Dodaj do ulubionych

Drogi forumie! Mam prośbę!

19.10.09, 21:53
Drogi forumie, mam pewien pomysł. Pomysł świętokradzki i obrazoburczy. A do
realizacji tegoż pomysłu potrzebna mi jest Wasza zgoda na pewną rzecz.

Otóż od jakiegoś czasu udzielam się intensywnie na pewnym blogu z analizami.
Na czym polegają analizy? Ano na tym, że wyszukuje się w sieci grafomańskie
opowiadanka i rozkłada na czynniki pierwsze, ku uciesze czytelników.
Efekty tej działalności można poczytać tu:
www.sierzant-und-saper.blog.pl/
No i jakiś czas temu naszła mnie myśl szkaradna, żeby takiej analizie poddać
Jeżycjadę. Nie całą może, nie stare części, które kochamy - ale tę nową, w
której jest tyle powodów do irytacji! Wymyśliłam sobie, że zbiorę najbardziej
denerwujące wątki, do każdego dam stosowny cytacik z danej książki - a potem
komentarze. A ponieważ te wątki zostały obszernie omówione na forum - tu
właśnie moja prośba, o pozwolenie na wykorzystanie Waszych wypowiedzi.

A wątki, które mi przyszły do głowy to:
1. Pułapka biologiczna
2. Budka z kurczakami
3. Mieszkanko dla Pyzy i Fryca
4. Pulpa jako wszechstronny robocop, co to i gospodarstwo, i koniki, i
pszczółki, i dotacje unijne...
5. Szaleństwa Ignacego B.
6. Tajny Agent Miągwa
7. Ziutek Ulewacz
8. Robrojek 16-letni ojciec i inne obsuwki w realiach
...i tym podobne.

Co o tym sądzicie?
Obserwuj wątek
    • dakota77 Re: Drogi forumie! Mam prośbę! 19.10.09, 22:10
      Te analizy sa boskie, a pomysl poddania podobnej analizie Jezycjady
      bardzo mi sie podoba:). Niniejszym zgadzam sie na wykorzystanie czego
      trzeba, jakby co:)
    • onion68 Re: Drogi forumie! Mam prośbę! 19.10.09, 23:07
      Przyznam, że mnie ten pomysł niezbyt się podoba, lecz moja zgoda lub jej brak
      nie ma znaczenia, gdyż nie jeżdżę po MM zanadto.
    • ananke666 Re: Drogi forumie! Mam prośbę! 19.10.09, 23:11
      AAAAARGH! To Wasza wina, że pewnego wieczoru, lecząc jakowegoś wirucha
      jesiennego, dostawałam ataków kaszlu, bolało mnie gardło i twarz, zakrztusiłam
      się herbatą, a moja kumpela kwiczała i miała pod oczami tusz! To przez cholerną
      Pardubicką na klopie!!!
      • ananke666 Re: Drogi forumie! Mam prośbę! 19.10.09, 23:17
        Ad rem. Mnie jednak pomysł ten się nie podoba. Nie podoba mi się myśl, że MM,
        której wczesne książki są wśród moich ulubionych, mogłaby stanąć w szeregu obok
        debilek-ałtoreczek. Naprawdę nie zasłużyła sobie na to niczym. Nie róbcie tego,
        proszę...
        • andrzej585858 Re: Drogi forumie! Mam prośbę! 19.10.09, 23:24
          Podpisuję się z podobnie negatywną oceną pomysłu. Pomimo wszelkiego typu błędów
          popełnianych, zwłaszcza w ostatnich tomach, to jednak Jeżycjada jest czymś
          więcej niż popularną literaturą młodzieżową.
          • dakota77 Re: Drogi forumie! Mam prośbę! 19.10.09, 23:45
            Mianowicie czym wiecej? Stare tomy sa calkiem dobra literatura
            mlodziezowa, nowe sa bardzo zla. Co tu gloryfikowac?
            Poza tym parodiuje sie dziela i "dziela", ktore na to zaluzyly.
            • ananke666 Re: Drogi forumie! Mam prośbę! 20.10.09, 00:06
              A MM nie zasłużyła, nie, nie, nie! Poziomu ałtoreczek nie sięgnęłaby nigdy,
              nawet kompletnie pijana.
              • dakota77 Re: Drogi forumie! Mam prośbę! 20.10.09, 00:17
                Poziomu autoreczek moze nie, jednak ciut lepiej pisze, ale jednak z
                jakiegos powoduto forum sklada sie glownie z krytyki tworczosci MM.
                • ananke666 Re: Drogi forumie! Mam prośbę! 20.10.09, 00:25
                  No to co? To jednak nieco odmienna krytyka, niż krytyka nieortograficznego opisu
                  stosunku na sedesie.
                  • dakota77 Re: Drogi forumie! Mam prośbę! 20.10.09, 00:39
                    Moze to i inna krytyka, ale uwazam, ze to, co zle w literaturze, moze
                    zostac wysmiane, czy to zostalo napisane przez "altoreczke" na blogu,
                    czy autorke bestsellerow. "Altoreczki" pisza z nudow czy dla zabawy,
                    niestety usilujac uszczesliwic tworczoscia innych w sieci. Autorka
                    bestsellerow zarabia na swoich ksiazjach i uwaza sie na dobra pisarke,
                    tym bardzoej chyba mozemy oczekiwac wlasnie od niej, a nie
                    grafomanskich anstolatek dobrej literatury? A takiej nie dostajemy.
                    • lezbobimbo Re: Drogi forumie! Mam prośbę! 20.10.09, 00:59
                      Brawo Meduzzzo i dzieki za przeczysta przyjemnosc analityczna!! Dla calego
                      Waszego sztabu blogusiowego posylam namietne acz logiczne spojne caussy prosto w
                      cukrownie! :D

Ja tam chetnie poczytam analize Neojezycjady - niestety od Pulpy w dal MM
                      stoczyla sie w dno pokrewne altoreczkom, nie jest to wszak zadna tajemnica.
                      Jedyne, czym sie _teraz_ rozni MM od altoreczek to lepsza ortografia, ma wszak
                      Korekte ;>

Chocby te monologi wewnetrzne w Neojezycjadzie!!! Im nowsze, tym gorsze,
                      zwlaszcza pseudomeskie! :O~~~~~~~~
                      Albo te entuzjastyczne superlatywy odautorskie!!! :O~~~~~~~~
                      Albo jak sobie przypomne cokolwiek w Neo, co sie wysnuwa z usteczek lubych
                      Ignaca to mie trzesie cholera!
                      Analize czas zaczac :)
                      • skrzydlate.bobry Re: Drogi forumie! Mam prośbę! 20.10.09, 11:42
                        Przeczytałam kilka analiz, klawiaturę zaplułam herbatą, robota czeka nieruszona...

Ale też jestem przeciw. To jednak nadal jest inny poziom.
                        Poza tym - krytyka twórczości MM już została zapisana na tym forum - po cóż
                        kopiować? Można podać link.
        • the_dzidka Re: Drogi forumie! Mam prośbę! 20.10.09, 13:12
          Przecież nie chodzi o obśmianie, ani o zrównanie MM z aŁtoreczkami.
          Chodzi o to samo, co robimy tutaj na forum, czyli o krytyczną i
          nieraz zasłużenie prześmiewczą analizę. Tyle tylko, że zebraną do
          kupy w jednym miejscu, a nie rozsianą po pięćdziesięciu wątkach.

(Wyjaśniam, bo może niektórzy zasugerowali się tym pustogłowiem
          aŁtoreczek.) IMHO nie ma w tym nic złego.
    • jhbsk Re: Drogi forumie! Mam prośbę! 20.10.09, 11:45
      Mnie się pomysł podoba.
    • melmire Re: Drogi forumie! Mam prośbę! 20.10.09, 12:03
      Okropni jestecie! Kilka dni temu byl link do sierzanta&sapera na forum humorum,
      przeczytalam wszystkie analizy jedym ciagiem, i mozg mi sie zlasowal. Przestalam
      wiedziec jak sie pisze najprostsze slowa, nie mowiac o dekoldach, naramkach i
      rzezkosci powietza.
      Mam dosyc, schodze na dol na sniadanie!
      • aganoreg Re: Drogi forumie! Mam prośbę! 20.10.09, 12:20
        Wierna fanka SuS jestem od jakiegos czasu (dlaczego Saper nie pisze?
        buuuu) i wiem, ze potraficie (Kura i Dzidka tez :)) zrobic cudo.
        Wylapujecie bledy, glupoty. Przez was sama lapie sie, czytajac jakis
        tekst, na skojarzeniach prosto z analizatorni. Wiem, ze bedzie to
        zrobione z klasa, wiec jestem za.
        • mmaupa Re: Drogi forumie! Mam prośbę! 20.10.09, 12:28
          Przeczytałam pół analizy nr 67, więcej nie zmogłam. Ani oryginał nie jest
          zabawny, ani analiza. Może trafiłam na niefortunny fragment? Zupełnie to do mnie
          nie przemawia, więc jestem na nie.
          • jota-40 Re: Drogi forumie! Mam prośbę! 20.10.09, 12:49
            Pomijam kwestię stylu i poziomu komentarzy - jednych mogą śmieszyć do rozpuku,
            innych nie, rzecz gustu.
            Nie wydaje się Wam jednak, że stosując tę metodę można bez większego trudu
            rozpitolić niemal każdy tekst literacki, łącznie z Proustem? Średnio mi się to
            podoba.
            • mmaupa Re: Drogi forumie! Mam prośbę! 20.10.09, 13:02
              Można, można. Sarkazmu wystarczy. W liceum celowałam w podobnym gnojeniu Kafki.
            • meduza7 Re: Drogi forumie! Mam prośbę! 20.10.09, 13:18
              > Nie wydaje się Wam jednak, że stosując tę metodę można bez większego trudu
              > rozpitolić niemal każdy tekst literacki, łącznie z Proustem?

Oczywiście, ze można. Dlatego też na SuS staramy się trzymać wyobraźnię na wodzy
              i nie haftować w dowolne wzory i zawijaski. Raczej znajdować rzeczywiste błędy,
              czy to językowe, czy rzeczowe, czy logiczne. Dzidka może potwierdzić ;)

I o ile pod względem językowym pani MM nic zarzucić nie można, o tyle pod
              względem znajomości realiów, wiarygodności portretów psychologicznych bohaterów
              itepe - można zarzucić dużo. A rozczarowanie jest tym większe, że przecież
              pamiętamy doskonale i kochamy wczesną Jeżycjadę, czyż nie?
              • mamalilki Re: Drogi forumie! Mam prośbę! 20.10.09, 13:33
                Ja jestem przeciw. Byłoby mi bardzo przykro gdyby ktoś w podobny sposób
                "zanalizował" mój tekst. Każdy ma lepsze i gorsze momenty.
                • dakota77 Re: Drogi forumie! Mam prośbę! 20.10.09, 13:40
                  I znow argument o niesprawianiu przykrosci autorce. Ktos, kto
                  upubliczna teksty czy w internecie, czy sprzedajac sie w ksiegarniach
                  musi liczyc sie z krytyka tworczosci, prawda? Nie chodzi tu o analize
                  prytwanych listow autorki, tylko jej tekstow literackich.
                  • mmaupa Re: Drogi forumie! Mam prośbę! 20.10.09, 13:44
                    Dakota, równie dobrze można wziąć każdą twoją wypowiedź z forum i ją
                    "zanalizować" tak, żeby było śmiesznie (przynajmniej w opinii niektórych). Tylko
                    po co?
                    • dakota77 Re: Drogi forumie! Mam prośbę! 20.10.09, 13:50
                      Alez prosze analizowac. Tyle ze to moje wypowiedzi forumowe, nie
                      tworczosc. Ale owszem, sa upublicznione, prosze bardzo, zacznij
                      anazlize.

Naprawde nie sadzilam, ze propozycja Meduzy wzbudzi az taki opor. I tak
                      z pomyslu na zartobliwa analize zrobil sie dramat narodowy i zaraz
                      bedziemy mieli obrone CZestochowy.
                      • mmaupa Re: Drogi forumie! Mam prośbę! 20.10.09, 13:58
                        Jeszcze raz: można, ale po co? Pewno, mogłabym czepiać się każdego twojego
                        słowa, wyśmiewać brak polskich znaków, "anazlize", dramatyzowanie - ale co by mi
                        z tego przyszło?
                        • dakota77 Re: Drogi forumie! Mam prośbę! 20.10.09, 14:03
                          Nic. Moglabys cieszyc sie wlasna doskonaloscia polegajaca na uzywaniu
                          polskich znakow i na tym, ze przenigdy nie robisz literowek. Nie jest
                          to cos warte? Mozna sobie humor poprawic w pochmurne popoludnie, ze
                          hej...

Meduzo, chyba popelnilas blad pytajac forumowiczki o zgode nan taka
                          analize. Trzeba bylo ja zrobic, podac czyje wypowiedzi i skad
                          zaczerpniete wykorzystalas, i byloby po problemie. A tu masz aferke.
                          Oj ludzie.
                          • ananke666 Re: Drogi forumie! Mam prośbę! 20.10.09, 14:06
                            > Nic. Moglabys cieszyc sie wlasna doskonaloscia polegajaca na uzywaniu
                            > polskich znakow i na tym, ze przenigdy nie robisz literowek. Nie jest
                            > to cos warte?

Nie.
                            • dakota77 Re: Drogi forumie! Mam prośbę! 20.10.09, 14:11
                              To byl sarkazm.
                              Jest mi wszystko jedno, czy analiza powstanie czy nie, za to
                              poruszenie, ktore wywolala sama propozycja stworzenia takowej bardzo
                              mnie zdziwila.
                              • verdana Re: Drogi forumie! Mam prośbę! 20.10.09, 14:22
                                Bo my biedne nie wiedziałysmy, ze jest to pytanie z cyklu "Kto jest
                                najwiekszym człowiekiem na swiecie i dlaczgo Lenin?" . Na pytanie,
                                czy chcemy takiej analizy odpowiadamy szczerze. Nie mają obowiazku
                                podobać nam się zamierzone kpiny z MM. Krytyka - OK. Krytyka,
                                zakladająca z gory zrównanie z ziemia - to już nie jest krytyka.
                                • the_dzidka Re: Drogi forumie! Mam prośbę! 20.10.09, 16:14
                                  > Bo my biedne nie wiedziałysmy, ze jest to pytanie z cyklu "Kto
                                  jest
                                  > najwiekszym człowiekiem na swiecie i dlaczgo Lenin?"

O przepraszam Verdano, nadinterpretujesz!
                                  (oddam cię analizie :P)
                              • ananke666 Re: Drogi forumie! Mam prośbę! 20.10.09, 14:39
                                Sarkazm zupełnie niepotrzebny zresztą.
                          • onion68 Re: Drogi forumie! Mam prośbę! 20.10.09, 14:59
                            > zaczerpniete wykorzystalas, i byloby po problemie. A tu masz aferke.
                            > Oj ludzie.

Nie zauważyłam afery na razie.
                            Jestem przeciwna, gdyż nie lubię wyśmiewania kogokolwiek, nawet ałtoreczek. Co
                            innego krytyka, co innego pastwienie się i podbudowywanie własnego ego kosztem
                            tych osób.
                            A w stosunku do MM... odsyłam do wprowadzenia do forum.
                            • meduza7 Re: Drogi forumie! Mam prośbę! 20.10.09, 15:25
                              > A w stosunku do MM... odsyłam do wprowadzenia do forum.

Hmm... Nie planowałam wrednych złośliwości. Ale wytknięcie różnych obsuwek - tak.
                              • dakota77 Re: Drogi forumie! Mam prośbę! 20.10.09, 15:31
                                To forum jest pelne dlugasnych watkow, w ktorych wszelkie obsuwki MM sa
                                dosc obszernie komentowane. I wypowiada sie w nich masa forumowiczow.
                                Nie widze wielkiej roznicy miedzy w ten sposb wyrazona krytyka, a
                                zrobieniem tego samego w analizie.
                                Tym bardziej, ze napisalas przeciez, ze chodzi o nowsze tomy i
                                wskazalas na konkrtene zagadnienia, ostri tu przeciez krytykowane.
                      • ananke666 Re: Drogi forumie! Mam prośbę! 20.10.09, 14:05
                        Ale na SuS nie ma analiz żartobliwych, tylko wybitnie złośliwe. Zgoła inny kaliber.
                  • ananke666 Re: Drogi forumie! Mam prośbę! 20.10.09, 14:02
                    Ale na rozjechanie walcem zasługuje poziom "dno i sześć błota stóp" a nie
                    książki na poziomie co najmniej średnim. Średniość tych książek przecież jest
                    krytykowana głównie dlatego, że są częścią cyklu zawierającego także książki
                    bardzo dobre.
                    Zjadliwy komentarz można dopisać każdej książce, nawet najlepszej. Ważny
                    jednakże jest powód, dla którego się to robi. Przynajmniej dla mnie.
                    Nawet najmniej udane części Jeżycjady od dzieu ałtoreczek dzieli olbrzymia przepaść.
        • meduza7 Re: Drogi forumie! Mam prośbę! 20.10.09, 12:45
          Saper nie pisze, bo Saper "się rozwiódł".
      • dakota77 Re: Drogi forumie! Mam prośbę! 20.10.09, 12:51
        Musze szczerze powiedziec, ze zawsze mnie dziwi jezdzenie po
        altoreczkach za to "schodze na dol". To chyba normalna praktyka u
        posiadaczy domow pietrowych?:). Sypialnie ma sie na gorze, kuchnie na
        dole. Altoreczki lubia umieszczac swoich bohaterow w domach, nie w M3.
        • verdana Re: Drogi forumie! Mam prośbę! 20.10.09, 13:27
          Nie podoba mi się ten pomysł.
          Nowa Jezycjada nie jest arcydzielem, ale daleko jej jeszcze do
          grafomanii. Nasza krytyka to raczej wyraz rozczarowanie nie
          utrzymywaniem poziomu.
          Krytyka, nawet ostra - bardzo chętnie, pierwsza się zglaszam.
          Naigrywanie się (a o to przeciez chodzi) to juz nie krytyka, to
          zabawa cudzym kosztem. Nie zawsze do konca sprawiedliwa - chodzi
          przeciez o to, aby bylo smiesznie.
        • meduza7 Re: Drogi forumie! Mam prośbę! 20.10.09, 13:28
          > Musze szczerze powiedziec, ze zawsze mnie dziwi jezdzenie po
          > altoreczkach za to "schodze na dol".

Wiesz, "schodzenie na dół na śniadanie" wraz z "porannymi czynnościami",
          "samotną łzą" i tym podobnymi - jest po prostu jednym z takich stałych, utartych
          i wytartych do cna zwrotów blogaskowych. "Miałam 16 lat i zeszłam na śniadanie"
          to cytat z najsłynniejszego fanfika potterowskiego (najsłynniejszego oczywiście
          w negatywnym sensie), nieraz wykorzystywany przez analizatorów. Czasem bez
          sensu, bo niech się tylko pojawi wzmianka o wieku bohatera, zaraz lecą aluzje do
          tego, czy już może schodzić na śniadanie, czy też nie. A w końcu bohater musi
          mieć jakiś wiek, nie?
          • dakota77 Re: Drogi forumie! Mam prośbę! 20.10.09, 13:32
            No tak, to prawda, ze to staly element fanfikow:). A juz sie balam, ze
            cos w samym zwrocie ma byc dziwnego;-)
            • mankencja Re: Drogi forumie! Mam prośbę! 20.10.09, 18:11
              do samego zwrotu można się przyczepić, tj uznać go za pleonazm, wszak schodzenie
              do góry jest średnio wykonalne.

z drugiej strony, jesli uznamy, że na dół=na parter, na moje oko wszystko bedzie
              w porzadku
              • marslo55 Re: Drogi forumie! Mam prośbę! 21.10.09, 16:41
                Sam zwrot jest absolutnie poprawny,w przeciwieństwie do "cofam się
                do tyłu". Nie wszystko, co robi wrażenie pleonazmu, jest błędne
                ("młoda dziewczyna" chociażby).
                Nie trzeba się ałtoreczek aż tak czepiać, i bez tego jaka tfurczość
                jest, każdy widzi..
      • skrzydlate.bobry Re: Drogi forumie! Mam prośbę! 20.10.09, 14:47
        melmire napisała:

> Okropni jestecie! Kilka dni temu byl link do sierzanta&sapera na forum humorum,
        > przeczytalam wszystkie analizy jedym ciagiem, i mozg mi sie zlasowal. Przestala
        > m
        > wiedziec jak sie pisze najprostsze slowa, nie mowiac o dekoldach, naramkach i
        > rzezkosci powietza.

A ja się dodatkowo zaczęłam zastanawiać, które z nas (ja czy M.) jest
        wielbicielem Tokio Hotel... W końcu nie mogliśmy się tak zupełnie przypadkiem
        przeprowadzić za Odrę, ale skoro ja chyba jednak nie, to mam w domu materiał na
        opka (opko? jak się toto nazywa?). Jak nie będę miała co robić (bo to chyba
        najważniejsza motywacja aŁtorek), to napiszę, a potem mogę nawet sama zanalizować.
        • dakota77 Re: Drogi forumie! Mam prośbę! 20.10.09, 14:53
          Opko, skrot od opowiadanko zapewne:)
          • ding_yun Re: Drogi forumie! Mam prośbę! 20.10.09, 15:41
            Jako dyżurna mdła lelija pomysłowi mówię nie.
            Podpisuję się leniwie pod słowami Verdany bo nie chce mi się powtarzać tych
            samych argumentów.
            • senseeko Ja w kwestii technicznej 20.10.09, 22:24
              Zajrzałam na bloga, ale nie byłam w stanie czytać, bo na moim kompie ma bardzo dziwną formę graficzną: Cały ekran w jednolitym kolorze a gdzieś "w złotym środku" wąski pionowy paseczek tekstu. Czyta się koszmarnie, nawiguje jeszcze gorzej.
              Nie da się tego poprawić?

Gdyby było glosowanie - oddaję głos przeciw. Głownie z powodów jakie podała Verdana. Ale też cały czas kołacze mi się pytanie, jakiego nikt dotąd nie zadał:
              Po co mnożyć byty bez potrzeby?
              Bo jesli dobrze zrozumiałam chodzi o przeklejenie do bloga naszych dyskusji, a nie o ponowne zanalizowanie tekstu przez autorow bloga, czy tak?
              No to chyba lepiej będzie po prostu podać link do forum. Po co to samo umieszczać w sieci dwa razy?
              • meduza7 Re: Ja w kwestii technicznej 21.10.09, 10:08
                Jakiej przeglądarki używasz? Bo podejrzewam, że w niej tkwi problem. U mnie też
                jest pasek tekstu na środku, ale nie jakiś szczególnie wąski (mam Firefoxa).
                • croyance Re: Ja w kwestii technicznej 23.10.09, 17:51
                  Mnie sie te analizy bardzo podobaja (tak samo, jak i Locha Snejpa
                  swego czasu), ale opka moga czlowieka zabic.

Swoja droga, my tez pisywalismy za mlodu takie knoty (ja ratowalam
                  Axla Rose, ktory umieral na AIDS), ale Bogu dzieki nie bylo netu i
                  czytywane byly jedynie przez zaufane kolezanki z klasy.

(BTW, wyguglalam sobie TH i padlam).
                  • meduza7 Re: Ja w kwestii technicznej 23.10.09, 21:36
                    Ano to zapraszam na nowy odcinek! :D
                • senseeko Re: Ja w kwestii technicznej 26.10.09, 23:29
                  Też mam Firefoxa.
    • szprota Re: Drogi forumie! Mam prośbę! 28.10.09, 14:24
      Rzuciłam okiem na bloga.
      Primo, mam podobny problem z wyświetlaniem jak Senseeko - też używam FF. Myślę,
      że to akurat kwestia serwisu blog.pl, najwidoczniej nie jest pisany na tę
      przeglądarkę. A rozdzielczości nie będę zmieniać, bo korzystam przeważnie z
      netbooka i ustawiłam sobie optymalną.
      Secundo, nie widzę przeszkód, jak powiedział ślepy jeździec na Wielkiej
      Pardubickiej. Myślę, że nie ma konieczności przekonywać nikogo, że poziom M.M.
      jednak odstaje od blogaskowej tfurczości (wczoraj zostałam absolutnie
      zmasakrowana przez jakiegoś fanfica o Lily Evans popełnionego przez ałtoreczkę
      lat 17 :P i pół :P - jęzory obowiązkowe!), co nie oznacza, że nie można poddać
      jej wnikliwej i dowcipnej krytyce.
      Oczywiście z podaniem źródła, autora postu etc.
      Miałabym obawy, gdyby ekipa bloga brała na warsztat każde zdanie i robiła sobie
      z niego kpiny. W sensie szydzenia dla samego szyderstwa. Ale wszak Meduza
      wyraźnie napisała, że raczej chce się oprzeć na tym, co zostało na forum już
      napisane. W związku z powyższym pewnie chwilami będzie groteskowo i plugawie,
      ale nie obawiam się przerostu formy nad treścią.

A co do karmienia ego, to konia zrzędę (taką naszą szkapę, co ciągle marudzi, że
      nie ma suchego chleba dla konia) temu, kto nigdy go sobie kpiną czy sarkazmem
      nie karmił.
      • rozdzial43 Re: Drogi forumie! Mam prośbę! 28.10.09, 17:58
        ZrzędaKoń także dla tego, kto nigdy nie zełgał, albo przynajmniej lekkuchno nie
        minął się z prawdą, albo kłamliwie nie przemilczał tego i owego.
        ZrzędaKoń też dla tych, co nigdy nie wrzasnęli frustracyjnie na małoletniego
        (słabszego, wrażliwszego, uboższego, rozumiecie ideę).

Mimo to dalej będziem obstawać, że kłamać jest brzydko, na dzieci nie wolno
        krzyczeć, staruszki przez jezdnię mus jest przeprowadzić.
        Takoż i sarkazmowi i szyderstwu dla niskiej pobudki napasienia swego ego mówimy
        stanowcze i kategoryczne raczej nie.
        • szprota Re: Drogi forumie! Mam prośbę! 28.10.09, 18:28
          "Stanowcze i kategoryczne raczej nie" bardzo mnie rozbawiło :D

Jakkolwiek rozumiem obiekcje, to mnie osobiście przekonały zwłaszcza spokojne i
          racjonalne argumenty Dzidki. Tyle. Do pryncypiów się nie odnoszę, każda/ każdy z
          nas ma własne, a deklarować na forum można wszystko.
    • aganoreg Meduzo! 21.11.09, 16:55
      Wygrzebuje watek, bo koncze czytac trzeci odcinek analizy opka ekscentrycznej
      aLtorki. Szacun i rispekt ze przezyliscie. Dzieki!
      • lezbobimbo Re: Meduzo! 21.11.09, 20:36
        aganoreg napisała:
        > Wygrzebuje watek, bo koncze czytac trzeci odcinek analizy opka ekscentrycznej>
        aLtorki. Szacun i rispekt ze przezyliscie. Dzieki!

Azaliz radosna analiza zostala popelniona? Jupi! To ja, jako to winne grono syte
        jad, poprosze linka dokladnego, bo na blogusiu widze zgola insze inszosci :)
        • lezbobimbo Re: Meduzo! 21.11.09, 20:58
          >lezbobimbo napisała:
          >na blogusiu widze zgola insze inszosci :)

I to jakie! Mialam juz drzemac z igliwiem w brzuchu, ale skusilam sie na
          najswiezsza analize i wyje z radosci, a lzy zaraz zaczna mi ciec po plecach :D

Altoreczka: Górę nade mną wzięła dorodna wyobraźnia.
          Wasze komcie: Zdrowa, jędrna i cycata. Wyobraźnia jak rzepa!
          Wypasiona, rzekłabym.

albo taz sama
          altoreczka: Jego facjata manifestowała zadumę, ale wargi nadal uchylone były
          w poufnym łuku radości.

Wasz komciuszek: Moja mansarda demonstruje radość, a wargi uchylone są w
          tajnej kuszy rechotu.

;-D Kwiki!!! Borze szumiacy, Mniszkowna jakas sie odrodzila! Ile sygnaturek z
          tego mozna zrobic. Kuszy mego rechotu zaraz peknie cieciwa :D
          • ewaty Re: Meduzo! 21.11.09, 21:04
            lezbobimbo napisała:

> ;-D Kwiki!!! Borze szumiacy, Mniszkowna jakas sie odrodzila! Ile
            sygnaturek z
            > tego mozna zrobic. Kuszy mego rechotu zaraz peknie cieciwa :D
            >

Przyznaję się łomocząc w pierś : przez jakieś wątki na forum,
            uzbrojona w kuszę rechotu pochyliłam się nad Trędowatą. Nie dałam
            rady. Rany boskie, czy ja jakaś nieczuła jestem, czy może to nie da
            rady?! Podejść jeszcze raz? Może jakieś apetyczne cycaty wygrzebię?
            Pocieszcie!
          • aganoreg Re: Meduzo! 21.11.09, 21:27
            Bimbo, toz ja na fujzbuku sie plawie w zachwycie nad tymi tekstami :) Mniszkowna
            moze sie schowac

Az zal, ze aLtoreczka usunela opko
            • skrzydlate.bobry Re: Meduzo! 23.11.09, 23:03
              Uch, przyznam, że zachęcona Waszymi wpisami znowu przeczytałam parę analiz, w
              tym taka opatrzoną czerwonym kwadrtem wielkości pola golfowego. Nie mogę
              narzekać - zostałam ostrzeżona. Sama już nie wiem - podziwiać analityków czy im
              współczuć. W każdym razie doznałam trwałego urazu psychicznego przez te ostatnio
              przeczytane opka. Się okazało na przykład, że chyba jednak jestem pruderyjna.
              Krew, pot i łzy (samotne) oraz hektolitry innych płynów ustrojowych... Nie,
              jednak im współczuję...
    • meduza7 Zapraszam na świeżutką analizę! 26.11.09, 21:46
      Dziś Harry Potter zwany Dziewiątym Wałkiem.
      • sowca Re: Zapraszam na świeżutką analizę! 28.11.09, 22:34
        Dziewiąty Wałek powala na łopatki. Obie :D
    • meduza7 Re: Drogi forumie! Mam prośbę! 11.12.09, 10:28
      Drogi forumie, zapraszam na kolejną analizę, tym razem poznamy Wesołą Wdówkę i
      jej przygody z ektoplazmą.

Nawiasem mówiąc, serce mi rośnie, gdy czytam dyskusję o Mary Sue i widzę tam
      tyle nawiązań do naszych analiz, w tym do niektórych moich własnych :D
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka