Dodaj do ulubionych

Byle opluć.

10.07.17, 23:10
Będąc na zakupach w Auchanie, z osłupieniem przeczytałam w leżącej wśród prasy "Angorze" tytuł: "Wpadka czy manifestacja? Agata Duda nie podała ręki Trumpowi. Okazało się, że Agatka ignorując prawicę Trumpa, żegnając się, podała swoją dłoń najpierw Melanii a potem jej mężowi. I prawidłowo. W europejskim kręgu kulturowym taka kolejność jest jak najbardziej przyjęta i honorowana - kobieta starsza zawsze pierwsza podaje rękę młodszej a mężczyzna grzecznie czeka, aż będzie miał zaszczyt uścisnąć dłoń kobiety. W końcu D.T. to typowy jankes. Gdzie mu tam do finezji europejskiego savoir vivre'u. A prasa już robi z tego wielkie halo, jaka to z polskiej prezydentowej prostaczka. Ciekawe, czy szlachecką tradycją, Duda dłoń Melanii ucałował?
Obserwuj wątek
    • super.222 Re: Byle opluć. 11.07.17, 09:33
      Temat na kanikułę.

Nie warto poświęcać uwagi na rozpatrywanie protokółu
      dyplomatycznego, którego zasad nie znamy.
      Spędziła z Melanią całe przedpołudnie ... może chciała
      wyrazić sympatię ? Podziękować za wspólnie spędzony
      czas ?

Mnie najbardziej zbulwersowała wygnieciona spódnica
      naszej pierwszej damy. Znamienny jest także fakt, że
      swoim zwyczajem, nie skomentowała wydarzenia w sposób
      dowcipny ....big_grin
    • sagittarius954 Re: Byle opluć. 11.07.17, 09:41
      Gdyby to była dłoń Chorwatki urzędującej to kto wie, bo zdaje mi się że ma tę słabość wielu facetów😛😝😛😛
      A łamanie konwenansów w polityce uchodzi nielicznym i wydaje mi się, że nasza Pierwsza Dama takowe może. W każdym bądź razie argumenty na tłumaczenie są i to poważne. Czasami lepiej ominąć temat czego nie uczyniły wrażenie media😯

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka