Dodaj do ulubionych

Prenatalne - falstart

12.12.16, 12:50
Poszłam na prenatalne,ba,pojechałam 50 min czasu...i lekarz powiedział że nie zrobi ich dzis bo dziecko jest za male żeby objął go komputer ... 10+5 ,tak mi wyliczyła z okresu pielęgniarka z recepcji ze mam się zgłosić. Tak naprawde to brakło mu 2/3 mm .Kolejne podejście za 5 dni.Nauczka na przyszłość żeby jednak upierać sie na późniejsze terminy.
Wisienka- jak u Ciebie?
Obserwuj wątek
    • wisnia-w-czekoladzie Re: Prenatalne - falstart 14.12.16, 06:01
      Ja miałam spotkanie w poradni genetycznej, ze względu na mocno obciążony wywiad. Pogadanka, w sumie nic nowego. Zrobilam tez usg, dziecko żyje, choć jest o tydzień młodsze niż wg OM.
      USG genetyczne mam 22.12. , będzie to 11+3 , oby nie było powtórki z Twojej rozrywki, że będzie zbyt małe :/
      Elena, daj znać po badaniach, trzymam kciuki :)
      • e_le_n_a Re: Prenatalne - falstart 15.12.16, 10:57
        11+3 powinno być ok :) Teoretycznie od 11.0 robią do 14.
    • joannapoznan Re: Prenatalne - falstart 15.12.16, 15:55
      ja jestem po pierwszym usg, na 28.12 jestem umówiona na pobranie do testu nifty a genetyczne dopiero w pierwszej połowie stycznia. teraz równo 9 tc. u mnie.
    • e_le_n_a Re: Prenatalne - falstart 16.12.16, 23:38
      Jestem po :) wszystko wyszło bardzo dobrze ,dzieciątko na usg fikało koziołki :))
      Ku mojemu zaskoczeniu doktor powiedział że obstawia chłopaka :)
      Pierwszy raz tak wcześnie się spotkałam z oceną plci. Zobaczymy czy się sprawdzi :)
      • cytruska1 Re: Prenatalne - falstart 17.12.16, 09:17
        Moją drógą córę bezbłędnie gin określił babą w 13 tyg. :)
        Pewnie teraz tez pójdę koło 13 tyg, tak mi mniej więcej wyjdzie z comiesięcznych wizyt, tylko nie wiem czy chce znać płeć ;)
      • mileczkowa Re: Prenatalne - falstart 17.12.16, 23:22
        super, elena, bardzo Ci zazdroszczę :)
        w I ciąży lekarz określił płeć (chłopak) w 13 tc, potwierdzał potem na każdym usg, urodził się chłopak :)
        • e_le_n_a Re: Prenatalne - falstart 18.12.16, 08:47
          No kamień z serca... :) U Was też niedługo będzie po i drugi trymestr jak złoto :) buziaki :*
      • wisnia-w-czekoladzie Re: Prenatalne - falstart 18.12.16, 18:34
        Cieszę się, że wszystko dobrze :)
        Czekamy na kolejne dobre wieści od następnych lipcowych mam, które będą już po usg genetycznym.
        Elena, czemu piszesz "ku mojemu zaskoczeniu" ? Że chłopak, czy że tak wcześnie znasz płeć ?
        • e_le_n_a Re: Prenatalne - falstart 18.12.16, 22:46
          Ze tak wcześnie i w sumie wypalił sam od siebie ,nawet nie zapytał czy chce wiedzieć :)
          fajnie by było gdyby miał rację :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka