10.02.17, 21:18
hej dziewczyny! Wracam do Was! Zaczęłam pisać na tym forum, ale wycofałam się, nie byłam w nastroju, płakałam itd. teraz już leci 18tc, niestety ciąża ze sporymi przebojami - najpierw bardzo chorowałam (zapalenie oskrzeli, zapalenie płuc, dwa antybiotyki i to wszystko 7-10tc, najgorszy czas sad więc głównie płakałam, że ten biedak rozwija się w najważniejszym okresie w wirusach i antybiotykach i na pewno będzie chory...jak już wygrezbałam się z choroby to wyszło złe tętno dziecka na usg w 10tc i podejrzenie wad genetycznych, wady serca, rozpacz itd.
dramat aż do 13tc, kiedy odebrałam wynik Nifty (wszystko dobrze) i zrobiłam usg prenatalne bardzo szczegółowe (wszystko dobrze). Następny miesiąc rozpaczałam, że tyle się nastresowałam i naryczałam przez pierwsze tygodnie ciąży i że to na pewno zaszkodziło dziecku. Teraz jestem po usg w 18tc i wszystko gra, od zeszłego tygodnia wychodzę psychicznie na prostą.
Będę miała chłopca. To mój trzeci syn. Na szczęście ominęło mnie rozczarowanie płcią z uwagi na te wszystkie komplikacje. Modlę się o zdrowego chłopca i żeby już nic po drodze nie wyskoczyło. Chociaż znowu mam, cholera jasna, katar. No i koniecznośc monitorowania przyrostu przeciwciał (konflikt serologiczny). To moja pierwsza ciąża z tym problemem. Po drugim porodzie wykształciły mi się przeciwciała w krwi i teraz mogą stanowić zagrożenie dla Malutkiego. Więc ciągle coś...:( Tak czy siak, miło mi do Was wrócić :)
Obserwuj wątek
    • e_le_n_a Re: Wracam! 10.02.17, 22:37
      Dużo się działo... Mam nadzieję że juz teraz będzie z górki,trzymam kciuki za spokojną drugą połowę.
      Super ze wszystko dobrze,gratuluję trzeciego synka :)
      Łatwo się mówi żeby się nie martwic ale pomyśl o tym,co jest pozytywne.Twoje dziecko jest zdrowe,wszystko idzie ku dobremu,zrobiłaś profesjonalne badania,możesz być spokojna. Szczęśliwa mama to szczęśliwy maluch - spróbuj mu podarować troszkę optymizmu :) i mimo trudności na początku cieszyć się z tej ciąży. Przytulam mocno :)
      • mileczkowa Re: Wracam! 11.02.17, 20:18
        Dzięki:) staram się nie martwić, chociaż moim głównym zmartwieniem teraz jest to, że się tyle martwiłam. Błędne koło..
        • e_le_n_a Re: Wracam! 12.02.17, 02:20
          Wszystko będzie dobrze :) brzuszek do góry :)
    • joannapoznan Re: Wracam! 14.02.17, 12:46
      no to faktycznie swoje przeszłaś :( ale już z górki. Teraz już tylko będzie dobrze.
    • wisnia-w-czekoladzie Re: Wracam! 14.02.17, 19:13
      Cześć Mileczkowa :) oby już wszystko szło zgodnie z planem :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka