qwerty.tarnow 29.10.03, 21:24 W "Wiadomościach" podali, że we Francji jest Festiwal Czekolady. Szkoda że nie mogę się tam wybrać. :-((( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: lobuzek Re: Wątek czekoladowy IP: *.zetosa.com.pl / 192.168.202.* 29.10.03, 21:32 Leć do Biedronki! Nakup czekolady i jazda! :-))))) A w temacie słodkości, to dziś podali na Onecie, że w Gdyni goście włamali się do piekarni, ukradli 16 kg bułek i 66 kg sernika i .... łupy zjedli. Chyba do końca życia nie tkną czegoś słodkiego. Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Re: Wątek czekoladowy 29.10.03, 21:38 Sernik jest okropnie zapychający! Już prędzej bym się nie dziwił jakby zjedli 66 kg drożdżówek albo placków opartych na galaretce. ;-PPP Odpowiedz Link Zgłoś
lobuzek1 Re: Wątek czekoladowy 29.10.03, 21:48 Ciekawe czy jakikolwiek sąd ich za to skarze! Przecież po tym co zjedli, to mieli chyba niestrawności w skali makro! To już wystarczająca kara, hehe. A propos wątku: tak mnie naszło, że zjadłem sobie ciastko. Jedno, nawet nie kilogram, a tym bardziej 66 kg. Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Re: Wątek czekoladowy 29.10.03, 21:52 Ja mam w zanadrzu czekoladę. :-PPP Ale żal mi otwierać. ;-) Chyba pójdę zjeść sobie jabłko. Odpowiedz Link Zgłoś
lobuzek1 Re: Wątek czekoladowy 29.10.03, 22:08 Ja bym nie wytrzymał i zjadł czekoladę. Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Re: Wątek czekoladowy 29.10.03, 22:14 Silna wola! To jest to! Ta czekolada leży u mnie już od ponad miesiąca. :-PPP Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Re: Wątek czekoladowy 29.10.03, 22:26 Raz asceza (jak mam to staram się nie jeść), a raz skąpstwo (jak nie mam, a chciałbym zjeść, to żal mi wydawać pieniądze na słodycze). ;-PPP Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Re: Wątek czekoladowy 29.10.03, 22:31 lobuzek1 napisał: > Zobacz na datę trwałości, hehe. 010304 = 1 marca 2003 czy 4 marca 2001 ;-) ??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
teklat Re: Wątek czekoladowy 29.10.03, 22:35 qwerty.tarnow napisał: > lobuzek1 napisał: > > > Zobacz na datę trwałości, hehe. > > 010304 = 1 marca 2003 czy 4 marca 2001 ;-) > ????????????????????????????????????????????????????????????????????????????? ?? > No i????? skąpstwo ani asceza jakoś nie bardzo sie opłacają. W życiu by mi sie takie nieszczęście nie przydarzyło! :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Re: Wątek czekoladowy 29.10.03, 22:37 Hahaha A czekolada jest ważna do marca 2004! :-P Odpowiedz Link Zgłoś
teklat Re: Wątek czekoladowy 29.10.03, 22:42 Czasu masz niewiele, tak czy owak. Zacznij już ją zjadać. Przy deklarowanym skąpstwie i wstrzemięźliwości powinieneś sie z nią do marca uporać. Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Re: Wątek czekoladowy 29.10.03, 22:46 Hehe Poczekam jeszcze. I pomęczę Was kiedyś tą czekoladą znów. Wy będziecie mieli ochotę. A ja będę miał czekoladę. :-P Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Re: Wątek czekoladowy 29.10.03, 22:49 A zresztą przecież o godzinie 22:50 nie będę wcinał czekolady. Podobno kalorie zjedzone po godzinie 20-tej liczą się podwójnie. Odpowiedz Link Zgłoś
tradycja1 Re: Wątek czekoladowy 29.10.03, 23:27 Gość portalu: lobuzek napisał(a): > A w temacie słodkości, to dziś podali na Onecie, że w Gdyni goście włamali się > do piekarni, ukradli 16 kg bułek i 66 kg sernika i .... łupy zjedli. > Chyba do końca życia nie tkną czegoś słodkiego. Moze meczyl ich niedobor testosteronu, to by wiele wyjasnialo. Odpowiedz Link Zgłoś
lemuriza Re: Wątek czekoladowy 30.10.03, 07:55 Czekolada - bomba kaloryczna, po 20.00 i po trzydziestce raczej odpada ! Bardzo lubię słodycze, bardzo ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gomez Re: Wątek czekoladowy IP: 217.144.196.* 30.10.03, 08:58 nie przepadam za czekolada.tu sie roznimy z moim psem za czekolade zrobi wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Re: Wątek czekoladowy 30.10.03, 09:37 Gość portalu: gomez napisał(a): > nie przepadam za czekolada.tu sie roznimy z moim psem za czekolade zrobi > wszystko. To jakie słodycze wolisz? Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Re: Wątek czekoladowy 30.10.03, 09:21 A ja właśnie zjadłem! Ale andruta z galaretką. Pychota! A czekolada dalej sobie leży i czeka na lepsze czasy. ;-PPP Odpowiedz Link Zgłoś
tradycja1 Re: Wątek czekoladowy 30.10.03, 14:38 qwerty.tarnow napisał: > A ja właśnie zjadłem! Ale andruta z galaretką. Pychota! A czekolada dalej > sobie leży i czeka na lepsze czasy. ;-PPP Widze qwerty ze chomikujesz slodycze, i wydzielasz sobie je jak kiedys gdy byly na kartki :) Ja za slodkosciami jakos nie jestem( czasami jakas delicje czy piernika ). Odpowiedz Link Zgłoś
lemuriza Re: Wątek czekoladowy 30.10.03, 14:45 tradycja1 napisała: > qwerty.tarnow napisał: > > > A ja właśnie zjadłem! Ale andruta z galaretką. Pychota! A czekolada dalej > > sobie leży i czeka na lepsze czasy. ;-PPP > Widze qwerty ze chomikujesz slodycze, i wydzielasz sobie je jak kiedys gdy > byly na kartki :) > Ja za slodkosciami jakos nie jestem( czasami jakas delicje czy piernika ). a ja lubię, ale nie jem często, tak ze dwa razy w tygodniu:))) Na szczęście mój mąż nie bardzo lubi, to i w domu nie mamy, to i pokusy nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
tradycja1 Re: Wątek czekoladowy 30.10.03, 14:56 I koniecznie trzeba robic zakupy jak sie jest najedzonym. (Omijac sklepy jak sie ma PMS) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lemuriza Re: Wątek czekoladowy IP: *.is.net.pl 30.10.03, 19:55 tradycja1 napisała: > I koniecznie trzeba robic zakupy jak sie jest najedzonym. > (Omijac sklepy jak sie ma PMS) O tak masz racje, masz racje, wtedy to sie ma zwiekszony smaczek na slodycze. Da sie jednak bez nich zyc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lobuzek Re: Wątek czekoladowy IP: *.zetosa.com.pl / 192.168.202.* 30.10.03, 15:18 A ja sobie zjadłem KitKata i wypiłem dobrą herbatkę, bom przemarzł. A teraz czas na kawkę i do roboty. Odpowiedz Link Zgłoś
tradycja1 Re: Wątek czekoladowy 30.10.03, 15:25 Kawa i herbata u mnie nie ida w parze.Albo,albo. Kawe slodze a herbate nie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lobuzek Re: Wątek czekoladowy IP: *.zetosa.com.pl / 192.168.202.* 30.10.03, 16:08 A u mnie jak najbardziej. Ale i kawy i herbaty nie słodzę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lemuriza Re: Wątek czekoladowy IP: *.is.net.pl 30.10.03, 19:58 tradycja1 napisała: > Kawa i herbata u mnie nie ida w parze.Albo,albo. > Kawe slodze a herbate nie :) Nie dam rady, musze slodzic, zwlaszcza kawe. Chociaz "musze", to chyba za duzo powiedziane. Wiem, ze da sie przyzwyczaic. Kiedys bylam na takim tygodniowym wyjezdzie gdzie na slodzona herbate nie bylo szans, pilo sie wiec gorzka, no i przywyklam. No ale po powrocie do domu wrocilam do starego nawyku. A herbate jako taka uwielbiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lemuriza Re: Wątek czekoladowy IP: *.is.net.pl 30.10.03, 19:51 Gość portalu: lobuzek napisał(a): > A ja sobie zjadłem KitKata i wypiłem dobrą herbatkę, bom przemarzł. A teraz > czas na kawkę i do roboty. To Ty calkiem jak moj kot jadasz:) A na serio to niefortunna nazwa tego batonika nie uwazacie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lobuzek Re: Wątek czekoladowy IP: *.zetosa.com.pl / 192.168.202.* 31.10.03, 16:08 Gość portalu: lemuriza napisał(a): > Gość portalu: lobuzek napisał(a): > > > A ja sobie zjadłem KitKata i wypiłem dobrą herbatkę, bom przemarzł. A tera > z > > czas na kawkę i do roboty. > > > To Ty calkiem jak moj kot jadasz:) > A na serio to niefortunna nazwa tego batonika nie uwazacie? Koty bardzo lubię, więc nazwa mi się podoba. A batonik jest OK. Właśnie przed chwilą wciągnąłem kolejnego. I mnie zatkało, teraz piję herbatę zieloną o smaku japońskiej wiśni (cokolwiek to znaczy). Odpowiedz Link Zgłoś
okropna_gadula Re: mniam ,mniam..... 30.10.03, 21:23 baaaardzo lubię czekoladę z orzechami (laskowymi). Jadam ją bardzo rzadko i w niewielkich ilościach.Oprócz wszystkich smaków ma dla mnie równiez smak wspomnień(szczególnych ) z dzieciństwa:) A herbaty i kawy nie słodzę od zawsze. Odpowiedz Link Zgłoś
teklat Re: mniam ,mniam..... 30.10.03, 22:48 Słodycze.... lubię, choć rozsądek każe mi ich unikać - z różnym skutkiem. Wątek zrobił sie czekoladowo-kawowo-herbaciany... Jak dla mnie - kawa cappuccino - z odrobiną cynamonu (i z cukrem, niestety, niestety), herbata - muszę mieć w domu Earl Gray Lemon, czasem zamieniam ją na czarną śliwkową, ostatnio odkryłam herbatę czarną - dziką wiśnię. Pycha! Odpowiedz Link Zgłoś
rafal761 Re: mniam ,mniam..... 30.10.03, 22:52 Ja jestem strasznym łasuchem, nawet teraz wyżeram córce m-m`sy. Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Re: Wątek czekoladowy 30.10.03, 23:39 tradycja1 napisała: > Omijac sklepy jak sie ma PMS Co to jest PMS??? Odpowiedz Link Zgłoś
teklat Re: Wątek czekoladowy 30.10.03, 23:41 qwerty.tarnow napisał: > tradycja1 napisała: > > > Omijac sklepy jak sie ma PMS > > Co to jest PMS??? Qwerty - naprawdę czas na poszukanie żony! Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Re: Wątek czekoladowy 30.10.03, 23:46 Najpierw muszę wiedzieć co to jest PMS żeby mieć pewność że żona jest do tego konieczna. :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
teklat Re: Wątek czekoladowy 30.10.03, 23:51 qwerty.tarnow napisał: > Najpierw muszę wiedzieć co to jest PMS żeby mieć pewność że żona jest do tego > konieczna. :-))) :)))) :)))))) :))))))) Hm.... Qwerty... Jako że jesteś już dużym chłopcem, to wyjaśniam, że chodzi tu o zespół napięcia przedmiesiączkowego..... Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Re: Wątek czekoladowy 30.10.03, 23:54 Ups! Przepraszam za gafę. @^_^@ Odpowiedz Link Zgłoś
tradycja1 Re: Wątek czekoladowy 30.10.03, 23:53 Premenstrual syndrome (PMS) To samo co Zespol Napiecia Przedmiesiaczkowego. Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Re: Wątek czekoladowy 30.10.03, 23:55 Jak w poprzednim moim wpisie. @^_^@ Gafa i tyle! Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Re: Wątek czekoladowy 30.10.03, 23:59 A ja na wieczór znowu sobie wciąłem andruta z galaretką. Lepsze niż czekolada! Odpowiedz Link Zgłoś
tradycja1 Re: Wątek czekoladowy 31.10.03, 00:25 Ja sie zastanawiam jaki to andrut z galaretka, jakos nie moge sobie tego wyobrazic... Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Re: Wątek czekoladowy 31.10.03, 00:28 Andrut a w środku masa z galaretki. Sam go dziś pierwszy raz ujrzałem i jadłem. I zdecydowanie przypadł mi do gustu. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Re: Wątek czekoladowy 31.10.03, 00:30 Mogę podesłać przepis dla łasuchów i smakoszów słodkości. Odpowiedz Link Zgłoś
tradycja1 Re: Wątek czekoladowy 31.10.03, 00:30 Taki przekladany wafelkami? Bo sie zastanawiam jak to sie trzyma. Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Re: Wątek czekoladowy 31.10.03, 00:31 tradycja1 napisała: > Taki przekladany wafelkami? Bo sie zastanawiam jak to sie trzyma. Tak! Andrut=wafle tortowe. Masa do przekładania poszczególnych warstw jest z galaretki i bardzo ładnie skleja całość. Odpowiedz Link Zgłoś
tradycja1 Re: Wątek czekoladowy 31.10.03, 00:46 Ciekawe,nie jadlam.Moze zrobie?Tylko sie zastanawiam czy to mi sie nie rozclapie hihi. Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Re: Wątek czekoladowy 31.10.03, 12:03 To mam wysłać Ci przepis? Bo tam oprócz galaretki są jeszcze jakieś inne składniki. Odpowiedz Link Zgłoś
tradycja1 Re: Wątek czekoladowy 31.10.03, 14:24 Wyslij.Zrobie, chocby z ciekawosci :) A Ty tez robiles?Myslalam ze jest to wersja"sklepowa". Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Re: Wątek czekoladowy 31.10.03, 15:51 Tak, to jest wersja "robiona", nie "sklepowa". A przepis będzie wieczorem. Muszę go znaleźć. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Wątek andrutowy 31.10.03, 15:55 P.S. Mam ten przepis wysłać na maila? Czy też jest ktoś jeszcze zainteresowany, by zamieścić go na forum? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lobuzek Re: Wątek andrutowy IP: *.zetosa.com.pl / 192.168.202.* 31.10.03, 16:06 Ja poproszę, najlepiej z kawałkiem andruta na spróbowanie. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Re: Wątek andrutowy 31.10.03, 17:27 Proszę bardzo. :-) Kawałek andruta czeka w skrzynce na spróbowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lemuriza Re: Wątek andrutowy IP: *.is.net.pl 31.10.03, 17:32 Nawiazujac do tematu kawy i herbaty, to bez kawy moge zyc ( chociaz taka prawidziwie dobrze zrobiona to lubie), za to bez herbaty nie przezyje:))) Lubie rozne herbatki: ostatnio mialam taka cynamonowo -sliwkowa. Pycha! Lubie tez malinowa, ale tylko Pickwick ( tylko ona ma parwdziwy smak malin), reszta to jakiejs takie bardzo kwasne i wcale nie smakuja jak malinowe. Ale najbardziej lubie herbat czarna z cytryna. Za zielona nie przepadam:) Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Re: Wątek andrutowy 31.10.03, 17:44 Herbata z cytryną - popieram! Szczególnie przydatna po przyjściu do domu z zimnego powietrza. Odpowiedz Link Zgłoś
tradycja1 Re: Wątek andrutowy 01.11.03, 00:45 Ja tez jestem maniaczka herbat i ziol wszelakich(prawie). Pije bratki,rumianki,miete....czerwone,zielone...nawet teraz ide po kolejna. Odpowiedz Link Zgłoś
lobuzek1 Re: Wątek andrutowy 15.11.03, 14:58 Ja też lubię herbatki. Szczególnie zielone. A teraz wypiłem czarną herbatę o smaku rumu z cytryną. Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Wątek andrutowy - do Lobuzka 02.11.03, 18:21 Cieszę się, że promocyjny kawałek wysłany mailem smakował. :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Re: Wątek czekoladowy 14.11.03, 23:29 Żeby rozeźlić niektórych to przypomnę, że moja czekolada dalej leży na szafie i czeka na stosowną okazję. A że jest to duuuża czekolada, to i okazja pewnie nie tak szybko nastąpi... ;-PPP Odpowiedz Link Zgłoś
tradycja1 Re: Wątek czekoladowy 14.11.03, 23:36 A ja kupilam Milke jogurtowa, czekam na moj kryzys. Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Re: Wątek czekoladowy 14.11.03, 23:39 Będę złym duchem: otwórz, otwórz! hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
tradycja1 Re: Wątek czekoladowy 14.11.03, 23:52 Moze i bym otworzyla, ale nie chce mi sie zchodzic do kuchni. Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Re: Wątek czekoladowy 14.11.03, 23:57 Do czego to lenistwo doprowadza... Odpowiedz Link Zgłoś
tradycja1 Re: Wątek czekoladowy 14.11.03, 23:58 Moze i lenistwo ale bedzie jak znalazl na gorsze czasy! A Ty jeszcze cos chomikujesz poza ta czekolada? Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Re: Wątek czekoladowy 15.11.03, 00:01 Chyba nie. No może stare gazety. Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Re: Wątek czekoladowy 17.11.03, 21:00 No i otwarłem. I zjadłem 2 rzędy po 4 kostki każdy. A czekolada z amareto była (a nawet - jeszcze - jest). Tylko w smaku to żaden specjał. Wolę zwykłe mleczne. Ewentualnie dobra jest czekolada sprzedawana w sklepach Leader Price o nazwie "Czekolada w łaty" - mieszanka czekolady białej i czarnej. Pycha. Odpowiedz Link Zgłoś
lobuzek1 Re: Wątek czekoladowy 17.11.03, 21:26 Jak z amaretto, to pewnie z firmy Terravita? A podzieliłeś się z forumowiczami, co?:-) Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Re: Wątek czekoladowy 17.11.03, 21:31 Terravita, tak. Taka duża. A z forumowiczami to się mogę podzielić. Ale tylko smakiem. :-P Odpowiedz Link Zgłoś
lobuzek1 Re: Wątek czekoladowy 17.11.03, 21:33 A widzisz! Jadłem kiedyś taką czekoladę, ale strasznie twarda była. Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Re: Wątek czekoladowy 17.11.03, 21:35 Twarda? Ty chyba musiałeś tą moją jeść! Twarda jak nieszczęście. Odpowiedz Link Zgłoś
lobuzek1 Re: Wątek czekoladowy 17.11.03, 21:43 Terravita robi chyba tylko takie twarde czekolady, bo kiedyś jadłem koniakową i mało zębów nie straciłem. Wietrzę spisek - lobby Terravity z dentystami, hehe. Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Re: Wątek czekoladowy 17.11.03, 21:47 Można więc będzie wyciągnąć logiczny ciąg: kartel - trust - mafia - Cosa Nostra - Camorra - matactwo ;-PPP Odpowiedz Link Zgłoś
teklat Re: Wątek czekoladowy 17.11.03, 21:34 No - to już po czekoladzie! Jak się otworzy i zje parę kawałków, to reszta leciiiiiiiiii ............. Za chwilę ja zacznę Cię, Qwerty, drażnić czymś pysznym, co będę wyciągać z szuflady, oglądać, chować.... Byle mnie mój synalek, domowy tropiciel słodyczy, nie przyłapał na tej perwersyjnej czynności :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Re: Wątek czekoladowy 17.11.03, 21:37 Ha! Ale aż taki łakomczuch to ja nie jestem. Zjadłem tylko trochę, rodzinę obdzieliłem. I zostało mi jeszcze na jutro, pojutrze a może i dłużej. :-PPP Odpowiedz Link Zgłoś
lubona Re: Wątek czekoladowy 17.11.03, 22:56 Witam wszystkich. Wprawdzie nie jestem z Tarnowa, ale za to z okolic.Mam wielką prośbę. Czy ja też mogę dostac przepis na ten andrut z galaretką?Z góry dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Re: Wątek czekoladowy 17.11.03, 23:04 Zerknij na: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=92&w=8828593&a=8828748 Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Re: Wątek czekoladowy 17.11.03, 23:12 A poza tym: Witamy na forum! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
lubona Re: Wątek czekoladowy 20.11.03, 21:49 qwerty.tarnow napisał: > A poza tym: Witamy na forum! :-) Dzięki za przepis i powitanie. Odpowiedz Link Zgłoś
lemuriza Re: Wątek czekoladowy 20.11.03, 22:23 lubona napisała: > qwerty.tarnow napisał: > > > A poza tym: Witamy na forum! :-) > Dzięki za przepis i powitanie. no witamy, witamy. Wpadnij czasem ! Odpowiedz Link Zgłoś
lubona Re: Wątek czekoladowy 21.11.03, 18:07 lemuriza napisała: > lubona napisała: > > > qwerty.tarnow napisał: > > > > > A poza tym: Witamy na forum! :-) > > Dzięki za przepis i powitanie. > > > no witamy, witamy. Wpadnij czasem ! Witam i wpadam czasem, na razie częściej jako czytelnik. Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Re: Wątek czekoladowy 20.11.03, 22:48 lubona napisała: > qwerty.tarnow napisał: > > > A poza tym: Witamy na forum! :-) > Dzięki za przepis i powitanie. I jak? Smakowało? :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
lubona Re: Wątek czekoladowy 21.11.03, 18:05 Przepis czeka na specjalną okazję. Chcę zaskoczyć czymś specjalnym. Ja niestety nie jadam słodyczy (ale na pewno uszczknę). Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Re: Wątek czekoladowy 21.11.03, 20:35 Specjał to żaden nie jest. Ale na pewno urozmaicenie. P.S. I żeby masło było dobre - tzn. stałe w konsystencji; a nie żadne "erzace" do smarowania chleba, które same spływają z noża... Bo wtedy kicha, a nie andrut wyjdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
lubona Re: Wątek czekoladowy 21.11.03, 21:15 Właśnie tak się zastanawiałam, czy może to być zwykłe masło, nie roślinne? Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Re: Wątek czekoladowy 21.11.03, 21:18 A tego to nie wiem. Widziałem za to opłakane efekty zastosowania margaryny do smarowania pieczywa (takiej lejącej się prawie). Odpowiedz Link Zgłoś
lubona Re: Wątek czekoladowy 21.11.03, 21:22 To znaczy lepiej użyć najnormalniejszego na świecie masła, dzieki. Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Re: Wątek czekoladowy 21.11.03, 21:26 Pewnie tak. Choć specem od spraw kulinarych nie jestem. Odpowiedz Link Zgłoś
lubona Re: Wątek czekoladowy 21.11.03, 21:31 qwerty.tarnow napisał: > Pewnie tak. Choć specem od spraw kulinarych nie jestem. Jak zrobię, dam znać jaki wynik. Odpowiedz Link Zgłoś
lubona Re: Wątek czekoladowy 21.11.03, 21:40 qwerty.tarnow napisał: > :-) > Czekam! To może potrwać. Najpierw muszę mieć komu to zrobić. Ale jak tylko zrobię, opowiem. Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Re: Wątek czekoladowy 21.11.03, 21:42 :-((( A ja myślałem że wyniki będą za 5 minut... Odpowiedz Link Zgłoś
lubona Re: Wątek czekoladowy 21.11.03, 21:49 qwerty.tarnow napisał: > :-((( > A ja myślałem że wyniki będą za 5 minut... Powoli. To musi nabrać mocy urzędowej.:))) Będzie to tak koło świąt. Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Re: Wątek czekoladowy 21.11.03, 21:58 > Powoli. To musi nabrać mocy urzędowej. A w święta przecież urzędy nieczynne. Odpowiedz Link Zgłoś
lubona Re: Wątek czekoladowy 21.11.03, 22:09 qwerty.tarnow napisał: > > Powoli. To musi nabrać mocy urzędowej. > > A w święta przecież urzędy nieczynne. Dlatego piszę koło świąt. A mocy to już nabiera. Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Re: Wątek czekoladowy 21.11.03, 22:12 To piernik szykujesz? Że tyle leżakował będzie? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
lubona Re: Wątek czekoladowy 21.11.03, 22:50 qwerty.tarnow napisał: > To piernik szykujesz? Że tyle leżakował będzie? ;-) A niedawno czytałam o kimś, kto delektował sie leżącą czekolada. To chyba tak jak ja tym andrutem. ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Re: Wątek czekoladowy 21.11.03, 22:53 Czekolada już w połowie zjedzona. Tak więc to nie to samo. :-P Odpowiedz Link Zgłoś
lubona Re: Wątek czekoladowy 21.11.03, 23:01 qwerty.tarnow napisał: > Czekolada już w połowie zjedzona. Tak więc to nie to samo. :-P Moment, ale jak długo dojrzewała? Ja do świąt ( a raczej około) mam już niewiele czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Re: Wątek czekoladowy 21.11.03, 23:03 A, chyba że tak, to w porządku. Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Re: Wątek czekoladowy 21.11.03, 23:05 Z tym że smak czekolady każdy zna. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
lubona Re: Wątek czekoladowy 21.11.03, 23:15 qwerty.tarnow napisał: > Z tym że smak czekolady każdy zna. :-) Tu niestety muszę przyznać rację. Ale oczekiwanie też ma swój smak. :))) Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Re: Wątek czekoladowy 21.11.03, 23:19 Hahaha Ale smak oczekiwania jest przez cały czas gorzki i cierpki, tylko na końcu wybucha cała bomba słodkości. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
lubona Re: Wątek czekoladowy 21.11.03, 23:26 qwerty.tarnow napisał: > Hahaha > Ale smak oczekiwania jest przez cały czas gorzki i cierpki, tylko na końcu > wybucha cała bomba słodkości. ;-) Co do bomby, to się zgadzam. Moze jednak inaczej bym ją nazwała (jak kazda kobieta) raczej kaloryczności.No ale idę spać i mam nadzieję, że nie przyśni mi się żadna bomba. A andrut i tak spróbuję, pozdrawiam i żegnam.;) Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Re: Wątek czekoladowy 22.11.03, 11:03 Hahaha A ja dalej z niecierpliwością będę czekał (choćby i do świąt) na relację. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
lubona Re: Wątek czekoladowy 24.11.03, 17:38 qwerty.tarnow napisał: > Hahaha > A ja dalej z niecierpliwością będę czekał (choćby i do świąt) na relację. ;- ) Odpowiadam dopiero teraz nie przez niegrzeczność, ale odłączyli mnie z połową osiedla od sieci. Przyrzekam uroczyście, że relacja z konsumcji będzie z pewnością. Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Re: Wątek czekoladowy 23.11.03, 16:57 Wypełniając istniejący u mnie obowiązek informacyjny wobec forumowiczów zainteresowanych w temacie podaję do wiadomości, iż czekolada o której była mowa powyżej dokończyła swojego żywota. Ostał mi się ino papierek i sreberko. Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Re: Wątek czekoladowy 23.11.03, 16:58 P.S. Teraz na swoją kolej czekają śliwki w czekoladzie. :-D Odpowiedz Link Zgłoś
lemuriza Re: Wątek czekoladowy 23.11.03, 20:11 qwerty.tarnow napisał: > P.S. Teraz na swoją kolej czekają śliwki w czekoladzie. :-D Boze moj qwerty a co Ty tam cala spizarnie tych slodyczy masz?Oj, niebezpiecznie takie zapasy w domu trzymac:) No chyba ,ze o linie nie dbasz... Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Re: Wątek czekoladowy 23.11.03, 21:02 Te śliwki to świeży nabytek. :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
lobuzek1 Re: Wątek czekoladowy 23.11.03, 21:34 Czy nie przypadkiem z Leader Price'a? Jeśli tak, to podaję do wiadomości, że wczoraj sam wrąbałem całe pudełko. I nic mi nie jest, zjadłbym jeszcze jedno! Smacznego się życzy! Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Re: Wątek czekoladowy 23.11.03, 21:38 Nie wiem skąd, bo dostałem. Ale jeśliby to było z LP to byłaby chyba na opakowaniu jakaś wzmianka (produkt firmowy). A takowej nie ma. Producent: firma "Jutrzenka". Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Re: Wątek czekoladowy 23.11.03, 21:40 P.S. I dziękuję za życzenia "smacznego". Ale nieprędko chyba je zacznę jeść. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
lobuzek1 Re: Wątek czekoladowy 23.11.03, 21:43 Aaa, to zmienia całkowicie postać rzeczy. Ale po raz kolejny przypominam o dacie trwałości, hehe. Odpowiedz Link Zgłoś
lobuzek1 Re: Wątek czekoladowy 23.11.03, 21:47 Eeee, to jeszcze pewnie poczekamy na kolejną relację z cyklu "Jadłem w...":-) Odpowiedz Link Zgłoś
lobuzek1 Re: Wątek czekoladowy 23.11.03, 21:52 No bo "Co jadłem" nie będzie już tajemnicą - śliwki w czekoladzie z Jutrzenki, hehe. Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Re: Wątek czekoladowy 23.11.03, 21:55 Pozostanie jeszcze: jak jadłem, gdzie jadłem, z kim jadłem, ile jadłem, w jaki sposób jadłem, po co jadłem. I sprawa będzie jasna. A! No i przede wszystkim: jak smakowało! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Re: Wątek czekoladowy 26.11.03, 20:27 A tymczasem odczuwam smutek za tamtą zjedzoną czekoladą. Wracają wspomnienia miłych chwil spędzonych razem. Razem - a jednak osobno. ;-((( Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Re: Wątek czekoladowy 30.11.03, 15:03 Parafrazując słowa znanej piosenki możnaby napisać: "Zostało po niej tylko wspomnienie Srebrny papierek, co jeszcze - nie wiem..." ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Re: Wątek czekoladowy 30.11.03, 15:04 Hmmm. Jakie to muszą być traumatyczne przeżycia skoro mnie tak męczą. ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
lubona Re: Wątek czekoladowy 30.11.03, 15:37 qwerty.tarnow napisał: > Hmmm. Jakie to muszą być traumatyczne przeżycia skoro mnie tak męczą. ;-))) Rozumiem ten ból. Niestety, ja nie wytrzymałam do świąt. Andrut zrobiłam wczoraj i dzisiaj juz nie ma po nim śladu. Zdążyłam żeby uszczknąć kawałeczek, tak szybko znikł. Donoszę wszem i wobec, że to faktycznie pycha. Jeszcze raz dzięki za przepis. Pozwoliłam sobie go "rozprzestrzenić" dalej. :) Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Re: Wątek czekoladowy 30.11.03, 15:43 :-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Cieszy mnie niezmiernie fakt, że smakowało. Niby nic specjalnego, ale zawsze to jakaś odmiana, jakaś nowość. A co do dytrybucji przepisu - sam otrzymałem go kilka dni przed tym jak go opublikowałem. Dobre rzeczy należy rozpowszechniać! Szczególnie jeśli są upojeniem dla podniebienia. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
lubona Re: Wątek czekoladowy 30.11.03, 15:49 qwerty.tarnow napisał: > :- ))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) > Cieszy mnie niezmiernie fakt, że smakowało. Niby nic specjalnego, ale zawsze > to jakaś odmiana, jakaś nowość. > A co do dytrybucji przepisu - sam otrzymałem go kilka dni przed tym jak go > opublikowałem. Dobre rzeczy należy rozpowszechniać! Szczególnie jeśli są > upojeniem dla podniebienia. ;-) Smakowało, smakowało. Ale za to wyrzut sumienia okrutny. Miałam już nie jeść słodyczy - nie wytrzymałam.Już wiem jak to smakuje i na razie na tym poprzestanę. Jednak przepis bedzie żył z pokrzepieniem serc i żołądków.:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Re: Wątek czekoladowy 30.11.03, 16:01 Hahaha "O żebym kiedy dożył tej pociechy, aby ten przepis zbłądził pod strzechy" :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Re: Wątek czekoladowy 01.12.03, 22:21 Śliwki w czekoladzie nadal nietknięte! Trafiły mi się za to landrynki. Dawno nie jadłem. To dziś odrobiłem zaległości. Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Re: Wątek czekoladowy 30.09.04, 14:32 A i tego szkoda by zaginął... Odpowiedz Link Zgłoś