hanys_hans 17.09.03, 21:19 Posiady Hanysa z Ciupazkom pszi piyknyj muzyce u SABAŁY schlesien.nwgw.de/posiady.mpg pyrsk_hanys_hans Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Szwager Re: POSIADY U SABAŁY IP: *.dip.t-dialin.net 17.09.03, 21:26 Piykno muzyka - wszyske Gorale tak poradzom spiywac? Ciupazka tysz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szwager Re: POSIADY U SABAŁY IP: *.dip.t-dialin.net 17.09.03, 21:37 Tyn co spiywo to faktycznie mody jeszcze a zaciongo jak stary szpec! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: POSIADY U SABAŁY IP: *.it-net.pl 17.09.03, 21:45 Nie do wiary! Hanys spec jesteś i juz! Jakby my tam byli dzisiok! Jak ci sie teroz, po casie widzi, he? Dobry tyn młody - ze Suchego. Skoda zeście sie wtedy wynieśli, jakie weselisko było w Poroninie, hale ftoz wiedzioł...Hej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szwager Re: POSIADY U SABAŁY IP: *.dip.t-dialin.net 17.09.03, 22:21 Pra, Ciupazko ize sie rozmazyc czuowiek poradzi przi takich muzyckach? Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: POSIADY U SABAŁY 29.09.03, 20:23 Gość portalu: Szwager napisał(a): > Pra, Ciupazko ize sie rozmazyc czuowiek poradzi przi takich muzyckach? Zaś se wróce do wspomniyń, na kwilecke...moze mi nie beecie miec za złe, ba haj! Odpowiedz Link Zgłoś
hanys_hans Re: POSIADY U SABAŁY 17.09.03, 22:23 Gość portalu: Ciupazka napisał(a): > Nie do wiary! Hanys spec jesteś i juz! Jakby my tam byli dzisiok! Jak ci sie > > teroz, po casie widzi, he? Dobry tyn młody - ze Suchego. Skoda zeście sie > wtedy wynieśli, jakie weselisko było w Poroninie, hale ftoz wiedzioł...Hej! Co piykne to sie zawdy pryndko koon´czy. Odpowiedz Link Zgłoś
hanys_hans Re: POSIADY U SABAŁY 17.09.03, 23:04 Nastympny kooncek schlesien.nwgw.de/posiady_2.mpg pyrsk_hanys_hyns Odpowiedz Link Zgłoś
hanys_hans Re: POSIADY U SABAŁY 17.09.03, 23:34 Jeszcze jedyn kooncek, jutro jadymy dali stym koksym! schlesien.nwgw.de/posiady_3.mpg pyrsk_hanys_hans Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: POSIADY U SABAŁY IP: *.it-net.pl 17.09.03, 23:41 Narazie ni moge słuchać, bo drugi komp ni mo połącynio z glośnikami, a drugi okupuje chłopak. Som przyznos, ze lepse jest w naturze! Odpowiedz Link Zgłoś
hanys_hans Re: POSIADY U SABAŁY 18.09.03, 00:10 Gość portalu: Ciupazka napisał(a): > Narazie ni moge słuchać, bo drugi komp ni mo połącynio z glośnikami, a drugi > okupuje chłopak. Som przyznos, ze lepse jest w naturze! "w naturze!" bez plejbeku, mikrofonoow i coukego elektroakustycznego kramu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szwager Piykne! IP: *.dip.t-dialin.net 18.09.03, 09:19 No i te mode frelki, kere tam lotauy, to przeca tysz bouy we naturze. A co one tam dobrego nosiouy? Jo by tam chyba nigdy i za zodneego pierona od tego Sabauy niy wyloz. choby mie i koniami wyciongac mieli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: Piykne! IP: *.it-net.pl 18.09.03, 09:34 No, piykne, piykne, temu za rok mom nadzieje, ze zaś za rok sie stretniymy i tam, abo ka indziyj sie nońdziymy przy piyknyj muzyce góralskiyj. Hale jesce byś pokozoł , kielo piykno ta karcma! A nojpiykniyjsy Hanys z babom, ino pewnie sie nie pokoze, hehe.... Hej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szwager Re: Piykne! IP: *.dip.t-dialin.net 18.09.03, 09:54 Niydos, co sie niypokoze i odniego lepszyj pouowy, ale i ciebie jakos pokozac niychce - kulenamoleihopsasa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: Piykne! IP: *.it-net.pl 18.09.03, 09:59 Przeciy mie juz pokazywoł nieroz, jesce ci mało, trza być pijanym w śtok, coby na mnie terpz patrzyć, hehe. Wystarcy ci to, co pokozoł, bo syćka by z netu uciekli... A te fotki, ftore pokozoł, to jo przeciy wysłak tam , jak sktorka nie przymierzajęcy, filmowo, ba haj! On wiy, co robi...Hej! Odpowiedz Link Zgłoś
kolcero Re: Piykne! 18.09.03, 10:20 Pamietaj Szwager, ze TA PAMIATKA teraz wisi na scianie u Hanysa, ale wtedy nie wisiala!!! hihihiihi mitglied.lycos.de/hanyshans/kolcok2.jpg mitglied.lycos.de/hanyshans/kolcok3.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
hanys_hans Re: Piykne! 18.09.03, 18:31 Kaj sie rumcajs straciyu? Jo sam skuli niego te piykne kooncki wciepuja na serwer a uoon sie niyuodzywo. :-( mitglied.lycos.de/hanyshans/u_sabauy.jpg pyrsk_hanys_hans Odpowiedz Link Zgłoś
hanys_hans POSIADY U SABAŁY 18.09.03, 19:26 nastympny kooncek: schlesien.nwgw.de/posiady_4.mpg Odpowiedz Link Zgłoś
hanys_hans Re: POSIADY U SABAŁY 18.09.03, 19:44 mitglied.lycos.de/hanyshans/u_sabauy_2.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: POSIADY U SABAŁY IP: *.it-net.pl 18.09.03, 21:51 Teroz widać, ka my byli... i chłopcy w kapeli, ftorzy nom piyknie grali moze sie tyz uwidzom, ba jako! Hej!!! A bocycie kielo duło wte, a pote loło? A my se siedzieli i słuchali , jaze do końca... Nei co? Przeruciyłak do sie syćko! Kie bede fciala, to sec włące! Ni ma casu... Dzięki! Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: POSIADY U SABAŁY IP: *.it-net.pl 18.09.03, 22:22 Ciekawe, cy Jędruś Gut Mostowy, właściciel "Sabały" widzioł juz te posiady u niego w karcmie, hehe. Ba nawet nie wie, fto z rodziny i nie ino, bo i moi goście takom reklame robiom mu w necie, dziękując za wkład pracy na X Jubileuszowym Zjeździe Gutów Mostowyk w Poroninie i za super atmosfere w jego karcmie/ "U Sabały"/ . Za rok jak bedziemy, to obiecujymy, ze znowu do wos przydziymy . Bywojcie i dobrze sie miywojcie! A Hanysowi, autorowi tych zdjęć i linków bars piykne Bóg załoć. Hej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szwager Re: POSIADY U SABAŁY IP: *.dip.t-dialin.net 19.09.03, 08:00 A mie sie zdo ize tam u wos je wiyncyj Mostowych jak wszyskich mostow na coukim Podhalu cuzamyn do kupy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: POSIADY U SABAŁY IP: 212.182.27.* 19.09.03, 14:38 Chyba masz rację, hehe. Hej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szwager Re: POSIADY U SABAŁY IP: *.dip.t-dialin.net 19.09.03, 15:01 Kej mi ino jeszcze powiysz ize to tysz wszysko Twojo familia, to chyba niy uwierza. www.gorale.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: POSIADY U SABAŁY IP: 212.182.27.* 19.09.03, 15:50 To zolezy, jako na to patrzeć, jak po mieczu, cy po kondziyli, to racyj nie. No moze nieftorzy, hale moja rodzina racyj nawet, kie wyjyzdzała, to sie do chałupy pod Tatry wracała i na stałe tam nie ostawała. A kie weźniys korzynie góralskie, to moze i tak. Juz nie wiada, cy ik tam ni ma wiecej jako u nos na skalnym Podhalu. Szwager!Dzięki za linki. Telo.Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szwager Re: POSIADY U SABAŁY IP: *.dip.t-dialin.net 19.09.03, 15:56 A dyc uston ze tym dziynkowaniym, nom juz sam poleku bydzie ganba skisz tego - to my Ci piyknie za szysko dziynkujymy ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rumcajs Re: POSIADY U SABAŁY IP: 80.72.65.* 19.09.03, 17:13 Hanysku dziekuje za dedykacje ;o)))(wlasnie wrzucam na kompa), ale kiedy poslucham -nie wiem... Moze dopiero jutro. ;o((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rumcajs Re: POSIADY U SABAŁY IP: 80.72.65.* 19.09.03, 17:19 Wlasnie ogladam pierwszy fragment - czuje sie tak jak bym TAM byl! Psiokrew, idem se cus` naloc`! ;o))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rumcajs Re: POSIADY U SABAŁY IP: 80.72.65.* 19.09.03, 22:46 "Hej! Nie ma tyz to jako gorolsko muzyka - Caly s`wiat obejdzies - niy ma takiyj nika...!... ;o)(;o() Hanysku! Bardzom zajety (do 3.10), ale przy kazdej mozliwosci puszczam kapele, ktora "nadales". Sluchajac zapominam, ze od ukochanych miejsc dzieli mnie 2000 kilosow. Dzieki! Pozdrow Rodzinke! R. Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: POSIADY U SABAŁY 19.09.03, 22:53 Mam to rozumieć, że posiady na Forum zawieszamy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rumcajs Re: POSIADY U SABAŁY IP: 80.72.65.* 19.09.03, 23:17 ciupazka napisala: >" Mam to rozumieć, że posiady na Forum zawieszamy?" W ZADNYM WYPADKU!!!!!!!!!!!!!!!!1 Po prostu nadeszly na mnie "ciezkie czasy" i bede sie pojawial na forum sporadycznie (tymczasowy koniec z aktualnosciami z mojej strony i innymi ciekawostkami). Bawcie sie dobrze i nie zapominajcie - mysle o Was cieplo! Dzis i jutro wieczorem bede! Potem "wola boska i skrzypce" do 3.10. - moze wczesniej... ;o))) Odpowiedz Link Zgłoś
hanys_hans Re: POSIADY U SABAŁY 19.09.03, 23:45 Gość portalu: Rumcajs napisał(a): > ciupazka napisala: > >" Mam to rozumieć, że posiady na Forum zawieszamy?" > > W ZADNYM WYPADKU!!!!!!!!!!!!!!!!1 > Po prostu nadeszly na mnie "ciezkie czasy" i bede sie pojawial na forum > sporadycznie (tymczasowy koniec z aktualnosciami z mojej strony i innymi > ciekawostkami). Bawcie sie dobrze i nie zapominajcie - mysle o Was cieplo! Dzis > > i jutro wieczorem bede! Potem "wola boska i skrzypce" do 3.10. - moze > wczesniej... ;o))) Suchej Rumcajs, ino noom niyzroob tak jak w tym wicu "Pani Hanko, czy wosz Rumcajs je dooma? - Niy, pszed czyma dniami poszou na piyn´c´ minut do soomsiada" Odpowiedz Link Zgłoś
hanys_hans Re: POSIADY U SABAŁY 19.09.03, 23:57 Gość portalu: Rumcajs napisał(a): > "Hej! Nie ma tyz to jako gorolsko muzyka - > Caly s`wiat obejdzies - niy ma takiyj nika...!... ;o)(;o() > > Hanysku! Bardzom zajety (do 3.10), ale przy kazdej mozliwosci puszczam kapele, > ktora "nadales". Sluchajac zapominam, ze od ukochanych miejsc dzieli mnie 2000 > kilosow. Dzieki! Pozdrow Rodzinke! R. Pozdrowiynia pszekozouech, piykne dziynki i nostympny kooncek dlo wszyskich biesiadnikoow schlesien.nwgw.de/posiady_5.mpg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rumcajs Re: POSIADY U SABAŁY IP: 80.72.65.* 20.09.03, 00:13 Zaraz kopiuje! Taka frajde urzadziles calej bandzie FZ - jak nikt nigdy! Na moj dusiu: > > "Hej! Nie ma tyz to jako gorolsko muzyka - > > Caly s`wiat obejdzies - niy ma takiyj nika...!... ;o) Ja tego nie wymyslilem, ba mondzejsi ode mnie! Hej! Zaszlo Ci, zaszlo za skore Podhale i Tatry - i znow kiedys zawitasz w te strony! ;o))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: POSIADY U SABAŁY IP: *.it-net.pl 20.09.03, 13:43 Rumcajs! Przeciy Hanys nie piyrsy roz w Tatrach, hale i nie ostatni... Tak sądzem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rumcajs Re: POSIADY U SABAŁY IP: 80.72.65.* 20.09.03, 13:44 Dlatego napisalem "znow"! ;o))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: POSIADY U SABAŁY IP: *.it-net.pl 21.09.03, 21:38 Ni ma to jak u "Sabały" To kie zaś zrobimy posiady, he? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rumcajs Re: POSIADY U SABAŁY IP: 80.72.65.* 21.09.03, 21:48 Jo juz jes na posiadach! Sluchom se gorolskiyj muzyki i popijom - gorolskom herbe! ;o))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: POSIADY U SABAŁY IP: *.it-net.pl 21.09.03, 21:56 Hej! Jak dzionek spędziłeś? U nas piykno pogoda, a ciepło... raty, przeraty...grule piecone z mlyckiym ekstra,, forum na bok, zacyno mie mierzić...hehe, mało, ze nic nie robiom, to jesce cie strasom , ba haj! Piyknie do cudu, dzisiok było. chyba se pifko strzele bok domyncono okropecnie. Fajnie u Sabały , nie? Przy tyj kapeli mozno sie siedzieć...Hej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rumcajs Re: POSIADY U SABAŁY IP: 80.72.65.* 21.09.03, 22:07 Gość portalu: Ciupazka napisał(a): Hej! Jak dzionek spędziłeś? W pracy! ;o((( Mozg mi chodzi tak wolno jak nieprzymierzajac moj net dzisiaj. Czy jest cos wolniejszego od slimaka i zolwia? Tak - moj necik. Coscie sie tak uwzieli na ole, kazdego nowego bedziemy teraz tak witac? Chyba zamienie herbatke goralska na cos mocniejszego, to mi sie humor poprawi... Prosit! ;o))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: POSIADY U SABAŁY IP: *.it-net.pl 21.09.03, 22:26 Ni ma nad kim pioć, po piyrse od razu mi sie naraziyła, kie wcora do mnie piyła, po drugie nie rada widzem tego im. , a juz roboty nie uwidzimy, daje głowe uciąć. A styl "srali muski bee wiesna, bee lepiyj trowka rosła " mi nie odpowiada. Na scęście roboty mom coroz wiyncyja jesce wiyncyj mie ceko i nowyzyj nie bedem tu zaziyrać.Hej!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: POSIADY U SABAŁY bez oli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.03, 11:25 Gość portalu: Ciupazka napisał(a): > Ni ma nad kim pioć, po piyrse od razu mi sie naraziyła, kie wcora do > mnie piyła, po drugie nie rada widzem tego im. , a juz roboty nie > uwidzimy, daje głowe uciąć. A styl "srali muski bee wiesna, bee lepiyj > trowka rosła " mi nie odpowiada. Na scęście roboty mom coroz wiyncyja jesce > wiyncyj mie ceko i nowyzyj nie bedem tu zaziyrać.Hej!!! No pewnie, że Ci się naraziłam, bo nie zatańczyłam, jak zagrałaś. Jak szczerze coś mówię, to nie słuchasz, trudno... A to, że Ci się moje im. nie podoba, to nie powód, żebyś mnie w ten sposób traktowała- pomyśl lepiej o swoim.... I głowy tak bardzo nie nadstawiaj, bo przecież szkoda by było....;-) Styl " srali itd..." może Ci nie odpowiadać, ale to tylko Twoja sprawa. Oczywiście zaglądaj na forum i nie myśl, że ja tam będę się odzywać,nie będę się narzucała- Wy śpiegów i wrazic nie możecie przecież tolerować. Mimo wszystko życzę Ci owocnej pracy, bo jesteś lepsza niż całe Biuro Promocji z Grzesiem. B. na czele. Nie darowałabym sobie, że z powodu mnie nie mogłabyś bywać na FG. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: POSIADY U SABAŁY BEZ OLI :-))))))))))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.03, 18:12 Gość portalu: ola napisał(a): > Gość portalu: Ciupazka napisał(a): > > > Ni ma nad kim pioć, po piyrse od razu mi sie naraziyła, kie wcora d > o > > mnie piyła, po drugie nie rada widzem tego im. , a juz roboty nie > > uwidzimy, daje głowe uciąć. A styl "srali muski bee wiesna, bee lepiy > j > > trowka rosła " mi nie odpowiada. Na scęście roboty mom coroz wiyncyja je > sce > > wiyncyj mie ceko i nowyzyj nie bedem tu zaziyrać.Hej!!! > > No pewnie, że Ci się naraziłam, bo nie zatańczyłam, jak zagrałaś. > Jak szczerze coś mówię, to nie słuchasz, trudno... > A to, że Ci się moje im. nie podoba, to nie powód, żebyś mnie w ten sposób > traktowała- pomyśl lepiej o swoim.... > I głowy tak bardzo nie nadstawiaj, bo przecież szkoda by było....;-) > Styl " srali itd..." może Ci nie odpowiadać, ale to tylko Twoja sprawa. > Oczywiście zaglądaj na forum i nie myśl, że ja tam będę się odzywać,nie będę > się narzucała- Wy śpiegów i wrazic nie możecie przecież tolerować. > Mimo wszystko życzę Ci owocnej pracy, bo jesteś lepsza niż całe Biuro Promocji > z Grzesiem. B. na czele. > Nie darowałabym sobie, że z powodu mnie nie mogłabyś bywać na FG. > Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
hanys_hans Re: POSIADY U SABAŁY 21.09.03, 22:44 Gość portalu: Rumcajs napisał(a): > Gość portalu: Ciupazka napisał(a): > Hej! Jak dzionek spędziłeś? > > W pracy! ;o((( Mozg mi chodzi tak wolno jak nieprzymierzajac moj net dzisiaj. > Czy jest cos wolniejszego od slimaka i zolwia? Tak - moj necik. Coscie sie tak > uwzieli na ole, kazdego nowego bedziemy teraz tak witac? Chyba zamienie > herbatke goralska na cos mocniejszego, to mi sie humor poprawi... Prosit! ;o))) Jak jusz cosik mocniyjszego to i zagrycha by sie zdaua mitglied.lycos.de/hanyshans/u_sabauy_3.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rumcajs Re: POSIADY U SABAŁY IP: 80.72.65.* 21.09.03, 22:53 Dziekuje! ;o))) A ty co - tak o suchym...? Moze jakies piffffko? Fajna ta muzyka, mamy teraz forum z oryginalna oprawa muzyczna, hehehe! Prosze o jeszcze! A wiesz kto tam wisi na scianie? ;o))) Odpowiedz Link Zgłoś
hanys_hans Re: POSIADY U SABAŁY 21.09.03, 23:17 Gość portalu: Rumcajs napisał(a): > Dziekuje! ;o))) A ty co - tak o suchym...? Moze jakies piffffko? Fajna ta > muzyka, mamy teraz forum z oryginalna oprawa muzyczna, hehehe! Prosze o jeszcze > ! > A wiesz kto tam wisi na scianie? ;o))) Odpowiedz Link Zgłoś
hanys_hans Re: POSIADY U SABAŁY 21.09.03, 23:20 > Gość portalu: Rumcajs napisał(a): > > > Dziekuje! ;o))) A ty co - tak o suchym...? Moze jakies piffffko? Fajna ta > > muzyka, mamy teraz forum z oryginalna oprawa muzyczna, hehehe! Prosze o > jeszcze > > ! > > A wiesz kto tam wisi na scianie? ;o))) Kto by to tysz niy moog byc´ jak niy soom Sabaua I nostympne zdjyncie u Sabauy mitglied.lycos.de/hanyshans/u_sabauy4.jpg pyrsk_hanys_hans Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rumcajs Re: POSIADY U SABAŁY IP: 80.72.65.* 21.09.03, 23:38 Nauczyli cie zbojnickiego? ;o))) Odpowiedz Link Zgłoś
hanys_hans Re: POSIADY U SABAŁY 22.09.03, 00:05 Gość portalu: Rumcajs napisał(a): > Nauczyli cie zbojnickiego? ;o))) A kto to mie miou nauczyc´? Ty zes´ pierniku niypszijechou a Szwager sie kajs´ po Wis´le smykou i niy miouech skim zatan´cowac´ tego zbujnickego! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rumcajs Re: POSIADY U SABAŁY IP: 80.72.65.* 22.09.03, 01:09 To nie takie trudne - zazzyj na linki! Muzyke mos, ciupage tyz, hipkac bez niom som sie naucys - i bee. ;o))) www.bukowinatatrzanska.pl/galeria6.html www.bukowinatatrzanska.pl/galeria7.html Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: POSIADY U SABAŁY 22.09.03, 10:02 No, piykne do cudu te nase dzieciska, piyknie tońcom i łyskajom , jaze tu słyse Rumcajsie... Hale, hale, cy widzis, ze syćkie chłopcyska majom piórko za kapelusem, a wiys to znacy? Zreśtom to widać na fotkak, - ze to kawalerka, jak sie pozyniom , to koniyc z tońcami i piórkiem.... Baba im do...akurat! Nie ocekuj od Hanysa, ze bee tońcył, kie ty mu Rumcajsie nawet zagros, hehe... Hej!!! Telo.Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: POSIADY U SABAŁY IP: *.it-net.pl 22.09.03, 15:42 Zadajys pytania Rumcajsie, jakby tam nie był... To kie sie zaś stretniymy, he?. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rumcajs Re: POSIADY U SABAŁY IP: 80.72.65.* 23.09.03, 09:47 A wiys Ciupazko ka to piorecko potem sie podziywo? "Tancuj tancuj moja corko, to ci wsadza w d... piorko. Oj, nie bendem tancowala, piorka z dziorki wyjmowala. U-ha!" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: POSIADY U SABAŁY IP: *.it-net.pl 23.09.03, 12:30 Mnie sie piórko tyz kojarzy z rzyciom, hale u nos to godało sie: " mo piórko w rzyci" do tyk bars robotnyk dziywek, abo chłopów, nigdy do lyni śmierdzącyk. A to, co cytom, to jesce i inkse znacynie piórecka kajsi moze być, tyz fajne, hehe. Hej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rumcajs Re: POSIADY U SABAŁY IP: 80.72.65.* 23.09.03, 21:15 Juzek pisol o tem - pokiel "piorko" smyro to i chalupa cysto, i stol sie ugino, i dostatek jes... ;o))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: POSIADY U SABAŁY IP: *.it-net.pl 24.09.03, 11:37 Ej ty zbereźniku stary... hale, hale... jary, hehe!!! Hej! Odpowiedz Link Zgłoś
hanys_hans Re: POSIADY U SABAŁY 29.09.03, 20:44 ciupazka napisała: > Gość portalu: Szwager napisał(a): > > > Pra, Ciupazko ize sie rozmazyc czuowiek poradzi przi takich muzyckach? > > Zaś se wróce do wspomniyń, na kwilecke...moze mi nie beecie miec za złe, > ba haj! Noo to jeszcze jedyn koonsek cobys´ mi sam niyusnyua! schlesien.nwgw.de/posiady_3.mpg Odpowiedz Link Zgłoś
hanys_hans Re: POSIADY U SABAŁY 29.09.03, 20:46 -------------------------------------------------------------------------------- ciupazka napisała: > Gość portalu: Szwager napisał(a): > > > Pra, Ciupazko ize sie rozmazyc czuowiek poradzi przi takich muzyckach? > > Zaś se wróce do wspomniyń, na kwilecke...moze mi nie beecie miec za złe, > ba haj! Noo to jeszcze jedyn koonsek cobys´ mi sam niyusnyua! schlesien.nwgw.de/posiady_6.mpg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: POSIADY U SABAŁY IP: 212.182.27.* 29.09.03, 21:08 Słucham, a jakze, myśli daleko uciykajom, a z nimi troski, ba jako, przegonie ik zaroz, troche trosk pódzie precki , dzieki za te nutki nase i pozdrówka dlo wos! Hej! Odpowiedz Link Zgłoś
wedrowiec2 Re: POSIADY U SABAŁY 29.09.03, 21:26 Dzięki hanys-hanys za miłe memu sercu nutki góralskie. Od razu lepiej mi się pracuje. Czuję się jak bym uczestniczyła w posiadach. Wracają stare wspomnienia... Serdecznie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rumcajs Re: POSIADY U SABAŁY IP: 80.72.65.* 29.09.03, 23:19 Wlasnie sciagam - dopiero co wrocilem z pracy, w uszach mi huczy... i wiecie co? Goralsko muzyka ukoi stargane nerwy, zmeczone oczy, da nowa sile na nowy dzien. Dziekuje Ci - Hanys!!! ;o))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szwager Re: POSIADY U SABAŁY IP: *.dip.t-dialin.net 29.09.03, 23:22 A jo sie juz couki czas chciou cosik spytac - som jakes bluesy we goralskyj godce spiywane? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: POSIADY U SABAŁY IP: 212.182.27.* 02.10.03, 16:56 Cosi śpiywali Tutki z Jamajczykami hale, cy to były bluesy? Muse sprowdzić, chyba rege..." Nase rege...goralsko muzyka"... Odpowiedz Link Zgłoś
hanys_hans Re: POSIADY U SABAŁY 03.10.03, 19:35 Gość portalu: Ciupazka napisał(a): > Cosi śpiywali Tutki z Jamajczykami hale, cy to były bluesy? Muse sprowdzić, > > chyba rege..." Nase rege...goralsko muzyka"... Kupiou se rous baca gitara i jak sie dorwou do spiywanio to niy bouo mu rady co by skonczou. Wkon´cu baba godo do niego: - drzesz sie i drzesz a uoon na to: - to niy je drzez to je blus Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: POSIADY U SABAŁY IP: *.it-net.pl 12.10.03, 21:30 Nase rege i u Sabały! Zaś se wleze, inksi tyz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: POSIADY U SABAŁY IP: *.it-net.pl 12.10.03, 21:55 A kiescie tu juz wleźli, to zakiela podadzom piwko, tp wom opowiym kawoł: Pewnego wiecora zastukali do bacy turyści, coby ik przenocowoł. Baca ich ugościł, ulokował w izbie tuż obok spiżarni. Turysci przed snem jesce pojedli i popili. W nocy jednemu ś nik zakciało się s.... Nie bardzo wiedzioł, ka mo iść, a ze bars mu się kciało, odkręcił słoik w spiżarni i się tam skupiył. Rano gościom zrobiło się troche głupio, więc na palcach wymknyni sie w góry. Wracajom wiecorem speszeni i zacynajom bace przeprosać: - Wiecie, baco, ciemno było, nie wiedzieliśmy gdzie tu macie toaletę no i ... kolega zrobił kupę do słoika. Na to wtrąca się syn bacy: - No widzis ociec? A jak zek wam godoł, że konfitury gównem śmierdzom, toście kozali nie narzykać ino zryć! Mom nadzieje ze tu syćko bee pochnące, kjedzie piwko, dziewki piykne podajom, Wase zdrówko! Pytomy pieknie do zabawy, hej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szwager Re: POSIADY U SABAŁY IP: *.dip.t-dialin.net 12.10.03, 22:00 Ciupazko, widza izes je juzas nazod ta co zawsze. Twoje zdrowie! Pyrsk! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: POSIADY U SABAŁY IP: *.it-net.pl 12.10.03, 22:12 A jo nolewecke i hopsasa, wies uciekłak tu, choć kie cytom te dykteryje, to gębusia sama sie oździawio, ki pieron wytrzymie, on nos fce omamić, kruca pała, to gorse jak narkotyk. Omamy na ocak. Juz tam nawet nie zaziyrom. Naprowde zek se naloła i do lusterka kielicha wypiyła, alek cuła żeście tu! Na mój dusiu, mozno świra dostać. Wase zdrówko. Jutro mom cięzki dziyń, wtorek, środa tyz nie lepsy...Hej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szwager Re: POSIADY U SABAŁY IP: *.dip.t-dialin.net 12.10.03, 22:16 A mie sie tyn konsek szpasu prawie zdou, boch i dzisiej musiou robic. Dobryjnocki! Odpowiedz Link Zgłoś
przeszlakowska Re: POSIADY U SABAŁY 13.10.03, 21:00 Wyspaliście sie? Bo jo nie! Hale zaroz póde... no hale zakiela póde i przywine głowicke do zogłówka, to opowiym wom dowcip z branży, ftory dzisiok usłysałak , wiadomo od kogo...hehe... Przychodzi panicka do lykorza ze studentem w dupie. Lykorz sie jyj pyto: - Co pani jest - Dziekanat - pada odpowiedź... Nei jako jom wylycyć? He? Moze fto wie, to niek powie, hehe. MOm dość, trza było by strzelić piwko, hale ni ma....Nic nie nasiedze dzisiok, ranek panek. Hej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: POSIADY U SABAŁY IP: *.it-net.pl 13.10.03, 21:04 .... godom , rzeke...ciotka chuścinka mom dość, to widać... kruca pała! Spać ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rumcajs Re: POSIADY U SABAŁY IP: 80.72.65.* 13.10.03, 22:42 Co Ci zagroc do zaglowka? Mom pijanom klawioture (rozbita dokumentnie)i zlobcoki do rzyci (remont) i wsyc`ko mi wychodzi naopaki... ;o((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: POSIADY U SABAŁY IP: *.it-net.pl 13.10.03, 23:19 Co ? Syćko jedno... Na cym sie pytoj - bodaj na grzebiyniu, hehe, mom dooooość i ni ma nie. Jutro posiady naskie , a jo waruje, pomimo, ze dziyń edukacji, my nie swiyntujymy (całe scęście). O 11.00 mom zaprosyniy na otwarcie wystawy "Poeta, ucony, papież. XXV lat pontyfikatu Jana Pawła II w Galerii nei robota, jak zwykle, a pote nie wiem juz, co ie se mnom dzieje, po prostu mie praśnie jak jakiego zbolałego dzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RuMCAJS Re: POSIADY U SABAŁY IP: 80.72.65.* 13.10.03, 23:27 WIECOREM BEDZIES\? \kLAWIATURA DO D... SPADAM\! \dOBRYNOCKI|!!!!!!!!!;O||||||||||||||||||||\)))))))))))))LECEM NA POLANSKIEGO W TV4. HEJ|!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: POSIADY U SABAŁY 11.11.03, 18:57 Pises tak, jak byś trzy dni siedzioł u "Sabały". Mos gości, zaproś ik tam, hhehe. Hej! Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: POSIADY U SABAŁY 14.11.03, 21:12 Rumcajsowi, coby se choć muzyki posłuchoł...up!Zdrowiej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola-f Re: POSIADY U SABAŁY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.03, 08:45 Dziennik podhalański 22-11-2003 Międzynarodowy festiwal jazzowy pod Tatrami Zakopiański dixieland Zespół Jazz Band Ball Orchestra zagrał w czwartek wieczorem w zakopiańskim hotelu "Sabała" podczas degustacji wina beaujolais nouveau. - Zapraszamy w maju na "Wiosnę Jazzową" - Zakopane ma szansę stać się polską stolicą jazzu. W czwartek przedstawiciele stolicy Tatr, słowackiej Banskiej Bystricy, czeskiego Hradca Kralove i węgierskiego Salgotarjanu podpisali porozumienie powołujące do życia United Europe Jazz Festival. Jedna z jego edycji będzie się odbywać pod Giewontem. W pierwszych dniach maja przyszłego roku do Zakopanego zjadą jazzmani z Polski, Czech, Słowacji i Węgier, którzy na kilka dni wypełnią miasto radosnym dixielandem. Impreza odbywać się będzie w ramach United Europe Jazz Festival - Festiwalu Jazzowego Zjednoczonej Europy, powołanego do życia przez cztery państwa Grupy Wyszehradzkiej, wstępujące w przyszłym roku do UE. Zakopane dołączy tym samym do słowackiej Banskiej Bystricy, czeskiego Hradca Kralove i węgierskiego Salgotarjanu, gdzie jazz tradycyjny rozbrzmiewa od lat. Festiwal będzie się odbywać rokrocznie. Wszystkie imprezy będą miały wspólne logo, ale w poszczególnych miastach używać będą tradycyjnych nazw. Zakopiańskie spotkanie z dixielandem nazwano wstępnie "Wiosną Jazzową". - Zakopane jest miastem otwartym, od lat przyjmujących gości z całego świata - argumentował wiceburmistrz Krzysztof Owczarek. - Zakopiańczycy mieszkają na całym świecie, m.in. w Chicago, gdzie jazz rozbrzmiewa od bardzo dawna. Trzeba wspomnieć także o góralskich muzykach, którzy nagrywali z jazzmanami - Janie Karpielu-Bułecce czy Trebuniach-Tutkach. Przez kilka lat Festiwal Jazzu Tradycyjnego odbywał się w Szczawnicy, ale organizatorzy zdecydowali się na przeniesienie imprezy z Pienin pod Tatry. - Władze Zakopanego patrzą na to bardziej przychylnym okiem i gwarantują większą liczbę uczestników - tłumaczy Teofil Lisiecki z Agencji Koncertowej Jazz Band Ball Orkiestra, współorganizującej polską edycję festiwalu. - Możemy powiedzieć, że po podpisaniu tego porozumienia Zakopane stało się polską stolicą jazzu. Jazzmani występować będą w namiocie na Równi Krupowej, w jednym z kościołów zaplanowano koncert muzyki gospel, a ulicami Zakopanego przejdzie pochód w stylu nowoorleańskim. - Jazz rozbrzmiewać będzie w całym mieście, w lokalach przy Krupówkach - podkreśla wiceburmistrz Jerzy Zacharko. - A po deptaku będzie jeździła platforma z kilkudziesięciu grającymi jazzmanami. Koszt imprezy nie powinien przekroczyć 150 tys. zł. O dofinansowanie organizatorzy zwrócą się m.in. do wiedeńskiego Reiffaisen Bank, Funduszu Wyszehradzkiego i innych sponsorów. (KOV) No to do majowego koncertu! Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: POSIADY U SABAŁY 29.11.03, 16:08 A dzisiok zaprosomy, Jędrusiowi właścicielowi Karcmy " U Sabały" piykne zycynio składomy i na posiady cy fce, cy nie fce, to sie wybiyromy. Muzyka graaaaać i piyknie szefowi śpiywać , a i zacnyk Gości w karcmie nie śmie brakować!!! Telo i jo zyce i piyknie pozdrowiom razym z Hanysami!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: POSIADY U SABAŁY 29.11.03, 21:26 A jo dzisiok w noc Andrzejkowom opowiym Wom u " SABAŁY" bajde Sabałowom: " Jo w rzecy stary, hale syćkie baby wse rod widzem" Roz, co sie nie stało, idem se do góry źlybem i śpiywom, co jaze giełcało po reglak. Naroz wyskocyła ku mnie skądsi dziewka straśnie piykno i tak mi pado: - Chybojze, siedniemy se na wańcie i bedziemy sie bośkać, haj. Jo jej zaś nie wiele myślęcy, tak padom: - Jakoz cie zalubić i bośkać bedem, kiej jo mom doma dziewke. Do tyźnia bedzie wesele, haj. Ona wyjena cycki, straśnie długie były, toz to se ik pozarucała na ramie i chyboj za mnom. Jo uciekoł przed niom, jagek móg, bok sie jej boł, bok poznoł po cyckak zaroz, ze boginka była, co w dziurak w usypiskak siadujom. Zdysołek sie straśnie, tok tak ustoł, ze ona mnie dopadła i sprała mnie straśnie tymi cyckami... Uciógek pote, nie zabiła mnie. I dobrze nie bardzo, moja sie dowiedziała i syćkie baby i dziewki, haj. Raty, przeraty, rade mnie tyz pote widziały, zek sie z boginkami bawić nie kcioł, haj. Straśnie mnie wse rade widziały, haj." T.Staich w: " Sabałowe bajdy" A przy Andrzejkach smiyjcie sie syćka od ucha do ucha, wte ino nie słychać, kie sie śmieje mucha! Od śmiychu ino zdrowo boli łeb, fto sie nie śmieje - chory jest i kiep! To góralskie zawołanie niekze bedzie syćkim turystom przykozaniym. Telo.Pozdr.Hej! Odpowiedz Link Zgłoś
hanys_hans Re: POSIADY U SABAŁY 29.11.03, 22:08 Piykno ta legynda SABAUOWO! Jak tam mosz co jeszcze to wciepnij sam, chyntnie poczytoomy. Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: POSIADY U SABAŁY z bajdami Sabały.. 29.11.03, 22:54 I zaś Sabałowo bajda tak przy Andrzejkak dlo śpasu, pasuje jom opedzieć, ba jako! Posłuchojciez! W jednej wsi była, prosem pieknie, baba straśnie mądro. Syćkom prowde wiedziała, toz to ludziom wrózyła, co ftorego cłeka ceko, abo kie umre, haj. Naloz sie chłop, co sie strasnie smierzci boł i poseł do niej. Zapłacił jej dobrze, dwie kury jej doł, coby mu ino pedziała, kie umre. Toz ta mu pedziała, ze jak pódzie do młyna, a wywali sie, to juz po nim, zaroz umre, haj. On uwierzył i kie seł do młyna, ślizgawica była strasno, juści sie wywalił. Lezy i ceko, kie przydzie śmierzć. Przyleciała świnia i zacena mu worek ze siociem targać. Tardze, tardze, a on nic. Jaze kie sie tęzej wziena do niego i juz owies jadła, chłop zacon krzyceć na niom: - je, ksy, pudziys do chlywa! E, myrsino jedna, kieby jo tyz choć końdek zywy był, dołbyk ci tyz, ej, zebyk ci doł! Chłop se lezy, a świńsko mu owies cysto pieknie ozesuło i zjadło, haj. I co sie nie robi, przyseł kumoter jego i podźwignon go i cięzko nie leko mu napedzioł, co uwierzył, ze zyje, haj. Kie do domu przyseł, co sie tyz ta - prosem pieknie - robieło, haj. Babsko mioł wielgie i tęgie, juzci tako chłopa owłodze. Milońskik bieda zjadła, aj zjadła, namocyła powróz. Trzy dni sie mocył. A pote, kie ś nim nie zacnie młócić, to sie cudecki robieły, haj. Zbiła go cysto pieknie, do imentu. - Ino ty chłopie bob słuchoj, to ci wse źle wyńdzie, haj. Jedna ci nagodo bzdur, a drugo cie za to pote rozumu naucy. Ono, prosem pieknie wasyk miłości, było za co bić, bo coby chłopu świnia potargała worek i siocie ś niego ozesuła, to barz nie pieknie, haj. Jo tak se uwazujem, ze ka by ta baba mogła wiedzieć o śmierzci. Downiej to moze wiedziały, ale one były carownice. Chłop, to prosem pieknie wasyk miłości, wse na babskim rozumie źle wyńdzie, haj! Telo.Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: POSIADY U SABAŁY na wiesne w Jozefa! . 18.03.04, 09:27 Bieremy sie, he? Muzycke góralskom momy, karcma " SABAŁA" przednio , Jędruś Gut "Mostowy" ( właściciel, a i kuzyn)) moze nos nie wygno, hehe...Straśnie rada widze do niego z gościami zaziyrać,to nojfajniyjso karcma w Zokopanym na Krupówkak. A te nase posiady som jest tego dowodem . Moim i jego gościom pp. Hanysom bars piykny Bóg zapłoć, ze to utrwolyli, kie tam byli.Dzięki! No to piyknie pytomy!Hej! Telo.Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: POSIADY U SABAŁY .... 24.04.04, 11:43 Zaś okazyjo, bo nas "Sabała" Andrzej Gut "Mostowy" kandyduje o Parlamentu UE. I z tyj okazyji zaprosomy na posiady w Zokopane do karcmy " U SABAŁY" Siadojcie, a kie my juz tu, to zakiela cosi kansi podadzom, opowiym Wom wica. Władek "Od Potocka " skrzypnon het, na śmierzć, nei co? Dostała sie jego dusa do nieba. Święty Pieter go wpuściył i cosi mu sie nie nadaje, bo tyn pomarły cłek furt sie smieje i śmieje som do sobie. Przecie w niebie nie wypodo sie telo śmioć, ba jako. Wreście Święty Pieter zachodzi ku tyj dusy Władka i sie go piyknie pyto, nei przecie cemu sie telo śmiejys, he? Jakoz sie nie beecie śmioć, kie jo tu juz blisko od godziny w niebie, a dochtory w śpiytolu zokopiańskim jesce mie operujom, haj... I nie bees sie śmioł, hehe... Telo. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: POSIADY U SABAŁY .... 24.04.04, 11:59 Przypominam kandydaturę i pijemy za powodzenie w starcie do Parlamentu UE dzis.dziennik.krakow.pl/?2004/04.08/Podhale/11/11.html Wase Jędrzku zdrowie! Nas Podhalański Sabało! Twardo, po juhasku bedziemy i my tam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: POSIADY U SABAŁY .... IP: *.it-net.pl 15.10.04, 19:53 Sabała up!Niedługo wybory, trza o nim bocyć! Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: POSIADY U SABAŁY .... 09.05.05, 19:47 Ka to towarzystwo Forumowe. Bieremy sie so Sabały i opijomy dzisiok urodziny Bronkanotgelda i śpiywomy mu sto lat: schlesien.nwgw.de/biesiada/Sto_Lat.mp3 Hej, syćka wroz! Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: POSIADY U SABAŁY .... 09.05.05, 20:20 ciupazka napisała: > Ka to towarzystwo Forumowe. Bieremy sie so Sabały i opijomy dzisiok urodziny > > Bronkanotgelda i śpiywomy mu sto lat: > > > schlesien.nwgw.de/biesiada/Sto_Lat.mp3 > Hej, syćka wroz! www.gorale.com/humor.htm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: POSIADY U SABAŁY .... zapraszamy 1 IP: *.it-net.pl 20.07.05, 10:56 Spotkanie w restauracji "Sabała" "Kiedy świat się zatrzymał. 63 dni w Watykanie z Piotrem Kraśko" - to tytuł książki dziennikarza telewizyjnego, opisującej ostatnie dni życia Jana Pawła II. Jej promocja odbędzie się jutro w zakopiańskiej restauracji "Sabała". Przez ponad dwa miesiące Piotr Kraśko relacjonował dla "Wiadomości" TVP wszystko to, co działo się w Watykanie. Był w bliskim kontakcie z ludźmi z najbliższego otoczenia papieża. W swojej książce opowiada o kulisach tych wydarzeń - o wiele więcej, niż można było zobaczyć i usłyszeć w telewizji. Książka, wydana przez katowicką Księgarnię św. Jacka, jest opowieścią o ludziach, którzy byli wokół Jana Pawła II w tych ostatnich dniach, i z którymi Piotrowi Kraśce dane było wielokrotnie rozmawiać (także z abp. Stanisławem Dziwiszem). Książka zawiera płytę z zapisem wywiadu przeprowadzonego w 2004 r. z ówczesnym prefektem Kongregacji Nauki Wiary kard. Josefem Ratzingerem. Jutrzejsza promocja, którą zorganizował radny Sejmiku Województwa Małopolskiego Andrzej Gut-Mostowy, rozpocznie się o godz. 18. Gościem specjalnym będzie prof. Stanisław Grygiel, przełożony Katedry Jana Pawła II na Uniwersytecie Laterańskim w Rzymie.(KOV) Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: POSIADY U SABAŁY .... pytomy piyknie 1 27.11.05, 12:07 Posiady juz tu nie roz, nie dwa, były, a teroz nos pytajom na Sylwestra? Jee, moze sie i skusimy? Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: POSIADY U SABAŁY .... pytomy piyknie 1 06.01.06, 12:37 W końcu nie byle fto i nie byle ka, i nie byle u kogo kawe se wypijycie i pourodzocie, ba u nasego z rodu Mostowyk posła Jedrzka Guta Mostowego z PO ( hehe, moje kochasie), ka Wos piyknie i zawse na góralskie posiady [iyknie pytomy!!! Hansowi Hanysowi jesce roz piyknie dziekujymy za umojynie wątku fotkami. Chyba sie nigdy nie wypłacimy, hehe. Myślem, ze sie jesce kiejsina posiadak spotkomy, haj! Zycie przecie przed nami! Telo Pozdr. www.mostowy.pl/-galeria,pokazzdjecie,pol,glowna,1278,0,427,1,ant.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: POSIADY U SABAŁY .... pytomy piyknie ! IP: *.it-net.pl 21.02.06, 23:10 Zaprosomy na kawusie i muzyke, a mozecie i cosi przegryźć, dlo zainteresowanyk - ku wiyrchowi. Telo.Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: POSIADY U SABAŁY .... pytomy piyknie ! IP: *.it-net.pl 21.02.06, 23:53 adres: www.sabala.zakopane.pl/ru/index.php Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: Posiady u Sabały.... pytomy piyknie ! IP: *.it-net.pl 14.03.06, 10:19 Pytajom Wos i nos piyknie!!! 70 roków kolyjka Linowo na Wierchu Kasprowego obchodzi, to se mozemy z tego tytułu kawke i cosik do kawki wypić.Bajako. A fto zaproso? Niejaki pewnie pon Murzyn, dyrektor d/s technicznych, choćby za tom krytyke względem niego kie sło o prawo własności do Gubałówki rodziny Byrcynów. hehe. Telo.Pozdr. www.sabala.zakopane.pl/ru/index.php Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: Posiady u Sabały.... pytomy piyknie ! IP: *.it-net.pl 14.03.06, 11:16 Obsługa w róznyk językach i do Wierchu!: www.sabala.zakopane.pl/uk/index.php www.sabala.zakopane.pl/de/index.php www.sabala.zakopane.pl/polski/ Odpowiedz Link Zgłoś
szwager_z_laband Re: Posiady u Sabały.... pytomy piyknie ! 14.03.06, 11:36 a wiysz ciupazko co jo ze suowackich Taterkow przismyczou do chaupy? Tatrzanski Czaj:))) ps no niy caukym, Tarzanski to my juz wpiyli tera momy jeszcze tyn Zbojnicki Czaj - - znosz to? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: Posiady u Sabały.... pytomy piyknie ! IP: *.it-net.pl 08.04.06, 11:58 Uhonorowani sportowcy na posiadach u "Sabały" Podczas uroczystej gali w zakopiańskiej restauracji "Sabała" na podium stanęli najpopularniejsi sportowcy Podhala i ich reprezentanci: Jan Wegiera, Lucyna Berezik (mama Marty), Barbara Kolusz (mama Marcina), Krystyna Pałka, Dominik Podraza (brat Mateusza), Piotr Kostela, Robert Mateja, Władysław Bylina (w zastępstwie Ewy Pawlikowskiej), Konrad Niedźwiedzki, Barbara Różańska (mama Jarosława), Kamil Stoch, Sebastian Hajnos. W pierwszym rzędzie: Klimek Murańka, Józef Gąsienica Sobczak, Franciszek Gąsienica Groń, Adam Kwak, Wojciech Topór. Gratulujymy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: Posiady u Sabały.... pytomy piyknie ! IP: *.it-net.pl 04.08.06, 08:03 Dej znak kie bees, to sie stretniemy, hehe Telo.Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś