Dodaj do ulubionych

Sen o Borejkach

04.07.13, 22:16
Iganacy i Mila, dawno dawno temu, młodzi i piękni oraz niedzieciaci. Ona jest strasznie chora, leży w szpitalu, ale nie wiadomo, co to. Marnieje w oczach. On szaleje, w końcu wyprasza u lekarzy jeszcze jedno, ostatniutkie badanie. Sam pobierze krew i badanie to przeprowadzi. Idą do laboratorium, ona na leżance, on pobiera krew i zaczyna badać. Krew do badania jest w takim wielkim jakby-słoju (ze 3 litry), który to słój umieszczony na jakiejś maszynie jest cały czas w ruchu, w górę i dół, wszystko w nim pływa. Do słoja doczepione są kabelki, z drugiego końca kabelków - komputer. On stoi przy tym komputerze, jakieś odczyty ogląda, coś tam kalibruje, krew w słoju bulgocze, ona leży i przygląda się wszystkiemu. Nagle krew z brunatnej robi się czarna, a na komputer wyświetla komunikat, że została pobrana od martwej osoby...
Obserwuj wątek
    • bupu Re: Sen o Borejkach 04.07.13, 22:24
      zla.m napisała:

> Iganacy i Mila, dawno dawno temu, młodzi i piękni oraz niedzieciaci. Ona jest s
      > trasznie chora, leży w szpitalu, ale nie wiadomo, co to. Marnieje w oczach. On
      > szaleje, w końcu wyprasza u lekarzy jeszcze jedno, ostatniutkie badanie. Sam po
      > bierze krew i badanie to przeprowadzi. Idą do laboratorium, ona na leżance, on
      > pobiera krew i zaczyna badać. Krew do badania jest w takim wielkim jakby-słoju
      > (ze 3 litry), który to słój umieszczony na jakiejś maszynie jest cały czas w ru
      > chu, w górę i dół, wszystko w nim pływa. Do słoja doczepione są kabelki, z drug
      > iego końca kabelków - komputer. On stoi przy tym komputerze, jakieś odczyty ogl
      > ąda, coś tam kalibruje, krew w słoju bulgocze, ona leży i przygląda się wszystk
      > iemu. Nagle krew z brunatnej robi się czarna, a na komputer wyświetla komunikat
      > , że została pobrana od martwej osoby...

Bo wtedy w ciele Mili zagnieździł się przybyły z kosmosu zarodnik Obcych. Zapuścił cichcem korzonki, a lata później się uaktywnił, przeistaczając Milę w istotę z innej planety - Milicję. Potem zaś zainfekował pozostałych Borejków, którzy zmienili się w potwory znane z najnowszych części Jeżycjady...
    • laura_zwana_tygrysem Re: Sen o Borejkach 04.07.13, 23:33
      Krew Mili - Jeżycjada
      Choroba Mili - Neojeżycjada
      Ignacy i maszyna - forum ESD

Zmiana koloru krwi i komunikat o śmierci - być może analizuje się tu i bada wnikliwie coś, co już jest od jakiegoś czasu martwe :(
    • emae Re: Sen o Borejkach 05.07.13, 07:37
      Smutno mi się zrobiło... A Ignacy z Twojego snu jest bardzo autentyczny, taka determinacja pasuje mi do niego.
      • zla.m Re: Sen o Borejkach 05.07.13, 16:16
        Jakie różne interpretacje :)). Dla mnie to był horror - bo ta martwa Mila przecież była obok i zachowywała się jak żywa (udawała żywą)... Ja się bałam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka