Dodaj do ulubionych

VW Golf WE 0571A

04.03.07, 15:14
Kierowco, czy mógłbyś odstawić swój samochód, bo nie można wyjść z wózkiem z
klatki. Za 10 minut dzownię po straż miejską, bo moja cierpliwość jest na
wyczerpaniu.
Obserwuj wątek
    • pelengajew Re: VW Golf WE 0571A 04.03.07, 17:05
      Szanowny Kierowco niestety Straż Miejska nie może interweniować z powodu braku
      odpowiedniego oznakowanie drogi. Mam nadzieję, źe dalsze parkowanie w ten sposób
      pozwoli Ci zapoznać się z cenami usług lakierniczych.
      Pozdr.
      • a.niunia77 Re: VW Golf WE 0571A 04.03.07, 19:35
        Myślę że bardzo zmartwi ta wiadomość użytkownika tego autka ponieważ domniemam
        że jest to auto służbowe!! I komu zrobisz na złość???
        A co do wyjscia to jak jest problem to schodzę inną klatką przecież mamy jakieś
        5 możliwości!!!
      • lukas-comp Re: VW Golf WE 0571A 05.03.07, 21:47
        przeciez sa ekstra slupeczki i piekne slupki z calym wolnym chodniczkiem ^^
        odgrazanie sie i niszczenie mienia jest bardziej karalne niz zle zaparkowanie...

z kim tu przyszlo mieszkac... :/
    • iza033 Re: VW Golf WE 0571A 06.03.07, 10:11
      Widziałam jak ten samochód był zaparkowany. Zastawiał dokładnie całe wejście do
      ostatniej klatki, zupełnie nie można było do niej wejść. Oczywiście można
      wchodzić lub wychodzić innymi klatkami, ale dlaczego? Dodam, że na parkingu było
      sporo miejsca i kierowca nie musiał parkować samochodu na chodniku między
      słupkami. Mam wrażenie, że ten kierowca gdyby mógł to zaparkowałby pod drzwiami
      swojego mieszkania. Zgadzam się, z kim przyszło mieszkać, skoro niektórzy nie
      liczą się z innymi mieszkańcami.
      Pozdrawiam
      • maep Re: VW Golf WE 0571A 06.03.07, 12:25
        Witam,
        Również widziałem tego genialnie parkującego kierowcę. Jakieś dwie godziny
        później niedogodność związaną z wejściem do klatki odczuli ludzie, którzy nosili
        pudełka z płytkami. Szkoda, że wtedy Pani a.niunia77 nie zaproponowała im
        wchodzenia innym wejściem. Z pewnością bardzo by się ucieszyli i odnieśli ze
        zrozumieniem.

Gdyby wszyscy mieszkańcy choć troszkę pomyśleli o innych współlokatorach bloku
        nie byłoby tylu problemów poruszanych na forum, wystarczy tylko odrobina
        życzliwości. Szkoda...
        • iiii9 Re: VW Golf WE 0571A 06.03.07, 15:51
          Gdyby nie było słupków to pewnie by tam nie zaparkował, tylko dwa, trzy metry
          wcześniej i nie było by problemów z wejściem do klatki. Chcieliście słupki to
          macie.
          • qqlio Re: VW Golf WE 0571A 06.03.07, 16:34
            I ten kierowca to najlepszy przyklad, ze bucowatosci nie da sie zwalczyc - ani
            slupkami ani inna metoda.
            Nie mamy na osiedlu lepszych (ani gorszych) ludzi niz w calym spoleczenstwie.
            Wystarczy zerknac na jakis market, jak ludzie parkuja np. na miejscach dla
            niepelnosprawnych
            To sa ludzie, ktorym nie przemowi sie do rozsadku nawet bezposrednio - forum
            juz zupelnie mija sie z celem. Szkoda czasu i nerwow

Generalnie z ostatnich 2 zmian obydwie jak dla mnie sa chybione

1) slupki: nasililo sie buractwo tych, ktorzy parkuja pod klatka i znacznie
            trudniej manewrowac przy wyjezdzaniu z parkingu duzym autem

2) zamykanie altanki: nie zwalczylo problemu ludzi podrzucajacych nam smieci
            (robia to teraz obok altanki), pokazalo ze nasi wspolmieszkancy nie wiedza jak
            uzywa sie klucza i utrudnilo to zycie wszystkim

Z niepokojem czekam na kolejne innowacje
            Mam kilka chorych pomyslow, ale nie podam ich, bo pewnie by wlasnie je SM
            zrealizowala

Pzdr
            • wiola87 Re: VW Golf WE 0571A 06.03.07, 20:34
              >I ten kierowca to najlepszy przyklad, ze bucowatosci nie da sie zwalczyc - ani
              slupkami ani inna metoda.
              Swięte słowa!! Amen
          • iza033 Re: VW Golf WE 0571A 07.03.07, 07:53
            Skoro były miejsca na parkingu to dlaczego kierowca miałby parkować na chodniku?
            Podejrzewam, że właśnie takie podejście tłumaczy postawienie tych słupków.
            Zgadzam się z qqlio, na bucowatość nie ma rady.
            Życzę cierpliwości wszystkim sąsiadom, którzy widzą niedorzeczności
            postępowania innych.
            Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka