Dodaj do ulubionych

oświetlenie klatek

16.11.05, 12:13
Co się dzieje z żarówkami na klatkach schodowych?Nie wiem czy wszędzie ale
klatka nr 2 jest wiecznie ciemna.Czy to możliwe żeby żarówki wytrzymywały 2-5
dni? Bo nie wydaje mi się,że ktoś je wykręca.
Obserwuj wątek
    • qqlio Re: oświetlenie klatek 16.11.05, 12:35
      Jest niestety mozliwe, ze zarowki przepalaja sie bardzo czesto z powodu
      przerywnika, ktory wlacza sie przed zgasnieciem swiatla.
      Ale zeby sie upewnic trzeba by bylo sprawdzic jak jest na innych klatkach.
      Pzdr
      • wiesiolek3 Re: oświetlenie klatek 29.11.05, 20:06
        oczywiscie jest mozliwe ze żarówki same sie przepalaja ale nie tyle na raz i
        nie tak szybko- to mało prawdopodobne. Przerywnik to urządzenie które
        sygnalizuje że swiatło sie za chwilę wyłączy a więc nic złego się nie dzieje
        jak zaczyna mrugać-tak mam byc i to zarówek raczej nie psuje.Nie bardzo też
        wierzyć mi się chce że ktoś je kradnie ale że w garażu juz kilka razy poginęły
        czujniki ruchu to fakt.Nie nastarczaja ich montować az wreszcie wpadli na
        sposób i montują metalowe osłony przeciw kradzieżom- Na to bym nie wpadł że
        ktoś z sąsiadów tyle ich potrzebuje, jak tak dalej pojdzie zaczną malować
        żarówki jak w PRL-u. Ale mamy sąsiadów!!!!!Może więc ktoś też kradnie żarówki
        • qqlio Re: oświetlenie klatek 29.11.05, 20:41
          Z jednym sie nie zgodze - przerywnik (choc niewatpliwie zycie ulatwia) znacznie
          obniza zywotnosc zarowek (nie tylko tych energooszczednych, jak sie moze
          wydawac). Pytanie, czy az tak. Zobaczymy teraz po pierwszej turze wymian. Moze
          bywaly jakies spiecia czy cus. Sie okaze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka