pi.asia 15.04.17, 22:34 Zebrałam do kupy propozycje z innego, zabałaganionego wątku. Oto obsada, jaka się wyłoniła: Cesia - Krystyna Sienkiewicz (z dubbingiem) albo Elżbieta Czyżewska Żaczek - Stanisław Zaczyk Mama Żakowa - Anna Dymna Julia - Anna Dymna młodziutka Dziadek - Igor Śmiałowski Bobcio - Marek Kondrat Hajduk - Jerzy Kawalerowicz Danka - Małgorzata Braunek Pieróg - Stanisław Tym Albo Sławomir Orzechowski Dmuchawiec - Ignacy Machowski Toleczek - Roman Kłosowski albo Zbigniew Zamachowski ewentualnie Krzysztof Stroiński Jeszcze tylko ciocia Wiesia. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tt-tka Re: SZÓSTA KLEPKA - obsada z dawnych lat 15.04.17, 22:44 Jurka to Radziwillowicz, nie Kawalerowicz :) Freudowska pomylka, kolezanko ? I jak ja rozumiec ? Na ciocie Wiesie, uczciwie mowiac, brakuje mi pomyslu. Cichy i dobry duszek domowy, ktory to duszek niedbale i z wyrazna niechecia odkurza zarazem kopcac papierosa ? Pawelka mi brakuje. Jego w SK sporo bylo. No i moze Danuta Szaflarska jako pani Poscikowa ? Widze to ! Odpowiedz Link
pi.asia Re: SZÓSTA KLEPKA - obsada z dawnych lat 15.04.17, 23:06 tt-tka napisała: > Jurka to Radziwillowicz, nie Kawalerowicz :) > Freudowska pomylka, kolezanko ? I jak ja rozumiec ? Ojtam ojtam. Latałam po guglach wte i we wte, nieraz zapominając czego właściwie szukam. Zobaczyłam fotos z Faraona i mię się skojarzyło. Freuda w tym tyle co kot napłakał, nie wyszukujcie mi tu na siłę jakichś bezecnych skojarzeń. > > Na ciocie Wiesie, uczciwie mowiac, brakuje mi pomyslu. Cichy i dobry duszek dom > owy, ktory to duszek niedbale i z wyrazna niechecia odkurza zarazem kopcac papi > erosa ? W dodatku mocno skopany przez życie. Mam kandydatkę - Ryszarda Hanin: > Pawelka mi brakuje. Jego w SK sporo bylo. Pawełek był świetnie dobrany w ekranizacji Kłamczuchy. Lepiej go nie zmieniać. > > No i moze Danuta Szaflarska jako pani Poscikowa ? Widze to ! Pani Pościkowej w ogóle nie kojarzę. Cóż to za postać? (SK czytałam daaaawno) Odpowiedz Link
pi.asia Re: SZÓSTA KLEPKA - obsada z dawnych lat 15.04.17, 23:10 łomatko. Teraz to mi możesz zarzucać freudowskie pomyłki!!! Żeby Englerta jako ciocię Wiesię przedstawiać... Oto prawdziwa Ryszarda Hanin Na brodacza nie mam pomysłu. Odpowiedz Link
pi.asia Re: SZÓSTA KLEPKA - obsada z dawnych lat 15.04.17, 23:17 Beata Tyszkiewicz jako matka Toleczka - świetna kandydatura. Właśnie taka spięta, dystyngowana, ąą i ęę, panie tego. A tu serwis Nowakowskich na stole.... Odpowiedz Link
zmija_w_niebieskim Re: SZÓSTA KLEPKA - obsada z dawnych lat 15.04.17, 22:53 A Brodacz??? Dajcie tu przystojnego bruneta z brodą! I pana doktora z wadą wymowy... Mama Toleczka to pewnie taka Beata Tyszkiewicz (chociaż nie cierpię hrabianki) Już sobie wyobrażam, jak cedzi: Miła panienka...i jaki odważny makijaż... Odpowiedz Link
tt-tka Re: SZÓSTA KLEPKA - obsada z dawnych lat 15.04.17, 23:30 zmija_w_niebieskim napisała: > A Brodacz??? Dajcie tu przystojnego bruneta z brodą! I pana doktora z wadą wymo > wy... Tak jest ! Pelen godnosci doktorek, ktory nie ftrafyl, a tylko pfesfegal musi byc ! Wiec sila rzeczy Krystyna tez, i Wojtek. A pani Poscikowa byla nauczycielka - na jej klasowce Pawelek poslal Dance sciage, do ktorej przyznala sie Cesia i tak panny sie byly zwiazaly. Pani P. byla mala, z krotka siwa czuprynka, stanowcza lapka, kochala mlodziez i polemizpowala z Dmuchem. Odpowiedz Link
pi.asia Re: SZÓSTA KLEPKA - obsada z dawnych lat 16.04.17, 00:13 tt-tka napisała: > Pani P. byla ma > la, z krotka siwa czuprynka, stanowcza lapka, kochala mlodziez i polemizpowala > z Dmuchem. Też Ryszarda Hanin Odpowiedz Link
pi.asia Re: SZÓSTA KLEPKA - obsada z dawnych lat 16.04.17, 22:24 Przystojny brunet z brodą czyli Leonard Pietraszak: A do roli doktorka z wadą wymowy (rola wybitnie komediowa) mam dwie kandydatury. On był zdaje się pulchny i okrąglutki. No to mamy w czym wybierać: Marian Opania Jan Kociniak Myślałam też o Jerzym Stuhrze, ale jego widzę jako pana wyceniającego szkody po pożarze ("skapnie wam tu tysiączek albo dwa") Odpowiedz Link
bupu Re: SZÓSTA KLEPKA - obsada z dawnych lat 16.04.17, 22:28 pi.asia napisała: > Przystojny brunet z brodą czyli Leonard Pietraszak: > > Pietraszaka toś mi waćpani z głowy wyjęła. Od razu mi się nasunął jako Zygmunt. Odpowiedz Link
pi.asia Re: SZÓSTA KLEPKA - obsada z dawnych lat 16.04.17, 23:34 bupu napisała: > Pietraszaka toś mi waćpani z głowy wyjęła. Od razu mi się nasunął jako Zygmunt. > Bo też się w nim kochałam za czasów Czarnych Chmur ;) Odpowiedz Link
zmija_w_niebieskim Re: SZÓSTA KLEPKA - obsada z dawnych lat 15.04.17, 23:26 Stroiński najlepszy :) Odpowiedz Link