Dodaj do ulubionych

Watek kolejkowy

07.10.12, 11:57
Agni_me obiecala puscic w obieg swoj egzemplarz. Jak dostane i przeczytam, puszcze dalej :)
A oto lista kolejkowa wg daty wyrazenia checi przeczytania:
drusilla
yowah76
kanga_roo
malwa51
retro-story - ale jak rozumiem chce wywiezc z kraju jedyny kolejkowy egzemplarz!?
ateh7
truscaveczka
kai30
teano1

Przy okazji - nie moge sie zalogowac do gazetowej poczty. Ma tak ktos jeszcze? Mam nadzieje, ze to jakies czasowe problemy z okazji wprowadzania udoskonalen albo podobnych, a nie ze ktos ukradl mi haslo i poczte w celu przejecia egzemplarza MdDusi
Obserwuj wątek
    • slotna Re: Watek kolejkowy 07.10.12, 12:15
      Ja chce, ja.

Tez mialam problem z poczta, musialam sie calkowicie wylogowac z konta guglowego, inaczej mimo wpisania adresu gazetowego, logowalo mnie na gmailowy.
      • k_linka Re: Watek kolejkowy 07.10.12, 12:18
        Mialas racje z wylogowaniem z gmaila. Dzieki

Lista:
        drusilla
        yowah76
        kanga_roo
        malwa51
        retro-story - ale jak rozumiem chce wywiezc z kraju jedyny kolejkowy egzemplarz!?
        ateh7
        truscaveczka
        kai30
        teano1
        slotna
        • verdana Re: Watek kolejkowy 07.10.12, 12:39
          A kto z Warszawy? Mogę pożyczyć.
    • retro-story Re: Watek kolejkowy 07.10.12, 13:42
      Tak, ja mam w planie uwieźć w siną dal, het za kanał, i tam przekazać Ding_yun, Croyance, Słotnej i innym zagranicznym.
      • pola_lawendowe Re: Watek kolejkowy 08.10.12, 16:53
        retro-story napisała:

> Tak, ja mam w planie uwieźć w siną dal, het za kanał, i tam przekazać Ding_yun,
        > Croyance, Słotnej i innym zagranicznym.

Retro-story, właśnie wyszła do mnie przesyłka z McDusią, powinnam ją mieć najdalej pod koniec tygodnia. W weekend przeczytam i mogę ( stąd bliżej;) puścić moją w obieg het za kanał. Znaczy: Tobie, Ding_yun, Croyance, Słotnej i innym zagranicznym;)
        p.s można trzymac dowolnie długo. ostatnią zagraniczną panią poprosiłabym o zwrot;)
    • agni_me Re: Watek kolejkowy 08.10.12, 16:46
      Się puściło.
      • kai_30 Re: Watek kolejkowy 08.10.12, 20:56
        jestem na szarym końcu, ale nic to, liczę, że się doczekam - kupić nie kupię, po moim trupie! ;)
        • totorotot Re: Watek kolejkowy 08.10.12, 21:26
          Kai, do mnie jedzie, w mojej kolejce możesz być na samym początku i końcu naraz, jak pewien kot :)
          • kai_30 Re: Watek kolejkowy 09.10.12, 06:43
            OK, to się chętnie wepchnę, rozdwoimy kolejkę - ta będzie dla inwalidów czy dla matek z dzieckiem na ręku? ;)
            • totorotot Re: Watek kolejkowy 19.10.12, 14:52
              Kai, podeślij mi emailem dane na totorotot@gazeta.pl
        • onion68 Re: Watek kolejkowy 08.10.12, 21:47
          > jestem na szarym końcu, ale nic to, liczę, że się doczekam - kupić nie kupię, p
          > o moim trupie! ;)

Byłam dzisiaj w empiku. Pełno McDusi. Wzięłam, obejrzałam z jednej, z drugiej strony. Zajrzałam w jedno i drugie miejsce w środku. Oblukałam cenę. I nie, nie. A naprawdę byłam kiedyś zdecydowana konsekwentnie kupować :(
          • rannie.kirsted Re: Watek kolejkowy 08.10.12, 21:50
            dobrze ze nie powachalas w srodku, bo bys kupila. pachnie bosko!
            • onion68 Re: Watek kolejkowy 08.10.12, 21:55
              bo bys kupila. pachnie bosko!

Wszystkie nowe książki pachną bosko ;)
              W ogóle sorry, że się wepchałam do wątku kolejkowego, ale myślałam, że to o kolejkach w Jeżycjadzie będzie.
              Bo z miejsca w kolejce, to ja tego, rezygnuję.
              • totorotot Re: Watek kolejkowy 08.10.12, 22:09
                Na allegro sa po 27zl z przesyłka
              • rannie.kirsted Re: Watek kolejkowy 09.10.12, 20:26
                absolutnie jest to nieprawda. zapach nowej ksiazki zalezy od rodzaju papieru i farby drukarskiej. sa takie co nie pachna prawie wcale, sa takie co pachna b.MIŁO (McDusia) i takie co pachna nieMIŁO
    • annmi Re: Watek kolejkowy 08.10.12, 21:34
      Witam się, bo ja tu czytam, a nie piszę, ale przy tej okazji się złamałam:
      jeśli ktoś jest chętny z Poznania, służę swoim egzemplarzem. Bezzwrotnie. Zdecydowanie nie będę chciała wrócić do tego utworu :-/
      • pampelune Re: Watek kolejkowy 09.10.12, 10:44
        Ja z Krakowa, egzemplarz przeczytany, służę nim zatem.
        • emae Re: Watek kolejkowy 09.10.12, 11:50
          pampelune napisała:

> Ja z Krakowa, egzemplarz przeczytany, służę nim zatem.
          >

Poproszę :)
          • pampelune Re: Watek kolejkowy 10.10.12, 12:29

Nie wyznaję się w privach i pocztach gazetowych, napisz proszę na pampelune[ad]wp.pl, to ustalimy, jak i kiedy przekazać ten cenny obiekt.
            • emae Re: Watek kolejkowy 10.10.12, 12:37
              pampelune napisała:

>
              > Nie wyznaję się w privach i pocztach gazetowych, napisz proszę na pampelune[ad]
              > wp.pl, to ustalimy, jak i kiedy przekazać ten cenny obiekt.
              >

Napisałam :)
      • kanga_roo Re: Watek kolejkowy 09.10.12, 11:47
        ja jestem z okolic Poznania :-)
        odezwę się do Ciebie na priv.
        • verdana Re: Watek kolejkowy 09.10.12, 14:24
          No co, z Warszawy wszyscy kupili????
          • paszczakowna1 Re: Watek kolejkowy 09.10.12, 14:47
            > No co, z Warszawy wszyscy kupili????

Ja bym może poprosiła. Skonfrontuję sobie ze streszczeniami.
            • verdana Re: Watek kolejkowy 09.10.12, 16:35
              Napisz na priva, to przekażę arcydzieło w dobre ręce.
              • seidhee Re: Watek kolejkowy 17.10.12, 10:27
                A czy ja mogę być następna? Nie ogarniam poczty gazetowej, proszę o kontakt na seidhee maupa gmail.com
      • teano1 annmi 11.10.12, 09:40
        annmi masz jeszcze ten egzemplarz? Ja wprawdzie nie z Poznania, ale mam kogoś kto tam bywa 3x w tygodniu, może krążycie po podobnych ścieżkach i dałoby się książkę gdzieś zostawić i przejąć? Jak przeczytam mogę puścić dalej.
        • kanga_roo Re: annmi 16.10.12, 08:14
          ja miałam wziąć od annmi, ale już zdażyłam dopaść i przeczytać, tak, że zwalniam kolejkę ogólną, oraz poznański egzemplarz :-)
          • teano1 Re: annmi 16.10.12, 10:46
            Ale annmi chyba połknęła czarna dziura...
    • k_linka Ksiazka jest u mnie.... 10.10.12, 17:09
      Wkrotce przeczytam (az sie boooooje...), a nastepna osobe w kolejce (Drusilla?) poprosze o adres do wysylki na maila. Ale nie obiecuje ze nastapi to w tym tygodniu
    • yowah76 Re: Watek kolejkowy 11.10.12, 01:16
      ja oczywiscie nadal chce chociaz gazetowego nie uzywam :P
    • k_linka Re: Watek kolejkowy 13.10.12, 18:41
      Drusilla odezwij sie, gdzie mam wyslac. Jak juz nie jestes zainetresowana o kontakt prosze Yowah. Mozna na gazetowy mail, u mnie dziala.
    • emae Kraków: kto chce? 16.10.12, 01:57
      Chwilowo dysponuję krakowskim egzemplarzem "McDusi". Ktoś chętny?
      • teano1 Re: Kraków: kto chce? 16.10.12, 10:48
        emae napisała:

> Chwilowo dysponuję krakowskim egzemplarzem "McDusi". Ktoś chętny?

Jakby się uchował do 26 października, to ja bym wzięła :) Ale ktoś musiałby przyjść na Targi Książki.
        Jeśli znajdzie się ktoś taki, to napiszę jak dotrzeć. Albo na PW.
        • teano1 Re: Kraków: kto chce? 16.10.12, 10:51
          teano1 napisała:

> emae napisała:
          >
          > > Chwilowo dysponuję krakowskim egzemplarzem "McDusi". Ktoś chętny?
          >
          > Jakby się uchował do 26 października, to ja bym wzięła :) Ale ktoś musiałby prz
          > yjść na Targi Książki.
          > Jeśli znajdzie się ktoś taki, to napiszę jak dotrzeć. Albo na PW.
          (Aha, gazetowej poczty nie używam, nie mam nawet aktywowanej, więc jakby co to teano(maupa)poczta.onet.pl)
          • teano1 Emae - Re: Kraków: kto chce? 17.10.12, 14:33
            teano1 napisała:

> teano1 napisała:
            >
            > > emae napisała:
            > >
            > > > Chwilowo dysponuję krakowskim egzemplarzem "McDusi". Ktoś chętny?
            > >
            > > Jakby się uchował do 26 października, to ja bym wzięła :) Ale ktoś musiał
            > by prz
            > > yjść na Targi Książki.

To jak, Emae? Wybierasz się na Targi w piątek? Albo ktoś inny, kto by książkę tam podrzucił? Ewentualnie w inny dzień (ale przed piątkiem) i by dla mnie zostawił/a na stoisku B43?
            • emae Emae - Re: Kraków: kto chce? 17.10.12, 14:48
              teano1 napisała:

>
              > To jak, Emae? Wybierasz się na Targi w piątek? Albo ktoś inny, kto by książkę t
              > am podrzucił? Ewentualnie w inny dzień (ale przed piątkiem) i by dla mnie zosta
              > wił/a na stoisku B43?

Wybrałabym się chętnie, tylko na którą godzinę? Pracuję w pobliżu miasteczka studenckiego AGH do godziny 17:30.
              Jeśli nie ja, to może ktoś weźmie ode mnie książkę i przekaże Teano?
              • emae Emae - Re: Kraków: kto chce? 17.10.12, 14:49
                W ogóle przepraszam, że dopiero teraz odpowiadam, jakimś cudem przegapiłam Twoje posty o_O
              • teano1 Emae - Re: Kraków: kto chce? 17.10.12, 16:27
                emae napisała:

> Wybrałabym się chętnie, tylko na którą godzinę? Pracuję w pobliżu miasteczka st
                > udenckiego AGH do godziny 17:30.
                > Jeśli nie ja, to może ktoś weźmie ode mnie książkę i przekaże Teano?

Ups... Ja tam będę do 17:00. Niby mogłabym trochę zostać i poczekać, ale to bez sensu, bo już w ogóle nie skorzystasz z targów, w piątek wszystko jest czynne tylko do 18:00, a nie ma sensu żebys przychodziła specjalnie dla mnie.
                targi.krakow.pl/pl/strona-glowna/targi/16-targi-ksiazki-w-krakowie/dla-zwiedzajacych.html
                Choćbyś się ugryzła, nie dotrzesz. A nocuję gdzieś na Kazimierzu, więc to też nie ten fyrtel. Poza tym nie jestem panią swojego czasu, a nie wiem co mnie tam jeszcze czeka.
                Może faktycznie ktoś inny z Krakowa się wybiera? Klymenstra?
                • emae Emae - Re: Kraków: kto chce? 17.10.12, 16:36
                  teano1 napisała:

>
                  > Ups... Ja tam będę do 17:00. Niby mogłabym trochę zostać i poczekać, ale to bez
                  > sensu, bo już w ogóle nie skorzystasz z targów, w piątek wszystko jest czynne
                  > tylko do 18:00, a nie ma sensu żebys przychodziła specjalnie dla mnie.
                  > targi.krakow.pl/pl/strona-glowna/targi/16-targi-ksiazki-w-krakowie/dla-zwiedzajacych.html
                  > Choćbyś się ugryzła, nie dotrzesz. A nocuję gdzieś na Kazimierzu, więc to też n
                  > ie ten fyrtel. Poza tym nie jestem panią swojego czasu, a nie wiem co mnie tam
                  > jeszcze czeka.
                  > Może faktycznie ktoś inny z Krakowa się wybiera? Klymenstra?

Możemy też umówić się po Targach, na mieście :)
                  • teano1 Emae - Re: Kraków: kto chce? 17.10.12, 17:07
                    emae napisała:

>
                    > Możemy też umówić się po Targach, na mieście :)

No właśnie nie wiem, czy będę mogła. Nie znam planów "potargowych" względem mnie.
    • skulica Re: Watek kolejkowy 17.10.12, 00:43
      Dzień dobry/ Dobry wieczór

Jeżeli można to też chcialabym ustawić się w tej kolejce.
    • villanden Re: Watek kolejkowy 17.10.12, 10:52
      Czy ktos z zagranicy chcialby pozyczyc McDusie? Moge przeslac z Norwegii, chociaz chcialabym dostac ksiazke docelowo z powrotem.
      Pytam zagranicznych, bo przeslanie ksiazki do Polski czy do Anglii to dla mnie ten sam koszt.

Jesli jakas emigrancka siostra/ brat jest w potrzebie to prosze o sygnal w watku i mozemy sie skontaktujemy sie przez e-mail :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka