karolina.delila
20.10.12, 19:36
Słuchajcie czy to jest normalne, ze pradziadek czy ktokolwiek z rodziny robi notatki nt wnuczki czy prawnuczki czy kogokolwiek?? Jak żyję, nigdzie nawet w najbardziej porąbanych czy najbardziej normalnych domach nie spotkałam się z tym. Owszem dzieci/wnuki/rodzinę należy obserwować, mozna wyłapywac pewne cechy charakteru- zalety i wady, ale smarowac na ich temat notatki? Przecież to śmierdzi psycholstwem, schizofrenią. Jak czytałam tę scenę, przypomniała mi sie dramatyczna historia mojej siostry, która związała się na chwilę ze schizofrenikiem ( nie wiedziała o chorobie), który przez cały kilkumiesięczny okres związku robił na jej temat notatki. Wyszło mu 6 grubych zeszytów, zapiski był róże w rodzaju " osobowosc skrajnie wycofana" albo " zimna suka bez serca mnie krzywdzi". Gdy z nim zerwała, wysłał jej to wszystko pocztą, aby sobie poczytała z dopiskiem " stara kurwo to o tobie itd itd".
A tu dziadzio robi notatki nt prawnuczki i jeszcze dzieli się nimi ze swoją wnuczką, w listach je wysyła???? Przeciez jego trzeba było leczyc psychiatrycznie!!!