Dodaj do ulubionych

POSIADY U SABAŁY

17.09.03, 21:19
Posiady Hanysa z Ciupazkom pszi piyknyj muzyce u SABAŁY

schlesien.nwgw.de/posiady.mpg
pyrsk_hanys_hans

Obserwuj wątek
    • Gość: Szwager Re: POSIADY U SABAŁY IP: *.dip.t-dialin.net 17.09.03, 21:26
      Piykno muzyka - wszyske Gorale tak poradzom spiywac? Ciupazka tysz?
      • Gość: Szwager Re: POSIADY U SABAŁY IP: *.dip.t-dialin.net 17.09.03, 21:37
        Tyn co spiywo to faktycznie mody jeszcze a zaciongo jak stary szpec!
        • Gość: Ciupazka Re: POSIADY U SABAŁY IP: *.it-net.pl 17.09.03, 21:45
          Nie do wiary! Hanys spec jesteś i juz! Jakby my tam byli dzisiok! Jak ci sie
          teroz, po casie widzi, he? Dobry tyn młody - ze Suchego. Skoda zeście sie
          wtedy wynieśli, jakie weselisko było w Poroninie, hale ftoz wiedzioł...Hej!
          • Gość: Szwager Re: POSIADY U SABAŁY IP: *.dip.t-dialin.net 17.09.03, 22:21
            Pra, Ciupazko ize sie rozmazyc czuowiek poradzi przi takich muzyckach?
            • ciupazka Re: POSIADY U SABAŁY 29.09.03, 20:23
              Gość portalu: Szwager napisał(a):

> Pra, Ciupazko ize sie rozmazyc czuowiek poradzi przi takich muzyckach?

Zaś se wróce do wspomniyń, na kwilecke...moze mi nie beecie miec za złe,
              ba haj!
          • hanys_hans Re: POSIADY U SABAŁY 17.09.03, 22:23
            Gość portalu: Ciupazka napisał(a):

> Nie do wiary! Hanys spec jesteś i juz! Jakby my tam byli dzisiok! Jak ci
            sie
            >
            > teroz, po casie widzi, he? Dobry tyn młody - ze Suchego. Skoda zeście sie
            > wtedy wynieśli, jakie weselisko było w Poroninie, hale ftoz
            wiedzioł...Hej!

Co piykne to sie zawdy pryndko koon´czy.
            • hanys_hans Re: POSIADY U SABAŁY 17.09.03, 23:04
              Nastympny kooncek

schlesien.nwgw.de/posiady_2.mpg
              pyrsk_hanys_hyns
              • hanys_hans Re: POSIADY U SABAŁY 17.09.03, 23:34
                Jeszcze jedyn kooncek, jutro jadymy dali stym koksym!

schlesien.nwgw.de/posiady_3.mpg
                pyrsk_hanys_hans
                • Gość: Ciupazka Re: POSIADY U SABAŁY IP: *.it-net.pl 17.09.03, 23:41
                  Narazie ni moge słuchać, bo drugi komp ni mo połącynio z glośnikami, a drugi
                  okupuje chłopak. Som przyznos, ze lepse jest w naturze!
                  • hanys_hans Re: POSIADY U SABAŁY 18.09.03, 00:10

> Narazie ni moge słuchać, bo drugi komp ni mo połącynio z glośnikami, a drugi
                    > okupuje chłopak. Som przyznos, ze lepse jest w naturze!

"w naturze!" bez plejbeku, mikrofonoow i coukego elektroakustycznego kramu.

• Gość: Szwager Piykne! IP: *.dip.t-dialin.net 18.09.03, 09:19
                      No i te mode frelki, kere tam lotauy, to przeca tysz bouy we naturze. A co one
                      tam dobrego nosiouy?

Jo by tam chyba nigdy i za zodneego pierona od tego Sabauy niy wyloz. choby
                      mie i koniami wyciongac mieli.
                      • Gość: Ciupazka Re: Piykne! IP: *.it-net.pl 18.09.03, 09:34
                        No, piykne, piykne, temu za rok mom nadzieje, ze zaś za rok sie stretniymy
                        i tam, abo ka indziyj sie nońdziymy przy piyknyj muzyce góralskiyj. Hale
                        jesce byś pokozoł , kielo piykno ta karcma! A nojpiykniyjsy Hanys z babom,
                        ino pewnie sie nie pokoze, hehe.... Hej!
                        • Gość: Szwager Re: Piykne! IP: *.dip.t-dialin.net 18.09.03, 09:54
                          Niydos, co sie niypokoze i odniego lepszyj pouowy, ale i ciebie jakos pokozac
                          niychce - kulenamoleihopsasa!
                          • Gość: Ciupazka Re: Piykne! IP: *.it-net.pl 18.09.03, 09:59
                            Przeciy mie juz pokazywoł nieroz, jesce ci mało, trza być pijanym w śtok,
                            coby na mnie terpz patrzyć, hehe. Wystarcy ci to, co pokozoł, bo syćka
                            by z netu uciekli... A te fotki, ftore pokozoł, to jo przeciy wysłak tam ,
                            jak sktorka nie przymierzajęcy, filmowo, ba haj! On wiy, co robi...Hej!
                          • kolcero Re: Piykne! 18.09.03, 10:20
                            Pamietaj Szwager, ze TA PAMIATKA teraz wisi na scianie u Hanysa, ale wtedy nie
                            wisiala!!!
                            hihihiihi
                            mitglied.lycos.de/hanyshans/kolcok2.jpg
                            mitglied.lycos.de/hanyshans/kolcok3.jpg
                            • hanys_hans Re: Piykne! 18.09.03, 18:31
                              Kaj sie rumcajs straciyu? Jo sam skuli niego te piykne kooncki wciepuja na
                              serwer a uoon sie niyuodzywo. :-(

mitglied.lycos.de/hanyshans/u_sabauy.jpg
                              pyrsk_hanys_hans
                              • hanys_hans POSIADY U SABAŁY 18.09.03, 19:26
                                nastympny kooncek:

schlesien.nwgw.de/posiady_4.mpg
                                • hanys_hans Re: POSIADY U SABAŁY 18.09.03, 19:44
                                  mitglied.lycos.de/hanyshans/u_sabauy_2.jpg
                                  • Gość: Ciupazka Re: POSIADY U SABAŁY IP: *.it-net.pl 18.09.03, 21:51
                                    Teroz widać, ka my byli... i chłopcy w kapeli, ftorzy nom piyknie grali
                                    moze sie tyz uwidzom, ba jako! Hej!!! A bocycie kielo duło wte, a pote
                                    loło? A my se siedzieli i słuchali , jaze do końca...

Nei co? Przeruciyłak do sie syćko! Kie bede fciala, to sec włące! Ni ma
                                    casu... Dzięki! Pozdr.
                                    • Gość: Ciupazka Re: POSIADY U SABAŁY IP: *.it-net.pl 18.09.03, 22:22
                                      Ciekawe, cy Jędruś Gut Mostowy, właściciel "Sabały" widzioł juz te posiady u
                                      niego w karcmie, hehe. Ba nawet nie wie, fto z rodziny i nie ino, bo i moi
                                      goście takom reklame robiom mu w necie, dziękując za wkład pracy na X
                                      Jubileuszowym Zjeździe Gutów Mostowyk w Poroninie i za super atmosfere w jego
                                      karcmie/ "U Sabały"/ .

Za rok jak bedziemy, to obiecujymy, ze znowu do wos przydziymy . Bywojcie i
                                      dobrze sie miywojcie! A Hanysowi, autorowi tych zdjęć i linków bars piykne Bóg
                                      załoć. Hej!
                                      • Gość: Szwager Re: POSIADY U SABAŁY IP: *.dip.t-dialin.net 19.09.03, 08:00
                                        A mie sie zdo ize tam u wos je wiyncyj Mostowych jak wszyskich mostow na
                                        coukim Podhalu cuzamyn do kupy.
                                        • Gość: Ciupazka Re: POSIADY U SABAŁY IP: 212.182.27.* 19.09.03, 14:38
                                          Chyba masz rację, hehe. Hej!
                                          • Gość: Szwager Re: POSIADY U SABAŁY IP: *.dip.t-dialin.net 19.09.03, 15:01
                                            Kej mi ino jeszcze powiysz ize to tysz wszysko Twojo familia, to chyba niy
                                            uwierza.

www.gorale.com/
                                            • Gość: Ciupazka Re: POSIADY U SABAŁY IP: 212.182.27.* 19.09.03, 15:50
                                              To zolezy, jako na to patrzeć, jak po mieczu, cy po kondziyli, to racyj
                                              nie. No moze nieftorzy, hale moja rodzina racyj nawet, kie wyjyzdzała, to
                                              sie do chałupy pod Tatry wracała i na stałe tam nie ostawała. A kie weźniys
                                              korzynie góralskie, to moze i tak. Juz nie wiada, cy ik tam ni ma wiecej
                                              jako u nos na skalnym Podhalu.
                                              Szwager!Dzięki za linki.
                                              Telo.Pozdr.
                                              • Gość: Szwager Re: POSIADY U SABAŁY IP: *.dip.t-dialin.net 19.09.03, 15:56
                                                A dyc uston ze tym dziynkowaniym, nom juz sam poleku bydzie ganba skisz tego -
                                                to my Ci piyknie za szysko dziynkujymy !
                                                • Gość: Rumcajs Re: POSIADY U SABAŁY IP: 80.72.65.* 19.09.03, 17:13
                                                  Hanysku dziekuje za dedykacje ;o)))(wlasnie wrzucam na kompa), ale kiedy
                                                  poslucham -nie wiem... Moze dopiero jutro. ;o(((
                                                  • Gość: Rumcajs Re: POSIADY U SABAŁY IP: 80.72.65.* 19.09.03, 17:19
                                                    Wlasnie ogladam pierwszy fragment - czuje sie tak jak bym TAM byl! Psiokrew,
                                                    idem se cus` naloc`! ;o)))
                                                  • Gość: Rumcajs Re: POSIADY U SABAŁY IP: 80.72.65.* 19.09.03, 22:46
                                                    "Hej! Nie ma tyz to jako gorolsko muzyka -
                                                    Caly s`wiat obejdzies - niy ma takiyj nika...!... ;o)(;o()

Hanysku! Bardzom zajety (do 3.10), ale przy kazdej mozliwosci puszczam kapele,
                                                    ktora "nadales". Sluchajac zapominam, ze od ukochanych miejsc dzieli mnie 2000
                                                    kilosow. Dzieki! Pozdrow Rodzinke! R.
                                                  • ciupazka Re: POSIADY U SABAŁY 19.09.03, 22:53
                                                    Mam to rozumieć, że posiady na Forum zawieszamy?
                                                  • Gość: Rumcajs Re: POSIADY U SABAŁY IP: 80.72.65.* 19.09.03, 23:17
                                                    ciupazka napisala:
                                                    >" Mam to rozumieć, że posiady na Forum zawieszamy?"

W ZADNYM WYPADKU!!!!!!!!!!!!!!!!1
                                                    Po prostu nadeszly na mnie "ciezkie czasy" i bede sie pojawial na forum
                                                    sporadycznie (tymczasowy koniec z aktualnosciami z mojej strony i innymi
                                                    ciekawostkami). Bawcie sie dobrze i nie zapominajcie - mysle o Was cieplo! Dzis
                                                    i jutro wieczorem bede! Potem "wola boska i skrzypce" do 3.10. - moze
                                                    wczesniej... ;o)))
                                                  • hanys_hans Re: POSIADY U SABAŁY 19.09.03, 23:45
                                                    Gość portalu: Rumcajs napisał(a):

> ciupazka napisala:
                                                    > >" Mam to rozumieć, że posiady na Forum zawieszamy?"
                                                    >
                                                    > W ZADNYM WYPADKU!!!!!!!!!!!!!!!!1
                                                    > Po prostu nadeszly na mnie "ciezkie czasy" i bede sie pojawial na forum
                                                    > sporadycznie (tymczasowy koniec z aktualnosciami z mojej strony i innymi
                                                    > ciekawostkami). Bawcie sie dobrze i nie zapominajcie - mysle o Was cieplo!
                                                    Dzis
                                                    >
                                                    > i jutro wieczorem bede! Potem "wola boska i skrzypce" do 3.10. - moze
                                                    > wczesniej... ;o)))

Suchej Rumcajs, ino noom niyzroob tak jak w tym wicu

"Pani Hanko, czy wosz Rumcajs je dooma? - Niy, pszed czyma dniami poszou na
                                                    piyn´c´ minut do soomsiada"
                                                  • hanys_hans Re: POSIADY U SABAŁY 19.09.03, 23:57

> "Hej! Nie ma tyz to jako gorolsko muzyka -
                                                    > Caly s`wiat obejdzies - niy ma takiyj nika...!... ;o)(;o()
                                                    >
                                                    > Hanysku! Bardzom zajety (do 3.10), ale przy kazdej mozliwosci puszczam
                                                    kapele,
                                                    > ktora "nadales". Sluchajac zapominam, ze od ukochanych miejsc dzieli mnie
                                                    2000
                                                    > kilosow. Dzieki! Pozdrow Rodzinke! R.

Pozdrowiynia pszekozouech, piykne dziynki i nostympny kooncek dlo wszyskich
                                                    biesiadnikoow

schlesien.nwgw.de/posiady_5.mpg
                                                  • Gość: Rumcajs Re: POSIADY U SABAŁY IP: 80.72.65.* 20.09.03, 00:13
                                                    Zaraz kopiuje! Taka frajde urzadziles calej bandzie FZ - jak nikt nigdy!
                                                    Na moj dusiu:

> > "Hej! Nie ma tyz to jako gorolsko muzyka -
                                                    > > Caly s`wiat obejdzies - niy ma takiyj nika...!... ;o)

Ja tego nie wymyslilem, ba mondzejsi ode mnie!
                                                    Hej! Zaszlo Ci, zaszlo za skore Podhale i Tatry - i znow kiedys zawitasz w te
                                                    strony! ;o)))
                                                  • Gość: Ciupazka Re: POSIADY U SABAŁY IP: *.it-net.pl 20.09.03, 13:43
                                                    Rumcajs! Przeciy Hanys nie piyrsy roz w Tatrach, hale i nie ostatni... Tak
                                                    sądzem!
                                                  • Gość: Rumcajs Re: POSIADY U SABAŁY IP: 80.72.65.* 20.09.03, 13:44
                                                    Dlatego napisalem "znow"! ;o)))
                                                  • Gość: Ciupazka Re: POSIADY U SABAŁY IP: *.it-net.pl 21.09.03, 21:38
                                                    Ni ma to jak u "Sabały" To kie zaś zrobimy posiady, he?
                                                  • Gość: Rumcajs Re: POSIADY U SABAŁY IP: 80.72.65.* 21.09.03, 21:48
                                                    Jo juz jes na posiadach! Sluchom se gorolskiyj muzyki i popijom - gorolskom
                                                    herbe! ;o)))
                                                  • Gość: Ciupazka Re: POSIADY U SABAŁY IP: *.it-net.pl 21.09.03, 21:56
                                                    Hej! Jak dzionek spędziłeś? U nas piykno pogoda, a ciepło... raty,
                                                    przeraty...grule piecone z mlyckiym ekstra,, forum na bok, zacyno mie
                                                    mierzić...hehe, mało, ze nic nie robiom, to jesce cie strasom , ba haj!
                                                    Piyknie do cudu, dzisiok było. chyba se pifko strzele bok domyncono
                                                    okropecnie. Fajnie u Sabały , nie? Przy tyj kapeli mozno sie siedzieć...Hej!
                                                  • Gość: Rumcajs Re: POSIADY U SABAŁY IP: 80.72.65.* 21.09.03, 22:07
                                                    Hej! Jak dzionek spędziłeś?

W pracy! ;o((( Mozg mi chodzi tak wolno jak nieprzymierzajac moj net dzisiaj.
                                                    Czy jest cos wolniejszego od slimaka i zolwia? Tak - moj necik. Coscie sie tak
                                                    uwzieli na ole, kazdego nowego bedziemy teraz tak witac? Chyba zamienie
                                                    herbatke goralska na cos mocniejszego, to mi sie humor poprawi... Prosit! ;o)))
                                                  • Gość: Ciupazka Re: POSIADY U SABAŁY IP: *.it-net.pl 21.09.03, 22:26
                                                    Ni ma nad kim pioć, po piyrse od razu mi sie naraziyła, kie wcora do
                                                    mnie piyła, po drugie nie rada widzem tego im. , a juz roboty nie
                                                    uwidzimy, daje głowe uciąć. A styl "srali muski bee wiesna, bee lepiyj
                                                    trowka rosła " mi nie odpowiada. Na scęście roboty mom coroz wiyncyja jesce
                                                    wiyncyj mie ceko i nowyzyj nie bedem tu zaziyrać.Hej!!!
                                                  • Gość: ola Re: POSIADY U SABAŁY bez oli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.03, 11:25

> Ni ma nad kim pioć, po piyrse od razu mi sie naraziyła, kie wcora do
                                                    > mnie piyła, po drugie nie rada widzem tego im. , a juz roboty nie
                                                    > uwidzimy, daje głowe uciąć. A styl "srali muski bee wiesna, bee lepiyj
                                                    > trowka rosła " mi nie odpowiada. Na scęście roboty mom coroz wiyncyja jesce
                                                    > wiyncyj mie ceko i nowyzyj nie bedem tu zaziyrać.Hej!!!

No pewnie, że Ci się naraziłam, bo nie zatańczyłam, jak zagrałaś.
                                                    Jak szczerze coś mówię, to nie słuchasz, trudno...
                                                    A to, że Ci się moje im. nie podoba, to nie powód, żebyś mnie w ten sposób
                                                    traktowała- pomyśl lepiej o swoim....
                                                    I głowy tak bardzo nie nadstawiaj, bo przecież szkoda by było....;-)
                                                    Styl " srali itd..." może Ci nie odpowiadać, ale to tylko Twoja sprawa.
                                                    Oczywiście zaglądaj na forum i nie myśl, że ja tam będę się odzywać,nie będę
                                                    się narzucała- Wy śpiegów i wrazic nie możecie przecież tolerować.
                                                    Mimo wszystko życzę Ci owocnej pracy, bo jesteś lepsza niż całe Biuro Promocji
                                                    z Grzesiem. B. na czele.
                                                    Nie darowałabym sobie, że z powodu mnie nie mogłabyś bywać na FG.
                                                    Pozdrawiam.
                                                  • Gość: ola Re: POSIADY U SABAŁY BEZ OLI :-))))))))))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.03, 18:12
                                                    Gość portalu: ola napisał(a):

> Gość portalu: Ciupazka napisał(a):
                                                    >
                                                    > > Ni ma nad kim pioć, po piyrse od razu mi sie naraziyła, kie wcora d
                                                    > o
                                                    > > mnie piyła, po drugie nie rada widzem tego im. , a juz roboty nie
                                                    > > uwidzimy, daje głowe uciąć. A styl "srali muski bee wiesna, bee lepiy
                                                    > j
                                                    > > trowka rosła " mi nie odpowiada. Na scęście roboty mom coroz wiyncyja je
                                                    > sce
                                                    > > wiyncyj mie ceko i nowyzyj nie bedem tu zaziyrać.Hej!!!
                                                    >
                                                    > No pewnie, że Ci się naraziłam, bo nie zatańczyłam, jak zagrałaś.
                                                    > Jak szczerze coś mówię, to nie słuchasz, trudno...
                                                    > A to, że Ci się moje im. nie podoba, to nie powód, żebyś mnie w ten sposób
                                                    > traktowała- pomyśl lepiej o swoim....
                                                    > I głowy tak bardzo nie nadstawiaj, bo przecież szkoda by było....;-)
                                                    > Styl " srali itd..." może Ci nie odpowiadać, ale to tylko Twoja sprawa.
                                                    > Oczywiście zaglądaj na forum i nie myśl, że ja tam będę się odzywać,nie będę
                                                    > się narzucała- Wy śpiegów i wrazic nie możecie przecież tolerować.
                                                    > Mimo wszystko życzę Ci owocnej pracy, bo jesteś lepsza niż całe Biuro
                                                    Promocji
                                                    > z Grzesiem. B. na czele.
                                                    > Nie darowałabym sobie, że z powodu mnie nie mogłabyś bywać na FG.
                                                    > Pozdrawiam.
                                                  • hanys_hans Re: POSIADY U SABAŁY 21.09.03, 22:44

> Gość portalu: Ciupazka napisał(a):
                                                    > Hej! Jak dzionek spędziłeś?
                                                    >
                                                    > W pracy! ;o((( Mozg mi chodzi tak wolno jak nieprzymierzajac moj net dzisiaj.
                                                    > Czy jest cos wolniejszego od slimaka i zolwia? Tak - moj necik. Coscie sie
                                                    tak
                                                    > uwzieli na ole, kazdego nowego bedziemy teraz tak witac? Chyba zamienie
                                                    > herbatke goralska na cos mocniejszego, to mi sie humor poprawi...
                                                    Prosit! ;o)))

Jak jusz cosik mocniyjszego to i zagrycha by sie zdaua

mitglied.lycos.de/hanyshans/u_sabauy_3.jpg
                                                  • Gość: Rumcajs Re: POSIADY U SABAŁY IP: 80.72.65.* 21.09.03, 22:53
                                                    Dziekuje! ;o))) A ty co - tak o suchym...? Moze jakies piffffko? Fajna ta
                                                    muzyka, mamy teraz forum z oryginalna oprawa muzyczna, hehehe! Prosze o jeszcze!
                                                    A wiesz kto tam wisi na scianie? ;o)))
                                                  • hanys_hans Re: POSIADY U SABAŁY 21.09.03, 23:17

> Dziekuje! ;o))) A ty co - tak o suchym...? Moze jakies piffffko? Fajna ta
                                                    > muzyka, mamy teraz forum z oryginalna oprawa muzyczna, hehehe! Prosze o
                                                    jeszcze
                                                    > !
                                                    > A wiesz kto tam wisi na scianie? ;o)))
                                                  • hanys_hans Re: POSIADY U SABAŁY 21.09.03, 23:20
                                                    > Gość portalu: Rumcajs napisał(a):
                                                    >
                                                    > > Dziekuje! ;o))) A ty co - tak o suchym...? Moze jakies piffffko? Fajna ta
                                                    > > muzyka, mamy teraz forum z oryginalna oprawa muzyczna, hehehe! Prosze o
                                                    > jeszcze
                                                    > > !
                                                    > > A wiesz kto tam wisi na scianie? ;o)))

Kto by to tysz niy moog byc´ jak niy soom Sabaua

I nostympne zdjyncie u Sabauy

mitglied.lycos.de/hanyshans/u_sabauy4.jpg
                                                    pyrsk_hanys_hans
                                                  • Gość: Rumcajs Re: POSIADY U SABAŁY IP: 80.72.65.* 21.09.03, 23:38
                                                    Nauczyli cie zbojnickiego? ;o)))
                                                  • hanys_hans Re: POSIADY U SABAŁY 22.09.03, 00:05

> Nauczyli cie zbojnickiego? ;o)))

A kto to mie miou nauczyc´? Ty zes´ pierniku niypszijechou a Szwager sie kajs´
                                                    po Wis´le smykou i niy miouech skim zatan´cowac´ tego zbujnickego!
                                                  • Gość: Rumcajs Re: POSIADY U SABAŁY IP: 80.72.65.* 22.09.03, 01:09
                                                    To nie takie trudne - zazzyj na linki! Muzyke mos, ciupage tyz, hipkac bez niom
                                                    som sie naucys - i bee. ;o)))

www.bukowinatatrzanska.pl/galeria6.html
                                                    www.bukowinatatrzanska.pl/galeria7.html
                                                  • ciupazka Re: POSIADY U SABAŁY 22.09.03, 10:02
                                                    No, piykne do cudu te nase dzieciska, piyknie tońcom i łyskajom , jaze
                                                    tu słyse Rumcajsie... Hale, hale, cy widzis, ze syćkie chłopcyska majom
                                                    piórko za kapelusem, a wiys to znacy? Zreśtom to widać na fotkak, - ze
                                                    to kawalerka, jak sie pozyniom , to koniyc z tońcami i piórkiem.... Baba
                                                    im do...akurat!
                                                    Nie ocekuj od Hanysa, ze bee tońcył, kie ty mu Rumcajsie nawet zagros,
                                                    hehe... Hej!!!
                                                    Telo.Pozdr.
                                                  • Gość: Ciupazka Re: POSIADY U SABAŁY IP: *.it-net.pl 22.09.03, 15:42
                                                    Zadajys pytania Rumcajsie, jakby tam nie był... To kie sie zaś
                                                    stretniymy, he?.
                                                  • Gość: Rumcajs Re: POSIADY U SABAŁY IP: 80.72.65.* 23.09.03, 09:47
                                                    A wiys Ciupazko ka to piorecko potem sie podziywo?
                                                    "Tancuj tancuj moja corko,
                                                    to ci wsadza w d... piorko.
                                                    Oj, nie bendem tancowala,
                                                    piorka z dziorki wyjmowala. U-ha!"
                                                  • Gość: Ciupazka Re: POSIADY U SABAŁY IP: *.it-net.pl 23.09.03, 12:30
                                                    Mnie sie piórko tyz kojarzy z rzyciom, hale u nos to godało sie: " mo
                                                    piórko w rzyci" do tyk bars robotnyk dziywek, abo chłopów, nigdy do lyni
                                                    śmierdzącyk. A to, co cytom, to jesce i inkse znacynie piórecka kajsi
                                                    moze być, tyz fajne, hehe. Hej!
                                                  • Gość: Rumcajs Re: POSIADY U SABAŁY IP: 80.72.65.* 23.09.03, 21:15
                                                    Juzek pisol o tem - pokiel "piorko" smyro to i chalupa cysto, i stol sie ugino,
                                                    i dostatek jes... ;o)))
                                                  • Gość: Ciupazka Re: POSIADY U SABAŁY IP: *.it-net.pl 24.09.03, 11:37
                                                    Ej ty zbereźniku stary... hale, hale... jary, hehe!!! Hej!
                                                  • hanys_hans Re: POSIADY U SABAŁY 29.09.03, 20:44
                                                    ciupazka napisała:

> Gość portalu: Szwager napisał(a):
                                                    >
                                                    > > Pra, Ciupazko ize sie rozmazyc czuowiek poradzi przi takich muzyckach?
                                                    >
                                                    > Zaś se wróce do wspomniyń, na kwilecke...moze mi nie beecie miec za złe,
                                                    > ba haj!

Noo to jeszcze jedyn koonsek cobys´ mi sam niyusnyua!

schlesien.nwgw.de/posiady_3.mpg
                                                  • hanys_hans Re: POSIADY U SABAŁY 29.09.03, 20:46

--------------------------------------------------------------------------------
                                                    ciupazka napisała:

> Gość portalu: Szwager napisał(a):
                                                    >
                                                    > > Pra, Ciupazko ize sie rozmazyc czuowiek poradzi przi takich muzyckach?
                                                    >
                                                    > Zaś se wróce do wspomniyń, na kwilecke...moze mi nie beecie miec za złe,
                                                    > ba haj!

Noo to jeszcze jedyn koonsek cobys´ mi sam niyusnyua!

schlesien.nwgw.de/posiady_6.mpg
                                                  • Gość: Ciupazka Re: POSIADY U SABAŁY IP: 212.182.27.* 29.09.03, 21:08
                                                    Słucham, a jakze, myśli daleko uciykajom, a z nimi troski, ba jako, przegonie
                                                    ik zaroz, troche trosk pódzie precki , dzieki za te nutki nase i pozdrówka
                                                    dlo wos! Hej!
                                                  • wedrowiec2 Re: POSIADY U SABAŁY 29.09.03, 21:26
                                                    Dzięki hanys-hanys za miłe memu sercu nutki góralskie. Od razu lepiej mi się
                                                    pracuje. Czuję się jak bym uczestniczyła w posiadach. Wracają stare
                                                    wspomnienia...
                                                    Serdecznie pozdrawiam
                                                  • Gość: Rumcajs Re: POSIADY U SABAŁY IP: 80.72.65.* 29.09.03, 23:19
                                                    Wlasnie sciagam - dopiero co wrocilem z pracy, w uszach mi huczy... i wiecie
                                                    co? Goralsko muzyka ukoi stargane nerwy, zmeczone oczy, da nowa sile na nowy
                                                    dzien. Dziekuje Ci - Hanys!!! ;o)))
                                                  • Gość: Szwager Re: POSIADY U SABAŁY IP: *.dip.t-dialin.net 29.09.03, 23:22
                                                    A jo sie juz couki czas chciou cosik spytac - som jakes bluesy we goralskyj
                                                    godce spiywane?
                                                  • Gość: Ciupazka Re: POSIADY U SABAŁY IP: 212.182.27.* 02.10.03, 16:56
                                                    Cosi śpiywali Tutki z Jamajczykami hale, cy to były bluesy? Muse sprowdzić,
                                                    chyba rege..." Nase rege...goralsko muzyka"...
                                                  • hanys_hans Re: POSIADY U SABAŁY 03.10.03, 19:35

> Cosi śpiywali Tutki z Jamajczykami hale, cy to były bluesy? Muse
                                                    sprowdzić,
                                                    >
                                                    > chyba rege..." Nase rege...goralsko muzyka"...

Kupiou se rous baca gitara i jak sie dorwou do spiywanio to niy bouo mu rady co
                                                    by skonczou.
                                                    Wkon´cu baba godo do niego:
                                                    - drzesz sie i drzesz
                                                    a uoon na to:
                                                    - to niy je drzez to je blus
                                                  • Gość: Ciupazka Re: POSIADY U SABAŁY IP: *.it-net.pl 12.10.03, 21:30
                                                    Nase rege i u Sabały! Zaś se wleze, inksi tyz...
                                                  • Gość: Ciupazka Re: POSIADY U SABAŁY IP: *.it-net.pl 12.10.03, 21:55
                                                    A kiescie tu juz wleźli, to zakiela podadzom piwko, tp wom opowiym kawoł:
                                                    Pewnego wiecora zastukali do bacy turyści, coby ik przenocowoł. Baca ich
                                                    ugościł, ulokował w izbie tuż obok spiżarni. Turysci przed snem jesce pojedli i
                                                    popili. W nocy jednemu ś nik zakciało się s.... Nie bardzo wiedzioł, ka mo iść,
                                                    a ze bars mu się kciało, odkręcił słoik w spiżarni i się tam skupiył.
                                                    Rano gościom zrobiło się troche głupio, więc na palcach wymknyni sie w góry.
                                                    Wracajom wiecorem speszeni i zacynajom bace przeprosać:
                                                    - Wiecie, baco, ciemno było, nie wiedzieliśmy gdzie tu macie toaletę no i ...
                                                    kolega zrobił kupę do słoika.
                                                    Na to wtrąca się syn bacy:
                                                    - No widzis ociec? A jak zek wam godoł, że konfitury gównem śmierdzom, toście
                                                    kozali nie narzykać ino zryć!

Mom nadzieje ze tu syćko bee pochnące, kjedzie piwko, dziewki piykne
                                                    podajom, Wase zdrówko! Pytomy pieknie do zabawy, hej!
                                                  • Gość: Szwager Re: POSIADY U SABAŁY IP: *.dip.t-dialin.net 12.10.03, 22:00
                                                    Ciupazko, widza izes je juzas nazod ta co zawsze.
                                                    Twoje zdrowie!

Pyrsk!
                                                  • Gość: Ciupazka Re: POSIADY U SABAŁY IP: *.it-net.pl 12.10.03, 22:12
                                                    A jo nolewecke i hopsasa, wies uciekłak tu, choć kie cytom te dykteryje, to
                                                    gębusia sama sie oździawio, ki pieron wytrzymie, on nos fce omamić, kruca
                                                    pała, to gorse jak narkotyk. Omamy na ocak. Juz tam nawet nie zaziyrom.
                                                    Naprowde zek se naloła i do lusterka kielicha wypiyła, alek cuła żeście tu!
                                                    Na mój dusiu, mozno świra dostać. Wase zdrówko. Jutro mom cięzki dziyń,
                                                    wtorek, środa tyz nie lepsy...Hej!
                                                  • Gość: Szwager Re: POSIADY U SABAŁY IP: *.dip.t-dialin.net 12.10.03, 22:16
                                                    A mie sie tyn konsek szpasu prawie zdou, boch i dzisiej musiou robic.

Dobryjnocki!
                                                  • przeszlakowska Re: POSIADY U SABAŁY 13.10.03, 21:00
                                                    Wyspaliście sie? Bo jo nie! Hale zaroz póde... no hale zakiela póde i przywine
                                                    głowicke do zogłówka, to opowiym wom dowcip z branży, ftory dzisiok
                                                    usłysałak , wiadomo od kogo...hehe...

Przychodzi panicka do lykorza ze studentem w dupie. Lykorz sie jyj pyto:
                                                    - Co pani jest
                                                    - Dziekanat - pada odpowiedź...
                                                    Nei jako jom wylycyć? He? Moze fto wie, to niek powie, hehe.
                                                    MOm dość, trza było by strzelić piwko, hale ni ma....Nic nie nasiedze
                                                    dzisiok, ranek panek. Hej!
                                                  • Gość: Ciupazka Re: POSIADY U SABAŁY IP: *.it-net.pl 13.10.03, 21:04
                                                    .... godom , rzeke...ciotka chuścinka mom dość, to widać... kruca pała! Spać !
                                                  • Gość: Rumcajs Re: POSIADY U SABAŁY IP: 80.72.65.* 13.10.03, 22:42
                                                    Co Ci zagroc do zaglowka? Mom pijanom klawioture (rozbita dokumentnie)i
                                                    zlobcoki do rzyci (remont) i wsyc`ko mi wychodzi naopaki... ;o(((
                                                  • Gość: Ciupazka Re: POSIADY U SABAŁY IP: *.it-net.pl 13.10.03, 23:19
                                                    Co ? Syćko jedno... Na cym sie pytoj - bodaj na grzebiyniu, hehe, mom
                                                    dooooość i ni ma nie. Jutro posiady naskie , a jo waruje, pomimo, ze dziyń
                                                    edukacji, my nie swiyntujymy (całe scęście). O 11.00 mom zaprosyniy na
                                                    otwarcie wystawy "Poeta, ucony, papież. XXV lat pontyfikatu Jana Pawła II w
                                                    Galerii nei robota, jak zwykle, a pote nie wiem juz, co ie se mnom
                                                    dzieje, po prostu mie praśnie jak jakiego zbolałego dzi
                                                  • Gość: RuMCAJS Re: POSIADY U SABAŁY IP: 80.72.65.* 13.10.03, 23:27
                                                    WIECOREM BEDZIES\? \kLAWIATURA DO D... SPADAM\!
                                                    \dOBRYNOCKI|!!!!!!!!!;O||||||||||||||||||||\)))))))))))))LECEM NA POLANSKIEGO W
                                                    TV4. HEJ|!!!!!!!!
                                                  • ciupazka Re: POSIADY U SABAŁY 11.11.03, 18:57
                                                    Pises tak, jak byś trzy dni siedzioł u "Sabały". Mos gości, zaproś ik tam,
                                                    hhehe. Hej!
                                                  • ciupazka Re: POSIADY U SABAŁY 14.11.03, 21:12
                                                    Rumcajsowi, coby se choć muzyki posłuchoł...up!Zdrowiej!
    • Gość: ola-f Re: POSIADY U SABAŁY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.03, 08:45
      Dziennik podhalański 22-11-2003

Międzynarodowy festiwal jazzowy pod Tatrami

Zakopiański dixieland

Zespół Jazz Band Ball Orchestra zagrał w czwartek wieczorem w zakopiańskim
      hotelu "Sabała" podczas degustacji wina beaujolais nouveau. - Zapraszamy w maju
      na "Wiosnę Jazzową" -

Zakopane ma szansę stać się polską stolicą jazzu. W czwartek przedstawiciele
      stolicy Tatr, słowackiej Banskiej Bystricy, czeskiego Hradca Kralove i
      węgierskiego Salgotarjanu podpisali porozumienie powołujące do życia United
      Europe Jazz Festival. Jedna z jego edycji będzie się odbywać pod Giewontem.

W pierwszych dniach maja przyszłego roku do Zakopanego zjadą jazzmani z Polski,
      Czech, Słowacji i Węgier, którzy na kilka dni wypełnią miasto radosnym
      dixielandem. Impreza odbywać się będzie w ramach United Europe Jazz Festival -
      Festiwalu Jazzowego Zjednoczonej Europy, powołanego do życia przez cztery
      państwa Grupy Wyszehradzkiej, wstępujące w przyszłym roku do UE. Zakopane
      dołączy tym samym do słowackiej Banskiej Bystricy, czeskiego Hradca Kralove i
      węgierskiego Salgotarjanu, gdzie jazz tradycyjny rozbrzmiewa od lat.

Festiwal będzie się odbywać rokrocznie. Wszystkie imprezy będą miały wspólne
      logo, ale w poszczególnych miastach używać będą tradycyjnych nazw. Zakopiańskie
      spotkanie z dixielandem nazwano wstępnie "Wiosną Jazzową".

- Zakopane jest miastem otwartym, od lat przyjmujących gości z całego świata -
      argumentował wiceburmistrz Krzysztof Owczarek. - Zakopiańczycy mieszkają na
      całym świecie, m.in. w Chicago, gdzie jazz rozbrzmiewa od bardzo dawna. Trzeba
      wspomnieć także o góralskich muzykach, którzy nagrywali z jazzmanami - Janie
      Karpielu-Bułecce czy Trebuniach-Tutkach.

Przez kilka lat Festiwal Jazzu Tradycyjnego odbywał się w Szczawnicy, ale
      organizatorzy zdecydowali się na przeniesienie imprezy z Pienin pod Tatry.

- Władze Zakopanego patrzą na to bardziej przychylnym okiem i gwarantują
      większą liczbę uczestników - tłumaczy Teofil Lisiecki z Agencji Koncertowej
      Jazz Band Ball Orkiestra, współorganizującej polską edycję festiwalu. - Możemy
      powiedzieć, że po podpisaniu tego porozumienia Zakopane stało się polską
      stolicą jazzu.

Jazzmani występować będą w namiocie na Równi Krupowej, w jednym z kościołów
      zaplanowano koncert muzyki gospel, a ulicami Zakopanego przejdzie pochód w
      stylu nowoorleańskim.

- Jazz rozbrzmiewać będzie w całym mieście, w lokalach przy Krupówkach -
      podkreśla wiceburmistrz Jerzy Zacharko. - A po deptaku będzie jeździła
      platforma z kilkudziesięciu grającymi jazzmanami.

Koszt imprezy nie powinien przekroczyć 150 tys. zł. O dofinansowanie
      organizatorzy zwrócą się m.in. do wiedeńskiego Reiffaisen Bank, Funduszu
      Wyszehradzkiego i innych sponsorów.

(KOV)

No to do majowego koncertu!
      • ciupazka Re: POSIADY U SABAŁY 29.11.03, 16:08
        A dzisiok zaprosomy, Jędrusiowi właścicielowi Karcmy " U Sabały" piykne
        zycynio składomy i na posiady cy fce, cy nie fce, to sie wybiyromy.
        Muzyka graaaaać i piyknie szefowi śpiywać , a i zacnyk Gości w karcmie nie
        śmie brakować!!!
        Telo i jo zyce i piyknie pozdrowiom razym z Hanysami!!!
        • ciupazka Re: POSIADY U SABAŁY 29.11.03, 21:26
          A jo dzisiok w noc Andrzejkowom opowiym Wom u " SABAŁY" bajde Sabałowom:

" Jo w rzecy stary, hale syćkie baby wse rod widzem"

Roz, co sie nie stało, idem se do góry źlybem i śpiywom, co jaze giełcało po
          reglak. Naroz wyskocyła ku mnie skądsi dziewka straśnie piykno i tak mi pado:

- Chybojze, siedniemy se na wańcie i bedziemy sie bośkać, haj.

Jo jej zaś nie wiele myślęcy, tak padom:

- Jakoz cie zalubić i bośkać bedem, kiej jo mom doma dziewke. Do tyźnia
          bedzie wesele, haj.

Ona wyjena cycki, straśnie długie były, toz to se ik pozarucała na ramie i
          chyboj za mnom. Jo uciekoł przed niom, jagek móg, bok sie jej boł, bok poznoł
          po cyckak zaroz, ze boginka była, co w dziurak w usypiskak siadujom. Zdysołek
          sie straśnie, tok tak ustoł, ze ona mnie dopadła i sprała mnie straśnie tymi
          cyckami... Uciógek pote, nie zabiła mnie.

I dobrze nie bardzo, moja sie dowiedziała i syćkie baby i dziewki, haj.

Raty, przeraty, rade mnie tyz pote widziały, zek sie z boginkami bawić nie
          kcioł, haj.
          Straśnie mnie wse rade widziały, haj."

T.Staich w: " Sabałowe bajdy"

A przy Andrzejkach
          smiyjcie sie syćka od ucha do ucha,
          wte ino nie słychać,
          kie sie śmieje mucha!

Od śmiychu ino
          zdrowo boli łeb,
          fto sie nie śmieje -
          chory jest i kiep!

To góralskie zawołanie niekze bedzie
          syćkim turystom przykozaniym.
          Telo.Pozdr.Hej!
          • hanys_hans Re: POSIADY U SABAŁY 29.11.03, 22:08
            Piykno ta legynda SABAUOWO! Jak tam mosz co jeszcze to wciepnij sam, chyntnie
            poczytoomy.
            • ciupazka Re: POSIADY U SABAŁY z bajdami Sabały.. 29.11.03, 22:54
              I zaś Sabałowo bajda tak przy Andrzejkak dlo śpasu, pasuje jom opedzieć,
              ba jako! Posłuchojciez!

W jednej wsi była, prosem pieknie, baba straśnie mądro. Syćkom prowde
              wiedziała, toz to ludziom wrózyła, co ftorego cłeka ceko, abo kie umre, haj.

Naloz sie chłop, co sie strasnie smierzci boł i poseł do niej. Zapłacił jej
              dobrze, dwie kury jej doł, coby mu ino pedziała, kie umre.

Toz ta mu pedziała, ze jak pódzie do młyna, a wywali sie, to juz po nim, zaroz
              umre, haj.

On uwierzył i kie seł do młyna, ślizgawica była strasno, juści sie wywalił.
              Lezy i ceko, kie przydzie śmierzć.

Przyleciała świnia i zacena mu worek ze siociem targać. Tardze, tardze, a on
              nic. Jaze kie sie tęzej wziena do niego i juz owies jadła, chłop zacon krzyceć
              na niom: - je, ksy, pudziys do chlywa! E, myrsino jedna, kieby jo tyz choć
              końdek zywy był, dołbyk ci tyz, ej, zebyk ci doł!

Chłop se lezy, a świńsko mu owies cysto pieknie ozesuło i zjadło, haj.

I co sie nie robi, przyseł kumoter jego i podźwignon go i cięzko nie leko mu
              napedzioł, co uwierzył, ze zyje, haj.

Kie do domu przyseł, co sie tyz ta - prosem pieknie - robieło, haj.
              Babsko mioł wielgie i tęgie, juzci tako chłopa owłodze. Milońskik bieda
              zjadła, aj zjadła, namocyła powróz. Trzy dni sie mocył. A pote, kie ś nim nie
              zacnie młócić, to sie cudecki robieły, haj. Zbiła go cysto pieknie, do imentu.

- Ino ty chłopie bob słuchoj, to ci wse źle wyńdzie, haj. Jedna ci nagodo
              bzdur, a drugo cie za to pote rozumu naucy.

Ono, prosem pieknie wasyk miłości, było za co bić, bo coby chłopu świnia
              potargała worek i siocie ś niego ozesuła, to barz nie pieknie, haj.

Jo tak se uwazujem, ze ka by ta baba mogła wiedzieć o śmierzci. Downiej to moze
              wiedziały, ale one były carownice.

Chłop, to prosem pieknie wasyk miłości, wse na babskim rozumie źle wyńdzie, haj!
              Telo.Pozdr.
              • ciupazka Re: POSIADY U SABAŁY na wiesne w Jozefa! . 18.03.04, 09:27
                Bieremy sie, he? Muzycke góralskom momy, karcma " SABAŁA" przednio ,
                Jędruś Gut "Mostowy" ( właściciel, a i kuzyn)) moze nos nie wygno,
                hehe...Straśnie rada widze do niego z gościami zaziyrać,to nojfajniyjso
                karcma w Zokopanym na Krupówkak. A te nase posiady som jest tego dowodem .
                Moim i jego gościom pp. Hanysom bars piykny Bóg zapłoć, ze to utrwolyli,
                kie tam byli.Dzięki!
                No to piyknie pytomy!Hej!
                Telo.Pozdr.
                • ciupazka Re: POSIADY U SABAŁY .... 24.04.04, 11:43
                  Zaś okazyjo, bo nas "Sabała" Andrzej Gut "Mostowy" kandyduje o
                  Parlamentu UE. I z tyj okazyji zaprosomy na posiady w Zokopane do karcmy " U
                  SABAŁY" Siadojcie, a kie my juz tu, to zakiela cosi kansi podadzom,
                  opowiym Wom wica.

Władek "Od Potocka " skrzypnon het, na śmierzć, nei co? Dostała sie jego
                  dusa do nieba. Święty Pieter go wpuściył i cosi mu sie nie nadaje, bo
                  tyn pomarły cłek furt sie smieje i śmieje som do sobie. Przecie w
                  niebie nie wypodo sie telo śmioć, ba jako. Wreście Święty Pieter
                  zachodzi ku tyj dusy Władka i sie go piyknie pyto, nei przecie cemu sie
                  telo śmiejys, he?
                  Jakoz sie nie beecie śmioć, kie jo tu juz blisko od godziny w niebie,
                  a dochtory w śpiytolu zokopiańskim jesce mie operujom, haj... I nie bees
                  sie śmioł, hehe...
                  Telo. Pozdr.
                  • ciupazka Re: POSIADY U SABAŁY .... 24.04.04, 11:59
                    Przypominam kandydaturę i pijemy za powodzenie w starcie do Parlamentu UE

dzis.dziennik.krakow.pl/?2004/04.08/Podhale/11/11.html
                    Wase Jędrzku zdrowie! Nas Podhalański Sabało! Twardo, po juhasku bedziemy
                    i my tam!

• Gość: Ciupazka Re: POSIADY U SABAŁY .... IP: *.it-net.pl 15.10.04, 19:53
                      Sabała up!Niedługo wybory, trza o nim bocyć!
                      • ciupazka Re: POSIADY U SABAŁY .... 09.05.05, 19:47
                        Ka to towarzystwo Forumowe. Bieremy sie so Sabały i opijomy dzisiok urodziny
                        Bronkanotgelda i śpiywomy mu sto lat:

schlesien.nwgw.de/biesiada/Sto_Lat.mp3
                        Hej, syćka wroz!
                        • ciupazka Re: POSIADY U SABAŁY .... 09.05.05, 20:20
                          ciupazka napisała:

> Ka to towarzystwo Forumowe. Bieremy sie so Sabały i opijomy dzisiok
                          urodziny
                          >
                          > Bronkanotgelda i śpiywomy mu sto lat:
                          >
                          >
                          > schlesien.nwgw.de/biesiada/Sto_Lat.mp3
                          > Hej, syćka wroz!

www.gorale.com/humor.htm
                          • Gość: Ciupazka Re: POSIADY U SABAŁY .... zapraszamy 1 IP: *.it-net.pl 20.07.05, 10:56
                            Spotkanie w restauracji "Sabała"

"Kiedy świat się zatrzymał. 63 dni w Watykanie z Piotrem Kraśko" - to tytuł
                            książki dziennikarza telewizyjnego, opisującej ostatnie dni życia Jana Pawła
                            II. Jej promocja odbędzie się jutro w zakopiańskiej restauracji "Sabała".

Przez ponad dwa miesiące Piotr Kraśko relacjonował dla "Wiadomości" TVP
                            wszystko to, co działo się w Watykanie. Był w bliskim kontakcie z ludźmi z
                            najbliższego otoczenia papieża. W swojej książce opowiada o kulisach tych
                            wydarzeń - o wiele więcej, niż można było zobaczyć i usłyszeć w telewizji.
                            Książka, wydana przez katowicką Księgarnię św. Jacka, jest opowieścią o
                            ludziach, którzy byli wokół Jana Pawła II w tych ostatnich dniach, i z którymi
                            Piotrowi Kraśce dane było wielokrotnie rozmawiać (także z abp. Stanisławem
                            Dziwiszem). Książka zawiera płytę z zapisem wywiadu przeprowadzonego w 2004 r.
                            z ówczesnym prefektem Kongregacji Nauki Wiary kard. Josefem Ratzingerem.

Jutrzejsza promocja, którą zorganizował radny Sejmiku Województwa Małopolskiego
                            Andrzej Gut-Mostowy, rozpocznie się o godz. 18. Gościem specjalnym będzie prof.
                            Stanisław Grygiel, przełożony Katedry Jana Pawła II na Uniwersytecie
                            Laterańskim w Rzymie.(KOV)

• ciupazka Re: POSIADY U SABAŁY .... pytomy piyknie 1 27.11.05, 12:07
                              Posiady juz tu nie roz, nie dwa, były, a teroz nos pytajom na
                              Sylwestra? Jee, moze sie i skusimy?
                              • ciupazka Re: POSIADY U SABAŁY .... pytomy piyknie 1 06.01.06, 12:37
                                W końcu nie byle fto i nie byle ka, i nie byle u kogo kawe se
                                wypijycie i pourodzocie, ba u nasego z rodu Mostowyk posła Jedrzka Guta
                                Mostowego z PO ( hehe, moje kochasie), ka Wos piyknie i zawse na
                                góralskie posiady [iyknie pytomy!!!

Hansowi Hanysowi jesce roz piyknie dziekujymy za umojynie wątku
                                fotkami. Chyba sie nigdy nie wypłacimy, hehe. Myślem, ze sie jesce kiejsina
                                posiadak spotkomy, haj! Zycie przecie przed nami! Telo Pozdr.

www.mostowy.pl/-galeria,pokazzdjecie,pol,glowna,1278,0,427,1,ant.html
                                • Gość: Ciupazka Re: POSIADY U SABAŁY .... pytomy piyknie ! IP: *.it-net.pl 21.02.06, 23:10
                                  Zaprosomy na kawusie i muzyke, a mozecie i cosi przegryźć, dlo
                                  zainteresowanyk - ku wiyrchowi.

Telo.Pozdr.
                                  • Gość: Ciupazka Re: POSIADY U SABAŁY .... pytomy piyknie ! IP: *.it-net.pl 21.02.06, 23:53
                                    adres:

www.sabala.zakopane.pl/ru/index.php
                                    • Gość: Ciupazka Re: Posiady u Sabały.... pytomy piyknie ! IP: *.it-net.pl 14.03.06, 10:19
                                      Pytajom Wos i nos piyknie!!! 70 roków kolyjka Linowo na Wierchu Kasprowego
                                      obchodzi, to se mozemy z tego tytułu kawke i cosik do kawki wypić.Bajako.
                                      A fto zaproso? Niejaki pewnie pon Murzyn, dyrektor d/s technicznych, choćby
                                      za tom krytyke względem niego kie sło o prawo własności do Gubałówki
                                      rodziny Byrcynów. hehe.
                                      Telo.Pozdr.

www.sabala.zakopane.pl/ru/index.php
                                      • Gość: Ciupazka Re: Posiady u Sabały.... pytomy piyknie ! IP: *.it-net.pl 14.03.06, 11:16
                                        Obsługa w róznyk językach i do Wierchu!:

www.sabala.zakopane.pl/uk/index.php
                                        www.sabala.zakopane.pl/de/index.php
                                        www.sabala.zakopane.pl/polski/

• szwager_z_laband Re: Posiady u Sabały.... pytomy piyknie ! 14.03.06, 11:36
                                          a wiysz ciupazko co jo ze suowackich Taterkow przismyczou do chaupy?

Tatrzanski Czaj:)))

ps

no niy caukym, Tarzanski to my juz wpiyli tera momy jeszcze tyn Zbojnicki Czaj -
                                          - znosz to?
                                          • Gość: Ciupazka Re: Posiady u Sabały.... pytomy piyknie ! IP: *.it-net.pl 08.04.06, 11:58
                                            Uhonorowani sportowcy na posiadach u "Sabały"

Podczas uroczystej gali w zakopiańskiej restauracji "Sabała" na podium stanęli
                                            najpopularniejsi sportowcy Podhala i ich reprezentanci: Jan Wegiera, Lucyna
                                            Berezik (mama Marty), Barbara Kolusz (mama Marcina), Krystyna Pałka, Dominik
                                            Podraza (brat Mateusza), Piotr Kostela, Robert Mateja, Władysław Bylina (w
                                            zastępstwie Ewy Pawlikowskiej), Konrad Niedźwiedzki, Barbara Różańska (mama
                                            Jarosława), Kamil Stoch, Sebastian Hajnos. W pierwszym rzędzie: Klimek Murańka,
                                            Józef Gąsienica Sobczak, Franciszek Gąsienica Groń, Adam Kwak, Wojciech Topór.
                                            Gratulujymy!
                                            • Gość: Ciupazka Re: Posiady u Sabały.... pytomy piyknie ! IP: *.it-net.pl 04.08.06, 08:03
                                              Dej znak kie bees, to sie stretniemy, hehe

Telo.Pozdr.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka