lidahe 26.05.10, 08:29 Proszę o pomoc w interpretacji w pytaniu o ciąże wylosowałam heksagram 13 z liniami zmiennymi 3,5,6 na 51. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
transwizje Re: ciąża 26.05.10, 10:15 Ale jak brzmiało pytanie? O ciążę można pytać na wiele sposobów. Pozdrawiam, ES Odpowiedz Link
lidahe Re: ciąża 26.05.10, 10:31 Witam Panią serdeczie, bardzo się cieszę ,że się Pani odezwała. Pytanie dotyczyło tego czy jest szansa na ciążę w tym roku. Odpowiedz Link
transwizje Re: ciąża 26.05.10, 16:43 Jest. (rzadziej zaglądam, ale zawsze, w końcu to moje forum ;-) ostatnio kończę rozbudowę domu i zdarza się brak czasu na zaglądanie do internetu, stąd czekanie). Pozdrawiam ES Odpowiedz Link
lidahe Re: ciąża 27.05.10, 08:22 Witam serdecznie. Rozumiem, remonty pochłaniają czas i energię. Dlatego tym bardziej dziękuję za odpowiedź. A proszę mi powiedzieć czy z heksagramów wynika jak duża jest ta szansa i czy wskazuje w czym problem? jeśli znajdzie Pani chwilkę to bardzo proszę o wiadomość. Czekam cierpliwie. Pozdrawiam serdecznie. l. Odpowiedz Link
transwizje Re: ciąża 27.05.10, 10:16 Przyczyny szuka się w heksagramie po przemianie (czyli przyszłym). 51 - stres, obawy, napięcie, zbytnia chęć i oczekiwanie, niedowierzanie. Pozdrawiam ES Odpowiedz Link
lidahe Re: ciąża 27.05.10, 10:28 Jakie to oczywiste , a zarazem problematyczne. Wszystko zależy od psychiki. W heksagramie 13 jest mowa o 3 latach - cóż to może oznaczać? Serdecznie dziękuję za pomoc! Odpowiedz Link
transwizje Re: ciąża 27.05.10, 18:47 W Chinach oprócz I-Cing istnieje równie starożytna tradycja numerologiczna. Liczby oznaczają różne pojęcia, są skrótem, symbolem. Poniekąd zgadzają się ich charakterytyki z numerologią europejską, ale mają swoje niuanse i magiczne zaplecze. Nie przywiązuj się do lat. Lata to okresy czasu, cykle. Mogą się zrealizować jakkolwiek, od minut, przez godziny, doby, tygodnie, pory roku, różnie. o 3 latach mowa jest w 13.3. A trzecia linia opisuje poglądy, dyskusje, rozmowy, kontakt, decyzję, frustrację. Można liczyć też też 3 lata wstecz. Pozdro, ES Odpowiedz Link
lidahe Re: ciąża 28.05.10, 08:40 Witam. Również brałam pod uwagę 3 lata wstecz. stm po wrażeniem I Ching i pani zdolności. Sądzi pani, że Księga zasugeruje mi co zrobić aby się udało. Czy da zapewnienie, że takie czy inne kroki przyniosą pożadany efekt? Pozdrawiam Odpowiedz Link
transwizje Re: ciąża 28.05.10, 10:35 A już wymyśliłaś jakie to kroki? Księga w swojej pierwotnej zasadzie jest wyrocznią przeznaczenia. Stosowano ją do kontaktowania się z Bogiem (bóstwem, Stworzycielem) i dowiadywania się jaka będzie przyszłość. W takim razie jej odpowiedzie są wyrokami wyroczni i mówią o tym, co się wydarzy, i o tym co podejmiesz i w jakiej staniesz sytuacji, niezależnie od tego co sobie wcześniej pomyślisz i umyślisz nawet na bazie heksagramów. Jesteśmy tylko ludźmi i jedynie odgadujemy, domyślamy się, kojarzymy, czasem słusznie czasem błędnie, a nie WIEMY. Wiemy dopiero, gdy się spełni i ukazuje się cały sens symbolu przełożonego na rzeczywistość. I można się jedynie zdumiewać jak to działa. Wniosek taki: jeśli zadałaś odpowiednie pytanie i dostałaś miarodajną odpowiedź (bo może być, że nie, mimo chęci) to stanie się tak, jak mówi I-Cing i nic temu nie zapobiegnie. ;-) Oczywiście możesz się odpowiednio nastroić i otworzyć na skutek już teraz. Pozdrawiam ES Odpowiedz Link
lidahe Re: ciąża 28.05.10, 12:47 Czyli skoro zapytałam czy się uda - odpowiedziała tak. Jednak nie zasugerowała co zrobić aby się udało. No bo przyczyny z 51 czyli stres, obawy, napięcie, zbytnia chęć i oczekiwanie, niedowierzanie to dość szeroki wachlarz... więc nie wiem jaki kroki podjąć. Odpowiedz Link
transwizje Re: ciąża 28.05.10, 18:51 Zajmij się życiem partnerskim i przestań myśleć uporczywie o ciąży. Co się ma stać stanie się niezależnie od twojej woli czy nie-woli. I życzę powodzenia! ES Odpowiedz Link
lidahe Re: ciąża 28.05.10, 21:14 Dziękuję Kochana EWO! Ma Pani rację. Od teraz staram się przestawić...i pracować. W razie czego mogę prosić o interpretację odpowiedzi na inne pytania np dotyczące pracy? Pozdrawiam serdecznie l. Odpowiedz Link
transwizje Re: ciąża 29.05.10, 09:51 Ja nie interpretuję, jedynie sugeruję. Poza tym są też inni użytkownicy tego forum, którzy również bywa, że się wypowiadają, często ciekawiej ode mnie. Jeśli chcesz pomocy przy zrozumieniu czegoś, owszem, ale nie odwalania roboty myślenia za ciebie i to za darmochę (bo to się do tego sprowadza, niestety i doslownie). Trzeba się wykazać własnymi pomysłami, sugestiami itp., otworzyć na dyskusję i nową wiedzę. Pozdrawiam ES Odpowiedz Link
lidahe Re: ciąża 29.05.10, 13:43 Bolesne, ale prawdziwe. Dziękuję za wszystko. Pozdrawiam Odpowiedz Link
transwizje Re: ciąża 30.05.10, 09:42 Nie ma za co ;-) Zachęcam do poznania Księgi i zastanowienia się nad zawartą w niej Filozofią. To głównie po to istnieje to forum. Pozdrawiam Ewa S. Odpowiedz Link