonina wchłania się szybko i w dużej ilości.
      • redheadfreaq Re: Bezsenność 19.10.16, 19:00
        A idź do diabła, spamerze!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka