Dodaj do ulubionych

Pyza Cullen

24.11.11, 13:24
ninedin.blox.pl/2011/11/Remanent-Bella-Swan-i-gorszenie-mlodziezy.html
Moja znajoma na swoim blogu odsyła do kilku wypowiedzi (w tym własnej), w których analizowana i krytykowana jest postawa Belli Swan (po mężu Cullen), kobietki niewiarygodnie uległej, całkowicie podporządkowanej mężczyźnie, kobietki która porzuca naukę, aby w wieku 19 lat założyć rodzinę... etc.

Czy opisana Bella nie przypomina Wam naszej dzielnej Róży?

Btw., w jednej z tych podlinkowanych wypowiedzi wzmiankowany jest tytuł "Pulpecja", ale średnio rozumiem, co on tam robi :)
Obserwuj wątek
    • ding_yun Re: Pyza Cullen 24.11.11, 20:51
      Nie czytałam ani nie oglądam nic z tej sagi, ale z opisu owszem, Róża jako żywo. I nie tylko Róża, sporo jest kobiet, które postępują w ten sposób. W naszej kulturze bycie dobrą żoną, matką i sprzątaczką ustawia wokoło kobiety niewidzialną barierę ochronną - niczego nie można się uczepić, wszak taką drogę wybrała, nic więcej już nie trzeba.
      • totorotot Re: Pyza Cullen 24.11.11, 23:45
        W naszej k
        > ulturze bycie dobrą żoną, matką i sprzątaczką ustawia wokoło kobiety niewidzial
        > ną barierę ochronną - niczego nie można się uczepić, wszak taką drogę wybrała,
        > nic więcej już nie trzeba.

a czego bys się chciała uczepić?
    • rannie.kirsted Re: Pyza Cullen 24.11.11, 21:08
      nie porownujmy jezycjady, nawet tej nowej do tego megagniotu jakim jest saga zmierzch.....
    • mmoni Re: Pyza Cullen 24.11.11, 22:30
      Nie chcę się chwalić, ale ja już dwa lata temu twierdziłam, że Borejkowie to wampiry.
      • meduza7 Re: Pyza Cullen 25.11.11, 08:08
        Cóż, jedna różnica z całą pewnością jest: Bella grzecznie poczekała z seksem na noc poślubną i nie zastawiała żadnych pułapek ;)
        • ateh7 Re: Pyza Cullen 25.11.11, 08:53
          Pewnie wiedziała, bidulka, że po teleskopie Edwarda można się spodziewac jedynie obserwacji rozgwieżdżonego nocną porą nieba...
        • ginny22 Re: Pyza Cullen 25.11.11, 13:58
          Bo Edward był oziębły :P
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka