pi.asia 19.10.12, 05:14 Gaba i Grześ mają nową astrę (starą Gabriela rozbiła w zeszłym roku ). Astry rocznik 2009 kosztują od 48 tys. wzwyż. Ach, to szlachetne ubóstwo... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
yvi1 Re: nowa astra Strybów 19.10.12, 07:42 Borejko= wszystko moge. U Kopiec Arlety albo o zgrozo wstretnego Pyziaka to by bylo buractwo,nowobogactwo i wszystko co zle. Gabrysia na pewno w jakims szlachetnym celu nabyla samochod,zbiera staruszki z drogi i rozwozi psy i koty po calej Polsce. A Kopiec Arleta by sie tylko dla szpanu wozila,A Pyziak coby zakluc innych w oczy... Odpowiedz Link
kopiec_esmeralda Re: nowa astra Strybów 19.10.12, 07:52 W kolejnym odcinku okaże się, że ta astra to na arty, albo G. wygrała konkurs łacinniczy. Międzynarodowy, rzecz jasna :) Odpowiedz Link
olkit0 Re: nowa astra Strybów 19.10.12, 07:57 albo że nowa tylko w sensie że dla nich nowa, naprawdę to używana jak stara ścierka. Odpowiedz Link
meduza7 Re: nowa astra Strybów 19.10.12, 08:10 Nie no, może być nowa w sensie "nowy samochód w rodzinie", a nie w sensie "nówka sztuka nieśmigana". Odpowiedz Link
czekolada72 Re: nowa astra Strybów 19.10.12, 10:29 O, mi tez przyszlo do glowy, ze to nowe auto w rodzinie, a nie nowka. Odpowiedz Link
iwoniaw Re: nowa astra Strybów 19.10.12, 11:50 No co Wy, jaka tam nówka, skoro znany neurochirurg z milionem stopni specjalizacji, mieszkający w piwnicy z żoną lekarką i dziatwą (zatem na kredyt mieszkaniowy na przykład nie wydaje, a na jedzenie dla dziatwy też zdaje się nie) kupił używaną hondę. Odpowiedz Link
nabakier Re: nowa astra Strybów 19.10.12, 10:21 Te astrę zduplowaną im wybaczę, bo co astra, to astra. Zwłaszcza kombica. Do dziś płaczę po mojej astrze kombi, choć aż tak nie zgłupiałam, by nieokazyjnie nabyć drugą. Nabywam inne auta, niestety, bo okazyjne właśnie. Ale, od czego jest wyobraźnia pisarska, jak nie od spełniania drobnych marzeń, nieprawdaż... Widać w Poznaniu o okazyjne astry łatwo (przyjmijmy). Niech im się jeździ ;-) Odpowiedz Link
leute Re: nowa astra Strybów 20.10.12, 21:18 Gaba mogła dostać po wypadku odszkodowanie z ubezpieczenia i stąd fundusze na nowy samochód. Odpowiedz Link