krezzzz100
03.01.11, 18:17
Podczytuję to forum od lat, i uważam je za jedno z lepszych na serwerze GW. Wyznam, że zainteresowana też jestem, a może bardziej jeszcze pod-forum a to ze względu na kulturę wypowiedzi, no i bliskie mi tematy.
Autoprezentacji dokonam wprost, na okoliczność obu miejsc, co by nie trza było czasu tracić na rujnujące czasowo i emocjonalnie zaloty poznawcze. Zatem, jak większość na tym forum, lubię pierwszą Jeżycjadę fazy pierwszej (z grubsza do "Kalamburki", choć już córka Robrojka mnie jakby irytowała). Podzielam uwagi o uwstecznianiu się pisarskim i mentalnym autorki cyklu- i ciekawią mnie mechanizmy, którym podlega jej percepcja i gust (wiem, wiem, o guście się nie dyskutuje, no ale o guście literackim czasem można- tak, to wybieg z mojej strony, by się czepnąć autorki))).
Dalej- jestem elementem poznańskim napływowym i obserwuję, chyba jeszcze świeżym okiem (ale możliwe, że zestereotypizowanym już -ale zawsze to prywatna stereotypizacja, hehe))) pewną reprezentatywną dla społeczności tego miasta postawę, nazywam ją dla siebie: "poznańskością" (kiedyś to opiszę). W każdym razie pani Musierowicz jest moim zdaniem dość typowa dla pewnych kręgów.
W kręgu moich działań zawodowych leży także literatura i kultura. Jeżycjadę wykorzystam w rozgryzaniu "bohatera masowego", nad którym się obecnie znęcam.
Jestem ateistką, apostatką, rozwódką, socjal-demokratką, czyli samo zuuuoo.
Lubię dyskutować i co tu ukrywać: charakterna jestem.
Acha, i jak Budyniowa (cześć Budyniowa!) miałam nadzwyczaj skromną kreacje ślubną - tak skromną, że aż składająca się ze starych ciuchów (Budyniowa miała nowe, ale zadowolone byłyśmy chyba podobnie :-)..wiem, wiem, nie na temat, ale co prezentacja, to prezentacja)))
To co, przyjmiecie? Bo bardzo chcę...(a jak przyjmiecie, to się udzielę w wątku o Ignacym i Józinku :-) )